Matkatekemistä taaperolle

Tässä muutamia meille toimivia ja kevyitä matkajuttuja taaperolle, joko matkalle mukaan tai kotona matkan fiilistelyyn. Koska matkustamme yleensä käsimatkatavaroilla, on tärkeää että mukaan otettavat tavarat ovat pieniä ja kevyitä. Osa näistä matkalle mukaan otettavista leluista ovat mahtuneet kätevästi taaperon omaan reppuun. 

Toistaiseksi ollaan pärjätty todella vähillä viihdykkeillä matkan päällä, kun lentokoneessa ja matkakohteessa on ollut niin paljon ihmeteltävää (ja lapsi on niin innoissaan), ettei hän ole jaksanut keskittyä omiin leluihin/kirjoihin juuri lainkaan. Toisin sanoen, mukaan olen pakannut jotakin (alla olevia), mutta tärkeintä on perheen kesken seurustelu ja uuden ihmettely.

Lempilelulla pärjää pitkälle, meidän tapauksessa Baby Born vauva, joka on saanutkin erittäin paljon humoristista huomiota matkalla niin passintarkastuksessa, lentokoneessa ja lentokentällä. Viimeksi ostin nukelle mukaan oman leikki tuttipullon, mikä oli toimiva lisä viihdykkeeksi.

På flygplatsen kirja kertoo tekstein ja kuvin mitä lentokentällä tapahtuu. Se on ollut erittäin suosittu kirja meillä, itseasiassa se on taaperon lempikirja! Kirjan avulla on hyvä varautua tulevaan lentomatkaan ja matkan jälkeen ollaan fiilistelty lentokoneita. Tämä on ostettu Tukholman lentokentältä.

Kehittävänä leluna on mukana ollut tornipaikoista 4 pienintä osaa ja muutama dublopalikka. Mukaan olen pakannut myös pienen leikkiauton ja pallon. Pieni pallo käy leluna niin uima-altaassa kuin hotellihuoneessa tai pihalla.

Nämä parin euron kirjat ovat iltasatukirjoiksi sopivan pieniä ja kevyitä.

Missä on – kirjasarja on kiva! Itse kirjat ovat suht korkeita, mutta niistä avautuu tuplamäärä katseltavaa. Isoilla aukeamilla riittää tutkimista ja niissä on paljon hauskoja yksityiskohtia, joita etsiessä kuluu hyvin aikaa. Nämä kirjat toimivat hyvin (ehkä paremmin) leikki-ikäisenkin kanssa.

Ylipäätään kirja, missä on paljon kuvia ja mielenkiintoista katseltavaa ja opittavaa on sopiva otettavaksi mukaan matkalle.

Ostin jo valmiiksi Maailman liput värityskirjan, vaikkei lapsemme ole vielä sen ikäinen, että voisi sitä vielä värittää. Se oli kuitenkin niin kiva, että sen on oltava tulevaisuuden lentomatkoilla ehdottomasti mukana! Kehittyy maantiedot karttojen ja lippujen osalta kivasti. Myös erilaiset tarrakirja tai magneettikirjat ovat kivoja.

Muita sopivaa matkatekemistä taaperolle & leikki-ikäiselle

Maalaa vedellä kynäkirjat

Pyyhittävä piirustuslevy

Erilaiset puuhakirjat

Päivitän tätä listaa sitä mukaa, kun todetaan jokin juttu toimivaksi! Yksi lelu saattaa toimia yhden matkan verran ja seuraavalla kerralla on taas jokin uusi juttu, siksi ajattelinkin jakaa näitä jotta lapsiperheet saisivat vaihtaa ideoita keskenään! 🙂 Usein kuitenkin pärjää t o d e l l a vähällä lelumäärällä, kun aika menee uuden ihmettelyssä! Lempilelu kainaloon ja menoksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *