Majoitus Toscanassa, maatilamajoitus Agriturismo Fattoria

Olimme ystäväperheen kanssa haaveilleet pitkään yhteisestä reissusta ja viime kesänä toteutimme sen. Lähdimme yhdessä Italian Toscanaan, missä lomailimme viikon ajan ja yövyimme Agriturismo maatilamajoituksessa. Tässä postauksessa kerron yleisesti meidän Italian viikosta ja meidän majapaikasta Agriturismo Fattoriasta.

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä

Lensimme mennen tullen Italian Pisaan, mutta loman aikana emme käyneet itse Pisan kaupungissa kertaakaan. Paluumatkalla tosin onnistuin näkemään Pisan kaltevan tornin lentokoneen ikkunasta.

Meillä oli Pisan lentokentällä vaikeuksia löytää oikea paikka, mistä pääsimme hakemaan vuokra-automme (Opel Astra) joka meillä oli käytössä koko viikon ajan. Mitään kovin pientä autoa ei kannata Toscanaan valita, sillä ylämäkiä on kuitenkin sen verran, että laiska auto hyytyy niissä.

Vuokrasimme auton RentSmart24 yhtiön kautta ja niiden toimisto sijaitsee lentokentän ulkopuolella ja nonstop shuttlebus tulee hakemaan Pisan lentokentältä P2 ja maksuautomaatin välistä.

Meitä oli matkassa 4 aikuista ja 4 lasta, joista oli toisilleen seuraa koko viikon. Parhaimmillaan oli lämpötila n. +34 tienoilla mutta muutamana päivänä oli yllättävän viileää jopa elokuuksi lämpötilan tippuessa +22:een. Ajoimme Pisan lentokentältä majapaikkaamme reilussa tunnissa, majapaikka sijaitsi Sant’Appianon kylässä.

Agriturismo Fattoria

Meidän Toscana majoitus oli *Agriturismo Fattoria, joka on maatilamajoitus. Olen aiemmilla Italian matkoilla yöpynyt myös maatilamajoituksissa, esimerkiksi Sardiniassa täällä ja Dolomiiteilla täällä.

Ystäväperheemme yöpyi omassa huoneistossaan kukkulan päällä ja siellä vieressä oli runsaat, maatilamajoituksen omat viiniviljelmät. Heillä oli siellä oma terassi, 2 erillistä makuuhuonetta ja yhdistetty olohuone + keittiö. Kummankaan huoneistossa ei ollut tv:tä (ei sitä kyllä kaivattukaan).

Me yövyimme päärakennuksessa ja sieltä aukesi kauniit maisemat Toscanan kukkuloiden ja viini ja oliiviviljelmien ylle. Huoneistoon paistoi myös ilta-aurinko. Meillä oli pieni patio nurmikolla, mutta varsinaista omaa terassia huoneiston edessä ei ollut, joten puoliso istui monet illat rappusilla katsomassa tähtitaivasta.

Italian Toscanassa oli yllättävän paljon hyttysiä iltaisin ja sainkin niistä suuria paukamia, joten siksi en itse viihtynyt ulkona iltaisin kovin kauaa, mielestäni oli myös yllättävän viileät illat ollakseen elokuuta. Kova heinäsirkkojen konsertti kuului aamuin illoin.

Maatilalla oli pari possua, jotka olivat pihamaan nurkassa. Lapsille oli pieni keinu joka ei kuitenkaan ihan pienille lapsille ollut soveltuva. Trampoliinikin oli, mutta verkot eivät olleet kovin turvallisesti kiinni.

Huoneistossamme oli ihana Italialaishenkinen keittiö, josta löytyi levitettävä sänky joka siirrettiin makuuhuoneeseen. Huoneistossa oli lisäksi oma kylpyhuone ja 1 makuuhuone. Ei mikään luksus lukaali, mutta ei huonokaan. Taaperolle saimme matkasängyn.

Uima-altaalle oli muutaman sadan metrin matka majapaikalta ja ystäväperheeltämme hieman enemmän, mutta ihan muutaman minuutin kävelymatkan päässä on. Uima-altaassa oli madallettu allas lapsille ja lapset viihtyivät uiden koko viikon jossakin vaiheessa päivää. Altaalle paistoi aamusta iltaan.

Sant’Appianon lähipalvelut

Majapaikkamme sijaitsi Sant’Appianon pienessä kylässä, jossa palveluita ei juuri ole vaan täällä saa asua maaseudun rauhassa. Majapaikan yhteydessä on jokin viinimyymälä, missä myydään talon omaa viiniä ja majapaikan mäen päällä on pieni ravintola Osteria l’Antica Quercia, johon kannattaa tehdä ajoissa varaus, se on hyvin suosittu.

Ruoka siellä on todella hyvää ja me menimme sinne ilman varausta, paikka oli täynnä. 4 aikuista ja 4 lasta ei noin vaan mahtunutkaan sinne, joten mietimme jo menemmekö huoneistoihimme keittämään kuivaa pastaa. Olimme jo kävelemässä takaisin huoneistoihimme, kun tarjoilija juoksi peräämme, oli tullut peruutus joten mahduimme sittenkin syömään.

Söimme ison pihvin ja perunoita (18 €), lapsetkin tykkäsi pihvistä todella paljon. Lapsille tilasimme pastaa villisialla (11 €), talon viini 0,8 L (6€) ja 2 € palvelumaksu per hlö.

Se tuli todettua, että ravintoloita on Pisa-Poggibonsi välisellä alueella todella vähän ja satuimme tullessa tietenkin juuri siestan aikaan, eikä mikään ravintola ollut auki ja osa aukaisi ovensa vasta klo 19. Poggibonsissa kuitenkin ravintoloita ja ruokakauppoja löytyy ja sinne on majapaikasta n. varttitunnin ajomatka. Suurimmaksi osaksi ostimme viikon aikana ruokakaupasta ruokamme, jonka valmistimme majapaikassa.

Kylän kirkko majapaikan takana

Agriturismo Fattorian plussat ja miinukset:

+ Majapaikan sijainti keskellä Toscanaa

+ Uima-allas

+ Hyvät näkymät majapaikasta

+ Maatilan possut ja viiniviljelmät

+ Kokkausmahdollisuus

+ Saatiin majoittua rauhassa, eikä tultu koko aikaa kyselemään onko kaikki hyvin

– Vessa haisi tullessa vahvasti pissalle, toivottavasti ovat jo siivonneet sen kunnolla

– Ei pyyhkeiden vaihtoa koko viikkona

– Ei omaa terassia, vaan jaettu terassi (tosin siellä ei ollut koskaan ketään)

Olimme tyytyväisiä tähän *Agriturismo Fattoria majapaikkaan ja muutenkin Toscana oli sellainen ihana Italian unelma joka näytti juuri sellaiselta miltä kuvittelinkin sen näyttävän. Seuraavissa postauksissa Toscanan nähtävyyksistä. Mikäli olet majoittunut Toscanassa, missä päin siinä tapauksessa?

3 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *