Kevään matkan outojen sattumusten jatko-osa

Noniin, Grönlannin matkan tapahtumat saavat sittenkin jatko-osan vaikka toisin luulin. Olin ennen Belgian ja Korsikan matkaa ehtinyt unohtaa Grönlannin matkalla tapahtuneet outoudet ja matkalla en edes miettinyt mitään yhteensattumia, ennen kuin aloin taas ihmettelemään seuraavia asioita

Mikäli Grönlantiin liittyvä tarinani ei ole tuttu, voit lukea siitä lisää tästä postauksesta, myös reissussa mukana ollut Eve on täydentänyt juttuja tässä postauksessa, johon hän on kirjoittanut mm näin:

Wifista huolimatta emme saaneet nettiä toimimaan. Teimme kaikenmaailman temput, jotta nettiyhteys olisi alkanut pelittää – turhaan. Olimme todella tuskastuneita, sillä olimme valinneet majapaikan osittain juuri Wifin takia. Totesimme puolivakavissamme, että meidät on varmaan kirottu… Ja tadaa! Netti alkoi toimia välittömästi tämän jälkeen meillä molemmilla.”

Belgiaan liittyvät oudot tapahtumat

Lensimme Korsikalle välilaskulla Belgian kautta, jolloin jäimme yhdeksi yöksi Bruggeen. Lisäilin Instaan stooreja Bruggesta, mutta kun kävin läpi Insta stoorejani seuraavana päivänä, ei niitä näkynyt missään.

Tallella oli ainoastaan kuva junan ikkunasta, jonka olin ottanut matkalla Bruggeen sekä kuva rakennuksesta, jonka olin ottanut lähtiessäni pois Bruggesta. Samoin kävi Grönlannissa matkalla jäätikölle, tallella oli vain kuvat kun olin matkalla tai matkalla pois jäätiköltä.

Kaikki Bruggessa otetut kuvat puuttuivat kokonaan. Lisäksi Bruggen kuvissa oli aina jokin lipputanko, torni jokin muu sojottava asia jälleen pääni takana.

Oikeastaan tämä postaus pitäisi käsitellä itse Bruggea, mutta ”jokin” esti tapahtuman. Olin kirjoittanut koko postauksen valmiiksi ja postauksen lopussa maininnut kuvien hävinneen ja kun yritin esikatsella koko postausta, tuli sivustolle vain erroria.

Päätin tallentaa postauksen jälleen kerran ja jatkaa sen viimeistelyä seuraavana päivänä. Kun seuraavana päivänä avasin postauksen, puuttui sieltä puolet tekstistä. Blogini tallentaa säännöllisesti postauksia luonnoksiksi, mutta sen lisäksi tallennan myös itse todella usein ja vielä kerran kun postaus on jo valmis.

Olen kirjoittanut blogia kohta 10 vuotta, eikä minulla ole koskaan mikään teksti hävinnyt sen vuoksi, että se olisi jäänyt välitallentamatta. Saan aloittaa Brugge postauksen melkein alusta…

Korsikaan liittyvät oudot tapahtumat

Puolisoni ilmoitti jo ennen matkaa, että hän ei taida haluta lähteä kanssani merelle. Harkitsimme perillä merimatkaa, mutta lopulta päätimme jättää menemättä, varmuuden vuoksi.

Kävimme kuitenkin rannoilla ja illalla puoliso huomasi, että hänen puhelimestaan puuttui kokonaan yhden rannan kuvat. Hän kuvasi jokaisella rannalla ja sillä rannalla on vain kuva kun kävelen kohti rantaa, mutta ei muita kuvia kyseiseltä rannalta, muistan itsekin nähneeni hänen ottavan sieltä kuvia.

Hän myös yritti avata omasta puhelimestaan eri kategorioista kuvia, kaikki muut kansiot aukesivat paitsi ”valtameri”. Valtameri kansion takana sijaitsi monet merikuvat, mutta hän ei saa niitä kategorioiden kautta lainkaan auki.

Samaiselta päivältä, kun olimme kiertämässä lukuisia rantoja, niin insta stooreista puuttui jälleen kerran ihan kaikki rantakuvat. Tallessa oli ainoastaan siltä päivältä 3 kuvaa jotka eivät olleet rannalta….

21. toukokuuta kiersimme Korsikalla lukuisia rantoja, mutta siltä päivältä oli vain ”ei rantakuvat” näkyvillä

Olimme autossa ja lapset katsoivat takapenkillä tablettia kun ihmettelin puolisolle ääneen, että onpa outoa että tällä reissulla katoaa sekä Bruggen kuvat että rantakuvat Korsikalta.

Ei mennyt montaa sekuntia, kun tyttö huusi takapenkiltä että netti ei toimi. Yritin kaikkeni, nettiyhteys oli päällä ja siinä luki vielä että signaali on erinomainen, mutta ei internet yhteyttä.

Yritin säätää tabletin kanssa 5-10 minuuttia, kunnes totesin vitsillä puolisolleni, että ehkä tabletin netti lakkasi toimimasta kun aloin puhua taas tästä kirouksesta ja samaan aikaan, kun mainitsin kirouksen jälleen ääneen tuli tablettiin ”yhteys muodostettu”.

Tässä on kuvat kun olen junalla matkalla Bruggeen ja seuraavat kuvat ovat kun olen jo matkalla sieltä pois

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Suomeen palasimme meriteitse laivalla. Mietimme jo, onko kovin viisasta tulla meriteitse kotiin, mutta tulimme ympäristöystävällisellä Viking Linen Glorylla.

Oli aika outo yhteensattuma, sillä sain juuri laivaterminaalissa erääseen toiseen mereen liittyvään asiaan tietoa. Myös Bruggessa hävinneet kuvat ja rantakuvat palautuivat viikon jälkeen juuri laivamatkan aikana.

Reissuhenki ei nähtävästi pitänyt välilaskullisesta lennosta ja näytti vihreää valoa ilmastoystävällisemmästä matkustusmuodosta ja osoitti jälleen selvää kapinaa mereen liittyen (kun rantakuvat katosivat molemmilta).

Että tällaista tällä kertaa viimeisimmällä reissulla. En odottanut mitään kummallista tapahtuvan, kun olimme koko perheen kanssa matkassa enkä edes miettinyt koko asiaa tai kiinnittänyt huomiota mihinkään, mutta kun puoliso alkoi ihmettelemään mm. omia kadonneita rantakuvia niin ihmeteltävää riitti taas itsellänikin.

No, nämä oli taas näitä outoja sattumuksia eikä niistä sen enempää. Niitä kuitenkin oli kourallinen myös tällä reissulla, joten halusin jakaa näistä oudoista sattumuksista jatko-osan.

PS. Tätäkin kirjoittaessa oli lukuisia teknisiä ongelmia eikä nämä kuvat halunneet millään a) latautua tälle sivustolle b) mikäli latautuivat, eivät näkyneet lainkaan esikatselussa.

4 kommenttia

 • Eveliina / Reissukuume

  Huhhei, taas sulle on sattunut ja tapahtunut! 😮 Onneksi sentään pääsitte turvallisesti kotiin!

  Muuhun en ota kantaa (koska tiedät kyllä, mitä mieltä olen 😀 ), mutta Instan storyissa oli laajemminkin ongelmaa samoihin aikoihin. Eli storyt ei tallentuneet arkistoihin. En tosin tiedä, palautuivatko ne koskaan?

  Ps. Huomenna nähdään! Jeij! 🙂

  • Elina

   Aaaaaa ai oliko! No hyvä tietää, siitä se sitten ihan varmasti johtui!! Iso helpotus, vaikken oikein mitään sen suurempaa epäilystä mihinkään toiseen suuntaan nyt tällä kertaa ollutkaan 😀 Kyllä ne kuvat sitten lopulta palautui, mutta tosi valikoivasti ne instastooryt sieltä hävis 😀

  • Elina

   Joo outoja sattumuksia! Mutta uskon vahvasti, että ne on nyt loppu eikä niitä enää tule enkä kiinnitä niihin enempää huomiota 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *