Tunnelmaa Riikan joulumarkkinoilta

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä

Joulukuussa 2017 lähdin siskoni ja tyttöni kanssa viikonlopuksi Riikaan. Riika on edullinen ja helppo kohde, minne ajaa, lentää tai matkustaa laivalla vaivattomasti. Olen käynyt Riikassa kahdesti tätä ennen, mutta edellisestä matkasta oli jo vierähtänyt 10 vuotta, muistikuvat kaupungista oli ehtinyt hämärtyä. Harmaat, kaupungin ulkopuoliset ränsistyneet laatikkotalot näyttivät tutuilta. Viime kerroilta muistan paikallisten tavan laittaa rahat tiskille, eikä myyjälle käteen ja sama käytäntö oli edelleen. Matkamme päämäärä oli kierrellä Riikan joulumarkkinoilla, josta tässä tunnelmia.

Joululaulut soivat kaiuttimista, seimenissä oli lampaita ja joulupukki tervehti lapsia ison kuusen alla. Sää oli kolea ja läpikylmä, mutta tunnelma oli lämmin ja rauhallinen. Pienillä, mutta tunnelmallisella markkinoilla porisivat isot padat ja kuumat juotavat, joista gluhwein on itselleni joulumarkkinoiden pakollisin juttu. Markkinoilla oli myynnissä paljon villatuotteita, käsitöitä ja meripihkasta tehtyjä tuotteita. Siskoni opetti arvostamaan markkinoiden käsityötuotteita ja löysinkin oikein kivoja villasta tehtyjä lapasia ja sukkia markkinoilta. Joulumarkkinoille on hyvä varata riittävästi käteistä. Markkinat oli tosi kivat ja kompaktit, ehkä se teki niistä niin tunnelmalliset kun eivät olleet liian suuret.

Muut vinkit Riikaan

Bussimatka lentokentältä kestää n. puoli tuntia ja kaupungista saa hyvää ruokaa. Yritimme kahteen hyvä maineiseen ravintolaan ja kumpikin oli täynnä. Päädyimme Domus hotellimme viereiseen ravintolaan Tokyo cityyn, mistä sai kyllä kans todella hyvää ja edullista ruokaa, nam !*Domuksesta kannattaa muuten pyytää huonetta sisäpihalta, sillä ainakin meidän ikkunaa vastapäätä oli pubi, jonka tupakalla olevien juhlijoiden äänet kuuluivat erittäin hyvin huoneeseen. Plussaa kuitenkin hotellille, kun muistivat pyytämättä siskoani hänen syntymäpäivänään suklaarasialla ja pienellä kuohuvalla!

Vanhakaupunki on rauhallinen ja kompakti ja riittävän suuri kujilla harhailuun, hyvä viikonloppukohde. Keskustassa on kiva pieni puisto, jonka läpi halkoo pieni joki. Vanhassakaupungissa on paljon Tallinnaa muistuttavia pieniä kujia, mistä löysimme pienen soman puodin musmajan, missä myytiin ihania tuotteita.

Kävelimme fiiliksen mukaan ja se johdatti meidät kissatalon aukiolle, missä oli toiset joulumarkkinat, värikkäitä taloja, ravintoloita yms. Hienon näköinen paikka!

Ennen lentokentälle lähtöä kävimme zeppelin kauppahallissa, eli Riikan keskustorilla. Vaikka siellä myytiin kaikkea kauppahalleille tyypillistä lihaa, kalaa, hedelmiä ja vihanneksiä, mausteita ja karkkia, on kauppahallissa aina kiva käydä ja nämä rakennukset on Euroopan suurimpia kauppahalleja. Kauppahallin takana olevilta markkinoilta tekee ostoksia hieman edullisemmin kuin vanhastakaupungista. Origo kauppakeskus on kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, sopivan kokoinen ja siellä sai ajan hyvin kulumaan.

Riika on nätti, kiva ja edullinen viikonloppukohde, mistä tekee helposti myös kivoja löytöjä. Joulumarkkinoilla pääsi hyvin joulutunnelmaan!

10 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Riika on jonkin aikaa ollut matkakohteena mielessä. Marikahan on siellä käynyt, mutta minä en. Jouluaikaa pidän hieman riskiajankohtana, sillä sää voi pahimmassa tapauksessa olla todella huono. Olenkin ajatellut Riikaa enemmän ehkä kesäkohteena. Joka tapauksessa kaupunki kiinnostaa kovasti.

 • Elina

  Viimeksi satoi vettä ja oli tosiaan aika kolea keli, sitä ennen oli hirveä lumimyrsky ja kylmä silloinkin. Et talvella on kyllä yllättävän viileä kohde! Kesä on varmasti paljon mukavampaa aikaa matkustaa sinne ja terassitkin on silloin kaupungissa auki. Voin hyvin kuvitella lämpimän ja aurinkoisen kesäpäivän kaupungissa!

 • Merja / Merjan matkassa

  Riika on kiva kaupunki. Vietimme siellä viime vuoden marraskuussa ystävämme syntymäpäiviä. Syyssää oli harmaa ja kolea. Mietin silloin, että tänne pitää tulla uudestaan kesällä. Viime kesänä Riiaan olisi päässyt, mutta jäi kuitenkin menemättä.

 • Elina

  Sepä! Siellä on kyllä ollut ihan käsittämättömän koleaa, hrrrrr ! Jos joskus vielä neljännen kerran palaan Riikaan, niin haluan lähteä sinne omalla autolla ja sitten kesällä!

 • Monni

  Iki-ihana Riika! Ja zeppelinit ovat kyllä todella kuvaukselliset. Kesäisin siellä on ollut pieni antiikkitori ulkopuolella, mutta ei varmaan näin talviaikaan? Kiitos jouluisista tunnelmista. 🙂

 • Tiina Johanna / Kookospalmun Alla

  Ihana Riika! Juuri kesällä siellä kävimme viettämässä ihanan aurinkoista muutaman päivän minilomaa. Riian Joulumarkkinoilla en ole koskaan ollut, mutta vaikuttaa kyllä todella kivalta. Tallinnassa olen ollut, mutta tämä voisi olla siispä seuraava kohde joulumarkkamatkailua ajatellen!

 • Elina

  Nyt en antiikkitoriin kiinnittänyt huomiota, mutta kyllä siellä muuta torimyyntiä oli ulkopuolella 🙂 Hyvää joulun aikaa sinne!

 • Elina

  Totta! Eri kohteet nousee kyllä esille, kun alkaa harkita niitä joulumarkkinoita ajatellen. Tallinnan joulumarkkinat oli omat ensimmäiset, ihastuin! Sinnekin kelpais palata 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *