Vaasan-seudun kirpputorit, näitä suosittelen

Täältä tulee nyt Vaasa-vinkkejä! Kirpputorit on ihania ja tykkään kierrellä kirppareilla, ulkomaillakin on kiehtovaa kierrellä erilaisilla rompetoreilla. Tässä postauksessa vinkkaan kirpputoreista Vaasan seudulla, missä kannattaa käydä mikäli Vaasan seudulla pyörii ja kirpputorit kiinnostaa. Itselläni on jo vuosia ollut minimalisti tavoite ja sen vuoksi pyrin säännöllisesti karsimaan tavaraa ja otan 2-3 kertaa vuodessa kirpputoripöydän. Kerron lyhyesti näiden kirpputorien käytännöistä myös kirpputorimyyjän näkökulmasta.

Combo

Osoite: Lentokentäntie 7, Vaasa

Combo sijaitsee lentokentän lähellä ja melkein Vaasan moottoritien varressa ja siellä on n. 400 myyntipaikkaa ja kävijöitä lähes 100 000 kuukaudessa. Combossa on myös outlet myymälä, missä myydään paljon sisustustavaraa, mattoja, astioita, verhoja, koriste-esineitä (ihania matka-aiheisiakin), tauluja, keittiötarvikkeita, ja hygieniatuotteita, kosmetiikkaa ja työkaluja ym.

Combossa on monipuolisesti kaikkea ja myös ruotsalaisia karkkeja, joiden valikoima on suuri. Täällä vierähtää helposti reilu tunti ja viimeksi kotiin tarttui lapsen laskettelumonot 5 eurolla, leikkitraktori 1 eurolla, leikkipiano 4 eurolla ja tietysti kasa karkkeja. Etenkin lastenvaatteita en osta lainkaan uutena, koska vähän käytettynä niitä saa todella edullisesti kirpputoreilta.

Pöytä Combosta?

Myyntipöydän vuokra on pöydän sijainnista riippuen 23 € / 27 € viikko tai jos haluaa pitää vain yhden viikon, hinta on 32 €. Combolla on tietojärjestelmä, mihin saa syöttää omat myyntituotteet ja kirpputori tulostaa tarralliset hintalaput (ei rekisteröidy järjestelmään jos tulostetaan itse). Myyntiä voi itse seurata reaaliaikaisesti tietojärjestelmästä. Itse olen tavannut ottaa Combosta pöydän, mutta olen myynyt myös Comboliinassa. Haasteeksi myyjälle muodostuu se, kun pöytiä ja siten myös kilpailua on paljon, toisaalta on myös asiakkaita.

Comboliina

Osoite: Sepänkyläntie 4, Vaasa

Comboliina on Combon pikkusisko 300 myyntipaikalla ja se sijaitsee Vaasan keskustan laidassa, lähellä juna-asemaa. Comboliinassakin on outlet puoli ja samanlainen valikoima kuin Combossa. Comboliina on pienempi kuin Combo, mutta yhtä siisti ja viihtyisä. Comboliina on helposti saavutettavissa Vaasan keskustasta.

Combossa tai Comboliinassa kannattaa ehdottomasti piipahtaa, jos Vaasassa käy! Katso täältä tarkemmat aukioloajat. Comboliinassa on sama käytäntö ja hinnasto myyntipöytien suhteen kuin Combossa.

Fyndis

Osoite: Markkinatie 3, Sepänkylä

Fyndis sijaitsee Mustasaaren puolella Sepänkylässä, n. 5 km Vaasan keskustasta. Fyndis on pieni ja tunnelmallinen kirpputori, josta lähes aina löydän edullisesti tarvitsemaani. Fyndiksessä on erittäin hyvä ja ystävällinen asiakaspalvelu. Fyndiksen FB-sivuille päivitetään tosi kivasti kuvia myyjien pöydistä ja itsekin bongasin kerran kuvista lapselle toppahaalarin, jonka lähdin sieltä hakemaan.

Myyntipaikkoja on vähemmän kuin esim. edellä mainituilla kirpputoreilla ja siten kirpputori on helppo kiertää, mikäli haluaa nopeasti käydä kirpputorilla kiertämässä.

Fyndiksessä myynipaikka maksaa 24 € / viikko ja mikäli vuokraa vähintään 2 viikoksi, on hinta 20 € / viikko. Fyndiksellä on myös hinnoittelupalvelu jolloin myyntijakson pituudesta (1-3 kk) riippuen maksetaan 15 € kuukausimaksu ja myynnistä tilitetään 50 %. Tätä en ole vielä kokeillut, mutta kuulostaa helpolta, sillä siinä on niin iso työ aina aloittaa myyntipöytä ja hetken päästä käydä se taas tyhjäämässä. Fyndiksestä saa valmiit hintalappuarkit, jotka kiinnitetään teipillä tms tuotteisiin. Fyndiksen vieressä on myös hyvä ja iso kenkäkauppa Extra.

Retro-Bazar

Osoite: Markkinatie 1, Sepänkylä

Fyndiksellä käydessä kannattaa käydä samalla myös viereisessä Retro Bazar kirpputorilla. Retro Bazaria pitää voittoa tavoittelematon järjestö, Folkhälsan. Retro Bazarilla on 100 myyntipaikkaa, käsitöitä, leipomuksia ja lastentarvikkeita vuokrattavana. Siellä on myös lajiteltu tuotteet omiin pöytiin, mistä on helppo käydä etsimässä sitä mitä etsii. Tyttöjen ja poikien vaatteet on koottain eri pöydissä, lasten lelut yhdessä paikassa, kengät, takit, astiat omissa pöydissään.

Siellä on myös myyjien sekatavarapöytiä ja pöytä onkin vuokrattavissa 18 € / viikko. Olen itse ottanut täältä jo kahdesti pöydän niin, että he hoitavat tuotteiden hinnoittelun, pöydän siivouksen ja saan pitää tavarat siellä kuukauden ja sen jälkeen loppusummasta tilitetään 50 % minulle. Se on ollut helppo diili, mutta asiakkaita saisi Retro-Bazarilla käydä enemmän. Luulen, ettei kovin moni ole tietoinen paikasta. Retro-Bazarista löysin mm. 20 eurolla Emmaljungan lastenrattaat isovanhempien luo.

Muita kirpputoreja Vaasan seudulla

SPR-kirppis

Osoite: Vöyrinkatu 42, Vaasa

SPR-kirppikset on siitä kivoja, kun tavarat lajitellaan tuoteryhmittän, joten jokaista pöytää ei tarvitse syynätä lattiasta kattoon löytääkseen jotain tiettyä, vaan saa suoraan kävellä sinne, mistä jotain tarvitsee. Täältä löysin edullisesti hyväkuntoisen Ikean pinnasängyn. Tänne saa tuoda itselle tarpeettomia vaatteita / tavaroita ja tuotot menee hyvään tarkoitukseen.

Minimossen

Osoite: Muurahaistie 1, Vaasa

Minimossenilla en ole (vielä) itse käynyt mutta pitää ehdottomasti laittaa nyt loppukevään ohjelmalistaan mukaan. Minimossen on paikallisen jätelaitoksen kierrätysgalleria, jossa kunnostetaan ja myydään kierrätettyjä tuotteita. Minimossen ottaa vastaan kierrätettäväksi tavaraa, mutta suuremmat määrät tulee viedä edelleen hyötykäyttöasemalle.

Minimossenilla on näyttelygalleria ja leipomo ja siellä työskentelee useita yrittäjiä, joille ympäristöystävällinen kierrättäminen ja kestävämmät päätökset ovat keskiössä. Täältä voit lukea lisää Minimossenin yrittäjistä.

Minulle on myös suositeltu Susan Kirpputoria Tervajoelta, sekä Laihialla sijaitsevaa Kirppari 48. Näissä en ole vielä käynyt, mutta ehdottomasti on niissäkin käytävä. Tässä siis omat suosikkini ja kirppari vinkkini Vaasan seudulta.

Vinkit kirpputorin pöydänmyyjälle

 • Pidä pöytä siistinä, toisaalta pieni ”penkoisuus” voi houkuttaa ostajien mielenkiinnon
 • Myy siistejä ja ehjiä tuotteita
 • Tuotteita ajankohtaisen sesongin mukaan tai hieman etupainotteisesti (toisaalta voin hyvin kuvitella, että jotkut ihmiset saattaisivat talvella kaivata lapsille etelänmatkalle myös sandaaleja ja kesävaatteita…)
 • Mitä maksaisit itse tuotteesta? Vastaa rehellisesti ja pudota vielä hieman hintaa. Tämä on haasteellinen taitolaji osata hinnoitella tuote, pääsääntöisesti kirpparihintaan, eli edullisesti
 • Pöytään mahdollisimman monipuolisesti erilaisia tavaroita ja tuotteita
 • Älä täytä liian täyteen, ohjeeksi olen saanut että optimaalinen määrä kerralla on 4 banaanilaatikollista

Olen harrastanut kirppareita jo yli 10-vuoden ajan ja edelleen siinä riittää mukavaa jännitystä ja haasteita löytää oikea hinnoittelu. Itselläni kirpputoripöydän myynnin tulos vaihtelee, joskus tavara liikkuu yllättävän huonosti ja toisinaan menee paremmin. Vaikka tulosta ei aina tule, pidän kirppiksen parissa puuhaamisesta, kun saa kerätä tavaraa, hinnoitella (vaikka joka kerta manaankin tätä), silti olen ihan koukussa siihen ja kyttään joka päivä, onko mitään mennyt kaupaksi. Ja joka kerta tulee ihanan kevyt olo, kun olen päässyt jostain tuotteesta eroon. Aina saa kuitenkin vähän taskurahaa, vaikka pöytävuokrien kattamiseksi saa myydä paljon.

Myyntikelvottomat, eli rikkinäiset vaatteet olen vienyt vaatekauppoihin, jotka ottavat vastaan kaikenkuntoisia vaatteita. Vaateketjut kierrättävät tekstiilit ja niistä valmistetaan uusia vaatteita. Aikansa eläneitä vaatteita olen laittanut suoraan vaatekeräykseen. Rikkinäiset tavarat hyötykäyttöasemalle ja myyntikuntoiset kirpputorille.

Tykkäätkö kiertää kirppiksillä? Vinkkaa myös muista kirpputoreista ympäri Suomen, sillä vinkit tulevat varmasti hyvään käyttöön kun ihmiset kiertävät kotimaata. Esimerkiksi Raijan blogista Kohti avaraa maailmaa, bongasin Kellokosken postauksesta erittäin houkuttelevan näköisen Tehtaan kirppiksen, jossa on jossain vaiheessa ehdottomasti käytävä!

2 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Joskus aikoinaan, useita vuosia sitten, olen aika säännöllisesti kiertänyt kirppiksillä. Silloin kiinnostuksenkohteena oli levyt, joista löytyi välillä varsinaisia helmiä todella edullisesti. Sittemmin tuo on kokonaan jäänyt pois. Itselläni ei ole ikinä myyntipöytää ollut, vaan ylimääräiset tavarat on tullut myytyä Torissa. Samoin viime aikoina tulee ostoaikeissakin vilkuiltua lähinnä Toria.

  • Elina

   Kiva kuulla Mikko! Tori onkin hyvä kanava löytää tarvitsemaansa, sitä tulee itsekin vilkuiltua aina ensin ennenkuin ostan mitään suurempaa uutena. Nyt yritin löytää lapselle käytetyt laskettelusukset, katsoin torin oman ja lähimaakuntien osalta ja etsintäkuulutin kaikissa paikallisissa FB-kirppareilla. Suksia ei löytynyt, joten jouduin ostamaan uudet. Onneksi olivat hyvässä alessa, mut mieluusti olisin käytetyt ensisijaisesti ostanut. Itsekin laitan toriin myyntiin isommat ja arvokkaammat tuotteet, pienemmät ja sellaiset millä ei oo niin väliä jos joku sattuisi varastamaan, vien kirppikselle 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *