Gallesta Negomboon, reissun loppufiilistelyä

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä.

Kauniilta Sri Lankan etelärannikolta lähdimme valumaan takaisin länsirannikkoa pitkin kohti kotia ja Colombon lentokenttää. Matkan varrella pysähdyimme Gallessa ja viimeisen yön Sri Lankassa vietimme Negombossa. Tässä reissun loppufiilistelyjä ja meidän kokemuksia Gallesta ja Negombosta.

Tangallesta Galleen

Kyyti kohti Negomboa Gallen kautta järjestyi majapaikkamme kautta. Kuski tuli meitä aamulla hakemaan suht uudella Toyotalla. Ulkomailla tykkään kuunnella takseissa paikallista radiota ja musiikkia, siinä pääsee hyvin kiinni maan kulttuuriin ja fiilikseen. Jännä huomio, että tällä reissulla yksikään meidän kuskeista ei pitänyt autossa radiota päällä.

Ajomatka Tangallesta Galleen kesti 2 tuntia. Matara oli suhteellisen iso kaupunki matkan varrella, me emme reissun aikana yhdessäkään kaupungissa vierailleet. Katukuvassa näkyi paljon busseja, isoja hedelmätoreja, temppeleitä ja iso buddhakin.

Kaikki tiet oli hyvässä kunnossa, ei ollut kuoppia vaan tasaista menoa. Kuskit ajoivat rauhallisesti ja hillitysti, eikä kertaakaan Sri Lankan liikenne pelottanut vaikka sitä etukäteen kovasti jännitinkin.

Gallen majakka

Meillä oli 1½ tunnin tauko Gallessa, jonka vanhakaupunki on lopulta aika pieni paikka, siinä ajassa ehdimme nähdä Gallen suosituimmat nähtävyydet, linnakkeen ja majakan. Gallen linnoitus on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista ja linnoituksen päältä kävelimme kohti majakkaa, joka oli kyllä todella hieno.

Gallessa oli paljon kaupustelijoita, jotka eivät millään luovuttaneet (pitää vain kävellä pois, mutta sitkeitä olivat seuraamaan). Oli myös huomattavasti enemmän turisteja liikenteessä, kuin mihin olimme viikon aikana tottuneet, onneksi ei kuitenkaan liikaa.

Kävelimme ja nautimme hyvästä säästä ja hienoista maisemista, viimeisenä päivänä oli koko loman kuumin päivä. Linnoituksen päähän jäimme syömään lounasta.

Nopeasti oli aika Gallessa jo ohi ja lähdimme takaisin autolle. Kävelimme erään poikkikadun läpi, jonka varrella oli pieniä liikkeitä, ei mitään erikoista. Jäätelöt oli pakko ostaa!

Galle oli kyllä hieno ja käymisen arvoinen paikka, tykkäsin majakasta erittäin paljon!

Gallessa on myös historiallinen linnakkeen kellotorni, jonka ohi ajoimme Galleen tullessamme sekä merimuseo ja historiallinen mansion museo. Linnakkeessa ja majakassa riittää kuitenkin nähtävää, joten muutama tunti on varmasti hyvä aika vierailla Gallessa, meillä kun meinasi tulla kiire takaisin autolle.

Gallesta Negomboon

Matka jatkui jälleen moottoritietä pitkin 100 km tuntivauhtia. Oli busseja, tuktukeja, mopoja, autoja ja teiden varsilla hedelmäkojuja, yleisesti ottaen oli liikennettä kuitenkin vähän.

Colomboon kesti Gallesta 2 tuntia moottoritietä pitkin, eikä matkanvarrella oikein mitään ollut (palmuja ja riisiviljelmiä), ei kaupunkeja tai kyliä.

Kuski viihdytti taaperoamme ja opetti hänelle sanomaan ”Bobo” mikä tarkoittaa lasta Sri Lankaksi. Koko loppumatkan he sitten vuorotellen hokivat ”Bobo” ja kuski opetti myös ”Mama, Papa”.

Ajoimme Colombon läpi, missä oli kovat ruuhkat. Olisimme 2½ tunnin jälkeen olleet perillä Negombossa, mutta aikaa meni vielä siihen kun kuski ei löytänyt meidän hotellia.

Ylitimme kanaalin jonka varrella oli pieniä soutuveneitä, ajoimme pieniä katuja pitkin edes takaisin, siinä meidän Negombo nähtävyydet samalla tulikin.

Näkymä hotellin edestä

Camelot Beach hotelli Negombossa

Matkamme viimeinen hotelli oli tällä kertaa iso, olimme tähän asti yöpyneet vain pienissä majapaikoissa. *Camelot beach hotellihuone oli siisti, oli mukava sänky, peitto ja tyyny (mainitsen peiton ja tyynyn erikseen, jos ne ovat huoneessa hyvän tuntuisia ja se on lomalla tärkeää).

Hotelli oli iso, siisti ja viihtyisä, huoneen vessakin jopa hieno

Aurinko paistoi vielä, joten suuntasimme samantien hotellin uima-altaalle, joka oli todella viihtyisän näköinen. Hotellin allasalue oli hieno, siellä oli 2 allasta, 1 lastenallas ja baari keskellä.

Hotelli sijaitsi aivan rannalla, mutta siellä liehui punainen lippu, joten uiminen oli kiellettyä. Aallot oli matalia, mutta ne tuli tiuhaan ja vähän miten sattuu, ei vaakasuoraan niin kuin suomessa, eli nähtävästi virtauksia oli täälläkin.

Negombon ranta ei ollut läheskään yhtä kaunis kuin mitä se oli Tangallessa. Se oli vähän tylsähkö, mutta rannalla oli paljon enemmän elämää ja ihmisiä. Nautimme hotellin uima-altaalla cuba libret viimeisen illan kunniaksi, oli haikeaa jättää Sri Lanka taaksemme.

Juttelimme altaalla saksalaisen pariskunnan kanssa, jotka olivat jo neljättä kertaa Sri Lankassa. Heidän suosikkinsa maassa on juna-ajelu vuoristossa. Tällä kertaa he olivat Sri Lankassa 9 päivää.

Olimme auringonlaskuun saakka altaalla, jonka jälkeen lähdimme metsästämään Negombon katujen varsilta taaperolle vaippoja. Yllätyin iloisesti, kun kadunvarsilla näkyi muovipullojen keräyspisteitä.

Kiersimme samalla matkamuistokauppoja ja ostin itselleni rentoja ”elefantti housuja”. Kaupoissa oli vaikka mitä ihanaa, erilaisia sisustusesineitä kuten norsuja ja apinoita. Ne näyttävät liikkeissä todella kauniilta, mutta tiedän, että kotiin päästyämme ne ei kuitenkaan löytäisi paikkaansa.

Mielestäni on kuitenkin kiehtovaa nähdä koteja, joissa näkyy maailmalla kiertelyn jäljet ja jokaisella esineellä on muistonsa ja tarinansa. Tyydyn perinteiseen magneettiin, sillä niitä kerään.

Matkaväsymystä pukkaa

Taaperolla alkoi viimeisenä iltana reissuväsymys puskea ensimmäistä kertaa reissussa läpi ja siitä aiheutui melkoinen show illallisella. Ruoka ei maistunut, ei pysynyt paikallaan, heitti lautasen lattialle, yritti kiivetä pöydälle. Luin muiden katseista heidän ajatuksensa ja ymmärrettävästi söimme nopeasti ja painoimme hotellihuoneeseen.

Hotellin illallisbuffetissa oli kuitenkin tosi hyvää ruokaa ja oli monipuolisesti kaikenlaista, paljon myös paikallisia ruokia ja hedelmiä ja jälkiruokia, nam. Myös aamiainen oli Camelot beach hotellissa hyvää, juotiin guava-mansikkamehua ja söimme papaijoita paljon. Nautimme myös viimeisistä curry-riisistäkin, siitäkin tykättiin.

Taaperolla oli edelleen väsy, joten tällä kertaa hän päätti maata ravintolan lattialla. Hotellimme Negombossa oli kaikin puolin hyvä, tykkäsimme siitä kun se oli aivan rannalla ja oli tosi viihtyisä ja kaunis allasalue.

Sri Lankan Colombon lentokenttä sijaitsee lähempänä Negomboa (8 km hotellilta), kuin itse Colomboa. Siksi on luontevaa joko aloittaa tai lopettaa loma Negombossa lähellä lentokenttää. Hotelliltamme kesti kentälle autokyydillä 20-25 min.

Negombo sopii mainiosti kohteeksi, missä levätä reissuväsymystä pois ennen tai jälkeen matkan. Muuten suosittelen keskittymään Sri Lankassa muihin kohteisiin.

Tytöllä oli kiire takaisin kotiin

Taaperokin oli hienosti jaksanut lähes kaksi viikkoa reissuelämää, mutta nyt kun kotimatka alkoi, oli levottomuutta havaittavissa. Nyt oli tytöllä kiire takaisin kotiin. Lapsi tiesi että nyt lähdetään kotiin ja reissuväsymys purkautui lopulta todella voimakkaasti. Lennolla ei rauhoittunut lainkaan, väsytti ihan valtavasti, mutta ei malttanut nukkua ja jos nukahti, nukkui vain lyhyet päiväunet. Kun saavuimme Tikkurilan juna-asemalle, sama meno jatkui kotiin asti.

Meillä oli lapsen vuoksi löysiä päiviä ja hänen ehdoilla mentiin, mutta päiväunet epäonnistuivat lähes joka päivä. En tiedä johtuiko lämmöstä vai aika-erosta, mutta hän ei päivisin nukkunut kunnolla.

Paluumatka tuntui siksi erityisen pitkältä ja raskaalta, tyttö ilahtui kun näki automme jonne hän melko pian sitten jo nukahtikin. Matka oli ollut kokonaisuudessaan todella onnistunut ja oma unelmieni matka!

Seuraavassa ja viimeisessä Sri Lanka postauksessa avaan meidän Malediivit + Sri Lanka omatoimimatkan kustannuksia, paljonko kaikki lopulta maksoikaan.

8 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Meilläkin matka kulki Tangallesta Galleen, tosin me yövyimme välissä Mirissassa, koska halusimme käydä valasretkellä sinivalaita katsomassa. Gallen vanhakaupunki oli kyllä mukava kohde. Meidän siellä ollessamme turisteja oli yllättävän vähän, mutta ehkä korona- ja maan kaoottinen tilanne jokseenkin vaikuttivat siihen. Hinnat oli kuitenkin todella korkeat.

  Me vietimme koko reissun ensimmäisen yön Negombossa. Hotellimme olisi ollut aivan rannan vieressä, mutta emme lopulta jaksaneet käydä siellä. Hyvä kuulla, että ranta ei vetänyt vertoja Tangallelle. Viimeisen yön olimme puolestaan Colombossa.

 • Elina

  Mirissa on varmasti ollut todella upea kohde myös! 🙂 sielläkin olis ollu kiva pysähtyä. Ihanan eläinretken ootte sielläkin toteuttaneet! Te matkustatte ihanasti eläinten perässä 🙂 Kiva kuulla, että tekin koitte jonkun kohteen kalliiksi! Negombon rannan hietikko-osuus oli aika ”syvä” ja rannan taustalla lähinnä muita hotelleja/rakennuksia. Tangallen rannat oli tosiaan todella luonnontilaisia ja autioita.

  • Hannele

   Kiva lukea näitä, kun itsekin vasta muutama viikko sitten Sri Lankasta palasin ja omia postauksiani kirjoittelen. Minulla oli myös Tangalle mukana listalla mahdollisista kohteista, mutta jätin sen lopulta väliin. Olin kyllä kuullut, että se on todella kaunis paikka. Voi kun olisi joskus niin paljon lomaa, että voisi rauhassa kierrellä eikä joutuisi valitsemaan, missä käy.
   Negombo olisi ollut ehkä ihan hyvä vaihtoehto matkan loppuun, niin ei olisi tarvinnut yöllä ajella montaa tuntia Weligamasta lentokentälle.
   Se on muuten niin totta, että vaikka ne sisustuspatsaat sun muut on hienoja, ei ne sitten kuitenkaan välttämättä istu omaan kotiin eivätkä siellä tuo samaa fiilistä.
   Minä olen aina ollut koruhullu ja jos vaan löydän jotkut hippi- tai käsityöläismarkkinat, käyn katselemassa ja kiertelemässä ja aina tarttuu mukaan jotain. Ne on samalla matkamuistoja ja on aina kiva muistella sillä hetkellä esim ranteessa roikkuvien korujen alkuperää ja reissua siellä.

   • Elina

    Kiitos Hannele, kiva kuulla! 🙂 Näinpä se on, meillä jäi myös tosi moni kohde Sri Lankasta välistä kun ei vaan aika riittänyt joka paikkaan. Jotain pitää valita ja jotain jättää pois, mutta aina sitten ajattelen, että vaikka joku paikka jäi välistä, sain kuitenkin jotain muuta tilalle! 🙂 Jep, Sri Lankassa ku on niin hidasta tuo siirtyminen, niin on ihan fiksua tulla lähemmäs lentokenttää (riippuu tietysti niin lentoaikatauluista). Mulla on 4 nycistä ostettua New York aiheista taulua ollut komerossa kohta 10-vuotta, kun ei vaan sovi mihinkään! 😀 se on kyllä kivaa, jos löytää jotain tuollaista käyttötavaraa, minkä tietää tulevan oikeasti käyttöön ja tuo muistot pintaan! 🙂

 • Ismo/ForTakeoff

  Hienolta kuulostaa! Hauska tuo taksikuski, joka viitsi opettaa pikkulapselle, mitä lapsi on paikallisella kielellä (singhaleesiksi?) ja jutella pienen asiakkaan kanssa. Ja hyvä huomio tuo, että vaikka jotkin matkamuistoesineet näyttävät paikan päällä kiinnostavilta, kotona ne päätyisivät kuitenkin johonkin kaapin perukoille. Mutta harkiten ostettuna tosiaan tuovat sisustukseen elämisen makua ja muistoja matkoilta, kuten totesit. Jääkaappimagneetteja on meillekin matkoilta kertynyt jonkin verran 🙂

  • Elina

   Joo singhaleesia on (en tiedä miten se kirjoitetaan) 😀 Sri Lankassa huomioitiin pienet lapset todella ihanasti <3 siellä oli kyllä mieluista matkustaa pienen kanssa, kun huolehdittiin liikenteessäkin se, että oli pieni mukana kyydissä. Magneetit on pieniä ja kevyitä ja niitä katsellessa muistuu maailma aina mieleen 🙂 Jep, jos löytyy joku tosi nappiin valittu matkamuisto, joka myös löytää paikkansa kotoa, niin siitä helposti tulee niin tärkeä kun se on tuotu jostain kauempaa muistojen kera!

 • Pirkko / Meriharakka

  Me teimme Galleen päiväretken Weligamasta, mutta emme mekään kaupungissa paljoa kauempaa tainneet olla. Majakka on tosiaan kaunis ja vanha kaupunki hyvin säilynyt kokonaisuus, jonka säilymistä jatkossakin edistänee sen status Unescon maailmanperintökohteena, eli ehdottomasti kannattaa tämäkin sisällyttää Sri Lankan kierrokseen. Meille ei kaupustelijoita, onneksi, oikein osunut kohdalle, mutta toki kaupungissa oli paljon pieniä liikkeitä, joista olisi voinut ostaa kaikenlaista, ihan kivankin näköistä, sisustustavaraa, vaatetta tai matkamuistoja.

  • Elina

   Eikö ollutkin tosi kivan näköisiä juttuja myynnissä! 🙂 Niin nättejä sisustusesineitä! Ehkä vähän harmittaa, että jäi joku suurempi elefantti ostamatta. Pienet ostin ja osalta on mennyt jalat tai häntä katki 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *