Visiitti Mauritiuksen pääkaupunkiin Port Louisiin

Luotto taksikuskimme Dev vei meitä muinakin päivinä ympäri saarta, joista yhtenä päivänä pääkaupunkiin Port Louisiin. Taksimatka edes takaisin hotelliltamme oli 24 km ja maksoi 1400 RUP (35 €) meno-paluu. Taksi oli kyllä kaikkein helpoin ja vaivattomin tapa liikkua, hinta tuli aina sopia etukäteen. Ajotyyli Mauritiuksella oli rauhallista, hallittua, itsevarmaa, luotettavaa, tiedettiin mitä tehtiin, ei otettu riskejä, temperamenttisuus ja äkkipikaisuus puuttui tästä ajokulttuurista, onneksi. Tai ainakaan meidän taksikuskin kyydissä en pelännyt kertaakaan.

Casino Port Louisissa
Satama
Pääesplanadi Port Louis

Mauritiuksella asuu 1,3 miljoonaa ihmistä, joista 150 000 asuu pääkaupungissa, joten Port Louis on pieni kaupunki pääkaupungiksi. Kävimme Waterfrontilla, joka on ehkä tunnetuin nähtävyys Port Louisissa. Itse pidin kovasti Port Louisin rakennuksista, pilvenpiirtäjistä. Oli pieni mutta ihanan näköinen kaupunki!

Port Louis
Waterfront
Waterfront

Kiertelimme satamaa ja paria ostoskeskusta, joissa ei kuitenkaan ollut meille juurikaan mitään. Mauritius on tunnettu tekstiiliteollisuudestaan, ajattelin että shoppailen kyllä hirveästi vaatetta kotiin. Kävimme parissa hyvälaatuisessa paikallisessa tekstiilivaatekaupassa (esim kasmir), mutta hinnat olivat sen verran korkeat ja vaatemaku niin erilainen, että jäi vaatteet ostamatta. Muutenkin ostin kotiin vain yhden vanilija rommipullon (tosin lentokentän tax-freesta), paikallista teetä ja maustepussin.

Pysähdyimme hellusella paikalla päivävarjojen alla juomaan kookosmaitoa. Se maistui tavallaan vedelle, mutta oli jännän ja aika erikoisen makuinen, en ihan täysin tykännyt (mies tykkäsi). Siitä tuli kyllä tosi täyteen! Pieni versio maksoi 100 RUP (2,5 €), iso 150 RUP.

Kävelimme markkinoiden läpi, porukkaa oli tosi paljon. Mielestäni se oli aika hauska näky, vaikka olikin kaoottista, miestäni taas ahdisti väentungos. Kaupungissa oli myös chinatown, mutta siellä emme käyneet. Taksikuski kertoi, että chinatownissa asuu nykyään enää vähän kiinalaisia, siellä tapahtui vuosia sitten vakava tulipalo, jonka vuoksi kiinalaiset päätti muuttaa sieltä pois.

Olimme ajatelleet viettää pääkaupungissa aikaa n. 4 tuntia, mutta kuskimme oli hieman eri mieltä ”ette mitenkään saa aikaa kulumaan siellä 4 tuntia”, hän oli kyllä oikeassa. Vajaa kahden tunnin päästä tulimme takaisin, ”lähdettäiskö takaisin hotellille?”. Suuntasimmekin tämän jälkeen takaisin hotelliimme, missä odotti mukava yllätys! 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *