Tyttöjen reissu Dubaihin: 10 kohokohtaa ja paikkaa jotka koettiin

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä

Hieman ennen pandemian alkua ehdin tehdä tyttöjen reissun Dubaihin. Olin kokenut Dubain ensimmäistä kertaa 2012, joten oli myös mielenkiintoista nähdä kuinka paljon kaupunki oli kasvanut sitten viime kerran. Dubai on suurkaupunki, jossa on paljon nähtävää. Tähän postaukseen koostin reissumme kohokohdat ja 10 paikkaa, jotka Dubain matkalla koettiin.

1. Hotellimme Millennium Plaza

*Millennium Plaza on 5-tähden hotelli Dubaissa ja huoneemme sijaitsi 34 kerroksessa. Huoneesta avautui mahtavat näköalat Sheikin moottoritielle ja Burj Khalifalle. Ensi kertaa huoneeseen tullessamme seisoimme varmaan lähemmäs 10 minuuttia vain suu auki tuijotettiin ikkunoista avautuvaa maisemaa. Upea ja eläväinen!

Valitsimme hotellin hyvän sijainnin vuoksi, Millennium Plaza on keskeisellä paikalla ja metroasema on hotellia vastapäätä. Hotellin toisessa rakennuksessa on infinity uima-allas, jota tosin ehdimme käyttää vain kerran. Hotelli ei myöskään ollut kovin kallis (4 yötä reilu 300 euroa) ja aamiainen monipuolinen.

Huoneen kylpyammeesta saa halutessaan ihastella Dubain maisemia
Hotellin loungekerroksesta aukesi laajat näkymät joka suuntaan
Nostokurkia näkyy kaupungissa paljon

2. Dubai Marina

Dubai Marina oli hieno paikka, oli pilvenpiirtäjiä, ravintoloita ja huvijahteja. Istuimme ja ihmettelimme ja lopulta otettiin ratikka jolla ajeltiin ympäri Dubai Marinaa, jonka läpi menee ”joki”. Paikkana tosi hieno satamineen, mutta jotenkin odotimme paikasta ehkä vielä enemmän.

3. Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah on kaunis paikka, aivan kuin jostain sadusta. Fiilistelimme alueella reissun ensimmäistä iltaa, söimme surkeat hampurilaiset ja katselimme ohiajavia abraveneitä jotka ajoivat paikan ympäri, sellainen olisi varmasti ollut kiva. Kiersimme basaarialueella, missä soitettiin Afrikkatyylistä musiikkia rummuilla. Kävimme kurkkaamassa Burj Arab hotellia niin läheltä kuin viitsimme mennä. Oli kaunis iltavalaistuksessa!

4. The Pointe ja Dua Lipan keikka

The Pointe sijaitsee Palm Jumeirahissa ja palmusaaren ihan päässä. Mennessä sinne oli valtavat ruuhkat ja taksikuski kirosi ja ihmetteli, mikä täällä vetää näin paljon väkeä ja kuski arvioi, että olisimme ruuhkassa 1-2 tuntia. Kerroimme, että tänään esiintyy eräs kuuluisa poplaulaja, jonka keikalle mekin olemme menossa. Hän ei uskonut, että se voisi vetää näin paljon väkeä ja myöhemmin ilmeni, että saarella oli myös ollut Intialainen kuuluisa laulaja, joka itseasiassa oli aiheuttanut sen ruuhkan. Lopulta selvisimme ruuhkasta 10 minuutissa.

The Pointessa oli ravintoloita ja paljon tilaa missä vain hengailla ja lasten leikkiä. Varasimme liput keikalle vain muutama päivä ennen reissuun lähtöä ja kun matkaseuralaiseni kysyi, kiinnostaisiko Dua Lipan keikka, olin että ai kenen, en ole koskaan kuullutkaan?! Sitten kun kuuntelin, osasin yhdistää kaikki tunnetut hitit tähän artistiin ja todellakin olin lähdössä keikalle!

Keikka oli todella hyvä, tykkäsin tosi paljon! Keikalla soitettiin kaikki hitit ja energiat oli sen mukaiset ja keikkapaikka oli mahtavalla paikalla! Olihan Dua Lipankin keikalla valtavasti ihmisiä ja etenkin paljon brittejä. Nykyisin aina kun kuulen radiosta Dua Lipaa, muistelen tätä meidän tyttöjen reissua. Oli kyllä reissun kohokohta käydä keikalla. Keikka kesti vain 1 tunnin ja 10 min, yllätyimme kuinka niin iso keikka loppui niin lyhyeen. Keikan jälkeen oli vaikeaa saada taksia, joten kävelimme autojen seassa varmaan tunnin verran.

Lopulta pääsimme erään brittipariskunnan kanssa samalla uber kyydillä. He olivat asuneet Dubaissa vuoden ja kertoivat, että kaupunki on kasvanut valtavasti jo yhden vuoden aikana. Brittimies naurahtikin, että Dubai tarvitsee aina vain yhden ostoskeskuksen lisää. Taksikuski lentokentälläkin kauhisteli, kun kuuli että olin ollut täällä viimeksi 2012, että kaupunki on totaalisesti muuttunut sen jälkeen. Olihan edelleenkin joka paikassa nostokurkia.

Dua Lipan keikka Dubaissa oli elämys

5. Aavikkosafari

Dubaista kesti aavikolle n. 45 min ja ensimmäisellä pysäkkipaikalla sai halutessaan vuokrata mönkijöitä. Kuskimme tyhjensi tauolla renkaita, jonka jälkeen siirryimme aavikolle. Kyydissämme oli myös aasialainen pariskunta, jotka päästivät hauskoja ääniefektejä jännissä paikoissa. Itsekin tartuin spontaanisti matkaseuralaisen käteen, kun auto ajoi dyynin reunalla.

Auto meni sivuluisua, oli jännittävää ja välillä pelottavaakin, mutta samalla todella hauskaa! Pysähdyimme hiekkalautailemaan ja vanhana lumilautailijana sitä oli kokeiltava. Ei kyllä ollut yhtä sujuvaa kuin lumella, vaan paljon karkeampaa. Kiipeäminen takaisin ylös hiekkadyynin päälle oli raskasta.

Aavikolla olimme noin puoli tuntia ajelemassa, jonka jälkeen palasimme takaisin taukopaikalle ratsastamaan kamelilla. Nauratti niin moni asia siinä kamelin selässä, aasialaiset kirkuivat ja huusivat omalla vuorollaan ja lopulta kamelin taluttaja pysähtyi ja sanoi niille: ”Miksi te huudatte koko ajan? Katsokaan kun ei nämäkään huuda” (me).

6. Burj Khalifa

Ostimme etukäteen fast track ticketit, jotka kyllä kannatti hankkia. Burj Khalifaan oli pitkät jonot, joten vältyimme mahdollisesti monen tunnin jonottamiselta ja pääsimme lipuilla jonon ohi. Torniin on turvatarkastus ja nopea hissikyyti n. 800 metrin korkeuteen tuntui yhtä jännältä kuin viimeksikin.

Pääsimme käymään kahdessa eri kerroksessa (124, 125). Paljon oli tarjolla sellaisia maksullisia lavastettuja, valmiita kuvia, matkamuistomyymälöitä ja kahvila. Tornissa vierähti kuitenkin tunti maisemia joka suuntaan katsellessa. Fast track lippu sisälsi myös jonon ohi pois tornista, sekä pienen suolaisen syötävän ja juotavan kahvilasta.

7. Dubain ostoskeskukset: Dubai Mall ja Mall of Emirates

Dubai Mallin metroasemalta oli n. 800 metrin kävelymatka itse ostoskeskukseen. Dubai Mall on todella suuri, joten hyvä jos löysimme sieltä pois. Kävimme Laduree macaron kahvilassa, joka oli itselle aivan uusi juttu. Söpö ja ihanan pinkki, tyttöjen paikka. Ehdottomasti myös yksi tyttöjen reissun kohokohdista!

Dubai Mallissa oli myös ihana sisustusliike pottery barn kids, jossa myytiin vauvalle/taaperolle/lapselle omia huonekaluja, kuten sohvia ja pöytiä, petivaatteita, kiikkustuoleja ja kaikkea muuta ihanaa. Dubai Mallissa on myös akvaario ja jääkiekkokaukalo. Max Fashion kauppa oli myös kiva, eihän tyttöjen reissulla voi olla kiertämättä kaupoilla, vaikken normaalisti shoppailua harrastakaan. Dubai Mallissa oli myös Five Guys hampurilaisravintola, mihin olimme vuosia aiemmin New Yorkin matkalla ihastuneet.

Mall of Emirates ostoskeskus sijaitsee ydinkeskustan ulkopuolella vajaa puolen tunnin metromatkan päässä keskustasta. Siellä oli yllättävän paljon merkkiliikkeitä. Jännä juttu, sillä edelliseltä Dubain reissuilta muistin, että nimenomaan Dubai Mallissa oli enemmän merkkiliikkeitä. Lempikaupat oli samat kuin viime kerralla, eli homecentre, aivan ihana tälläkin kertaa. Toinen kiva ja edullinen liike oli centrepoint. Löysin Dubaista aika paljon joululahjoja.

Kummasta ostoskeskuksesta pidin enemmän? Viimeksi muistan tykästyneeni enemmän Mall of Emiratesiin, mutta tällä kertaa Dubai Mall yllätti ja oli yllättävän monta kivaa liikettä sielläkin. Mall of Emirates ei tosiaan ole yhtä sokkeloinen kuin Dubai Mall ja on helpommin kierrettävä ja selkeämpi kuin Dubai Mall. Jos haluaa kiertää vikkelämmin niin suosisin Emiratesia. Jos on aikaa, suosittelen käytävän molemmissa.

8. Vesinäytökset

Dubai Mallin ja Burj Khalifan välillä on viihtyisä alue, jossa järjestetään päivittäin vesinäytöksiä musiikin kera. Oli hassua, kuinka näytökset olivat lähes samanlaisia kuin vuonna 2012, toki jotain on voinut tietysti muuttua. Lähettyvillä on runsaasti kahviloita ja ravintoloita sekä basaarialue.

Odotellessamme seuraavaa vesinäytöstä, päädyimme Libanonilaiseen ravintolaan, missä saimme vierus pöydästä juttuseuraa Saudiarabialaisesta. Hän totesi Dubain olevan pieni paikka verrattuna Saudi-Arabiaan. Hän sanoi, ettei haluaisi asua Dubaissa, sillä kaupunkiin päätyvät vain he jotka tulevat tänne vain tekemään rahaa tai lomailemaan. Saudiarabialainen oli järjestänyt kestävän kehityksen konferenssin, joka meitä olisi kiinnostanut valtavasti.

Vesinäytöksien lisäksi kiinnitin huomiota taas Burj Khalifaan, sillä siihenkin vaihtui värit ja kuviot tiuhaan. Vesinäytösten aikaan soi musiikkia ja vesi tanssi musiikin tahtiin ja nousi välillä kymmenien metrien korkeuteen.

9. Deira

Deirassa ohitimme abraveneet kävellen ja katsoimme Dubain vanhaa puolta vastarannalta. Suuntasimme basaareille, missä maustesouqissa myyjät olivat päällekäyviä, esimerkiksi Dohan basaareilla ei ollut näin aggressiivisia myyjiä. Deiran basaarialue oli laaja ja siellä pääsi arabialaiseen tunnelmaan.

Tulimme ostamaan mausteita, mutta silmämme osuivat raheihin joita lähdimme basaarilta metsästämään ja etsimään sopivia. Kävimme useammassa paikassa katsomassa valikoimaa ja tinkimässä hintaa ja muutamassa paikassa päästiin tekemään kaupat raheista ja saatiin vähän Dubaita muistoksi kotiin.

Rahiostoksilla

10. Abu Dhabi

Abu Dhabissakin päästiin käymään ja itseasiassa kirjoitan siitä aivan oman postauksen! 🙂

Kaiken kaikkiaan reissu oli aivan ihana ja juuri niin kiva ja rento tyttöjen reissu, kuin mitä olin odottanutkin. Keikka, kahviloita, shoppailua, hömpöttelyä ja hassuttelua, maisemien ihastelua ja elämyksiä. Matkaseura oli hyvää ja reissu oli kaikinpuolin onnistunut.

Muutama käytännön havainto

 • Lensimme Fly Dubailla ja lentokoneessa oli pelkästään miespuolisia stuertteja eikä lentoemäntiä lainkaan.
 • Takseissa joissa on vaaleanpunainen katto, on naiskuski ja taksit on tarkoitettu vain naisille.
 • Koska Dubaissa välimatkat ovat pitkiä, tulee väistämättä käytettyä metroa lähes päivittäin. Kannattaa ostaa metrokortti ja ladata siihen päivälippu/päivälippuja, joilla voi rajattomasti kulkea metrolinjoja edestakaisin.
 • Metrot kulkevat ulkona ja pysäkeillä on seinät, joilla vältetään ihmisten hyppäämisen raiteille.
 • Joka paikassa tuoksuu todella hyvältä, Dubaissa käytetään runsaasti huonetuoksuja.
 • Marraskuussa oli asteita noin + 31
 • Matkustimme suurimmaksi osaksi ratikoissa ja metroissa naisten vaunuissa.
 • Naisina saimme joka paikassa liikkua rauhassa, mutta huomasi, että etenkin mieskuskit eivät meidän kanssa juurikaan mitään puhuneet.

8 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tässä oli hyviä vinkkejä Dubaihin. Siskoni muutti sinne vuosi sitten, mutta vielä en ole ehtinyt siellä vierailemaan. Jossain vaiheessa vierailu kuitenkin tulee ajankohtaiseksi, niin nämä vinkit on silloin pidettävä mielessä.

 • Stacy

  Vai tuollaiset rahit. Minä ihmettelin, että mitä ihmeen penkkejä te toitte sieltä Suomeen. Eniten minua kiinnostaa tietysti retket aavikolle ja erityisesti, mitä siellä voipi nähdä. Pelkkä bensan polttaminen huvin vuoksi ei kiinnosta.
  Dyynin kapuaminen 31 asteen lämmössä käy äkkiä tosi raskaaksi.

  • Elina

   Haha, joo tällaiset täytettävät rahit saatiin mahtumaan matkalaukkuun 😀 Aavikolla järjestetään kyllä kaikkea ratsastuksista, illallisiin, että monenlaista ohjelmaa sielläkin on tarjolla. Edellisellä Dubain reissulla oltiin jeeppiajelu + kameliratsastus + ilallinen retkellä ja kokemukseni mukaan, siellä näkee vain hiekkaa ja aavikkoa mikä tuntuu kuitenkin sopivan eksoottiselta 🙂 Että rauhallisia retkiä järjestetään myös, tuo voi olla osalle turhan jännittävää ja hiekkalautailu oli vapaaehtoista, mutta rankkaa oli kokeilu 🙂

 • Sandra / The Present is Perfect

  Retki aavikolle vaikutti kiinnostavalta, mutta muuten Dubai ei vain vaikuta sellaiselta kohteelta, jonne itseäni innostaisi mennä. Ehkä iso syy on se, että shoppailu ja pelkkä ravintoloissa syöminen yms. ei niinkään kiinnosta, vaan mieluummin kokee jotain vähän autenttisempaa. Uskon, että paikka on muuttunut ihan valtavasti vuodesta 2012!

  • Elina

   Dubai jakaa kyllä tosi voimakkaasti mielipiteitä, tuntuu että suurin osa ei paikasta pidä 😀 Se on siinä mielessä erikoinen paikka, kun kaikki on vaan niin tolkuttoman överiä! Kaikki on jotain maailman suurinta, ainoaa, nopeinta, korkeinta tms. Mullakaan kaupunki / shoppailulomat ei oo kovin tavanomaisia, itseasiassa tosi harvinaisia, ravintoloista puhumattakaan 🙂 Ymmärrän tuon pointin, kun itsekin hakeudun normaalisti eri tyyppisille lomille 🙂

 • Hannele

  Kun itse olin Dubaissa, jäi nuo aavikkoretket käymättä. Olisi pitänyt mennä, mutta kaikkea ei aina ehdi. Itselleni Dubai oli vähän turhan kliininen, lukuunottamatta tuota vanhaa osaa. Omasta reissutani on jo aikaa mooooooonia vuosia, mutta en muista metroista naisten vaunuja tai vaaleanpunaisia taksin kattoja. Metroista muistan sen, että ne oli putipuhtaita.
  Joku vesihuvipuistokin oli ja siellä kävi niin, että kun olin jossain korkealla liukumäen yläpäässä, nosti yhtäkkinen tuulen (myrskyn?) pyörre ison aurinkovarjon maasta, lennätti ylös ja varjo iskeytyi ihan viereeni tasanteelle. Metri sivuun ja olisin saanut tietää, miltä heinäpaalista tuntuu. Huh!

  • Elina

   Hui, hurjaa tuo aurinkovarjo! Olis kyllä aika pelottava tilanne, apua! Dubai on kyllä niin älyttömän iso paikka, ettei siellä millään ehdi nähdä kaikkea. Mäkin käyny siellä pari kertaa enkä oo vieläkään nähnyt / kokenut läheskään kaikkea ja koko ajan tulee kaikenlaista lisää. Kolmatta Dubain reissua tuskin enää tulee. Aina kiva mennä uusiin paikkoihin. Nuo vaaleanpunaiset katot oli kans itselle toisella kertaa uusi juttu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *