Espanja, Calahonda osa2.

Olen aivan tosissani seurannut viime viikon Alppi lentoturmaa niin intensiivisesti, ettei blogin kirjoitteluun ole jäänyt aikaa. Jospa nyt kun pöly on laskeutunut ja järkyttävä tapaus saanut selityksensä, niin voin taas palata maan pinnalle! Eli Espanjan loppuloma on vielä kertomatta!

Heräsin tiistai aamuna hirveään flunssaan ja kaikki mahdolliset lihakset oli edellis päivän laskettelusta niin hirveän jumissa! Olisi pitänyt muistaa venytellä, oli kyllä vähän tönkkö olo. Päätettiin pitää lepopäivä ja suunnattiin Calahondan lähellä sijaitsevalle rannalle Cabopinolle. Taivas oli pilvetön ja maattiin loman ensimmäisillä ja viimeisillä aurinkotuoleilla, maksoi 5 € / kpl. Täällä aurinkorannikolla oli tosi paljon Afrikkalaisia kaupustelijoita, eivät onneksi olleet tyrkyttäviä ja uskoivat aina kerrasta, että ei. Kiinalaisia hierojiakin oli rannalla, olisi maksanut 10 €, mutta en tällä kertaa ottanut vaikka kävivät vähintään 5 kertaa kysymässä, että joko nyt haluat.

Jatkettiin bussilla matkaa Fuengirolaan (maksoi 1,55 €), mittari näytti +26. Busseja meni puolen tunnin välein. Jarppa haki 6-packin kaljaa ja se maksoi vain hurjat 4 €. Söimme rantaravintolassa grillattua lohta 11,50 €. Suuntasimme illaksi Miramar ostoskeskukseen.
Miramarista tykkäsin kymmenen vuotta sitten ja tykkäsin edelleen! Siellä ei hirveästi ollut ”lompakon ulkopuolisia kauppoja” vaan tosi paljon ns. normaalihintaisia kauppaketjuja, jotka jollain tavalla tuntuu olevan kuitenkin halvempia kuin Suomessa? Tosin, minähän en vaatteita ikinä osta Suomesta, joten en nyt ole ihan kartalla Suomen hinnoistakaan!
Miramarissa oli mm nämä ihanat liikkeet: Bershka, Stradovarius, C&A, Pimkie, Pull and Bear, Shana, Zara, Blanco, Primark, Mango jne. (lisää: http://www.miramarcc.com/shops.php)
Lähdin reissuun aikomuksenani shoppailla hirveästi, mutten lopulta löytänytkään oikein mitään (jotain kuitenkin). Primark oli minulle uusi tuttavuus ja meinasin pyörtyä kun astuin liikkeeseen sisään: voiko näin edullista olla? Topit 3 €, housuja 8-13 €, paitoja 5-8 €, bikinejä 5-8 €, alusvaatteita, laukkuja, kenkiä, koruja, lastenvaatteita, miesten vaatteita (tikku-ukoille)… Eivät varmastikaan ole mitään hyvän laatusia mutta silti! Liikkeeseen astuessani ajattelin että nyt varmaan ostan koko vaatekaapin uusiksi, mutta siltikään ei meinannut tosissaan löytyä mitään, jouduin väkisin ostamaan jotain, koska sehän oli niin edullinen paikka, ettei sieltä voinut lähteä tyhjin käsin. Ha ha. Primarkista ostin lopulta ”aika paljon” ja kaikki maksoi yhteensä vain 28 €!
Toiseksi viimeisenä päivänä käppäiltiin vaan Calahondassa ja tutustuttiin lähialueeseen. Reissuilla tulee käveltyä aina tosi paljon ja niin tuli tehtyä tänäkin päivänä. Olimme kävelemässä n. 4 tuntia! Poikkesimme erääseen Aasialaiseen kauppaan ja ostin sieltäkin ”aika paljon” ja nekin ostokset maksoi yhteensä vain 23 €.
Maisemia kävelyreitin varrelta:

Pitkän lenkin jälkeen kelpasi mennä altaalle makoilemaan. Minut pakotettiin uimaan ja altaan vettä ei oltu vielä lämmitetty tässä vaiheessa vuotta ja vesi oli kirjaimellisesti jäätävän kylmää! Oli kuitenkin viikon lämpimin päivä + 28. Ilta meni leppoisasti parvekkeella sangriaa juoden ja auringonlaskua katsellessa. Lähdettiin Jarpan kans vielä myöhemmin illalla paikalliseen.

Viimeisenä päivänä suuntasimme autolla kohti Esteponaa. Sinne oli matkaa n. 40 km. Oli tosi lämmin päivä, lähellä rajaa että olisi ollut kuuma, mutta tuuli taas sen verran että oli sopivan lämmin tuulen vireellä 🙂 Seikkailtiin ensin ihan ihme reiteillä ennenkuin tulimme rantakadulle.

Joskus kannattaa eksyä sivuteille ja kävellä hetken matkaa sorateitä, niin se tuokin enemmän sisältöä elämään!

Niin! Esteponan rannat oli aivan ihanat! Pitkät ja siistit rannat, tosi hienon näkösiä. En nyt millään keksi mitään pitkää tarinaa siitä, kuinka käveltiin pitkin rantakatua… Joten se tarina oli siinä lyhkäisyydessään. Kun lähti rantakadulta edes yhden kadun ylöspäin, niin heti muuttui rakennukset. Täällä oli näitä perinteisiä valkoisia taloja ja hellusia pieniä kujia.

Bongasin vihdoinkin jäätelökioskin ja sinne oli heti päästävä! Vaikka kuulostaakin niin kliseiseltä, niin silti tuli haitarin soittaja pöydän viereen soittamaan 😀 Kaksi jäätelöpalloa maksoi 2,70 € ja lopulta päädyttiin Burger Kingiin, nom nom.

Tehtiin treffit vanhempieni kanssa ja kehuin heille, että tuolla oli niin kivan näköistä että menkää katsomaan. Tulivat hetken päästä takaisin ja olin hieman hämmentynyt että joko te tulitte. Totesivat vaan että ihan samannäköistä täällä on kuin missä tahansa muuallakin, samoja valkoisia taloja kapeine kujineen. Niimpä.

Ennen lähtöä takaisin Calahondaan pysähdyimme hetkeksi rannalle, oli ihanaa kuunnella vain meren kohinaa, käytiin meressä kastelemassa jalat ja oli olevinaan lämpimämpää kuin uima-altaan vesi. Kävimme vielä ranskalaisessa tunnetussa kauppaketjussa Correfourissa ostamassa tuliaiset. Viskejä olin Jarpalle mainostanut kuulema niin liikaa, että sillä oli jo liian korkeat odotukset niiden hinnoista, vaikka olivatkin puolet Suomen hinnoista! Yksi hyvä (kuulema tosi hyvä) viskipullo lähti kotiin hinnalla 28 €.

Loma läheni loppuaan. Oli tosi kiva lähteä kotiin. Oli kiva käydäkin täällä pitkästä aikaa, mutta. Ei tällä reissulla hirveästi tekemistä ollut, mutta toisaalta oli leppoista kun ei ollut aikatauluja eikä mitään suunnitelmia tai menoja. Ollaan Jarpan kans totuttu hieman erilaiseen tahtiin, niin paljon nähtävää niin lyhyessä ajassa, että nyt oli vähän uutta kun ei keksittykkään mitään erityistä.

Täällä oli just sellaista mitä kuvittelinkin, mutta vähän niinkuin tarkentavien silmälasien läpi katsoessa, muttei mitään uutta. Aina se on tylsää tulla takaisin Suomeen, mutta samalla tosi ihanaa päästä kotiin. Mutta silti oli kiva käydä kesän keskellä! 🙂 Eikö olekin ihanan ristiriitaiset selitykset! Heti kun lähdettiin kotiin, niin oli seuraavana päivänä ja seuraavalla viikkolla ollut Calahondassa viileää, sadetta ja ukkosta.

Lyhyesti vielä pakkaamisesta. Pakkasin vähän mukaan ja pärjäsin hyvin, iltaisin auringon laskettua oli viileämpää ja silloin olisi kaivannut jotain lämmintä päälle, sitä lämmintä pakkasin lopulta aika vähän mukaan.

Näihin alla oleviin Malagan lentokentän kuviin ja maisemiin lentokoneesta, on hyvä päättää tämä reissu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *