Viikonloppukohteena Kööpenhamina

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä.

Kööpenhaminan joulumarkkinoiden lisäksi tutustuin kaupunkiin viikonlopun aikana jalkaisin, vaikka kaupungissa tosi vahva polkupyöräkulttuuri onkin. Kaduilla kuuli saksaa, englantia, ruotsia, venäjää, espanjaa, norjaa ja suomea, eli aika kansainvälistä porukkaa kaupungilla liikkui. Aikoinaan Färsaarilla työharjoittelussa ollessani kommunikoin paikallisten kanssa ruotsiksi (ja he tanskaksi), joten siltä pohjalta käytin Kööpenhaminassakin ruotsia, mutta hyvin pian selvisi, etteivät Tanskalaiset lähde sille linjalle ja vaihtoivat samantien englanniksi.

Nyhavn

Kööpenhamina on yllättävän laaja kaupunki ja päivän aikana tuli käveltyä lähes 20 km. Elin hetkessä ja vain mietin, minne kävelen seuraavaksi. Joulumarkkinoiden jälkeen lähdin Nyhavnin suuntaan, joka oli mieleeni värikkäine taloineen. Paikka on tosi kaunis ja tunnelmallinen lukuisine ravintoloineen, terasseineen ja laivoineen.

Majapaikka Kööpenhaminassa

*Hostellini Bedwood sijaitsi Nyhavnin ytimessä, joten sijainti oli kiva, ydinkeskustaan oli vajaa pari kilometriä. Hostelli oli siisti ja viihtyisä ja yövyin 12 hengen mixed dormissa, yö maksoi 40 eur. Yöllä heräsin useita kertoja siihen, kun samassa dormissa yöpynyt nainen oli valveilla läppärinsä kanssa koko yön ja katsoi ohjelmia äänet päällä. Olisi kenties voinut ottaa huomioon, että salissa toiset yrittävät nukkua. Mutta tämä on se hostelli lisä, jonka saattaa saada ja johon sopeutua – onneksi tämä on ainut huono yksittäinen kokemus hostelleista, muuten muut ovat olleet pelkästään hyviä, eikä tämäkään hostellin vika ollut.

Määränpäänä pieni merenneito

Määränpääni oli nähdä pieni merenneito, mutta kuuluisan nähtävyyden sijaan reitti sinne oli huomattavasti mieleenpainuvampi. Ihastelin kuningattaren linnaa ja sen suurta aukiota, kävin läheisessä Frederiksin kirkossa istumassa ja ihastelemassa sen skandinaavian suurinta kupolikattoa.

 

Merenneito oli olevinaan kaukana (tai siltä se tuntui väsyneillä jaloilla). Se sijaitsi oopperaa vastapäätä, meren rannalla. Paikalla oli 4 bussilastillista muita matkailijoita, joten eturiviin en päässyt patsasta ihmettelemään. Itseä jotenkin huvitti tulla katsomaan tällaista pikku patsasta, onhan se toki maailmankuulu.

Kuvan ympärillä oli paljon muita turisteja

Pieni merenneito sijaitsi hienolla alueella, joka oli joulukuussakin tosi vehreä, täällä oli pieniä kukkuloita ja linnoitus, joka oli tähdenmuotoisella alueella. Tämä linnoitusalue on jäänyt itsellä päällimmäisenä mieleen Kööpenhaminasta, se oli mielestäni tosi hienoa aluetta. Värikkäitä vanhoja taloja ja mukulakivikatuja.

Todella ihastuttava alue, joka on aivan mainiota ulkoilualuetta. Vehreän kukkulan päällä oli myös nätti  tuulimylly, jota kävin ihastelemassa. Paikka sai minut tosi hyvälle tuulelle, kenties osasyynä oli auringonpaiste, joka niin piristi. Oli tosi virkistävää kävellä täällä itsekseen.

Matkalla takaisin majapaikkaani, kävelin kirkkojen ja suurten rakennusten ohi ja muutaman muun puiston läpi, joita kaupungissa on mukavan paljon. Pyöreä torni olisi kovasti kiinnostanut, mutten muusi jaloillani enää kyennyt lähteä kiipeämään torniin, harmi. Vasta jälkeenpäin luin, että huipulle ei mennäkään portaita pitkin vaan ramppia ja tornin keskiosa on ontto. Pyöreä torni on 34,8 metriä korkea ja on rakennettu 1600-luvulla observatorioksi, jona se toimii edelleen tänäkin päivänä. Seuraavalla kerralla sitten!

 

Positiivisesti yllättänyt Kööpenhamina

Ehkä aurinkoinen keli vaikutti asiaan, mutta Kööpenhamina teki tosi positiivisen vaikutuksen. Se oli hieno ja niin kansainvälinen että tuli olo, että olisin kaukanakin kotoa. Ehkä läheinen sijainti Saksaan teki sen, että tunsin olevani vähintään Keski-Euroopassa pohjoismaiden sijaan. Tanska erottuu hyvin edukseen. Vaikka kiersin paljon kaupunkia viikonlopun aikana, sain vain pintaraapaisun kaupungista, täällä riittäisi paljon uutta nähtävää vielä seuraavallekin kerralle. Matkan jälkeen jäin miettimään ja ihmettelemään, että miksei Kööpenhamista sen enempää puhuta, sillä kaupunki on mielestäni tosi kiva viikonloppukohde! Ainoa miinuspuoli nousi esille ja se oli olevinaan kaupungin kallis hintataso.

Tanska on muutakin kuin Legoland ja Kööpenhamina, joten maa kiinnostaa kovasti. Lapsuudesta muistan sen maaseudun ja pitkät hiekkarannat. Ajatuksena onkin lähteä sinne lähivuosina joku kesä omalla autolla kiertämään perheen kanssa ja silloin palaamme varmasti takaisin myös kesäiseen Kööpenhaminaan.

0 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Tosiaan, itselläkin tulee kyllä käveltyä Kööpenhaminassa todella paljon. En ole kävelymääriä tuolla, mutta todella isoksi kilometrimäärä kyllä nousee. Seuraavaksi voisikin harkita polkupyöräilyä, sillä sekin on tietyissä kaupungeissa varsin kätevä tapa liikkua ja Kööpenhamina on varmasti yksi niistä.

    Hintataso on verrattain korkea, mutta itseäni se ei juuri haittaa, varsinkaan kun kyse on lyhyestä viikonloppukohteesta. Asuminen kaupungissa tai pidempi oleskelu on eri asia, siinä se tietysti näkyy selvemmin.

  • Elina

    Polkupyöräily on kyllä varsin hyvä vaihtoehto kaupungissa liikkumiseen, olis niin kätevä! Ja pääsis vielä enemmän näkemään 🙂 Totta, hintatason kanssa kuitenkin hyvin pärjäsi, mutta mitään en raaskinut ostaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *