Söderköping on jäätelöä rakastavien kohde Ruotsissa

Automatkamme Tanskaan alkoi Tukholmasta, mistä jatkoimme etelään kohti Söderköpingiä. Söderköping sijaitsee n. 185 km Tukholmasta ja sinne kestää ajaa noin pari tuntia. Jäätelöä rakastavana oli aivan pakko pysähtyä Söderköpingissä ja tulimme sinne ihan puhtaasti jäätelön takia. Voin lämpimästi suositella kohdetta lapsiperheille ja kaikille, jotka pitävät paljon jäätelöstä.

Söderköping on pieni taajama Norrköpingin eteläpuolella ja on Ruotsin vanhimpia kaupunkeja. Söderköping on ollut kauppapaikka jo 400-luvulla ja keskiajasta on jäljellä mm. Söderköpingin kirkko. Söderköpingin halkoo Ruotsin kuuluisa Göta-kanava tai itseasiassa koko kanava päättyy juuri tänne.

Kun lähestymme autolla Söderköpingiä on odotukset suuret. En tiedä yhtään mitä odottaa, mutta 1800-luvulta peräisin olevat vanhat, matalat rakennukset ja mukulakivet lupaavat ensivaikutelmaltaan paljon. Jätämme auton Göta-kanavan viereiselle parkkipaikalla (missä on myös sähköauton latausmahdollisuus), parkkipaikalla on myös vessat.

Kävelemme Götan-kanavan reunaa, on lämmin kesäpäivä ja Söderköping on ensimmäinen kohteemme Ruotsin puolella. Kanavan varrella on muutamia kauppoja ja ravintoloita mm. Bakfickan ravintola vaikutti viihtyisältä.

Smultronstället on yksi Ruotsin suosituimmista jäätelöravintoloista

Me olemme tulleet Söderköpingiin syömään nimenomaan jäätelöä ja näin pieneen paikkaan nähden jäätelöä saa monesta paikasta. Täällä on mm. SIAn jäätelöravintola, Göta Glass ja Glassbaret.

Smultronstället on kokonaan jäätelölle omistettu ravintola. Jäätelö vaihtoehtoja on monia kymmeniä ja jäätelöannoksia selataan ihan tavallisen näköisestä ruokalistasta ja jäätelöannoksista on kuvat. Hinnat pyörivät 100 kruunun molemmin puolin (85-140 kr) ja annokset ovat isoja. Jäätelöt myös maksetaan heti tilauksen yhteydessä, mikä mielestäni on kiva tapa, niin ei tarvitse jäädä odottelemaan tarjoilijaa kun on valmis.

Smultronstället ravintolan kulmalta on mahdollista hypätä myös kaupunkijunan kyytiin

Jäätelöannos meni aivan lounaasta, eikä osa meidän porukasta edes jaksanut syödä niitä loppuun. Smultronställetiä vastapäätä on pieni leikkipuisto, missä lapsi leikki sillä aikaa kun odotimme jäätelöä, siihen ei tosin mennyt kovin montaa minuuttia.

Inga koira sai myös maksutta oman koirille sopivan jäätelön, jota nautiskellen lipoi huulillaan sillä aikaan kun me muut syötiin omia jäätelöitämmme. Ingalle tuotiin myös pinkki vesikuppi, olipa ihanasti huomioitu koiratkin. Söderköping itse paikkana tuntui muutenkin erityisen koiraystävälliseltä paikalta ja siellä oli vielä erillinen koirien kynsien leikkuu salonki ja trimmaus paikka.

Smultronstället ravintola on niin suosittu, että siellä on pöytiin ohjaus ja sieltä saa oikein hyvää palvelua. Smultronstället on ainakin ennen ollut Ruotsin suosituin ja suurin jäätelöravintola, mutta käytyämme Gotlannissa Visbyn Glassmagasinetissä, epäilen että Smultronstället on jäänyt sille kakkoseksi. Söderköpingissä oli kiva pitää muutaman tunnin tauko ennen matkan jatkamista.

Koirakin sai jäätelönsä, vielä veloituksetta
Jäätelöannokset on isoja!

Taajama on pieni ja kaunis, joessa oli tänä kesänä modernintaiteen figuureita. Söderköpingistä jäi jäätelön lisäksi mieleen Göta-kanava, purjeveneet ja tunnelmallinen ja erityisesti ystävällinen tunnelma. Jäätelö oli hyvää ja annokset isoja. Tykkäsin paikasta ja hauska kuinka se oli niin jäätelöön keskittynyt paikka!

Jatkettuamme matkaa kohti Öölantia, ohitimme paikkakunnan nimeltä Gamleby. Sen alueen maaseutu oli tosi kaunista ja voisin kuvitella palaavani sinne samalla kun joskus menemme Vimmerbyhyn, missä sijaitsee Astrid Lindgrenin maailma. Gamlebystä on Vimmerbyhyn vain noin 40 min ajomatka. Roadtripin koko reitin voit lukea täältä.

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.