Abu Dhabi ja upea Sheikh Zayedin moskeija

Abu Dhabi on Yhdistyneiden arabiemiraatien pääkaupunki ja se sijaitsee n. 140 km päässä Dubaista. Menimme Dubaista Abu Dhabiin bussilla ja matka kesti vajaa pari tuntia. Vierailimme maan suurimmassa moskeijassa, Sheikh Zayedissa joka on avattu vuonna 2007 ja on nimetty maan ensimmäisen presidentin mukaan. Moskeija on todella kaunis ja siksi halusin ehdottomasti päästä siellä käymään.

Bussilla Abu Dhabiin

Ostimme Dubaista kahden vyöhykkeen metrolipun ja siirryttiin puolen tunnin päähän IBN metroasemalle. IBN metroaseman edustalla oli bussiasema, josta Abu Dhabiin lähtevä bussi nro 101 löytyi helposti. Ostimme bussilipun aseman lipunmyynnistä. Sitä varten tarvitsi nal-kortin joka maksoi 6 dirhamia, kortin täyttö 10 ja itse menopaluulippu 44 dirhamia. Eli meno-paluu Abu Dhabiin maksoi bussilla 60 dirhamia.

Matkustimme kaukoliikenteen bussilla, joka oli siisti. Bussissa sai tarvittaessa ladata puhelinta usb:n kautta. Matka kesti 1 h 38 min. Koko matka ajettiin moottoritietä ja ympärillä oli lähinnä pelkkää aavikkoa. Matka tuntui pitkältä, kun maisema ei juurikaan vaihtunut. Abu Dhabissa otimme taksin moskeijaan ja matka kesti bussiasemalta noin varttitunnin. Taksimatka maksoi mennen tullen 35 dirhamia.

Sheikh Zayedin moskeijassa

Moskeija on valtava, mahtuuhan sinne parhaimmillaan n. 40 000 ihmistä, josta pääsaliin pelkästään 7 000. Menimme ensin huoneeseen, josta saimme kaavut päällemme. Siellä oli sinisiä, punaisia, hiekanvärisiä ja mustan keltaisia kaapuja, enkä tiedä miksi ne olivat erivärisiä. Aina yhdessä erässä puettiin ihmisille vain yhtä väriä, me saimme päällemme siniset kaavut.

Sheikh Zayediin on ilmainen sisäänpääsy, mutta tullessa tulee täyttää koneelle tiedot itsestään, mistä on, onko mies vai nainen, minkä ikäinen on, onko lomalla vai työmatkalla, missä emiraattikunnassa asuu.

Pukeutumisesta ei tarvinnut itse huolehtia, kun kaavut saatiin lainaan moskeijasta

Moskeijan alueelle siirryimme maan alta alikulkutunnelia pitkin, siellä meni myös viidet rullaportaat. Siirtymän aikana ehdimme tutustua Intialaiseen, joka oli Dubaissa konferenssissa. Häntä kiinnosti kovasti Suomi ja milloin sinne voi matkustaa ja mitä täällä voi syödä. Menin kysymyksestä lukkoon ja päässä löi aivan tyhjää, mitä me syödään Suomessa sellaista, mitä voisi ulkomaalaisille suositella?! Mieleeni tuli lähinnä lihapullat ja makaronilaatikko, mutta eihän sellaisia syödä ravintoloissa.

Alueella oli todella paljon turisteja ja Intialainenkin tuumasi, että moskeija on nykyään enemmän turistinähtävyys kuin moskeija. Mutta olihan se todella hieno paikka! Moskeijasta löytyi mm. kaakeloitu huone, jossa oli hamamin tyylisesti keskellä pesuallas. Oli myös pari huonetta, missä sai pestä jalat.

Rukoushuonekin oli todella hieno! Oli kokolattiamatto ja lattiasta kattoon niin koristeellista ja nättiä. Moskeijan aukio, oli ehdottomasti kaunein paikka. Lähdimme auringonlaskun aikaan pois moskeijasta.

Moskeijan aukio on aidattu nauhoilla

Abu Dhabin keskustassa

Oli jo pimeää, kun otimme taksin Abu Dhabin keskustaan ja bulevardille. Bulevardi oli hieno paikka ja hyvä valinta iltaohjelmaksi. Rannalle ei enää päässyt, ranta oli aidattu ja portit oli jo lukossa. Rannalla oli taulu, jossa kerrottiin mikä ranta-alue on vaarallinen tai vähemmän vaarallinen ja että perheranta soveltuu uimiseen, sillä siellä ei pitäisi meduusoja tai merikäärmeitä olla. Al Baharin ranta-alueella oli myös isompi leikkipuisto.

Ehdimme istua bulevardin penkillä ehkä vain pari minuuttia, kun kumpikin totesi melkein samaan aikaan, että Abu Dhabissa on selvästi ihan erilainen fiilis ja tunnelma kuin Dubaissa. Abu Dhabi tuntui selvästi jotenkin inhimillisemmältä ja rennommalta paikalta kuin Dubai.

Sheikh Zayedin moskeija ulkoapäin

Emirates Palace

Otimme taksin Emirates Palaceen, missä Emirates Palacen hotellin palvelijat avasivat taksin ovet. Emirates Palace on kilometrin pituinen päästä päähän ja sen edustalla on näyttävä puisto, jota emme tosin pimeällä nähneet. Hotelli on 5-tähden hotelli, lattiasta kattoon kullanvärinen ja maailman kolmanneksi kalleimmin rakennettu hotelli. Jokaisessa hotellin tilassa pyöri työntekijöitä ja jokaisella oli oma tehtävänsä. Täällä pääsi vapaasti liikkumaan, vaikkei ollut hotellin asiakas, tosin hissillä ei saanut mennä.

Olimme jo nälkäisiä, mutta hotellin ravintolaan emme päätyneet sillä totesimme heti, ettemme täytä pukukoodia. Olipa kyllä kokemus ja nähtävyys tämäkin paikka! Kello oli jo paljon, joten otimme taksin takaisin bussiasemalle, missä kävimme syömässä viereisessä ostoskeskuksessa ja lähdimme bussilla takaisin Dubaihin.

Moskeijassa kannatti käydä, eikä se lopulta ole kovin kaukana Dubaista. Abu Dhabissakin on paljon nähtävää, joten Dubain lomalla voisi ihan hyvin yöpyä sielläkin muutaman yön.

6 kommenttia

 • Anna | Tämä matka -blogi

  Tuo moskeija on kyllä huikean hieno. Tai pitäisikö sanoa häikäisevän hieno, sillä sekaikki valkoisuus otti ainakin minua auringossa silmiin, aurinkolaseista huolimatta. Paikassa taitaa olla aina vilskettä.

  Itse vierailin tuolla vuokra-autolla ja se oli helppoa. Valtavat parkkihallit, ja sieltä sitten vaan käveli liki suoraan moskeijaan.

  • Elina

   No niin on! Me oltiin vasta iltapäivällä, mutta uskon että keskipäivän aikaan tuo valoisuus on aivan omaa luokkaansa! On kyllä upea paikka! Vuokra-autolla ajaminen on tuolla varmasti myös varsin helppoa! 🙂

 • Elina

  Totta, ihan oikein tuumaat! Taj Mahalissa en oo käynyt (haluaisin kyllä), mutta uskon et paikka on vähintään yhtä upea! Itsekään en tunnetusti välitä niin paljon turistiryysis paikoista, mutta täällä se ei haitannut lainkaan ja olin aivan lumoutunut paikasta! Ehkä sekin vaikutti kun aukio oli aidattu ja me turistit pysyttiin sen takana ja saatiin ihastella paikkaa tyhjänä.

 • Cilla Maria Travel

  Minua ei Dubai kiinnosta yhtään, mutta tuo moskeija on kyllä sellanen, että oon halunnu käydä siellä jo pitkään. Mietinkin postauksen alussa, kannattaako ennemmin majoittua kokonaan Abu Dhabissa, ja sittenhän kirjoititkin, että fiilis oli ihan erilainen kuin Dubaissa. Kelpaakohan tuonne ravintolaan muuten smart casual, vai oliko ihan hienoja iltapukuja nähtävillä? 😀

  • Elina

   Hei se voiskin olla aika hyvä ratkaisu! Eihän Dubaissa oo pakko majoittua, vaan voi lentää / matkustaa suoraan myös Abu Dhabiin. Tuo moskeija on kyllä hieno, joten joskus sielläkin kannattaa piipahtaa jos vähänkään kiinnostaa. Ja ainahan matkailu avartaa, vaikkei joku kohde yhtään kiinnostais ennakkoon, niin vois silti saada paljon uusia ajatuksia kohteesta. No mä muistelisin, että sinne vaadittiin jotkut siistit vaatteet, eli ei ihan pukua. Me oltiin vaan ”tavallisissa” rennoissa mekoissa, joten ei ollut ehkä ihan tyyliin sopivaa 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *