Koskenlaskua Kuusamossa

Kuusamossa lomaillessamme päätimme mennä kokeilemaan koskenlaskua. Jos olet käynyt Pienellä Karhunkierroksella, niin huomaat että koskia on Oulangan kansallispuistossa paljon. Soitimme puolin jos toisin paikallisen ekoyrityksen, Basecampin kanssa ja saimme sovittua koskenlaskuajan sille päivälle klo 16.30.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin +25 – + 28 astetta. Mökkimme sijaitsi Kuusamon eteläpuolella. Ajoimme ensin Kuusamoon n. 25 km, sitten Rukalle toiset 25 km ja sitten vielä siitä reippaat 20 km Oulangan kansallispuistoon, Pienen Karhukierroksen aloituspaikan lähelle. Koskenlasku maksoi S-etukortilla 34 euroa (norm 39 euroa).

Koska emme olleet kokeilleet koskenlaskua aiemmin, otimme helpoimman version, asteiltaan 1-3. Toimistolla keräsimme varusteita (kumisaappaat, pelastusliivit ja kypärä) sekä laitoimme omaisuutemme vesitiiviisiin pusseihin. Toimistolta lähdimme eräoppaan ja toisen pariskunnan kanssa autolla kohti aloituspaikkaa, johon oli n. puolen tunnin ajomatka. Perillä harjoittelimme n. puolen tunnin ajan tekniikkaa, esim. jalkojen tuli olla tiukasti kumiveneen reunassa kiinni.

Sitten lähdettiin! Matkaa oli edessä yhteensä 14 km jonka aikana oli yhteensä 7 koskea. Vain yksi ainut näistä koskista oli asteiltaan 3 ja se oli kaikkein hauskin mutta samalla vaativin.

Pidimme ko. yrityksestä ja meininki koskenlaskussa oli tosi leppoisa. Koskenlaskussa meni yhteensä n. 3 tuntia. Ensi kerralla menisimme ehdottomasti jo hieman vaativammalle koskenlaskulle. Hauskaa puuhaa, kannattaa kokeilla!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *