Pikavisiitti, ensivaikutelma ja ihastus Belgian Bruggeen

Brugge, kaupunki josta olin haaveillut monen monta vuotta. Puoliso taas oli toivonut pitkään pääsevänsä Belgiaan nimenomaan Belgialaisten oluiden vuoksi. Kun etsimme lentoja Korsikalle, tuli eteen vaihdollinen lento Belgian kautta. Päätin tarttua tähän tilaisuuteen taktiikalla kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja niinpä me olimme mennessä yhden yön Bruggessa.

Postaus sisältää mainoslinkin joka on merkitty *merkillä

Lensimme Belgiaan Brysselin Charleroin lentokentälle, mistä otimme bussin Brysseliin ja sieltä jatkoimme Bruggeen junalla. Lentokentältä olisi päässyt suoraan bussilla Bruggeen, mutta halusin nauttia erilaisista maisemista menomatkalla. Lopulta emme kokeneet Brysselistä muuta kuin juna-aseman.

Brysselistä Bruggeen kestää n. 1 tunnin verran junalla, juna pysähtyy vain parilla asemalla mm. Gentissä. Juna oli kaksikerroksinen ja junan ikkunasta avautui Belgialainen maalaismaisema, nummia ja maalaistaloja ja eläimiä. Tuli vahvasti lapsuus mieleen, sillä olen ollut Belgiassa viimeksi 6-vuotiaana.

Kaikki näytti ihan hirveän tutulta, vaikka en muistanut että muistaisin sieltä mitään. Esimerkiksi korkeat ruskeatiiliset talot olivat hirmu tutun näköisiä ja luulenpa, että olen sellaisessa lapsena kyläillyt.

Majoitus Bruggessa

Varasimme Bruggen majoituksen vähän vajaa puoli vuotta etukäteen ja majapaikat olivat yhdeltä yöltä n. 150-200 euron molemmin puolin. Belgia ei ole halvimpia maita Euroopassa, vaan hintataso on Suomen tasoa.

Valitsimme majapaikan, joka olisi sopivan kävelymatkan päässä juna-asemalta mutta myös lähellä keskustaa, ts. keskustan ja juna-aseman välissä. Juna-asemalle oli majapaikasta 1,2 km kävelymatka.

*Hotellimme Bla Bla oli soma, kolmekerroksinen pieni hotelli. Asuimme hotellin ylimmässä kerroksessa, mihin johti kapeat ja jyrkät portaat. Huoneessa oli kattoikkunat kahteen suuntaan, yksi iso makuuhuone ja erillinen aula jossa oli kaksi erillistä sänkyä. Kylpyhuone oli pitkänmallinen ja tilava.

Aamiaista emme hotellista saaneet (olisi kyllä ollut tarjolla), mutta lähdimme seuraavana aamuna jo ennen aamiaistarjoilua juna-asemalle. Majapaikka oli kiva ja viihtyisä, vaikka sinne kantautui ääniä läheiseltä torilta missä oli juuri sinä iltana jokin tapahtuma. Hotellin respassa on kuitenkin tarjolla korvatulppia.

Bruggen vanhakaupunki

Bruggen keskiaikainen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon, se on vanha ja tunnelmallinen vanhoine ruskeine rakennuksineen.

Koska meillä oli vain ilta aikaa kiertää Bruggea, saimme respasta tietoomme parhaimmat paikat mihin Bruggessa suunnata. Pääasiassa kuitenkin fiilistelimme, emmekä varsinaisesti olleet nähtävyyksien perässä. Jo pelkästään se, että saimme olla Bruggen vanhassakaupungissa oli itselleni jo suuri nähtävyys ja reissun kohokohta.

Suuntasimme kohti Bruggen vanhankaupungin aukiota, tosin kaupungissa on useita pienempiä aukioita. Menimme torin keskelle, patsaan juurelle istuskelemaan ja vaan fiilistelemään, nauttimaan auringosta ja lämmöstä ja juuri alkaneesta lomasta. Oli ihana vain olla ja ihmetellä kaupungin menoa.

Bruggessa on kaksi ostoskatua, jonka varrella on putiikkeja (mm. harry potter kauppa), suklaapuoteja, vohvelikahviloita jne. Lapsetkin nauttivat, sillä olimme juuri ennen matkaa puhuneet siitä, kuinka emme ole perheenä matkustaneet vuosikausiin kaupunkilomalle. Lapset olivat kaupunkiympäristöstä iloisia ja innoissaan, kerrankin jotain muuta kuin luontoa.

Bruggen vanhakaupunki on jo itsessään nähtävyys, sen vanhoine ja kauniine rakennuksineen ja katedraaleineen. On korkeita kirkontorneja joihin voi kiivetä, on suklaa ja olutmuseoita, kanavaristeilyjä ja kaupunkikierroksia. Kanavan ympäristössä kannattaa kiertää, siellä on kauniita rakennuksia ja kanavamaisemia.

Belgialainen olut ja ruoka

Yksi syy miksi puolisoni oli pitkään haaveillut Belgiasta oli maan oluet. Kyselimme respasta suosituksia mihin mennä syömään ja nauttimaan belgialaista olutta ja saimme suosituksen suunnata Rose & Red tapasravintolaan.

Rose & Red ravintola sijaitsee korttelin päässä aukiolta, rauhallisen kadun varrella. Ulospäin ravintola näyttää hiljaiselta, mutta kun astuu sisään, on paikka täynnä ihmisiä. Paikka on todella suosittu. Pelkäsimme, että emme mahtuisi edes koko ravintolaan, mutta meille järjestyi pöytä.

Belgialaisia oluita oli valittavana useita satoja (en laskenut, mutta siltä se tuntui), valikoima oli suuri enkä tietenkään tiennyt mitä valita. Saimme tarjoilijan suosituksen oluesta, mitä maistaa ensimmäistä kertaa Belgiaan matkustaessa. Oli hyvää, belgialainen olut on siitä hyvää, että se maistuu jollekin.

Trappistes Rochefort olutta

Olut oli hyvää mutta yllätyin kuinka vahvoja ne olivat. Join vain yhden oluen ja sen jälkeen tuntui että olisin ollut valmis menemään hotellille nukkumaan. Päätimme kuitenkin siirtyä lasten kanssa toiseen ravintolaan syömään. Viereisten pöytien tapas ruoka-annokset näyttivät kuitenkin todella hyviltä!

Suuntasimme kanavan toiselle puolelle burgeripaikkaan (Jilles Bier & Burgers Brugge), siellä oli väljää. Meidät ohjattiin pöytään ja saimme ruokalistat eteemme, valitsimme ruoat ja meillä kaikilla oli jo valmiiksi huutava nälkä. Odotimme juomatilausten ottamista, odotimme ja odotimme, minuutit kuluivat, odotimme. Tarjoilijat pyyhkivät pöytiä eivätkä käyneet lähelläkään meidän pöytää.

Nälkäkiukussani sanoin, että odotan vielä 5 minuuttia, sitten saa riittää. 5-minuuttia meni nopeasti ja niin lähdimme arviolta puolen tunnin odottamisen jälkeen, suuntasimme suoraan burger kingiin. Paikasta tuli huono asiakaspalvelukokemus ja harmitti, kun emme päässeet nauttimaan kunnon illallista belgialaisen oluen kera.

Belgia on todellakin herkuttelijan kohde, sillä täältä löytyy runsaasti belgialaisia suklaapuoteja ja belgialaisia vohveleita. Tuntui että söin Belgiassa pelkästään vaan vohveleita.

Fiilikset Belgiasta ja Bruggesta

Bruggeen on hyvä varata ainakin pari päivää, mutta tuntui että moni oli siellä vain päivävisiitillä, sen verran paljon rauhallisempaa oli alkuillasta kaupungilla. Brugge on suosittu turistikohde Belgiassa ja odotin sinne suurempaa ruuhkaa kuin mihin törmäsimme.

Päivässäkin ehtii erinomaisesti nähdä ja kokea tämän pienen kaupungin. Ihmiset istuivat ravintoloissa ja terasseilla aukioiden ja katujen ympärillä, nautin itsekin todella paljon!

Brugge oli pitkäaikainen haaveeni ja olen hyvin iloinen, että vihdoin pääsin siellä käymään ja kokemaan kaupungin edes yhden yön vierailulla. Sain kaupungista hyvän ensivaikutelman, vaikka monet myös välttävät Bruggea ja suuntaavat Bruggen sijaan Gentiin.

Gentissäkin tahtoisin käydä, mutta Brugge vaikutti sopivan pieneltä paikalta tällaiselle pikavisiitille. Yllättävän hyvin tuli lapsuudenmuistot mieleen Belgialaisista maisemista ja rakennuksista, tuli vahva tunne siitä, että tällä olen joskus ollut, vaikka siitä on jo 30-vuotta.

Bruggessa kannattaa käydä, se on kaunis keskiaikainen kaupunki. Tykkäsin ja harmitti, kun jouduttiin seuraavana päivänä lähtemään jo takaisin kohti lentokenttää kun matka jatkui seuraavaan maahan. Belgiaan ja Bruggeen olisi voinut jäädä vielä muutamaksi päiväksi, mutta ehkä me vielä palaamme uudemman kerran. Belgia vaikutti kivalta kohteelta.

Aukioita, kirkkoja, unescon kohde, kanavia, olutta ja vohveleita ja hyvää fiilistä – niistä oli Brugge tehty. Oletko käynyt Bruggessa?

22 kommenttia

  • Elina

   Voi hyvin olla! 🙂 Brugge oli tosi kaunis ja siitä Belgiasta jäi sen myötä hyvä fiilis. Joskus haluaisin päästä takaisin herkuttelemaan! 🙂

 • Mari / Maailma kotina

  Itsekin olen ollut vain päivävisiitillä ja fiilistellyt. Mutta ehkä se on jopa parasta. Kanaaliajelu ja panimokierros kuului myös päiväämme. Toi on muuten erikoista, kun monessa paikassa ei edes juomatilausta kysytä kuin pitkän odottelun jälkeen

  • Elina

   Fiilistely on ihanaa! Ja just jos on sopivan pieni kaupunki. Joo niinpä, tuon jälkeen ollaan kiinnitetty huomiota siihen, että kaikissa ravintoloissa on juomatilaukset tehty heti 5-10 min sisällä kun on menty syömään (suomessakin). Tuolla meidät taidettiin unohtaa kokonaan tai sitten oli vähän eri kulttuuri…

  • Elina

   AAaa tuota elokuvaa en oo nähnyt/kuullut. Kuulostaa siltä, että siitä saa taatusti vahvan Brugge kuumeen? Brugge on kaunis!

  • Elina

   Haha totta! Hyvä opetus siitä, että ei kannata liian nälkäisenä suunnata ravintolaan vaan hieman ennen aikaisesti mennä syömään 🙂

 • Pirkko / Meriharakka

  Jos sentään yöpymisenkin sisältänyt käynti on pikavisiitti, niin mikähän on päivän mittaisella bussiretkellä Brysselistä kaupungissa pistäytyminen 🙂 No toisaalta, ehdimme me vanhassa kaupungissa käppäilyn lisäksi tekemään veneretkenkin. Kaupungissa taitaa kuitenkin käydä sen verran paljon päiväturisteja, että ruuhkat olivat kaikkialla melkoiset, joten yöpyminen olisi ehkä antanut väljempiä ilta- ja aamutunteja.

  • Elina

   Haha totta, päiväretki voi hyvin olla pikavisiitti. Me tulimme illalla ja lähdimme aamulla, että perillä kaupungilla olimme vajaan päiväretken verran 😀 uskon, että päivällä ruuhkia on enemmän ja näin illalla oli paljon väljempää. Siinä mielessä tämä oli oikein kiva vaihtoehto jäädä yöksi päiväretken sijaan.

 • Merja / Merjan matkassa

  Brygge on ihana! Kävimme siellä päiväretkellä Brysselistä ja tykkäsin kovasti, vaikka kaupungista saisi varmasti enemmän irti kesällä. Me kävimme siellä tammikuussa. Teimme päiväretken myös Gentiin ja se oli myös aika symppis paikka.

  • Elina

   Gentistä oon kuullut paljon kehuja, uskon että tykkäisin siitäkin! Brugge olis kaunis talvella, esim vaikka joulumarkkinoiden aikaan aivan ihana!

 • Cilla Maria Travel

  Brugge on kyllä tosi kaunis. Juuri sen tunnelmallisuuden vuoksi haluaisin itekin siellä joskus käydä. Ehkä ainoa kohde Belgiassa, joka kiinnostaa, ja on samalla sopivasti myös Unesco-listalla.

  • Elina

   Totta! Suosittelen lämpimästi käymään! Onhan se sellainen turistikeskittymä mutta jos käy siellä esim näin alkuillasta niin ei ainakaan tuolloin näkynyt juuri missään mitään suuria turistiruuhkia tms.

 • Asko Leppilampi

  Kerran olemme ajaneet Bruggen läpi eikä muistikuvia juuri ole. Kuvat palauttavat mieleen, että siellä on upeita rakennuksia eli voisi joskus käydä uudelleen. Kiitos postauksesta.

  • Elina

   Kiva kuulla, sulle kävi aivan kuten itsellenikin. Joskus lapsuudessa käynyt eikä muistikuvia ollut, mutta rakennuksista muisti että paikka onkin tuttu vuosikymmeniä sitten.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *