Lähes 50 erilaisen kirkon kuvakollaasi

Tässä postauksessa ei muuta tekstiä tai selityksiä tule olemaan, vaan halusin tehdä kuvakollaasin kirkoista. Kun ajoimme Berlevågissa katsomaan kaupungin kirkkoa ulkoapäin, pysähdyimme parkkipaikalle ja mies siinä totesi, että taasko me tultiin jotain kirkkoa katsomaan.

Siinä naureskelin, että joo niin tultiin ja aloin miettimään, että miksi. Enhän Suomessakaan käy aktiivisesti katsomassa kirkkoja ja silti pitää aina reissussa käydä katsomassa paikalliset kirkot. Tai ei pidä, mutta kuvaan niitä helposti, mikäli osuvat reitille. Ovathan kirkot usein vanhoja rakennuksia tai merkittäviä nähtävyyksiä ja lähes jokainen kirkko on yksilöllinen ja omanlaisensa.

Kävin kaikki reissukuvani läpi kirkkokuvia etsiessä, niitä oli paljon ja tänne päätyi vain osa. Jätin sisäkuvat suosiolla kokonaan näistä pois, osa on räpsitty vain ohi kävellessä. Tässä lähes 50 erilaista kirkkoa (ja muutama moskeija ja katedraali) eri puolilta Eurooppaa ja muutama Euroopan ulkopuolelta. Näitä katsellessa ymmärrän ehkä paremmin miksi niitä kuvaan, ovathan ne keskenään kaikki hyvin erilaisia.

ABU DHABI
BERLEVÅG
BERLIN
BRATISLAVA
BREMEN
BUDAPEST
BUDAPEST
BURANO
CESKY KRUMLOV
DUBAI
DUBROVNIK
EDINBURGH
GALLE
DOLOMIITIT
FÄRSAARET
HALLSTATT
HAVANNA
VARDÖ
KIRKENES
KOTOR
KRAKOVA
KRAKOVA
HAVANNA
KYPROS
KÖÖPENHAMINA
KÖÖPENHAMINA
MACAU
NEW YORK
NIZZA
PIETARI
PRAHA
QATAR
RIIKA
SALZBURG
SARAJEVO
SLOVENIA
TUKHOLMA
TURKKI
VAL DI FUNES
NESSEBY
VENETSIA
VENETSIA
VISBY
MALLORCA
RODOS
Kuvaatko sinä jotain tiettyjä juttuja aina reissuilla? Otatko sinä kirkoista aina reissuilla kuvia? Jäikö näistä kirkoista joku erityisesti mieleen? 

0 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kirkot ovat mukavia kuvauskohteita. Mekin usein niitä matkoilla kuvataan niin ulkomailla kuin Suomessakin. Eivät suurimman mielenkiinnon kohteena yleensä ole, mutta usein niitä tosiaan tulee pysähdyttyä kuvaamaan. Jäin miettimään, että missä tuo Dolomiiteilla oleva kirkko tarkemmin sijaitseekaan? Näyttävin noista on omasta mielestäni Matiaksenkirkko.

 • Elina

  Sama täällä, paljon niitä kuvailen, vaikkei mitään sen syvempää kiinnostusta oo taustalla. Tuo kirkko oli ihan meidän majapaikan vieressä, todella kaunis ja kuvauksellinen paikka! Myös funesin kylässä, piti oikeen Google mapsista katsoa kirkon nimen: Chiesa San Giacomo. Varmaan yks ihanimmista kylistä missä ollaan oltu, niin satumaisen kaunista!

 • Mari Jalava

  Onpa hauska idea. Minä olen todellinen kirkkobongari ollut aina. Niin ulkomailla, mutta etenkin kotimaassa. Pitäisikin joskus koota vastaava. Aika hauskaa, että harva sinun kirkoista on minulle tuttu.

 • Elina

  Kokoa ihmeessä, oli hauskaa ja aika yllättävää monella tapaa (kuinka paljon niitä lopulta olikin ja minkä näköisiä ne keskenään oli!). Kotimaan kirkot olis kyllä aika kova! Tuu vinkkaamaan sun kirkko postaus, mikäli sellaisen jossain vaiheessa teet ja en sitä itse huomaa, haluan ehdottomasti sen nähdä! 🙂 Nämä taitaa moni olla sellaisia sivukujan kirkkoja, jätin joitakin suurimpia ns. itsestäänselvyyksiä pois.

 • Anne/ Matkahetket

  Olipa kiinnostava kooste! Osa näistä kirkoista on itsellenikin tuttuja, ainakin nämä Pietarin ja Venetsian kirkot. Arkkitehtuuri kiinnostaa, joten kirkkoja on tullut itsellänikin tutkailtua reissuilla.

 • Emilia/Merkintöjä maailmasta

  Kiva postausidea tämä! �� Tulin oikeastaan vasta nyt kunnolla ajatelleeksi, kuinka paljon on tullut kirkkoja nähtyä. Tosin en ole kuvannut niitä yhtä ahkerasti tai ainakin kirkkokuvia saisi hetken etsiä omista arkistoista.

  Toivotaan, että pääset taas pian kuvailemaan uusia kirkkoja jossain päin maailmaa! ☺

 • Elina

  Kiitos! Sitä oli kyllä hauska tehdä. En kyllä kirkko bongari siinä mielessä ole, että selvittäisin niitä etukäteen, en edes tiedä noiden kirkkojen nimiä! 😀

 • Elina

  Tämmöiset koosteet on kyllä kivoja, toiset kuvaa matkoilla esim paljon erilaisia ovia! Ja eräs lähipiiriläinen on aikoinaan työnsä puolesta kuvannut matkoilla paljon vankiloiden vessoja! Kotimaan kirkoista olis kiva nähdä jonkun kooste, niitä kuvia ei mulla juurikaan ole.

 • Tea.stromman

  Aika monta tuttua kirkkoa löytyi niin kuin myös tuntemattomia kirkkoja. Kirkko on aina arkkitehtooninen taidonnäyte, usein ainoa paikkakunnalla. Esim. Suomessa entisaikaan oli suuri voimanponnistus kun kyläläiset rakensivat/rakennuttivat kirkon. Perin kirkkoharrastuksen isoisältäni joka osti aina kirkon kuvan jokaisesta vierailemastaan kirkosta. Nykyään keräily on helpompaa kunhan omistaa kameran.

 • Aila

  Kiva postaus, tuli ihan mieleen, että minäkin voisin tehdä vastaavan. Nimittäin pysähtelemme ihan varmasti lähes kaikkialla kirkoissa, otan kuvia, ja jos vain mahdollista, poikkeamme katsomaan kirkkoa myös sisältä. Yllättävän vähän tässä sinun postauksessasi oli minulle tuttuja paikkoja. Aika usein kierrämme myös hautausmaita, nekin kertovat paikallisesta kulttuurista paljon. Tiedät meidän kodinvaihtomatkailumme, siihen kirkot liittyvät usein siten, että varsinkin jos olemme jollain pienehköllä paikkakunnalla, menemme jumalanpalvelukseen, konserttiin tms ja niissä tosi usein paikalliset tulevat tervehtimään ja juttelemaan. Nämä kontaktit ovat usein olleet antoisia.

 • Elina

  Tee ihmeessä, näitä on kiva verrata! :)) Hautausmaista mäkin tykkään, niistä tosiaan näkee sen paikallisen kulttuurin tosi kivasti. Oi! Voin niin kuvitella, että nuo pienet kylät ja paikallisten ihmisten kohtaaminen antaa paljon! <3 Tuo siihen matkaan niin paljon enemmän!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *