Viikko Sri Lankassa

Sri Lanka on mielettömän upea ja monipuolinen maa, missä riittää paljon nähtävää. Olen hyvin pitkään tahtonut maahan matkustaa ja siinä vaiheessa kun maan tarjonnan laajuuden tajusin, oli lennot jo varattu. Meillä oli viikko aikaa tutustua tähän upeaan maahan ja suunnittelimmekin tarkkaan reitin, missä haluamme käydä ja miten sen saisi järkevästi toteutettua. Tämä suunnittelu ei ollut helpoimmasta päästä! Koska olemme tällaisia pikamatkailijoita, jotka tykkää mennä paikasta toiseen eikä jäädä yhteen paikkaan pitkäksi aikaa ihmettelemään, olin sitä mieltä että meille riittää viikko hyvin. Moni muu oli kuitenkin toista mieltä; viikko Sri Lankassa ei riitä mihinkään. 

Reissu on takanapäin ja viikko riitti meille oikein hyvin. Tottakai jos olisimme olleet pidempään, olisimme luonnollisesti ehtineet nähdä ja kokea vielä enemmän. Kokonaisuudessaan olimme reissussa parisen viikkoa mikä on 3 koiran omistajana todella harvinaista, emme pidempää matkaa olisi voineet tehdä. Mutta, viikossakin ehti nähdä ihan mukavasti, me näimme sekä sisämaata että rannikkoa. Olimme ennen Sri Lankaan lentämistä Malediiveilla, joten siellä toki hoidimme nämä matkustus/aikaerorasitukset ensin pois, joita ei kyllä pahemmin edes ollut.

Meitä varoiteltiin Sri Lankan hitaasta matkustustavasta ja osattiinkin asennoitua siihen niin, ettei se tullut enää yllätyksenä tai purkautunut matkan päällä turhautumisena. Eikä se minusta nyt niin paha ollut, google mapsin ajat pitivät todella hyvin paikkansa. Kaoottinen liikennekään ei pelottanut, kun ajonopeudet olivat maltilliset (40 km/h), autokuskimme ilmoittivat kaikki oma-aloitteisesti ajavansa varovaisesti, koska meillä oli pieni lapsi mukana. Tässä matkareittimme siirtymisineen hintoineen, mikäli joku miettii reittirunkoa Sri Lankaan. Tarkemmat matkakertomukset tulen kirjoittamaan myöhemmin!

Päivä 1.

Saavuimme illansuussa Colombon lentokentälle, mistä siirryimme majapaikan järjestämällä kyydillä Peradeniyaan. Matka kesti 2 tuntia ja maksoi 7000 rupiaa. Oli niin ihanaa olla vihdoin täällä! Perillä odotti ystävällinen isäntä ja herkullinen illallinen.

Huomenta Peradeniyasta

Päivä 2.

Edellispäivän kuski vei meidät aamulla Peradeniyan juna-asemalle, jonka pysäkki oli Kandya edeltävä. Itse junamatka maisemineen oli tämän päivän ohjelma, tämä oli omalta osaltani yksi odotetuimmista matkan kohokohdista. Peradeniyasta matkasimme 7 tunnin junamatkan kohti Ellaa, missä olimme illan suussa. Sieltä jatkoimme 11 km päähän majapaikkamme omistajan kyydissä, kyyti maksoi 1500 rupiaa.


Päivä 3.

Lepopäivä Ellan majapaikassa, joka sijaitsi vuorten keskellä ihanassa tropiikissa. Teimme tänään parin tunnin päiväretken Nine Arch Bridgen sillalle, joka oli kyllä tosi wau! Matkalla Ellaan pysähdyimme Rawana vesiputouksella, joka oli ehkä suurin vesiputous minkä olen koskaan nähnyt.

Nine Arch Bridge

Päivä 4.

Suurimmaksi osaksi lepoa Ellan majapaikassa. Teimme tänään myös parin tunnin päiväretken Little Adam’s peakin huipulle, mistä aukesi hienot näkymät yli vuorten. Huiputuksen suositeltiin tehtävän aamupäivästä, joten vaikka Nine Arch Bridge ja Little Adam’s peak olivat ihan vierekkäin, niin teimme ne eri päivinä, sillä taaperolla oli päikkäriaika juuri keskipäivällä…

Ellan majapaikka

Päivä 5. 

Ellasta siirryimme (ajoaika 1½ tuntia) Udawalawen kansallispuistoon, missä osallistuimme aamupäivän 2 tunnin safarille. Parasta antia olivat elefantit, joita en myöskään muista nähneeni missään aiemmin elämäni aikana. Safari maksoi 8000 rupiaa + safarikuskille 3000 rupiaa. Täältä jatkoimme (ajoaika 1½ tuntia) Tangalleen, missä olimme klo 13.30. Loppupäivän otimme rennosti uima-altaalla. Ella-Udawalawe-Tangalle väli kustansi 12 000 rupiaa, kuskina toimi samainen Ellan majapaikan omistaja, jonka hyvästeleminen oli tosi haikeaa.

Päivä 6. 

Lepopäivä Tangallessa, rentoa oleskelua rannalla ja uima-altaalla. Tangallen ranta oli mielettömän rauhallinen ja niin kaunis! Aurinko paistoi joka päivä ja lämpöä oli n. +31 astetta. Nautin niin paljon!

Päivä 7.

Siirryimme Tangallesta ensin Galleen, ajomatka 2 tuntia. Gallessa meillä oli 1½ tunnin välipysähdys, jonka jälkeen jatkoimme Negomboon, missä olimme 2 tuntia myöhemmin. Matka Tangallesta Gallen kautta Negomboon maksoi 18 500 rupiaa, tämän kuskin saimme Tangallen majapaikan kautta. Negombossa olimme loppupäivän uima-altaalla ja iltasella kävimme syömässä ja ostoksilla.

Viimeinen ilta Negombossa

Päivä 8.

Siirryimme Negombosta lentokentälle, josta jatkoimme vielä yhdeksi yöksi Dohaan.

Viikkomme sisälsi monia päänähtävyyksiä rennolla otteella. Päiväohjelmat olivat aika löysiä kompensoidakseen siirtymiset, olihan meillä taapero mukana. Tämä oli sopiva tahti ja näimme juuri ne paikat mitä haluttiinkin nähdä! 🙂 Stressiä aikatauluista ei tullut missään vaiheessa eikä tunnetta, että olisi johonkin kohteeseen pitänyt jäädä vielä pidemmäksikin aikaa. Joka paikassa kuitenkin viihdyimme hyvin! Emme juurikaan valikoineet kaupunkikohteita, halusin nimenomaan majoittua rauhallisissa ja hieman syrjemmissä paikoissa lähellä luontoa. Ainut kohde jonka jouduimme tiputtamaan kokonaan pois suunnitelmista oli Sigiriya. Törmäsimme viimeisenä iltana saksalaispariskuntaan, jotka olivat jo neljättä kertaa Sri Lankassa, voin kuvitella että mekin palaamme vielä jonain vuotena takaisin. Tykättiin kyllä tosi paljon Sri Lankasta!

Taaperokin jaksoi ja viihtyi tosi hyvin koko matkan, vaikka oli paljon siirtymisiä. Oli paljon kivaa näkemistä ja hän on ollut matkan jälkeen entistä enemmän lentokoneiden perään, tykkäsi niin valtavasti! Vasta kotimatkalla iski yliväsymys, joka kesti koko päivän ja oli pikkaisen rankka vanhemmille, onneksi se iski vasta kotimatkapäivänä. Matka oli kokonaisuudessaan todella onnistunut synttärimatka!

14 kommenttia

 • Jaakko / lomalla viimeinkin

  Kiva kuulla että viikon matka on hyvin onnistunut, itsellä mietinnässä parin viikon matka sinne, toki jos yhdistää Malediiveihin niin riittää vähempikin. Itsellä malediivit kanssa koettu, mutta Sri Lanka vielä näkemättä 🙂

 • Elina

  Sri Lanka on kyllä ollu monen mieleen! Pari viikkoa joko siellä tai yhdistettynä kuulostaa sopivalta, voi ku ihanaa! 🙂

 • sari

  Ilmeisesti viikossakin saa Sri Lankasta irti paljon. Itse kun olen ajatellut, että vähintään kaksi viikkoa tai 10 päivää pitäisi siellä oleilla. Sri Lanka on haavelistalla ja voi jopa toteutua, koska ei niin huippukallis ole matkoiltaan.

 • Elina

  Me saatiin ainakin hyvin irti viikossa! Monessa paikkaa oon ajatellut että 10 päivää on just ihanteellinen aika olla, Sri Lankassa saa kyllä reilusti aikaa kulumaan 🙂 Ei lopu näkeminen kesken!

 • Anna | Muuttolintu.com

  Me ollaan tammikuussa lähdössä toista kertaa Sri Lankaan, tutustumaan vähän syvemmin. Hyvin saitte mahtumaan kohteita viikkoonkin! Vaikka nähtävää on Sri Lankassa paljon, onneksi se on kuitenkin aika pienikokoinen maa.

 • Elina

  Ihanaa, oi että! Sri Lankassa riittää kyllä nähtävää useammaksi kerraksi ja toisella kerralla saa varmaan enemmän irti kun on jo yksi pinta raapaistu! 🙂

 • Sonja | FIFTYFIFTY

  Aika hyvin ehditte nähdä eri paikkoja viikossa. 🙂 Ella vaikuttaa kyllä todella ihastuttavalta paikalta. Sri Lanka meinasi olla meidän tämän tlven kohde, mutta jäi vielä odottamaan toista ajankohtaan´.

 • Emilia/Merkintöjä maailmasta

  Kiitos postauksesta! 🙂 itse menossa Sri Lankaan alkuvuodesta ja ootan sitä kyllä niin paljon, tämänkin postauksen perusteella. Hyvä vinkki nuo putoukset lähellä Ellaa, kiitos! Toivottavasti teidänkin perhe pääsee tuonne uudemman kerran 🙂

 • Anna K. - Kaukaa haettua

  Onpa teillä ollut hurja vauhti päällä, itse kun olen hyvin hidas matkaaja nykyään. Sri Lanka kiinnostaa tosi paljon, kaikki sitä nyt jotenkin hehkuttaa, enkä ihmettele noiden maisemien vuoksi. Kauniita kuvia sulla, mutta toivoisin, että ne olisi isoja heti, ilman klikkaamista.

 • Paula - Viinilaakson viemää

  Tästä kyllä oikein huokui sellainen nautinto. Ihanaa lukea siitä, kuinka loma on ollut noin onnistunut! Kiva myös lukea Sri Lankan matkasta lapsen kanssa sillä mekin yleensä matkustetaan lapset mukana. Ehkäpä tässä olisi meillekin kiva kohde.

 • Elina

  Yllättävän hyvin ehdittiin, vaikka ensin ajateltiin ettei ehditä juuri paljoa. Ella oli ihanan vehreä, mutta jos joskus palaan niin kiinnostaisi tuo Hattonin alue myös, vaikutti kauniilta kun mentiin junalla läpi! Teeplantaasit jäi toki kokematta, mutta nähtiin niitä kyllä 🙂 Tuolla kannattaa kyllä käydä! 🙂

 • Elina

  Kiitos kommentista 🙂 Meidän majapaikasta eteenpäin noin 20 km, eli Ellasta noin päälle 30 km eteenpäin on myös jokin hyvin vanha temppeli (about 2400 vuotta), me ei käyty siellä mutta voisi olla hyvä nähtävyys myös tuolla lähettyvillä! Ihanaa matkaa teille! 😍

 • Elina

  Ymmärrän hyvin, että jos on tottunut matkustamaan hitaasti niin tämä tahti kuulostaa hurjalta! 😀 Kiitos hyvästä palautteesta, saisin tähän mobiiliversioon näkymään ns paremmat kuvat mutta vaatii internet version värkkäämistä, pitää joskus laittaa työn alle. Mukavaa joulua!

 • Elina

  Voi kiitos viestistä ❤️ Onnistuttiin kyllä matkustamaan aika rennosti nyt, siis niin että ehdittiin myös olla myös vaan. Ei ollut mitään ongelmia lapsen kanssa, ainut ettei autoihin saanut turvaistuinta (meillä oli oma Belt Up Baby turvavyö mukana) eikä mitään vatsavaivojakaan tullut kenellekään. Tangallessa oli voimakkaat aallot, mutta taapero muutenkin niin pieni ettei olisi voinut päästää yksin mereen 😀 Sitten kun on vähän isompi, niin esim kuulemma Unawatunassa on lapsiystävällisempi ranta 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *