Matkakertomus: Sunny Beach, Bulgaria

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä

Tällä reissulla oli kamera unohtunut kotiin, joten kuvat on räpsitty huonolaatuisella kännykkäkameralla. Lentomatka Sunny Beachille kesti menomatkalla 2h 45min, että aika lyhyt lento siis. Määränpäässä oli lämpöä +24 astetta ja puolipilvistä.

Hotelli Sunny Beachilla

*Hotelli Chaika Beach oli oikein hieno! Hotelli sijaitsee rannalla ja kävelymatkan päässä keskustasta, voi pojat kuinka kauan niitä hotelleja silloin vertailinkaan. Sunny Beachin voi kiteyttää kolmeen sanaan: Halpa, ranta, yöelämä. Sunny Beachilla on lukuisia klubeja ja diskoja, mutta yöelämään en tällä reissulla tutustunut, mutta menoa muilla ainakin riitti. Drinkkejä tuli kuitenkin siemailtua.

Kiinnitin huomiota sellaiseen outoon seikkaan, että jokaikisella ruotsalaistytöllä jonka reissulla näin, oli pitkät hiukset?! Yritin oikein bongata lyhythiuksista ruotsalaista men nej jag såg inte en endaste en!

Sunny Beachin ranta

Ranta oli älyttömän pitkä ja merivesi niin lämmintä, että siellä olisi voinut lillua tuntitolkulla! Rantaelämä oli kyllä todella kehuttavaa! Päivät vieri enimmäkseen joko uima-altaalla tai nenän edessä rannalla, aurinkotuoli ja varjo maksoi 18 levaa. Rannat oli pitkiä ja loivia ja ihan sileää hiekkaa ilman mitään kiviä ja kasveja yms. Miinus puoli oli se, että vedessä liikkui meduusoja, joten niitä täytyi varoa!

Hotelli Chaika Beach

Hintataso

Kaikki oli todella halpaa, (ei nyt ihan kaikki, välillä tuli maksettua ihan liikaa). Hintatasoa ei tullut kirjoitettua ylös, mutta kaikki vaatteet ja ruuat yms. oli edullista. Vaatteita tuli ostettua aika paljon, kun eivät maksaneet juurikaan mitään. En tiedä mikä hintataso siellä on tänä päivänä…

Mitä tehdä Sunny Beachilla viikossa?

Sunny Beachilla kului viikko rannalla, rantakatua kävellen ja kojuja ihmetellen sekä syöden. Nähtävästi olin lähes koko viikon pizza linjalla. Täällä oli paljon aktiviteetteja pitkin rantakatua… Yksi suosikeistani oli 3D, koppi johon mahtui n. 10 henkilöä, kyseisellä kerralla oli vuorossa vuoristorata, sai 3D-lasit päähän ja penkit heilui vuoristoradan mukaisesti. Silloin nauroin kyllä niin että vatsalihaksiin sattui, se oli kyllä aivan yli hauskaa. Olen kokeillut 3D:tä muuallakin tämän jälkeen, mutta missään en ole törmännyt niin hyvään kuin sillä kerralla, tällä samaisella reissulla kokeilin toista 3D:tä ja se olikin ihan paska. Sunny Beachilla oli useampia tosi hienon näköisiä hotelleja, niitä oli kiva ihmetellä rantakadulla.

Päiväretki Nessebariin

Päivisin oli n. + 30 astetta, ainakin vähintään. Hyvin tarkeni! Muttei ollut kuitenkaan liian kostean kuuma. Yhtenä päivänä piti lähteä Nessebariin, mutta silloin oli punainen lippu rannalla, joten laiva (pikku paatti) ei lähtenyt, seuraavana päivänä sai yrittää uudestaan ja silloin paatti lähti. Pikku paatin kuljetus Nessebariin maksoi 10 levaa, ei ollu kuitenkaan kovin hääppöinen, sai vaan nähdä Sunny Beachin aurinkotuolit hieman kauempaa!

Sunny Beachillä, Nessebar oli ehkä ainut ”kunnon” nähtävyys, historiallinen osa. Itseäni harmitti hieman, näin jälkeenpäin ettei tullut käytyä esim Burgasissa jossa olisi saanut taas hieman monipuolisemman kuvan Bulgariasta, mutta eipä se nyt haittaa, muutakun ettei Bulgariasta voi sanoa mitään maana turistikohteen perusteella. Ainakin sain todistaa käsilaukun varastamisen paikallisbussissa… Joten sai kyllä pitää tiukasti kiinni omaisuudestaan.

Nessebarissa sai kävellä kirjaimellisesti ristiin rastiin ja pikku kojuja oli paljon. Ostin erään laukun josta annoin rahat ja otin laukun vastaan ja jatkoin matkaa, kunnes hetken päästä hoksasin etten ollut muistanut ottaa vaihtorahoja takaisin ollenkaan! Noh, ne rahat oli mennyttä jo… Bussi takaisin Sunny Beachille maksoi 0,7 levaa eli 0,36 euroa!

Parvekkeelta
Rantakatu
Rannat oli ihan täynnä
Pääkatu aika tukossa

Bulgarian kerjäläiset

Tiesin että Bulgariassa on vähävaraista porukkaa, kaduilla oli jonkin verran kerjäläisiä. Minulle oli kerrottu että niille, varsinkin lapsille ei kannata rahaa antaa, koska vanhemmat pistävät lapsensa kerjäämään ja ne rahat menevät vanhemmille. Olin sitten matkalleni pakannut mukaan, en nyt muista mitä se oli, mutta tyyliin vihko ja kyniä/pehmolelu tms ja annoin ne eräille kerjäläislapsille jotka soittivat viulua ja haitaria kadulla.

He eivät välittäneet mitään kun ihmiset heittivät laatikkoonsa rahaa, mutta kun menin ja ojensin tavarani heille, mikä oli nimenomaan näille lapsille tarkoitettua, he keskeyttivät soittamisen, hyppivät riemusta ja lähtivät heti siltä paikalta esittämään vanhemmillee tms mitä olivat saaneet. Sitä voin kutsua aidoksi iloksi ja hyvän neuvon olinkin saanut, hyvä vinkki myös muille. Voi sitä lasten ilon määrää! Siinä tuli kyllä itsellekkin hyvin hyvä mieli! En tiedä mihin ne rahat menevät, todennäköisesti ruokaan ja asumiseen tai johonkin aivan muuhun, mutta lapsille ei varmaan ole paljoa annettavaa.

Viimeinen päivä oli tosi kuuma n. +35 astetta. Potesin flunssaa koko viikon ja sen takia luulin paluumatkalla korvieni räjähtävän. Se oli aivan kamalaa. Olin matkalle pakannut mukaan 6 paitaa, shortsit ja 4 hametta, olin pakannut aivan liikaa mukaan. Pärjää paljon vähemmällä! Varsinkin kun paikan päällä tulee niin paljon ostettua. Elokuussa oli koko viikon tosi lämmin!

Aamuaurinko
Auringonnousu mustanmeren ylle
Aikaisin aamulla, ihanan rauhallista
Matkalla lentokentälle
Tykkäsin ajannäytöistä valoissa 😀
Vähän edes muuta maisemaa

Ollessani Sunny Beachilla, pidin lomakohteesta niin paljon, että vannoin tulevani seuraavana kesänä ehdottomasti uudestaan, niin ei ole kuitenkaan käynyt ja tuskin tulee enää mentyä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *