Fuerteventura kokemuksia ja matkan fiiliksiä

Tänä vuonna oli monen vuoden tauon jälkeen jälleen perinteisen marraskuu matkan vuoro. Suuntasimme koko perhe Kanarialle, joka oli kohteena muulle perheelle uusi. Itse haaveilin Fuerteventurasta jo viime talvena, mutta silloin päädyimme Eilatiin. Tässä postauksessa kerron yleisesti meidän Fuerteventuran kokemuksista ja matkan fiiliksistä.

Kanariansaaret koostuvat jopa 13 saaresta, joista 8 on asuttuja. Olen käynyt viimeksi taaperona Lanzarotella ja myöhemmin kahdesti Teneriffalla, mutta muista saarista ei ole sen enempää kokemusta.

Toissatalvena sain pakkomielteen Fuerteventurasta kun olin ihastunut sen karuuteen, kauniisiin pitkiin rantoihin ja turkoosiin veteen. Fuerteventuraan oli pakko päästä ja koska emme sinne viime vuonna päätyneet, oli tämän talven matkakohde jo ennakkoon päätetty kauan aikaa sitten.

Fuerteventuraan – mikä matkanjärjestäjä?

Olimme viime vuoden Aurinkomatkojen järjestämään Eilatin pakettimatkaan niin tyytyväisiä, että päätettiin jo silloin että lähdemme mielellämme toistekin Aurinkomatkojen kautta reissuun.

Finnair lennättää Fuerteventuraan suorilla lennoilla niin Aurinkomatkojen, Apollomatkojen ja reittilentojen matkustajat. Mikäli varaa matkan Fuerteventuraan Tjäreborgin tai Tui:n kautta, on lennolla välilasku muualla.

Lento Fuerteventuraan kesti reilu 6 tuntia suuntaansa ja perillä olimme jo puolen päivän aikoihin. Huoneen sai tosin vasta klo 17.00, joten jos olisimme tämän hoksanneet tarkistaa, olisimme hyödyntäneet odotusajan suuntaamalla siksi aikaa muualle (nyt pyörimme vain hotellialueella).

Kanarialla on talvella -2 tunnin aikaero Suomeen.

Autonvuokraus Fuerteventurassa

Matkanjärjestäjän bussikuljetus lentokentältä hotellille olisi meidän perheeltä maksanut meno-paluu n. 80 euroa. Päätimme vuokrata koko viikoksi auton ja auton vuokrasimme ennakkoon netistä ja noudimme sen lentokentältä.

Nelivetoisen maastoauton viikkovuokra maksoi 199 euroa ja vuokrahintaan sisältyi maksutta molemmille lapsille turvaistuimet. Eipä ole vielä missään muualla tullut ilmaisia turvaistuimia autonvuokraamoissa vastaan. Suuri suositus siis TopCar autovuokraamolle! Seuraavalla Kanarian matkalla vuokraamme auton ehdottomasti jälleen kerran sieltä.

Fuerteventurassa on osa nähtävyyksistä huonokuntoisten hiekkateiden takana, joten vuokrasimme suosiolla maastoauton alle. Se kannatti, suosittelen mikäli aikoo / haluaa kiertää saarta kattavammin.

Kaikki hoitui autovuokraamon kanssa mutkitta. Ajaminen Fuerteventurassa oli helppoa, jopa niin helppoa että olisin itsekin uskaltanut täällä hypätä auton rattiin. Liikenne oli rauhallista ja Manner-Espanjan temperamenttisyys puuttui täältä kokonaan.

Liikennettä oli vähän ja suurin osa ajoi hissukseen, tosin paljon törmäsimme vuokra-autoihin joten todennäköisesti suurin osa oli muita turisteja. Itseeni iski matkan aikana jopa maastoauto kuume (olen haaveillut sellaisesta jo vuosia, mutta aina päädytty toiseen vaihtoehtoon).

Sää Fuerteventurassa marraskuussa

Matkustimme marraskuun kolmannella viikolla, joka oli tänä vuonna sään puolesta oikein hyvä viikko. Tapasimme matkalla sattumalta ruotsalaisen oppaan, joka kertoi ettei koko hänen Fuerteventura aikana ole ollut yhtä hyvät säät kuin tällä viikolla. Jännä, törmäsimme kyseiseen mieheen useita kertoja viikon aikana, jopa toisessa kaupungissa.

Alkulomasta oli saaren eteläosassa jopa +33 astetta ja lähes koko viikon lämpötila pyöri +27 – +29 hujakoilla ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Illat olivat myös lämpimiä, joten pitkähihaisille vaatteille ei tullut koko loman aikana tarvetta kertaakaan. Näkymättömiä hyttysiä esiintyi paukamien perusteella ensimmäisenä iltana… Nykyään saan lähes kaikilla etelänlomilla suuret ihoreaktiot etelän hyttysistä.

Fuerteventuralla tuulee puuttoman maaston vuoksi enemmän ja huomasimmekin, että saarella ei puita ole juuri ollenkaan. Maasto koostuu vanhoista tulivuorenkraattereista, vuorista ja hiekasta. Matkamme aikana tuuli vain vähän ja se mitä tuuli, oli vain ihanaa kun oli niin lämmintä. Saarella näkyi todella paljon surffareita ja saarella onkin heille tuulen vuoksi hyvät aallot.

Missä päin Fuerteventuraa majoituimme?

Suurimmat turistikeskittymät ovat saaren pohjoisosassa Corralejossa, saaren itärannikolla Calete de Fustessa (tätä meille suositeltiin etenkin lapsiperheenä) ja saaren eteläosassa Jandiassa.

Me majoituimme koko viikon Corralejossa, Las Marismas hotellissa. Fuerteventuran lentokentältä ajaa Corralejoon 30 minuutissa. Järkytykseni tajusin vasta matkan jälkeen, että emme kertaakaan käyneet Corralejon keskustassa. Pyörimme vähän hotellin ympärillä ja kävimme satamassa, mutta itse keskusta ja sen vanhakaupunki jäi kokonaan kokematta.

Päädyimme Corralejoon siksi, koska sieltä oli lyhyet laivamatkat Lanzaroten ja Loboksen saarille, molemmat saaret näkyvät mantereelta hyvin. Corralejossa on myös upeat Corralejon dyynit ja tulivuorikraatteri lähellä. Corralejon sijainti oli hyvä, vaikka muualle päin saarta oli pidempi matka. Saaren ajaa päästä päähän n. 2,5 tunnissa. Seuraavalla kerralla voisin vaihtelun vuoksi majoittua saaren eteläosassa, Jandiassa.

Corralejon dyynit

Las Marismas hotelli

Las Marismas hotelli oli valintalistalla jo viime talvena, joten matkaa varatessa ei tarvinnut muita hotelleja enää edes katsoa, kun valinta oli tehty jo vuosi sitten.

Hotelli tuntui sopivan hyvin lapsiperheelle, vaikka hotellissa loppupeleissä oli suhteellisen vähän lapsiperheitä. Hotellissa oli ihana minigolfrata, kolme uima-allasta (taaperoille iso oma allas), pieni kauppa joka osoittautui yllättävän edulliseksi (yleensä hotellien kaupat tuntuvat pikkaisen kalliimmilta paikallisiin kauppoihin verrattuna). Hotellia vastapäätä on erillinen minigolfrata ja vesipuisto, joka tosin oli nyt ”talvikaudella” kiinni.

Hotellissa on paljon aktiviteetteja ja tekemistä, mitä emme viikon aikana kokeneet (mm. tenniskenttä, kuntosali, pelihuone, joka päivälle eri ohjelmaa) yms.

Hotellissa on myös pieni leikkipuisto ja leikkikerho jossa on 6 päivää viikossa ohjattua toimintaa. En edes kiertänyt koko hotellialuetta viikon aikana ja jäi osa hotellin alueista kokonaan näkemättä.

Meillä oli puolihoito, joten söimme hotellilla aamiaisen ja illallisen. Illallisbuffetin teema vaihtui päivittäin ja söimme mm. meksikolaista, aasialaista, kansainvälistä, espanjalaista, bbq ja italialaista ruokaa. Ruoka oli hyvää ja oli kiva kun ruoka vaihtui päivittäin, muuten sitä olisi kyllä viikon aikana kyllästynyt.

Ruokajuomat illallisella maksoimme hotellin loppulaskulla (n. 50 euroa), muuten meillä ei mennyt koko viikon aikana ravintoloihin tai ruokailuun rahaa ollenkaan. All inclusivea ei onneksi ollut, sillä puolihoidolla pärjäsi koko päivän, huoletonta ja helppoa.

Hotellin minigolfrata

Mitä pidimme Fuerteventurasta?

Fuerteventuraan oli suuret odotukset, sillä olinhan odottanut tätä kohdetta kuin kuuta nousevaa jo pitkän, pitkän tovin. Fuerteventurasta oli tullut pakkomielle, kohde mihin päästä.

Halusin kokea sen kauniit rannat ja karun luonnon. Saarella tuntui olevan niin paljon nähtävää, ettei aika meinannut millään riittää niihin kaikkiin. Sen seuraksena teimme päivittäin päiväretkiä johonkin ja loppupeleissä löhö ja rantalomailuun jäi todella vähän aikaa. Pidimme kuitenkin joka päivä huolen siitä, että lapset pääsevät päivittäin uimaan.

Fuerteventura ja odotukset vastasivat toisiaan ja pidimme tosi paljon tästä saaresta. Saari oli todella rauhallinen ja koska hotellimme Corralejossa sijaitsi hieman keskustan ulkopuolella, ei meille tullut kertaakaan ”turistirysä” fiilistä. Tuntui, että täällä oli jotenkin väljempää eikä hotellejakaan näkynyt vieri vieressä, ei ainakaan niissä paikoissa missä itse pyörimme.

Fuerteventuralla on paljon kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja (näistä kerron lisää muissa postauksissa). Tykkäsimme Fuerteventurasta tosi paljon. Lopulta saari alkoi kuitenkin näyttää samalta: hiekkaa ja vuoria (ja kauniita rantoja).

Fuerteventurassa näkyi paljon urheilijoita ja autoa ajaessa tuli säännöllisesti esim. pyöräilijöitä ja juoksijoita vastaan. Saaren ovat löytäneet etenkin aktiiviset ja urheilulliset matkailijat.

Haluaisinko palata Fuertventuralle? Kyllä! Tuli mieleen, että seuraavalla kerralla olisi sellainen rennompi löhöloma tarpeen, kun pakolliset nähtävyydet on nyt kierretty ja nähty.

Tässäpä tuli nämä käytännön kokemukset Fuerteventurasta ja fiilikset, tarkemmin nähtävyyksistä ja päiväretkistä kuulette lisää myöhemmin. Murheet jäi hetkeksi Suomeen ja meillä oli oikein onnistunut loma Fuerteventurassa.

Oletko käynyt joskus Fuerteventuralla? Jos olet, missä päin olet majoittunut?

18 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Joskus lapsena on Fuerteventuralla tullut käytyä, mutta muistikuvat ovat saaresta varsin hatarat. Kivalta vaikuttava kohde joka tapauksessa. Varsin edullinen tuo autovuokra, tuntuu että varsinkin nykyisin saa autosta pulittaa usein huomattavasti suuremman päivävuokran.

  • Elina

   Joo ei oo muualla tullut näin edullista autonvuokrausta vastaan, kollega oli juuri Gran Canarialla ja heillä maksoi autonvuokra viikolta 153,00 euroa. En kysynyt tarkemmin, minkälainen auto tai mikä firma.

 • Eveliina / Reissukuume

  Kiva lukea, että teillä oli onnistunut reissu ja saitte päätä nollattua raskaan vuoden jälkeen 🙂 Fuerteventuralla ei ole koskaan tullut käytyä, ja yhdistän sen vahvasti lapsuuden ohjelmiin (tyyliin joku Napakymppi tai Onnenpyörä), joista saattoi voittaa matkan sinne 😀

  • Elina

   Haha, siis itseasiassa itelläkin tuli joku hämärä muistikuva että olis nähnyt ”Fuerteventura” postikortteja tai nimellä varustettuja t-paitoja / pehmoleluja jossain. Mutta muuten sen tarkemmin en oo ennen tätä päähänpistoa koskaan edes miettinyt, minkälainen se kohde itsessään edes on. Täällä tuli kyllä päätä nollattua ja jätettyä ”ongelmat” kotiin. Loman tarpeessa, todellakin!

   • Outi / Nattura

    Varteenotettava vaihtoehto talvimatkalle! Kanariansaarilla on jotenkin vähän nihkeä klangi omassa päässä, ja sen takia haluaisinkin tutustua saariin paremmin.

    Erityisesti tuo luonto kiinnostaa ja auton vuokraaminen olisi ehdottomasti asia, jonka tekisin!

 • Mari/ Maailma kotina

  Noi Fuerteventuran dyynit – niiden tähden pelkästään matkustaisin sinne. Ehkä joskus voisi kiertää Kanariansaaret yhden talven aikana. Aikas hieno unelma.

  • Elina

   Se olis kyllä hieno unelma! Ne dyynit oli tosi kauniita ja itellä tuli matkakuume matkustaa Gran Canarialle! 😀 siellähän on myös dyynejä. Nyt on jo 4 kanariansaarta takana, aika monta olis vielä edessä. Mut olis kyllä aika hienoa kokea ne kaikki! Ehkä siinä olis loppuelämälle tavoite? 😀 (tosin sä aiot kiertää ne yhden talven aikana) 😀

 • Anne | Elämää Nomadina

  En ole minäkään käynyt koskaan Fuerteventuralla, ja muutenkin Kanarian saarilla vain yhdesti viikon lomalla Lanzarotella kaun sitten. Kanariansaaret ovat nostaneet suosiotaan myös diginomadien talvehtimispaikkana, ja vaikka joskus pidin Kanariaa pelkkänä ”turrekohteena”, nyt ymmärrän että sieltä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista eikä kaikki pyöri pelkästään turismin ympärillä. Eli varmaankin jossain vaiheessa mekin suunnataan Kanarian saarille vähän pidemmäksi aikaa, ja toki sitten pitää myös vähintäänkin käydä Fuerteventuran saarellakin.

  • Elina

   Joo! Siis mulla tuli tosi vahvasti mieleen tuolla, että saari toimi useamman nomadin / pakumatkaajan talvehtimispaikkana. Retkipakuja näkyi siellä todella paljon, paljon oli puskaparkeissa ja ns. ”matkaparkeissa” asuntoautoja / retkiautoja! Aattelin heti, että tänne ovat monet nyt tulleet talvehtimaan. Ei huono paikka ollenkaan. Ainakin ne paikat missä ite oltiin, niin ei missään tullut turre oloa, tuntui että Fuerteventura oli tosi rauhallinen kohde turistisuuden näkökulmasta. Luulen, että Teneriffa ja Gran Canaria on ”pahempia”.

 • Stacy Siivonen

  En ole käynyt Kanarian saarilla laisinkaan. Eri saaria on kehuttu nimenomaisesti pyörämatkailukohteina, mutta en ole kuullut mitään nimenomaisesti Fuerteventurasta.

  • Elina

   Eteläsaarella on jokin urheiluhotelli, joka vetää paljon aktiivisia ihmisiä saarelle. Valitettavasti nähtiin myös matkalla tilanne, missä pyöräilijä oli kaatunut alamäessä, hän oli maassa liikkumattomana pyörilykavereidensa ympäröimänä ja hetken päästä tuli ambulanssi lujaa vastaan. Meni kyllä vähän fiilikset, kun jäin pohtimaan oliko hän ihan menehtynyt vai minkälainen tilanne kun en nähnyt hänen liikkuvan ollenkaan 🙁

  • Elina

   Se riippuu ihan siitä mitä kukin hakee. Eihän siellä sinänsä mitään ns. suuria nähtävyyksiä ole, mutta paljon pieniä kyliä, lukuisia kauniita rantoja ja tulivuorenkraattereita. Saatiin ihme ja kumma aika tosi hyvin kulumaan kun ajeltiin ympäriinsä ja osan ajasta oltiin altaalla. Pari päivää meni sitten muiden saarien retkillä.

 • Anmarien

  Kanarian saaret on itsellä kohde, jossa en ole ikinä käynyt. Jotenkin niiden maine on vähentänyt kiinnostusta, mutta kun seurailin IG:stä matkaa ja lukaisin nyt tämän postauksen niin alkaa pieni kiinnostus herätä myös tätä paikkaa kohtaan.

  • Elina

   Ymmärrän hyvin, mullakin oli joku 10 vuotta sitten kaverin kanssa matkaa varatessa se asenne ”ei sitten ainakaan kanarialle lähetä” ja sitten päädyttiin Teneriffalle ja yllätyttiin positiivisesti. Mies joka oli nyt myös ensi kertaa kanarialle, yllättyi tosi positiivisesti. Saaret ovat keskenään tosi erilaisia, joten jokaiselle löytyy varmasti se oman näköinen kohde ja ainahan sitä voi varata majoituksen erikseen ja majoittua turistikeskuksien ulkopuolella.

 • Raija / Kohti avaraa maailmaa

  Minullekin Kanariansaaret ovat olleet mielikuvissa pelkkä turistirysä. Ehkä se johtuu iästä… Vasta 10 vuotta sitten kävin Teneriffalla ja ennakkoluulot karisivat. On kuitenkin ollut muita mielenkiintoisempia kohteita, mihin matkustaa. Viime syksynä olin yksin Malagan lähellä ja Teneriffalla, ja varmaan jatkossakin tulee lähdettyä johonkin Espanjan kohteeseen. Kiitos siis tästä esittelystä.

  • Elina

   Maailmassa on paljon hienoja paikkoja ja vaihtoehtoja mihin matkustaa, silti haluan ite vielä palata Kanarialle. On niin paljon hyviä etuja, suorat lennot, lämpöä ja aurinkoa. Ja jos haluaa vaan jonkun helpon kohteen. Mutta ennakkoluuloja on ollut täälläkin 😀 mut hyvä kokemus oli tämä.

 • Leena Lampinen

  Terveiset Corralejosta Fuerteventuralta! On toinen koti,siellä on vietetty aikaa parikin kertaa vuodessa.On kaikkea mitä tarvitsee,mahtavat kävely ja pyöräily maastot.Uiminen on minun juttuni,mutta monipuolinen vesiurheilu mahdollisuus löytyy.Etelässä on se hieno urheilijoille tarkoitettu keskus .Siellä käyvät kaiken kuntoiset urheilijat leirellä.Lämpö ja Valo sitä suosittelevat lääkärit Suomesta. .Paikalliset ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia.yhteinen kieli kyllä löytyy.Tämä on minun juttuni jokaisella on omat mieltymykset. Sinne kuitenkin palaan…

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *