Vesieläin selviää myös kuivalla maalla

Tällä matkailijalla oli kuulkaas hetki sitten ihan erilainen loma! Oikein hyvä sellainen! Koko blogini perustuu menneisiin matkakertomuksiini, joita olen tehnyt tässä reilun 10 vuoden ajan. Jotta sitä tekstiä on matkapäiväkirjoihini kertynyt, on se tarkoittanut sitä, että olen lähes jokaisen vuosilomani (kesälomaviikkoja lukuun ottamatta) ollut reissun päällä. Se on ollut elämäntapani ja olen siihen syvästi juurtunut ja tottunut. Olemme viime vuosina aina lykänneet Äkäslompoloon menoa ulkomaan reissujen takia. Viime vuonna aloimme kuitenkin molemmat kaipaamaan talvista pohjoisen reissua pitkästä aikaa, onhan viime kerrasta jo 4 vuotta aikaa. Säästimme puolisoni kanssa talveksi lomaviikon nimenomaan pohjoisen reissua varten.

Kuinkas sitten taas kävikään. Tilanne olikin nyt taas se, etten olisi voinut lasketella saatikka moottorikelkkailla suunnitellulla pohjoisen reissulla. Tuntui turhalta lähteä vain mökkiin istuskelemaan ja eiköhän jouduttu taas lykkäämään reissua eteenpäin. Ajatus pohjoisen reissusta vasta ensi vuonna kuulosti tähän hetkeen sopivammalta. Kovasti koitin miettiä korvaavaa tekemistä täksi lomaviikoksi, jotain muutahan oli keksittävä mutta mitä? Koska olin reilu kuukausi aikaisemmin palannut Aasiasta, ei kovin paljoa hotsittanut lähteä taas reissun päälle, koti oli kummasti alkanut vetää enemmän puoleensa.

Mutta tiedättekö kun on johonkin niin tottunut… Sätkin kuin kala kuivalla maalla, viikon loma ilman matkaa? Se ajatus vaati ihan tosissaan totuttelua! Aloin kuitenkin lämpenemään pikku hiljaa ajatukselle ja aloinkin kovasti odottamaan ihan uutta ja erilaista (monille niin tavanomaista) lomaa. Tiedossa pientä ohjelmaa, mutta suurimmaksi osaksi vain olemista ja lepäämistä. Teimme pienen kompromissin ja lähdimme loppujen lopuksi heti loman alussa käymään Haaparannassa, yövyimme molempiin suuntiin Oulussa, kaupungissa jossa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Näin pienellä reissulla sai heti katkaistua arjen. Oli samoja vivahteita kuin mitä olisi ollut ulkomaillakin: kävimme ravintoloissa, joissa emme olleet aikaisemmin käyneet, kävimme katsastamassa yhden Oulun nähtävyyden, toripoliisin sekä saimme nauttia pari päivää hotellielämästä, mm. herkullisesta aamiaisesta ja uima-altaasta. Tosin olihan Haaparantakin ulkomaata, jos oikein rupeaa miettimään. En sitä tullutkaan heti ajatelleeksi.

Kun tulimme kotiin, meni loppuviikko lepäillessä sekä pesänrakennusvietissä. Vaihtui järjestykset, lähti tavaraa kirpputorille, kokosimme Ikean ostoksia, siivosimme, uusimme hieman kodin ilmettä, vietimme koirien kanssa aikaa, nukuimme pitkään. Nauroimme paljon ja meillä oli hauskaa keskenämme. Jälkeenpäin tajusin, että tällaisesta lomasta olin haaveillut mm. tässä postauksessa.

#Nro 7 ”Siivousloma”
”Tämä voi kuulostaa tosi oudolta, mutta koska vietän suurimman osan lomistani ulkomailla, sillä periaatteella että ”kotona kerkeää olla muutenkin” <– mikä tosin pitää todella hyvin paikkansa (eikä muuten pääsisi ulkomaille muutakuin lomilla), niin olen kuitenkin alkanut haaveilemaan sellaisesta lomasta, josta monet puhuvat. Olla vaan kotona, eikä tehdä mitään, ottaa rennosti, nukkua ja vähän järjestellä paikkoja. Tuntuu että itselläni ei ole ikinä aikaa tai energiaa ruveta siivoilemaan keittiön kaappeja tai komeroita, niin joskus kai sitä voisi lomaa viettää niinkin. Ajoittain matkustaminen väsyttää hirveästi ja sitä on matkojen jälkeen aika väsynyt, koska aivot ovat valppaana uudessa paikassa eikä siten pääse kunnolla palautumaan ja lepäämään. Sen takia joku nukkumisloma, rennosti ottaen tekisi ihan oikeasti hyvää! Silloin sitä palautuu ihan eri tavalla kuin reissun päällä, toki tämäkin riippuu hyvin paljon siitä, mitä on lomallaan tehnyt.”
 
 
Monelle niin itsestäänselviä asioita, mutta ei tälle matkailijalle. Nyt olen senkin kokenut ja todettakoon, etten muista koska olisin ollut näin levännyt, pirteä ja iloinen kuin tämän loman jälkeen! Mutta sätkimisestä huolimatta, oli todella tervetullut loma tässä muodossa. Viimeisenä lomapäivänä kysyin vielä puolisoltani mielipidettä lomastamme, vastaus tuli pilkesilmäkulmassa: olisi tullut edullisemmaksi vain mennä sinne ulkomaille 😉

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *