Jouluinen Kööpenhamina

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä.

Selasin viiden vuoden takaisia Kööpenhaminan kuvia ja eläydyin siihen hetkeen niin täysin, että kuvien katselun jälkeen jäi vain kova kaipuu maailmalle. 
 
Lähdin eräänä joulukuisena viikonloppuna yksin Kööpenhaminaan, kokeilemaan miltä tuntuu reissata ensimmäistä kertaa yksin sitten reilireissun. Matkaa edeltävänä iltana olin blogissa pohtinut vierustoverin kanssa keskustelua lentokoneessa ja seuraavana päivänä tartuin omaan haasteeseen. Vierustoveri piti suosikkikohteenaan Islantia, mutta suositteli myös Lontoota ja piti Italiasta paljon, Aasia ei napannut. Oli kivaa jutella ventovieraan kanssa koko lentomatkan matkustamisesta.
 
Kööpenhaminaan päädyin oikeastaan silta sarjan innoittamana ja olihan edellinen Tanskan matka tehty viimeksi joskus lapsuudessa. Mutta itse siltaa en mennyt tällä kertaa kuitenkaan katsomaan, vaan tänä viikonloppuna pääosassa oli jälleen kerran joulumarkkinat.
 
 
Kööpenhaminan aamuaurinko
Tosi siisti ja uudehko juna, lentokentältä keskustaan kesti n. vartin
Juna-asemat herättää aina tunteita ja tuo Interrail ajat mieleen

Kun saavuin Köpiksen keskustaan, hyppäsin extempore possujunan kyytiin, joka vei ympäri keskustaa 45 minuutin verran. Sain siitä heti alkuun jonkunmoisen yleiskuvan kaupungista, sillä välillä taas tuntui, että kadut olivat sokkeloisia ja junailun jälkeen oli helpompi kulkea omin päin. Keskustassa on kävelykatu, jonka varrella oli vaatekauppoja, pikku putiikkeja, sisustusjuttuja ja kaikkea pientä ja söpöä. Aika pian kuitenkin hahmottui, että kaupungin hintataso on kallis.

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, mutta tuuli oli läpitunkevan kylmä. Terassit olivat vielä joulukuussa auki ja niissä riitti yllättävän paljon porukkaa, terasseilla oli lämmittimet ja viltit. Olin omissa mielikuvissa kuvitellut nauttivani leppoisaa kahvilakulttuuria yksin reissatessani, mutta vauhtini oli nopeampi kuin puolison kanssa matkustaessa. Kiire ei ollut mihinkään, mutta jalat vei koko ajan eteenpäin, kun en malttanut pysähtyä.

Kööpenhaminan joulumarkkinat

Pian löysin itseni ensimmäisiltä joulumarkkinoilta. Tosi ihanat, oli kaikenlaista syötävää ja juotavaa, mutta koska oli aika kylmä, kaipasin sisätiloihin syömään. Usein kun matkustan yksin, sekoilen tosi paljon ruokapaikkojen suhteen. En selvitä ikinä mitään etukäteen ja sitten summan mutikassa yritän löytää jonkun kivan ruokapaikan, enkä sellaista usein löydä. Toisella joulutorilla jäin jo riisipuurolle, kun maha kurni liikaa. Ihmisiä oli todella paljon liikkeellä.

Kaupungissa on pyöräilijöille omat kaistat ja pyöräilijät menevätkin lujaa, saa varoa

Jalat vei eteenpäin kolmansille joulumarkkinoille, mihin jäin kahville. Neljännetkin markkinat löytyi ja aika kului kojujen herkkuja kuolatessa ja myytäviä tuotteita katsellessa, mitään en kuitenkaan ostanut. Usein koittaa valinnanvaikeus, kun on niin paljon hyvää, mitä haluaisi syödä ja juoda. Mutta tunnelmointi on kuitenkin joulumarkkinoiden numero yksi. Tosi kiva, kun Köpiksessä oli useat markkinat ja niiden kiertämisessä sai kyllä ajan hyvin kulumaan. Kööpenhaminan joulumarkkinat oli kyllä tosi kivat ja monipuoliset!

 

Kööpenhaminan Tivoliin illalla

Noin kello 18 aikaan suuntasin Tivoliin, joka on tunnetty jouluvalaistuksistaan ja tunnelmastaan. Onhan Tivoli itsessään jo iso nähtävyys Köpiksessä. Ihmisiä oli illallakin aivan valtavasti, niin paljon että jo ahdisti. Tivolissa sai madella tosi hitaasti eteenpäin, se oli aivan tukossa. Ihmismäärästä huolimatta, se oli tosi nätti ja näkemisen arvoinen paikka. Seuraavalla kerralla valitsisin vähemmän ruuhkaisemman kellonajan. Ihanan näköinen paikka ja tosi jouluinen! Mihinkään laitteisiin en mennyt, vaan kävelin paikan läpi ja vain tunnelmoin.
 
 
 

Kööpenhaminassa yövyin Nyhavnissa sijaitsevassa *Bedwood Hostellissa ja majapaikkaan palatessa, kuljin tietysti vielä joulumarkkinoiden läpi iltavalaistuksessa.

Gluhwein

Näiden kuvien ja tunnelmien myötä haluan toivottaa teille lukijoille 

oikein rauhallista ja hyvää joulua!

Tästä postauksesta voit lukea Kööpenhamina viikonlopun jatko-osan.

18 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Olen käynyt Kööpenhaminassa useamman kerran, se on kiva kaupunki. Edellisestä käynnistä on kuitenkin kulunut jo viitisen vuotta. Tykkään kaupungista erityisesti keväänä. Täytyy tunnustaa, että Tivolissa en ole koskaan kuitenkaan käynyt, mutta on pakko todeta, että jouluvalaistus siellä näyttää kyllä todella hienolta!

 • Cilla Maria | From sunset last night to sunrise this morning

  Ihania tunnelmallisia kuvia! Mä olin nyt elokuussa viikon Köpiksessä. Kaupungin hintataso oli kyllä tosi kallis, ja pieniinkin kahvilaostoksiin uppos aina lähemmäs kymppi.
  Tivolia kävin kans ihailemassa. Illanhämärässä se oli kaunis valaistuksineen. Eniten koko Köpiksessä kuitenkin tykästyin kauniisiin vanhoihin puistoihin ja puutarhoihin. Eräänä päivänä päädyin vahingossa puutarhaseuran puutarhalle, joka oli yks kauneimmista, minkä oon koskaan nähnyt! Myös Assistensin vanha kirkkomaa oli kaunis. Samoin kuin Christianian asuinalueet, joista huokui boheemi luonnonläheisyys. Suurin osa Köpiksen nähtävyyksistä ja kadut sen pääostoskadun ja Nyhavnin ulkopuolella oli aika lailla tyhjänä. Kaikki linnat sun muut oli ihan autiona. Oli aika erikoinen tunnelma.

 • Elina

  Kööpenhamina on kyllä hintatasostaan huolimatta tosi kiva kaupunki, tykkäsin kans todella paljon siitä! Meillä on aikomuksena lähteä kiertämään Tanskaa lasten kanssa joku kesä, joten silloin saadaan kokea myös valoisampi ja lämpimäpi Kööpenhamina.

 • Elina

  Niin on, en ostanut koko reissulla mitään, silti upposi juotaviin ja syötäviin todella paljon rahaa parin päivän sisällä! Oot oikeassa, Köpis on tosi kaunis hieman keskustan ulkopuolella, kävin siellä kans kävelemässä ja on tarkoitus kirjoittaa siitä enemmän seuraavassa Köpis postauksessa. Alue yllätti positiivisesti, tosi nättiä ja ihania puistoja! Jossain puutarhassa kävin myös, mutta voi olla että näin joulukuussa ei siellä kukkinut samalla tavalla kuin kesällä, mut tosiaan aika yksin sai siellä kävellä.

 • Ne Tammelat

  Voi Tanska <3 Ehdottomasti yksi lempparimaita ja siellä tuleekin käytyä yleensä pari kertaa vuodessa tapaamassa tuttuja. Tämä vuosi on eka kymmeneen vuoteen, ettei päästy ollenkaan. Jospa huhtikuussa onnistuisi..

  Olen viettänyt Kööpenhaminassa vain muutamia öitä vaikka Tanskan visiittejä on kertynyt yli parikymmentä. Suurin osa niistä tosiaan Köpiksen ulkopuolella. Tivoli on kyllä hieno, paitsi ryysis varmasti syö fiilistä. Haluaisin käydä joulun aikaan meidän lempparisaarella, Ærø:ssa, siellä on nimittäin aivan mielettömän näköiset joulumeiningit vanhojen talojen ja mukulakivikatujen keskellä.

 • Elina

  Voi, toivottavasti keväällä pääsisitte! Ehkä pitää itekin kokeilla joskus Tanskaa just keväällä, vois olla aika ihanaa aikaa, teidän kommenttien perusteella <3 Olen luullut Tanskaa varsin pieneksi maaksi, mutta kaveri joka on siellä nyt reissannut siskonsa luona kertoi, että Köpiksestä tähän toiseen kaupunkiin kestää junalla joku 5 tuntia?! En juurikaan tunne näitä Tanskan muita kohteita, joten siks olis kiva palata sinne kiertämään enemmän. Tuo sun mainitsema paikka kuulostaa tosi harmoniselta ja ihanalta paikalta!

 • Elina

  Totta Pirkko! Näin korona aikaan, en näkisi samoja ihmismääriä edessäni. Nämähän tosiaan jo 5 vuotta vanhoja kuvia, sillon ei tullut ikipäivänä mieleenkään, että tällainen reissaaminen menisi koko maailmalta joku vuosi ihan täysin jäihin, ihan käsittämätöntä!

 • Emilia / Merkintöjä maailmasta

  Ihania matkamuistoja <3 Tuo Tivoli näyttää tunnelmalliselta ja samaa mieltä, että joulutoreissa se tunnelma on ykkösjuttu ��
  Oon käyny kerran Köpiksessä, tykkäsin, mutta Tivolissa sattui juuri sillon satamaan. Täytyy yrittää toivottavasti paremmalla tuurilla ens kerralla ☺

 • Tiina Johanna / Kookospalmun Alla

  Kylläpäs Köpiksen joulutunnelma näyttää kauniilta ja raikkaalta. Olen kova jouluihminen ja rakastan joulumarkkinoita, joten tämäkin täytyy ehdottomasti käydä joskus itse katsastamassa. 🙂 Nuo iltavalot näyttävät todella tunnelmalliselta!

 • Paula - Viinilaakson viemää

  Kööpenhamina on kyllä ihana kaupunki ja voin vain kuvitella kuinka ihana joulukaupunki. Olemme olleet siellä vain kesällä mutta voin hyvin eläytyä joulutunnelmiin erilaisilla joulumarkkinoilla. Euroopassa se puoli osataan. Meillä ei ihan samanlaista joulumarkkinakulttuuria ole täällä Kaliforniassa vaikka joitain yksittäisiä tapahtumia onkin.

 • Ne Tammelat

  Ajelin itse autolla Köpiksestä Aalborgiin neljässä tunnissa, joten varmaan jostain tuon suuntaisesta matkasta on ollut kyse. Se on varmana aika maksimi mitä junamatkaan saa kulutettua, sillä tosiaan kovin isosta maasta ei ole kyse.

  Juna- ja autoväylät tarjoavat nopean tavan liikkua Tanskassa ja lauttareittejä löytyy myös paljon. Jos innostut enemmän Tanskasta, niin käy lukemassa meidän blogista vinkkejä sinne 🙂

 • Elina

  Joo Aalborg oli kyseessä! Kiitos vinkistä, käyn lukemassa kun Tanskan reissu tulee suunnitelmiin, vinkit tulee tarpeeseen, sillä maata en juuri tunne tämän enempää 🙂

 • Elina

  Niinpä, harmi et tänä vuonna jäi välistä! Kiva kuulla, en yhtään ihmettele miks Köpis on yks suosikeista, tosi kiva kaupunki! 🙂

 • Elina

  Kiva kuulla! Joulumarkkinat on niin kiehtovia siitäkin, kun ovat keskenään myös erilaisia, vaikka niissä suurin piirtein myydään kutakuinkin samoja juttuja. Köpis on kyllä kätevästi päivän/viikonloppu matkan päässä 🙂

 • Elina

  Euroopassa se tosiaan on tosi vahvaa se joulumarkkinakulttuuri. Mutta ei se täällä Suomessakaan oo kovin vahva ollut, siks on tullut helpommin lähettyä johonkin Euroopan kaupunkiin, kotimaan kaupungin sijaan. Jännä ettei jenkeissä oo niin niistä innostuttu, kun muuten siellä on niin vahva se X-mas / Coco-cola joulu (oma mielikuva) 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *