Pakkaaminen, kun oppii kantapään kautta

Jos sää matkakohteessa ei ole selkeästi kylmä (talvitakki keli) tai selkeästi lämmin/kuuma (toppi+shortsi keli) vaan välikausikeli, voi oikean vaatetuksen pakkaaminen olla haastavaa, kun ei tiedä onko pakannut liian paksua vai liian kevyttä mukaan (se ilmenee sitten määränpäässä…)
Keväiseen Nizzaan (Maaliskuussa) jossa sääennuste oli +8 – +14 astetta, aurinkoa ja epävakaista säätä, pakkasin seuraavat vaatteet mukaan:

– 2 housut
– 1 Caprit
-1 Hame
– Leggingsit
– 3 Neuletta (ohuita ja paksuja)
– 3-4 Toppia/Paitaa
– 1 Pitkähihainen paita
– 1 Puolipitkä paita
– 1 Väljempi paita
– 1 Pitkä kevyt takki
– Sateenvarjo
– 2 Paksummat sukat
– 2 Ohuempaa sukkaa
– 2 Huivia
– 1 Ballerinat
– 1 Tennarit
– 1 Huppari

Yllä oleva lista ei ole suositukseni. Maaliskuu on kuitenkin niin varhaista kevättä, että ihan vielä ei ollut lämpimän ja keväisen Euroopan aika, vaikka tuulettomassa auringonpaisteessa välillä siltä tuntuikin. Paikallisilla oli tyyliin toppatakit vielä päällä. Reissun lopuksi annoin itselleni palautetta vaatevalinnoista: Mukana oleva takki olisi saanut olla paksumpi kevyen sijaan, pipo ja hanskat mukana. Paremmat kengät (tennarit kastuivat heti vesisateessa). Kesävaatteet, kuten ballerinat, hameet, topit, kevyet neuleet ja paidat jäivät käyttämättä. Housut, pitkähihainen paita, paksuin neule, paksuin huivi olivat käytössä ja leggingsejä käytin lähinnä housujen alla tuomassa lämpöä.

Yleensä en pakkaa näin paljon paitoja mukaan, mutta koska täytyi varautua vähän erilaisiin lämpötiloihin, oli paljon vaatteita mukana. Tämä oli opettavainen reissu pakkauksen osalta. Suurimmaksi osaksi paistoi aurinko ja oli ihanan lämmintä auringossa, jolloin pärjäsi hyvin topilla, mutta välillä oli koleaa ja sateista, silloin olisi vaatetus saanut olla sen mukainen. Eli pakkaa lämpimiä vaatteita mukaan, mikäli vähänkään epäröi *tarkeneeko*, aina voi riisua. Jos luvataan vettä, pakkaa vähintään sateenvarjo ettei tarvitse kävellä koko päivää märillä kengillä/takilla. Huono vaatetus voi toki olla pätevä syy shoppailuun… 😉 Joten, ei aina ole helppoa löytää juuri oikeaa vaatetusta, varsinkin jos sattuu olemaan kylmä tuuli koko ajan, vaikka muuten lämmin olisikin.

Tämä siis Ranskassa, Espanjan aurinkorannikolla olen samoihin aikoihin pärjännyt kuitenkin hieman kevyemmillä vaatteilla, tosin silloinkin on saanut varata pilvisille/sateisille päiville ja illaksi lämmintä vaatetta mukaan! Koska matkustan suurimmaksi osaksi juuri välikausikelin aikaan, tulen myöhemmässä vaiheessa kirjoittamaan pakkaamisesta laajemmin/tarkemmin 🙂

Ps. Olen vilukissa muutenkin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *