Dohan nähtävyydet Hop-on Hop-off bussin kyydissä

Matkalla Omaniin pidimme pitkän välilaskun Dohassa, mihin jäimme yhdeksi yöksi. Tässä postauksessa kerron lentomatkasta, kuinka maahantulo Qatariin sujui, missä yövyimme Dohassa ja mitä ehdimme Dohassa vajaa vuorokauden aikana kokea Hop-on Hop-off bussin kyydissä, sekä siitä minkälainen Dohan metro on ja kumpi näistä kannattaa Dohassa valita nähtävyyksien katseluun.

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä

Helsinki – Doha Finnairin kyydissä

Viimeksi kun vuonna 2018 lensin Qatariin, liikennöi Helsinki-Doha reittiä Qatar Airways. Muutama vuosi sitten tähän tuli muutos ja Finnair alkoi operoimaan kyseistä reittiä. Olin kuullut paljon puraa tästä muutoksesta ja siksi odotin, että lentäisimme kyseisen reitin ihan tavallisella matkustajakoneella.

Yllätyin iloisesti, kun ilmenikin että lentäisimme tämän reilun 6 tunnin lennon sittenkin laajarunkokoneella. Siitä oli jo neljä vuotta, kun viimeksi olin laajarunkokoneella matkustanut.

Finnair on sittemmin uudistanut koneitansa ja oli positiivinen yllätys, kuinka kiva viihdejärjestelmä koneessa nykyisin on. Oli kiitettävästi niin englanninkielisiä, suomenkielisiä kuin myös lasten elokuvia, sarjojen tarjontaa en vilkaissut, mutta niitäkin oli. Minä joka en koskaan katso kotona elokuvia, katsoin jopa kaksi elokuvaa lennon aikana.

Vaihtoehtona oli myös musiikkia, pelejä ja puhelimen selaimen kautta pystyi lukea päivän lehtiä ja muutaman numeron Me Naisia, sekä kuunnella valikoituja äänikirjoja.

Olin pitkää lentomatkaa varten pakannut mukaan yhden kirjan, 2 lehteä sekä ladannut usean äänikirjan offline tilaan. Luonnollisesti en koskenutkaan näihin koko matkan aikana ja seuraavalla kerralla pitää muistaa jättää tällaisella viihdejärjestelmällä varustetun lentomatkan ”matkatekemiset” kotiin.

Ruoka oli lennoilla mennen tullen hyvää, etenkin suuri ja pehmeä mustikkamuffinssi oli todella hyvää, samoin Finnairin oma valkoviini. Juomatarjoilut oli lennolla ilmaisia. Vaikka nyt matkustin ilman lapsia, ihastelin lapsille suunniteltua dinosaurus lentokarttaa ja erilaisia lentonäkymiä.

Lentomatka Helsingistä Dohaan sujui kirjaimellisesti kuin siivillä ja aika kului koneessa todella hyvin. Aloin jo haaveilla, mihin voisin seuraavan pitkän matkan matkustaa Finnairin laajarunkokoneella (jolloin lapsille olisi suomenkielisiä elokuvia). En kuitenkaan äkkiseltään sellaista perinteistä lentoyhtiön kohdekarttaa koneesta löytänyt.

Dohan lentokentältä

Dohan maahantulo ja stopover

Finnairin kone laskeutui puolilta öin erittäin pehmeästi Dohan kentälle. Viime kerralla kun Dohassa kävin, saimme lentoyhtiön kautta maksuttoman transit majoituksen pitkän välilaskun vuoksi.

Tälläkin kertaa tiedustelin kyseistä mahdollisuutta Qatarin sivujen kautta ennen matkaa, mutta saimme kieltävän vastauksen, sillä Muscatiin olisi ollut tarjolla myös aiempia lentoja eikä pitkä välilasku ollut sen vuoksi lentoyhtiön ”syytä”. Valitsimme siis tarkoituksella pitkän välilaskun, jotta reissukaverini pääsisi myös käymään Dohassa.

Dohaan ei tarvitse hakea viisumia etukäteen, emmekä oikeastaan tehneet sen eteen mitään. Kävelimme vain passintarkastukseen ja antoivat passiin leiman, eivät kyselleet mitään sen tarkemmin. Helsingin päässä toki kyseltiin lähtöselvityksessä taustatietoja lopullisesta määränpäästä ja milloin olemme mistäkin tulossa takaisin Suomeen.

Maahantulo hoitui sujuvasti, tällä kertaa n. 10 minuutissa. Olimme tilanneet etukäteen taksin, joka maksoi etukäteen ostettuna 22 euroa, taksimatka hotelliin kesti lentokentältä n. 15 minuuttia.

Hotelli Dohassa – La Villa Palace kokemuksia

Koska saavuimme Dohaan keskiyöllä ja tiesimme kirjautuvamme hotellista ulos heti aamulla, oli ainoat kriteerit sijainti, ok siisti hotelli ja mahdollisimman edullinen hinta.

Päädyimme *La Villa Palace hotelliin, joka maksoi yhdeltä yöltä n. 77 euroa. La Villa Palace hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta.

Hotelli oli vaatimaton kahden tähden hotelli (viimeksi yövyimme lentoyhtiön piikkiin Dohassa 5 tähden hotellissa), mutta hotelli ajoi hyvin asiansa ja oli ihan perus siisti. Oli paikka missä nukkua ja hintaan sisältyi aamiainen.

Hotellihuoneen kattoon oli merkitty mekan suunta ja hotellihuoneen ikkunasta avautui näkymät kadulle, Dohan keskustaan ja Spiraali moskeijaan. Hotellin henkilökunnalta saatiin ystävällistä palvelua, mikä on aina positiivinen asia.

Todella positiivinen yllätys oli, kun aamiainen tuotiin hotellihuoneeseen asti. Saimme illalla vain päättää, mihin aikaan aamiainen tuotaisiin. Tosin tästä ajankohdasta tuli aamiainen vasta puoli tuntia myöhemmin, mutta tuli kuitenkin ja huoneeseen soitettiin etukäteen, haluammeko kahvia vai teetä. Oli kahvit, leivät, mehut ja hedelmät. Ei siis odotettavissa mitään hotellibuffetia, mutta tämäkin ylitti odotukset.

Doha Hop-on Hop-off bussi

Oli yllättävän kolea päivä ja sain kaivaa kevytuntuvatakkini repusta päälle, kun kävelimme hotellilta Souq Waqifin Hop-on Hop-off bussipysäkille. Matkalla näkyi erikoisia sähköjohto viritelmiä ja liikennekylttejä, joissa oli nainen kaavussa.

Me ostimme Hop-on Hop-off bussinliput etukäteen netistä, mutta pysäkiltä saa ostettua liput helposti eikä hintaeroa juuri ole, joten ennakkolippua ei tarvitse ostaa. Aikuisen lippu maksaa tiskiltä 180 rahaa, 3-11 vuotiaat lapset 90 rahaa ja perhelippu 455 rahaa.

Kierros kestää yhteensä 2,5 tuntia mikäli ei hyppää bussista pois lainkaan matkan varrella ja busseja kulkee 30 min välein. Dohan Hop-on Hop-Off 24h lipulla voi matkustaa jopa kaksi päivää ja 48h lipulla kolme päivää.

Bussin kyydistä näkee hyvin Dohan nähtävyyksiä ja saa hyvän kokonaiskuvan kaupungista. Viime kerralla pyörimme nimittäin ainoastaan Souq Waqifin ympäristössä ja muut Dohan nähtävyydet jäi sillä kertaa näkemättä.

Bussi on kaksikerroksinen, mutta en ymmärrä kuka bussin alakerran on oikein suunnitellut. Penkit olivat sivuttain ja ikkunat pienet ja se osa mistä saattoi jotain ulos nähdä, niin oli tietenkin Hop-on Hop-off tarrojen peitossa. Osa alakerran penkeistä oli myös niin matalia, että sai kurkottaa kurkkua tosi korkealle jotta näki ulos ikkunasta. Me istuimme alkumatkan ylhäällä ulkona, mutta kun alkoi sataa ja tuulla, siirryimme alakertaan.

Kivat palmunlehti lyhtypylväät
The Pearl

Dohan nähtävyydet Hop-on Hop-off bussin kyydistä

Olimme ajatelleet, että ehtisimme tiukkojen aikataulujen vuoksi hypätä ehkä kahdessa kohteessa pois, mutta huonon sään ja yllättävän väsymyksen (meinasimme molemmat nukahtaa bussiin, kun siirryimme ulkoilmasta takaisin sisälle) vuoksi päätimme, että istuisimme vain bussin kyydissä ja katsoisimme kivoja paikkoja seuraavaa Doha visiittiä varten.

Kun oikeasti meinasimme jo nukahtaa, hyppäsimme pois The Pearl Qatarin pysäkillä, missä kävimme happihyppelyllä ja kahvilla.

Mielenkiintoiset Dohan nähtävyydet, jotka bussinkyydistä jäi erityisesti mieleen oli:

 • National Museum of Qatar
  • CillaMaria kävi täällä muutama viikko ennen meitä ja tykkäsi että on käymisen arvoinen paikka. Hänen blogiinsa tulee varmasti lisää juttua Dohasta ja tästä museosta.
 • Mina District
  • Bussi pysähtyy laivasatamassa (Grand Terminal), itse satamassa ei sinänsä ole mitään erityistä nähtävää, mutta sen reitiltä avautuu hienot maisemat Dohan kaupunkiin ja reitin varrella on Old Port ja Mina District, jossa on värikkäitä taloja ja alue vaikutti tosi kivalta. Alueella on myös runsaasti värikkäitä parakkeja, jotka näyttivät siltä että niihin on tehty kahviloita ja muita viihtyisiä paikkoja.
 • Museum of Islamic Art
  • Museon vieressä on pieni satama, missä on vanhoja puuveneitä
 • Cornichette, 7 km pitkä kävelykatu mistä avautuu maisemat Dohan toiseen keskustaan, missä on pilvenpiirtäjiä
 • Katar Cultural village
  • Kulttuurikeskus, joka avattiin vuonna 2010 elokuvafestivaaleja varten. Alueen rakennuksissa näkyy vaikutteita Pariisista ja Venetsiasta.
 • The Pearl Qatar
  • Tästä paikasta tulee vahvasti mieleen Dubai ja Dubain Marina
 • Lagoona Mall
  • Tämän ostoskeskuksen vieressä on pari tanssivaa kerrostaloa ”Zig Zag tower”
 • State Grand Mosque

Seuraavalla kerralla kävisin varmasti joissakin näissä museoissa ja pyörimässä enemmän Katar Cultural villagessa ja Mina Districtissä.

Doha Souq Waqif

Hyppäsimme bussista pois Souq Waqifilla, oli sunnuntai iltapäivä, emmekä tietenkään tajunneet, että basaari oli suurimmaksi osaksi juuri niihin aikoihin kiinni. Mm. Souq Waqifin upea maustesouqin maustekasat oli peitelty liinoilla ja eläinsouq oli (onneksi) yllättävän hiljainen.

Viime kerralla eläinsouq hieman järkytti, joten en ollut varma pystyisinkö palata sinne uudestaan. Onneksi nyt ei silmiin osunut mitään surullisen järkyttävää, vaan esillä oli lähinnä lintuja ja kanoja.

Souq Waqifilla saatiin kävellä kaikessa rauhassa, kukaan ei ahdistellut, huudellut tai tyrkyttänyt mitään. Näimme vielä kamelisouqin ja kävelimme pääkadun toistamiseen läpi, souq oli rauhallinen. Naisina saimme kävellä niin Souqissa kuin muuallakin Dohassa rauhassa, emme saaneet ahdistavia katseita tai huutoja peräämme, päinvastoin kaikki olivat todella ystävällisiä ja auttavaisia kun kysyimme jotakin.

Dohan metrolla lentokentälle

Olimme hilkulla jo menossa taksilla lentokentälle, kun päätimme käydä vielä kokeilemassa onneamme, jospa metrollakin pääsisi lentokentälle? Lentomme lähti illalla klo 19, joten lentokentälle suuntasimme jo klo 16 aikoihin.

Paikallinen mies nyökkäsi, kun kysyimme pääseekö metrolla lentokentälle asti. Huippua, sillä siis! Souq Waqif sijaitsee keltaisella metrolinjalla, joten saisimme vaihtaa metroa punaiselle linjalle päästäksemme lentokentälle.

Punainen linja kulkee samaan suuntaan sekä lentokentälle, että Al Wakran suuntaan, joten siinä saa olla tarkkana. En ole varma, kulkeeko näihin omat metrot (esim. joka toinen), ainakin Oqba Ibn Nafien asemalla voi vaihtaa metroa lentokentälle. Opimme tämän nimittäin kantapään kautta, kun suuntasimme vahingossa metrolla juuri Al Wakran suuntaan.

Metroasemalla on aika paljon kävelemistä, joten meillä meni aikaa Souqista lentokentän tuloaulaan n. tunti (toki tehtiin yksi ylimääräinen pysäkki, joka söi aikaa ehkä varttitunnin), mutta jos on kiire, niin silloin taksi on nopein valinta.

Dohan metrossa on 3 erilaista luokkaa: standard, mihin kelpaavat perusliput ja mihin kaikki ovat tervetulleita. Family luokassa matkustavat naiset ja perheet (me matkustimme naisina standard luokassa miesten kanssa, eikä siinäkään ollut mitään ongelmia), sekä kultaluokka.

Kultaluokkaan hyppäsimme vahingossa ja olimme aivan äimänkäkenä kuinka upea metro Dohassa on. Totesimme metrovaunun olleen päivän paras elämys kun saimme matkustaa metrovaunussa yksin ja penkit ja koko vaunu näytti ylelliseltä. Vasta kun vaihdoimme yllä olevan metrolinja sekaannuksen vuoksi metroa, päädyimme vasta tavalliseen standard vaunuun ja tajusimme olleemme äsken väärässä vaunussa, kokemus sekin.

Dohan metroon ei myydä kertalippuja, vaan kannattaa ostaa päivälippu jolla voi muutenkin kulkea sitten koko päivän paikasta toiseen. Päivälippu on aivan naurettavan halpa, 6 paikallista rahaa eli n. 1,5 euroa! Me maksoimme omasta Hop-on Hop-off bussista n. 47 euroa!

Toki metrosta ei näe maisemia maan päältä, mutta jos haluaa edullisesti käydä pelkästään tietyissä nähtävyyskohteissa, kannattaa Dohassa ostaa ennemmin metrolippu kalliimman nähtävyysbussin sijaan. Tietenkin asia riippuu siitä, mitä haluaa kokea, onhan se nähtävyysbussikin kiva juttu kun näkee maisemia niin laajasti.

Fiiliksiä Dohasta

Dohassa voi saada roskaamisesta 30 rahan sakon ja Qatar on yksi maailman turvallisimmista maista, sillä täällä on vähäistä rikollisuutta. Tunsimme olomme koko ajan turvalliseksi.

Ihmisiä kuvaillaan täällä suvaitsevaisiksi ja tänne ovat kaikki ympäri maailmaa ja eri kulttuureista tervetulleita. Dohasta tuli jo viime kerralla jotenkin jännän kiva fiilis, sellainen positiivinen tunnelma ja uskon sen tulleen siitä, että ihmiset antavat täällä kulkea todella rauhassa ja ihmiset ovat myös ystävällisiä. Jos vähänkään näytimme hämmentyneiltä, niin heti tuli joku tarjoamaan meille apua.

Oli ihan leppoisa ja kiva ratkaisu istua vain bussin kyydissä, etenkin kun sää oli niin huono. Tykkään, kun saa istua kulkuneuvon kyydissä ja vain katsella maisemia. Hop-on Hop-off bussi oli siis hyvä valinta Dohaan päiväksi.

Dohassa on muuten ihan mielettömän paljon maastoautoja ja maastoautokuumeilija tunsin olevani taivaassa… Summasummarum: Valitse Hop-on Hop-off bussi, jos haluat nähdä mahdollisimman paljon ja saada hyvän yleisvaikutelman kaupungista ja samalla käydä nähtävyyksillä. Jos taas haluat säästää ja tehdä vain täsmäiskuja mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin, kannattaa ostaa halpa metrolippu.

26 kommenttia

 • SiisTäh?!

  ”Kävelimme vain passintarkastukseen ja antoivat passiin leiman, eivät kyselleet mitään sen tarkemmin. Helsingin päässä toki kyseltiin taustatietoja lopullisesta määränpäästä ja milloin olemme mistäkin tulossa takaisin Suomeen.”

  Ehkä epäolennaista, mutta Suomen viranomaisilla ei ole mitään oikeutta kysellä tällaista passintarkastuksessa. Teillä on perustuslaillinen oikeus poistua maasta niin halutessanne. Itse käytän aina automaatteja, mutta jos jostain syystä tällaisia kyseltäisiin, niin en tosiaankaan jättäisi asiaa siihen.

  • Elina

   Hei, kiitti kommentista. Täytyy postaukseen korjata, että näitä kysyttiin lähtöselvityksessä, ei passintarkastuksessa. Meillä oli reissukaverin kanssa eri varaukset ja häneltä ei kyllä lähtöselvityksessäkään kysytty mitään milloin on tulossa takaisin. Oma kyselyni liittyi nähtävästi siihen, että halusivat tarkentaa että oleskellaanko Qatarissa / Omanissa yli 14 vrk. Meillä oli paluulippu eri kohteesta, eli Salalahista eikä Muscatista mihin ensin lennettiin.

   • Satu

    Heippa, kyllä meiltäkin kyseltiin kun oli matka Sri Lankalle Dohan kautta. Nyt kun oli lennot vain Dohaan, meiltä kysyttiin onko jatko-lentoa vai lomaillaanko vain Dohassa. 😊

     • INDIVUE

      Ensin ihastelin, että vautsi, miten hyvätasoinen hotellihuone kahdella tähdellä ja vielä aamupala vuoteeseen. Sitten näin metron kuvan ja olin heti, että onpa siistiä! Olin jo varailemassa lentolippua Dohaan, mutta sitten luin kertomuksesi, että kyseessä olikin metron kalliimpi spesiaaliluokka. Sanoit, että koit olosi turvalliseksi, mutta olitko tutustunut paikalliseen lainsäädäntöön, joka poikkeaa omastamme? Siihen varmaan pitäisi tutustua tarkemmin ennen reissua. Kiitos, kun jaoit tarinasi 🙂

     • Elina

      Jostain syystä en saanut INDIVUE vastattua suoraan sun kommenttiin, joten vastaan tätä kautta. Se kultaluokka metrolippu ei olis lopulta ollut hirveän paljon kalliimpi, eli sen olis voinut ihan hyvin ostaa vaikka suoraan jos olis tajunnut, että sellainen on olemassa. Mutta eipä sille nyt tarvetta olis ollut 🙂

      En yleensä perehdy maan lakiin ennen reissua, mutta tiedostan tuon alueen epäkohdat ja kulttuurierot. Ehkä lähden vaan liian kepeästi ja sinisilmäisesti reissuun ja kohtaan asiat sellaisena kun ne tulevat 🙂 ja yritän välttyä joutumasta hankaluuksiin tai tekemisiin maan virkavallan kanssa 😀

   • Cilla Maria Travel

    Meiltä kyseltiin myös Kairossa tietoja Dohassa olosta ja täytyi näyttää myös paluulippu Omanista. Lentoyhtiöllä on velvollisuus tarkastaa mm. tuo viisumintarve, koska jos matkustaja päästetään märäänpäähän ilman asianmukaisia maahantulolupia, joutuu lentoyhtiö kuskaamaan henkilön takaisin.

    Ja multa on ens viikolla tulossa tuo mainitsemasi Doha-postaus 🙂 Museo tosiaan oli hienoimpia, missä olen koskaan käynyt!

  • Elina

   Joo kyllä Dohassa päivän pari viihtyy, mutta viikon lomalle en sinne itse lähtisi. Mutta just jos on pitkät lennot edessä tai takana, niin kiva pitää pidempi välilasku siellä ennenkuin matka jatkuu.

    • Elina

     Doha näyttää varmasti taas ihan erilaiselta mereltä käsin nähtynä! Dubaissa oli muistaakseni erikseen ihan naisten vaunut metroissa. Täällä meni nyt kategoriassa perusvaunu ja perheet 😀

 • Eveliina / Reissukuume

  Oispa ihana pitkästä aikaa matkustaa noin turvalliseen paikkaan! Tuntuu, että aina saa pelätä enemmän ja vähemmän (pl. Färsaaret) 😀

  Ps. Mistä toi sun vikan kuvan tunikamekkohommeli on? Tosi kivan näköinen!

  • Elina

   No jep, se on totta et turvalliset kohteet alkaa tästä maailmasta, epävarmassa tilanteessa hupenemaan. Tää mekko tuli ostettua matkamessujen aikaan Helsingin Veromedosta, oisko ollu jopa alesta 😀

 • Pirkko / Meriharakka

  Tuolla Finnairilla Dohaan välillä on muuten toistaiseksi sellainen erikoisuus, että Premium Economy -paikat voi onnistua saamaan varaamalla vaan ne paikat, maksullisia tosin, mutta hinta kymppejä eikä siis satasia kuten suoraan Premium Economyyn ostettaessa yleensä. Liittyy jotenkin tuohon Qatar / Finnair -kuvioon tuolla välillä. Olemme onnistuneet siinä jo kahdesti 🙂
  Soukeista, niin jos ”eläintorilla” jäi jotenkin eläinten tilanne harmittamaan, niin ensi kerralla kannattaa poiketa erillisessä haukkasoukissa. Sikäläiset kun harrastavat noita haukkoja kilpailumielessä, niin niitä kyllä pidetään kuin kukkaa kämmenellä, omine haukkasairailoineen ym.

  • Elina

   Hei, kiitos Pirkko kommentista. Ihan hämärästi muistan, että ehkä sinä tai joku muu vinkkasi niistä haukoista jo edellisessä Doha postauksessani, mutta oon ihan täysin unohtanut ne! Ehkä kolmannella kerralla muistan ja kiitos tuosta finskin istuinpaikan valinnan varaamisen vinkistä, pitääpä kokeilla sitä ensi kerralla kun tuon reitin lentää! 🙂

 • Maria Ojajärvi

  Onneksi eläinsouq oli hiljainen. Itsellänikin on kammottavia kokemuksia eri maista ja miten niissä eläimiä kohdellaan. Itse en olekaan koskaan yöpynyt huoneessa, jossa olisi ollut nuoli katossa.

  • Elina

   Mulla jäi viimeksi mieleen yksi koira, joka oli pienessä häkissä. Okei, suomessakin pidetään koiria häkissä, mutta en voinut olla ajattelematta, että onko se koira siellä aivan koko päivän, päivästä, viikosta, kuukaudesta toiseen 🙁 Vaikutti olevan tosi stressaava paikka monelle eläimelle, koska ääniä oli souqissa paljon.

 • Sarianne / Matkalla kaikkialle

  Tämä Dohan pidempi yön yli välilasku on ollut pitkään itsellänikin suunnitelmissa, mutta olen sitä aina siirtänyt seuraavaan matkaan aikataulujen vuoksi. Ehkä seuraavalla kerralla, on kuitenkin muuten niin kätevä järjestää ja saa kivasti levätä oikeassa sängyssä lentojen välillä 🙂

  • Elina

   Joo, eihän siellä viitsi välttämättä ihan joka kerta pysähtyä mutta joskus voi. Nyt oon tuonne lentänyt kahdesti ja molemmilla kerroilla jäänyt yöksi, ehkä seuraavalla kerralla jatkan matkaa. Tosin, keventää kyllä pitkän matkan matkustamista kun saa ottaa pidemmän tauon siellä! Riippuu tietysti, mihin on sieltä jatkamassa! 😀

 • Juha / Kauas pöllöt karkaavat

  Hauska pikaloma Dohassa! Itse olen vähän ristiriitaisesti suhtautunut paikkaan, mutta ehkä täytyy antaa sille joskus mahdollisuus. Kuriositeettina hiukan huvitti, kun tajusin, etten ole koskaan päätynyt ajelemaan nähtävyysbussin kyydissä!

  • Elina

   Joskus kannattaa rikkoa ennakkoluuloja ja katsoa, mitä siitä seuraa! ja vaikka ei olisi samaa mieltä / kannattaisi maan politiikkaa yms yms… niin silti se voi avartaa ja herättää itsessä uusia ajatuksia. Mäkään en oo ollu muistaakseni kun vaan kerran aikaisemmin! 🙂 kalliitahan ne on, mutta näkee kivasti kaupunkia laajasti jos on vaan vähän aikaa.

 • Heidi / Maailman äärellä

  Me lennettiin joskus Johannesburgiin Dohan kautta (siitä on jo useampi vuosi) ja oli pitkä välilasku. me olisis saatu ilmainen kiertoajelu Dohassa, mutta olikohan meidän lDohaan laskeutuva lento myöhässä, niin ois tullut sitten lopulta liian kiire ja Doha jäi näkemättä. Mutta ehdottomasti joskus, jos on taas välilasku Dohassa, tämä Hop-on Hop-ff -bussi voisi olla ihan hyvä idea. Doha ei ole matkakohde, jonne varte vasten lähtisin, mutta varmasti siellä yhden päivän hyvin viihtyisi.
  Aika huimaa, että metrossakin on erikseen tollainen kultaluokka. En o koskaan vastaavaan törmänny!

 • Aila ja Juha

  Olitpa onnistunut keräämään hyvin informatiivisen postauksen Dohasta. On aivan vieras kohde meille, ainakin toistaiseksi, mutta jos joskus, palaamme kyllä lukemaan tämän. Aila

 • Anna K. - Kaukaa haettua

  Kultaluokan metrovaunu on tosiaan hieno! Ketkä siinä saa matkustaa, ne joilla on kultaa riittävästi päällään? 😀 Pitääkö siihen sitten ostaa kalliimpi lippu vai onko jotain muitakin rajoituksia?
  Mulla on muuten sama, että bussissa alkaa aina nukuttaa, niin nämä nähtävyysbussit ei siksi oikein toimi.

 • Kohteena maailma / Rami

  Tuollainen Dohan stopover on itseä kiehtonyt miettiessä Afrikkaan tai Aasiaan suuntautuvia lentoja. Hop-On Hop-Off toimisi kyllä tuollaisessa hyvin, näkisi kuitenkin kohtalaisen paljon lyhyessäkin ajassa.

 • Merja / Merjan matkassa

  Me testattiin Dohan stopover kun palattiin muutama viikko sitten pitkältä reissulta. Oltiin yksi yö siellä ja hotelli maksoi vain 24 € (neljän tähden hotelli). Me ei ehditty retkille, mutta kierreltiin omin päin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *