Mikkelin parhaat palat

Kun olimme kesällä matkalla Mikkeliin, oli määränpäämme lapsen ehdoilla Visulahti, muita suunnitelmia ei meillä ollut. Tien päältä viestittelin Mikkelissä asuvan vanhan ystäväni kanssa, josko ehdittäisiin nähdä pitkästä aikaa. Olin kuitenkin turhan myöhään liikkeellä ja tapaaminen ei tällä kertaa onnistunut, mutta hän antoi meille runsaasti vinkkejä Mikkeliin, joiden myötä saimme Mikkelin visiitistä huomattavasti enemmän irti. Tykästyimme kaupunkiin todella paljon ja tässä meidän reissun parhaat palat Mikkelistä:

Vohvelikahvila Helle

Olen heikkona kaikkeen makeaan ja Mikkelin torilla sijaitseva vohvelikahvila Helle tarjoaa niin taivaallisen hyvää kuplavohvelia, että sitä syödessä ehdin jo miettiä muuttoa Mikkeliin. Ajattelin, etten ikipäivänä voi lähteä tällaisen kahvilan luota pois. Maistoin aikoinaan Hongkongissa kuplavohvelia, enkä ole sen jälkeen törmännyt siihen muualla. Kuplavohveli on päältä rapea ja sisältä ihanan pehmeä ja makuvaihtoehtoja on useita.

Valitsimme banaanitoffeen ja vaahtokarkki kuplavohvelit, onneksi sain syödä myös tytön oman loppuun, sillä oli vaikea valita minkä niistä kaikista herkullisista vaihtoehdoista olisi valinnut. Kahvilassa ollaan kyllä joustavia, että halutessa saa vaihtaa jäätelön muuhun makuun tai valita itse kaikki täytteen oman maun mukaan.

Tertin kartano

Tertin kartano on vain 5 minuutin matkan päässä Visulahdesta, joten sieltä käsin oli lyhyt käydä ihastelemassa tätä paikkaa. Tertin kartanossa on majoituspalveluita, kahvila/ravintola, yrttitarha ja pieni myymälä mikä oli todella ihastuttava ja kirjaimellisesti ruusuinen paikka.

Myymälässä myytiin Tertin omia tuotteita, kuten ruusukuohuviiniä, erilaisia karkkeja ja muuta syötävää ja pientä kotiin vietävää. Ostin täältä kuusenkerkkä voimajuomaa, jota olen nyt syksyn aikana kotona juonut ja pari purkkia karamelleja. Tertin kahvilassa on ihanasti otettu koirat huomioon ja niille on ihan oma koiramenu.

Visulahden vahakabinetti

Yövyimme Visulahdessa / Mikkelissä pari yötä ja sää oli sinä aikana sateinen ja kolea. Sillä aikaa kun mies oli lapsen kanssa vesipuistossa (tykkäsivät hirveästi!), vietin vauvan ja Ingan kanssa aikaa vain asuntoautossa. Emme sateen vuoksi lähteneet sen enempää kiertämään kaupungilla, vaan kävimme Visulahden omassa vahakabinetissa jonka sisäänpääsymaksu sisältyi Visulahden rannekkeeseen. Vahakabinetti sijaitsee Visulahden leirintäalueella ja siellä voi käydä vaikkei leirintäalueella yöpyisi tai vesipuistossa kävisikään.

Vahakabinetti yllätti positiivisesti, se oli yllättävän hauska paikka ja sitä vain odotti, mitä hahmoja seuraavassa huoneessa olisikaan. Suomen presidentit toivottivat tervetulleiksi ensimmäisessä huoneessa ja koska hämäränäköni on hiukan huono, kysyin mieheltä mahtaako tuo nojatuolissa istuva mies olla nukke vaiko oikea mies, sillä tuntui siltä kuin hän tuijottaisi minua kovasti. Koska mies ei lainkaan liikahtanut, uskalsin mennä hieman lähemmäksi jolloin ilmeni että mies oli Jörn Donner.

Esillä on mm. Putin, Trump, ruotsin kuninkaalliset, Diana, Alvar Aalto, Lönnroth, suomen kirjallisuuden / kulttuurin mainekkaita henkilöitä, Mannerheim. Eri urheilijoita kuten Teemu Selänne, Mika Häkkinen, Paavo Nurmi. Musiikki ja näyttelijähuoneessa taas oli nuori Jari Sillanpää, Juice Leskinen, Elvis, Beatles, eri iskelmätähtiä, Spede Pasanen, Uuno ja Pirkka-Pekka Petelius yms! Taidokkaasti tehtyjä vahanukkeja ja vielä paljon kotimaisia hahmoja. Kotimaan versio Madame Tussaudista siis!

Kenkävero / Mikkelinpuisto

Nämä kaksi paikkaa sijaitsevat lähekkäin, joten kummassakin kannattaa käydä. Olimme sen verran ajoissa liikkeellä Mikkelistä lähtöpäivänä, että Kenkävero ei ollut vielä auennut kun siellä kävimme, joten ihastelin paikkaa vain ulkopuolelta. Harmitti, sillä tänne olisi saanut varata aikaa fiilistelyyn!

Kenkäverossa on ravintola, myymälöitä, lampaita, kahviloita jopa joulupukin piilopirtti ym. Tosi ihastuttava paikka ja täältä saa kuulemma tosi hyvää ruokaakin. Seuraavalla kerralla tiedämme jättää tänne enemmän aikaa. Kenkäveron ravintola ja myymälä on auki ympäri vuoden ja osa palveluista vain kesäisin.

Vasten auringon siltaa taideteos

Kirkonvarkaudessa sijaitseva Vasten auringon siltaa taideteokseen törmäsin jokusen vuosi sitten matkalehdestä ja se teki silloin jo vaikutuksen, halusin nyt nähdä paikan omin silmin. Kirkonvarkauden sillan juureen on sijoiteltu kalliolle useita yksinäisiä vaaleanpunaisia tuoleja, jotka kuvastaa yksinäisiä ihmisiä. Mielestäni taideteos on hieno ja kuinka kivasti vaaleanpunaiset tuolit piristääkin ajatusta sen takana. Kannattaa kävellä ihan alas asti ja katsella tätä edestäpäin.

”Teoksen lähtökohtana on ollut Katri Helenan laulu. Tuolit ovat allegorioita yksinäisille ihmisille, jotka haaveilevat jostain. Taiteilija on suunnitellut teoksen mietiskelyn ja rauhoittumisen paikaksi.” (kulttuurireitit.fi)

Sain ystävältä vinkin, että Kirkonvarkauden silloin toisesta päästä saisi todella hyviä munkkeja, joten haimme sellaiset mukaamme kun matkoimme tästä matkaa kohti Imatraa ja Savonlinnaa. Munkit olivat kyllä todella hyviä ja pehmeitä, nam!

Lietvesi / Pistohiekka

Mikkelistä kun jatkoi Puumalan suuntaan, jäi matkanvarrella pari varsin hienoa paikkaa. Onhan Puumala-Mikkeli 62 tie tunnettu maisematie. Lietvesi on tällä pätkällä hieno ja Pistohiekka oli myös sen verran houkuttelevan näköinen paikka, että sinne voisi tulla ihan teltalla jopa yöpymään.

Tässä vielä ystäväni loput Mikkeli vinkit, jotka täytyy toteuttaa seuraavalla Mikkelin matkalla:

  • Bistro Holvi
  • Satamakahvilan burgerit (lähettyvillä hyvä leikkipaikka lapsille)
  • Minetti jäätelö Oujee kioskeista (harmitti, kun tämä missattiin mutta ilokseni huomasin, että minetti jäätelöä myydään myös lähellä kotiani – sinne siis, mutta vasta ensi kesänä).
  • Kirjalan kahvipaahtimo – tämä kuulosti myös todella houkuttelevalta ja hyvältä paikalta!

Olen siis melko varma, että lähden seuraavalla Mikkelin reissulla nimenomaan syömään ja herkuttelemaan! Toivottavasti ehditään nähdä vinkit antaneen ystävän kanssa myös 🙂 Kiitos H! <3

2 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Mikkeli on usein toiminut meillä pysähdyspaikkana ajaessamme pohjoiseen tai itään, tai toisaalta paluumatkalla takaisin kotiin. Muuten ei kuitenkaan ole oikein tullut Mikkeliin tutustuttua ja esim Tertin kartanossa ei ole vielä käyty. Ehkä Mikkelille voisi seuraavaksi antaa vähän enemmän aikaa ja vierailla vaikka juuri tuolla Tertin kartanossa.

  • Elina

    Kannattaa seuraavalla kerralla pysähtyä vaikka päiväksi! Olis kyllä vaatinut vielä enemmän aikaa meiltäkin, että oltais ehditty kokea vielä enemmän. Jääpähän seuraavaan kertaan jotain ja ilman näitä kaverilta saatuja vinkkejä olis visiitti jäänyt kovin pintapuoliseksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *