Koirien unelmaloma Kuusamossa

Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Kesällä 2013 *vuokrasimme tämän Rantapuro mökin Kuusamosta. Tuttavamme olivat monet kerrat suositelleet kyseistä mökkiä, mutta vasta kun toinen puolisko *oli voittanut Lomarenkaan lahjakortin, päätimme tarttua tilaisuuteen ja varata kyseisen mökin. Olihan se kahdelle henkilölle turhan iso ja hintava, nyt saimme sen kuitenkin puoleen hintaan.

Pakkasimme auton täyteen koiria ja tavaraa ja suuntasimme helteisenä päivänä kohti Kuusamoa. Perillä odotti kelomökki, järvi, korpi, ihana hiljaisuus ja rauha. Täällä tultaisiin viettämään kokonainen viikko, ihanaa! Mökki sijaitsi Iijärven rannalla ja mökkiin sisältyi soutuvene, jolla kävimme soutelemassa, koiratkin nauttivat.

Mökki oli iso, mutta emme viettäneet sisällä juurikaan aikaa. Koko viikko oli helteinen +23 / +28  ja puolipilvinen/aurinkoinen sää. Koirat olivat innoissaan ja nauttivat täysin rinnoin kun saivat olla koko ajan vapaana, käydä kahlaamassa, seurata miehen kalastusta, päästä veneilemään ja maata sammalten päällä ja haistella raitista ilmaa!

Pihapiirissä oli grillikota, jossa herkuteltiin kesäherkuilla, tietty! Lemppari oli fetasalaatti, valkosipulikana, pekonivartaat ja perunasalaatti. Nam nam!

Viikko kului helposti ilman mitään virikkeitä (lehteä, kirjaa), riitti että vaan oli ja nautti. Aika meni ihan kummallisella tavalla eteenpäin, tuntui ettei ollut tehnyt mitään koko päivänä ja yhtäkkiä kello olikin jo 23.00. Tämä oli kuitenkin viikko, jona kännykkä olisi pitänyt olla kiinni koko viikon (sittemmin ottanut opiksi), oli liikaa aikaa ajatella ja alkaa murehtia asioita. Tällä viikolla huomasi, mitä pysähtyminen teettää. Kun on viikon tekemättä yhtään mitään, niin alkaa mielikin pomppia ihan eri asteilla. Opin, että tekee ihan hyvää vaan olla, eikä koko ajan tehdä jotain (pitäisi aika-ajoin vieläkin muistuttaa itseä siitä!) Oli meillä muistipeli mukana, jota pelailimme terassilla iltaisin.

Mieleenpainuvaa oli, kun olin menossa yhdessä koirien kanssa soutelemaan ja yksi koira oli tulossa soutuveneeseen mukaan, mutta sattui tippumaan siinä matkan varrella veteen. Vaikkei se koiralle varmasti ollut kovin kiva juttu, niin oli se tosi koominen tilanne. Laiturilta tuli myös 0,66 kg hauki ruokapöytään (jota yksi koira toki aluksi pelkäsi).

Koirillahan riemu repesi, kun mökille saapuikin yhtäkkiä tuttuja vieraita, jotka tulivat mökille pariksi yöksi. Tämä oli siinä mielessä opettavainen loma, että kun en ollut itse tottunut pysähtymään vaan aina tottunut menemään ja tekemään jotain, niin tässäkin tapauksessa oli hätä keksiä vieraille ohjelmaa. Sanattomasti tuli sanoma kuitenkin lopulta perille, heille riitti pelkkä saunominen ja oleminen. Ei tarvitse koko aikaa mennä ja tehdä.

Grillaamisen, saunomisen, soutamisen, uimisen, oleskelun lisäksi kävimme yhtenä päivänä Pienellä karhunkierroksella. Siitä voitte lukea tästä postauksesta. Kävimme myös kokeilemassa koskenlaskua, siitäkin voitte lukea erikseen tästä postauksesta. Kuusamo olisi luvannut vaikka mitä muutakin ihanaa (esim. muitakin patikka paikkoja), mutta hyvä kun minua muistuteltiin siitä, että ei tarvitse mennä joka päivä, voidaan myös vaan olla.

Oli oikein ihana, kesäinen ja suomalainen juhannus, jonka vietimme mökillä. Vastarannalla näkyi kokkoja ja järvi oli tyyni ja hiljainen. Koirat olivat niin taivaissa, näki että niin nauttivat! Toki mekin nautittiin. Mikä sen parempaa kuin vaan katsella tyyntä järveä vaikka kuinka kauan.

*Voin lämpimästi suositella tätä Kuusamon mökkiä., joka sijaitsee Kuusamosta etelään n. 25 km (Rukalle 50 km). Vieressä on naapurimökki n. 100 m. päässä, näköyhteyttä ei kuitenkaan pahemmin ole joten tosi omassa rauhassa saa olla! Puusauna kun oli, niin eihän se voinut huono olla, viimeisenä iltana ei olisi millään malttanut nousta ylös järvestä, kun oli niin lämmintä ja pehmeää vettä. Ötököitä ei pahemmin ollut vielä ilmaantunut, onneksi.

Oi kesä, toivottavasti olet pian taas ovella!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *