Päivä Grand Baiessa, Mauritius

Koska asuimme pääkaupungin Port Louisin ja turistikeskus Grand Baien välissä, kävimme tietenkin kummassakin. Olin ennen reissua lukenut, että Mauritiuksella on kattavat ja edulliset bussit. Ajattelin tietenkin, että niitähän hyödynnetään. Aikomuksena oli mennä Grand Baieen, tarkistimme respasta mikä olisi järkevin tapa. Respasta sanottiin, että bussi menee kerran tunnissa ja maksaa yhdeltä 45-50 RUP (1,30 €), taksilla matka maksaa suuntansa 800 RUP (20 €). Kumman valitsemme? Bussin.

Matkalla bussipysäkille, taksikuski pysäyttää meidät ja kysyy minne olemme menossa, kerromme että Grand Baieen. Hän sanoo, että saatte odottaa bussia vielä 50 min. saatte häneltä taksimatkan 500 RUP (12 €). Päätimme sittenkin mennä taksilla. Matkaa Grand Baieen oli n. 15 km / 15 min. Tästä alkoi meidän yhteinen tarina taksikuskimme kanssa, josta tuli lomamme aikana meidän luottokuski. Häneltä saimme paljon hyvää tietoa viikon aikana.

Tulimme Grand Baieen sunnuntaina, joten paikka oli aika kuollut, kun kauppoja ei ollut auki (säästyi rahaa) ja muutenkin oli tosi vähän ihmisiä joka paikassa. Kävelimme vähän ristiin rastiin vailla määränpäätä. Grand Baiessa oli paljon yökerhoja, ravintoloita ja ostospaikkoja. Ihan kiva, mutta olin jo hieman tottunut meidän rauhalliseen kylään, joten tässä vaiheessa olin iloinen ja helpottunut, ettemme olleet majoittuneet juuri tänne. Tosin se olisi helpottanut meidän oloa hieman syömisen suhteen. Koska kyseessä oli nimenomaan häämatka, oli mielestäni ihanaa, että hotellime oli juuri rauhallisella alueella.

Näin saa rikki kookospähkinän

Kävimme Grand Baiessa drinksuilla ja ajattelimme lähteä kävelemään kohti Pereybereä ja Grand Gaubea kohti. Jalkakäytäviä ei ollut välillä lainkaan, eikä parin kilometrin matkalla ollut juurikaan mitään, joten päätimme kääntyä takaisin. Karttaa meillä ei ollut mukana, se olisi varmasti auttanut huomattavasti.

Grand Baien sivukujat
Grand Baie
Grand Baie

Grand Baiessa kävimme vain ruokakaupassa Super-U:ssa ostamassa rommia ja coca-colaa. Tilanne olisi ehkä ollut toinen, jos olisimme tullut arkipäivänä taikka iltaa myöden, niin olisi kaupunki ollut hieman elävämpi, näin ollen sunnuntai päivänä emme ehkä saaneet paikasta tarpeeksi irti. Tarkoitus oli ensin, että tulemme takaisin bussilla, mutta koska kumpikin oli unohtanut bussiaikataulun (eikä missään niitä ollut, eikä busseissa ollut mitään numerojakaan) niin päätimme lähteä taksilla takaisin Pointe Aux Pimentsiin 700 RUP (18 €).

Illalla oli sitten rannikolla 4-5 metriä korkeat aallot. Koska oli pimeää, emme nähneet niitä, mutta kuulimme kyllä. Myrskyä ei kuitenkaan ollut ja koralliriutat pitivät suurimmat aallot poissa rannalta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *