Joulumarkkinat Tallinnassa

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä

Tämä matka ajoittui itsenäisyyspäivän tienoihin 2012. Lähdimme mieheni kanssa torstaina autolla kohti Etelä-Suomea ja perjantaina Eckerö Linella Tallinnaan. Edeltävänä päivänä oli ollut itsenäisyyspäivä ja moni oli ottanut loppuviikon vapaaksi. Manasin kuin pieni sika Suomalaisten määrää sinä viikonloppuna Tallinnassa. Se oli ihan hurjaa. Missä ikinä kulkikaan, kadulla, ostoskeskuksessa, ravintolassa niin joka suunnasta kuului pelkkää Suomea. En saisi valittaa, sillä olinhan minäkin siellä! Pitäisi joskus lähteä hieman Tallinnan keskustan ulkopuolelle, sillä usein tulee pyörittyä vain ydinkeskustassa. Pienenä kävimme muutamaan otteeseen Pärnussa (2001, 2002) ja Saarenmaalla. Pärnu oli mukava kesäkaupunki, jossa oli kylpylähotelleja ja piiiiitkä hiekkaranta. Muistan vieläkin, miltä eräs katu tuoksui kun siinä oli niin vanhoja puutaloja… Joo, se siitä muusta Virosta tältä erää 🙂

*Yövyimme 2 yötä Radisson SAS:ssa, yövyimme aika korkealla, joten huoneesta oli kivat näkymät yli Tallinnan. Hotelli oli muutenkin hyvä ja lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta. Tallinna oli muuttunut aika paljon viime kerrasta, josta oli jo kerinnyt kulua jo kauan aikaa, mm. Rotermannin kortteli oli uusi tuttavuus.

Vietimme ensimmäisen illan vain kaupungilla kävellen. Kävimme illalla ihanan tunnelmallisilla joulumarkkinoilla, jossa ihmiset tanssivat ison kuusen ympärillä. Tallinnan vanhakaupunki on kyllä tunnelmallinen, pieniä kapeita kujia sinne sun tänne ja tällä reissulla satoi luntakin, joten oli niin ihana talvinen tunnelma. Joulumarkkinat oli myös yksi syy, miksi tahdoin käydä Tallinnassa ennen joulua.

Tallinna näyttäytyi siis tosi helluisena tänä viikonloppuna. Tämän reissun jälkeen heräsi halu käydä muillakin Euroopan joulumarkkinoilla, niissä kun on aina kiva tunnelma ja saa itsekin joulumieltä. Mitään en markkinoilta ostanut, mutta oli mukavaa vain kierrellä ja katsella. Myytävää oli samaa kuin muillakin joulumarkkinoilla, käsitöitä, syötävää ja juotavaa.

Ostin viikonlopun aikana Tallinnasta vielä hieman joululahjoja. Kävimme myös ”tietenkin” Superalkossa, mutta se oli kuin ammuttu täyteen. Menee hermot ihmistungoksessa, joten menimme Nordic Centrumiin, Wine Storeen jossa oli huomattavasti vähemmän ihmisiä ja sai liikkua rauhassa. Ostin talven lämmikkeeksi Vana Tallinna winter spicea, jota saa sekoittaa kuumaan veteen.

Koska olimme viime vuonna olleet vuosipäivänä Dubaissa, tahdoin tänäkin vuonna johonkin viettämään vuosipäivää. Yksityiskohtiin menemättä, paukahti yllätys kihlaus reissulla. Sen verran voin sanoa, että hiljaiseksi menin pidemmäksi aikaa, hämmästyksestä ja onnesta. Reissun luonne muuttui ja metsästimmekin pitkään sopivia sormuksia, sillä halusin ne mukaan nimenomaan Tallinnasta. Ne löytyi lopulta viimeisestä kaupasta. Heti ensimmäisenä tuli mieleen, että täältähän pitää sitten ne hääjuomatkin hakea, eli häiden haaveilu alkoi jo heti samana päivänä. Illalla lähdimme vanhaan kaupunkiin, erääseen kellariravintolaan juhlistamaan tuoretta kihlausta ja meidän yhteistä tulevaisuutta.

Tosi kiva viikonloppuloma, varsinkin lumi ja joulumarkkinat tekivät siitä niin tunnelmallisen, kihlausta unohtamattakaan! Parin tunnin laivamatkan jälkeen olimme jälleen Suomen kamaralla.

Mitä kaikkea mielenkiintoista Tallinnassa edes onkaan? Me Suomalaiset kun löydämme itsemme niin usein superalkosta, vanhastakaupungista tai viru-keskuksesta. Mutta siis onhan siellä jotain muutakin, mutta mitä? Sitten joskus kun taas innostuttaa lähteä käymään Tallinnassa, voisin käydä Patarein vankilassa. Missä mielenkiintoisissa paikoissa te olette Tallinnassa käyneet? 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *