Tangalle on yksi upeimmista rantalomakohteista

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä.

Sri Lankan matkalla poimimme rusinat pullista ja sisällytimme matkaan ne nähtävyydet ja kokemukset, jotka ehdottomasti halusimme kokea. Viikon aikana ehdimme yllättävän paljon ottaa myös rennosti. Ellan ja Udawalawen safarin jälkeen suuntasimme kohti Sri Lankan etelärannikkoa Tangallen rannoille muutamaksi päiväksi vain löhöilemään.

Majapaikkasuositus Ellassa – postauksessa mainitsin meidän haikeat hyvästit edellisen majapaikan omistajan kanssa. Kun saavuimme Tangallen Rannaan, astetta hienompaan 4 tähden hotelliin, ei se yllättäen tuntunutkaan hyvältä. Kaipasimme todella paljon takaisin Ellaan ja edelliseen majapaikkaan, uusi hotelli tuntui siihen nähden länsimaalaiselta ja pinnallisen hienolta.

Lanka Beach Bungalows

Matkan oli kuitenkin jatkettava ja *nyt majoituimme kaksi yötä Lanka Beach Bungalowssa Tangallessa. Hotelli oli pieni (vain 6 bungalowta), siisti, rauhallinen ja viihtyisä. En ole koskaan käynyt Thaimaassa, mutta täällä ajattelin, että tämän kaltaisiin paikkoihin moni matkustaa pariksi viikoksi ja nyt me yöpyisimme vastaavassa paikassa vain pari yötä.

Hotellissa on pieni ravintola, infinity uima-allas ja hotelli sijaitsee aivan rannalla. Kaikinpuolin hotelli on hieno, mutta Ellan vaatimattomampaan majapaikkaan verrattuna, siltä puuttui sielu. Okei, hotelleilla ei ole sieluja mutta joku siinä edellisessä paikassa niin kolahti, että tämä tuntui hyvin pinnalliselta paikalta.

Henkilökuntakaan ei ollut liiemmin kiinnostunut asiakkaistaan. Ei sillä, että meistä olisi pitänyt olla kiinnostuneita, mutta ehkä tiedätte mitä haen takaa, paikasta puuttui Sri Lankalainen aito kohtaaminen ja persoonallisuus.

Itse hotellihuone oli kuitenkin parhaimpia koko matkan aikana. Huone oli hieno, oli hyvä sänky, mukava tyyny ja peitto, hyttysverkko, iso ja moderni kylpyhuone, minijääkaappi, vedenkeitin ja wifi koko alueella. Sri Lankassa tarvitsee adapterin, mutta tässä hotellissa pärjäsi myös ilman.

Hotellin alue oli tosi kaunis, majoituimme maantasossa omalla terassilla

Tangalleen tsunamin jättämät jäljet

Palatakseni vielä tulomatkaamme Tangalleen, ohitimme yllättäen suurehkon veneen joka nökötti puitten keskellä. Ilmeni, että vene oli joutunut metsään vuoden 2004 tsunamissa. En ollut ennen matkaa tullut ajatelleeksi, että myös Sri Lanka kärsi tsunamin tuhoista ja juuri tänne Tangalleen oli tsunami osunut pahasti.

Tsunamin jälkeen ei paikalliset saaneet rakentaa lähelle rantaa, vaan välimatkaa oli oltava vähintään 300 metriä. Esimerkiksi hotellit, jotka olivat lähellä meidän hotelliamme, olivat kaikki ulkomaalaisia hotelleja eikä paikallisten omistuksessa, meidänkin hotelli oli saksalaisomisteinen. Sri Lankalaiset muistavat, että suomalaiset lahjoittivat paljon rahaa tsunamin jälkeen.

Tangallessa, suoraan aavaa merta katsellessa, en voinut olla ajattelematta sitä, että seuraava manner tulisi vastaan vasta etelä-mantereella, niin iso edessä oleva Intian valtameri on.

Tangallen rannalla kävi kova merenpauke ja aallokko, jonka virtaukset yrittivät voimakkaasti viedä ihan rannan tuntumasta. Rannalla on voimakkaita virtauksia, minkä vuoksi meressä ei suositella uitavan.

Hotellihuoneeseen asti kuului yöllä valtava meren kohina ja mielikuvitus lähti sitä kuunnellessa väistämättä liikkeelle. Mitä jos seuraava aalto olisikin tsunami? Lisäksi yöllä kuului jonkun tuntemattoman eläimen ääni, joka kuulosti aivan kissan mau-unnalta x 10 ja avunpyynnön sekoitukselta. Aamulla aurinko valaisi huoneen niin, että herätessäni unenpöpperöstä hyttysverkkojen keskeltä, kuvittelin jo olevani taivaassa.

Huoneen valaisi aamulla lähes kultainen valo

Tangallen rannikko

Tangallen seudulla on useita kauniita rantoja ja meillä olikin ennen matkaa valinnanvaikeus, miltä rannalta majapaikan lopulta varaisimme.

Etelä-rannikolla on useita kyliä (Hambantota, Tangalle, Mirissa, Weligama, Unawatuna – joka oli meillä kärkisijoilla toisena vaihtoehtona ja Hikkaduwa), joten rantoja ja kyliä riittäisi vaikka useammaksi viikoksi. Halusimme majapaikan sivummalta ja rauhalliselta paikalta, siksi päädyimme Tangallen Rannaan.

Olimme päättäneet vain löhötä, nauttia uima-altaasta ja hotellin omasta rannasta muutaman päivän. Emme kaivanneet nähtävyyksien pariin vaan halusimme ottaa rennosti akkuja ladaten.

Kävimme sentään pari kertaa kävelyllä. Ensimmäisen kävelyn teimme kylätietä pitkin, kun etsimme kauppaa. Törmäsimme mustiin lehmiin (tms?), pariin koiraan joista toinen oli niin surullisen surkean näköinen, kiilottoman ja likaisen turkin kera. Voi toista raasua <3 Näimme Tangallessa myös tulikärpäsiä, useita tuhatjalkaisia ja liguaanin.

Hotellin lähiympäristössä ei juuri mitään ole, joten saa vain ladata akkuja
Ihania palmupuita

Tangallen rannat

Seuraavat kävelyretket teimmekin vain rannalla ja hauskaa on, että kylän nimi oli Ranna. Kävelimme siis Rannan rantoja pitkin, rannoilla ei ollut aurinkotuoleja, ei muita turisteja, ei kaupustelijoita, ei mitään ylimääräistä, vain hiekkaranta ja meri. Rannalla oli toki muitakin hotelleja, mutta ne olivat hyvin maastoutuneet palmumetsien suojiin.

Ranta oli uskomattoman upea, kullankeltaista hiekkaa, palmuja ja hiekkaa silmänkantamattomiin. Koimme täällä elämämme upeimman auringonlaskun ja hiekka tuntui ihanalta jalkojen alla. Täällä sai olla rauhassa, kävellä yksin rannalla, paikkaa ei ollut turistikeskittymät pilanneet.

Taaperon kanssa Sri Lankassa
Tangallen rannan hiekka on kullankeltaista

Täydellinen rantaloma?

Meidän aikamme Tangallessa tuntui aika unelmalta ja voisin vaikka jokaisena marraskuisena kuukautena matkustaa tänne takaisin. Muistan miettineeni siinä uima-altaan reunalla, että nyt on marraskuu ja täällä on nyt näin aurinkoista, ihanaa ja kaunista.

Lanka Beach Bungalowissa söimme lisäksi koko reissun parhaimmat hedelmät! Ne maistuivat huomattavasti paremmilta kuin sisämaassa ja oikein sulivat suussa. Oli ananasta, banaania, vesimelonia ja mangoa.

Tangallen lämpimän auringon alla sai ladata akkuja, eikä lähistöllä ollut mitään ylimääräistä, mikäli olisi pakottanut liikkeelle. Täällä saimme vielä nauttia Sri Lankan kauniista rannoista ja ihanasta lämmöstä.

Hintataso Tangallessa

Ainut asia mikä oli huonoa, oli kalliimpi hintataso Ellan majapaikkaan verrattuna, kaikki maksoi täällä moninkertaisesti. Toki hinnat eivät edelleenkään olleet suomalaisen kukkaron kaatavia, mutta eron huomasi selkeästi kun vertasi hintatasoa matkan muihin kohteisiin. En osaa sanoa, koskiko hintataso pelkästään meidän hotellia vai koko Tangallea. Hyvä on kuitenkin varautua siihen, että hintataso voi rannikolla olla erilainen kuin sisämaassa.

Hintatasosta Ella vrs Tangalle (vuonna 2018)

 • Tangallesta taksi Ellaan 10 500 (27 €)
 • Ellasta taksi tänne, safarin kanssa 12 000 (31 €)
 • Tangallesta taksi Galleen 8 000 (21 €)
 • Ruoka Tangallen hotellissa 1200-1400 (3,20-3,70 €)
 • Ruoka Ellassa 350 (0,90 €)

Sisämaassa saimme myös syödä enemmän paikallisia ruokia, kun tässä hotellissa (muualla emme Tangallessa syöneet) oli tarjolla lähinnä ”turistien ruokaa”.

Nämä olivat täällä pieniä miinuksia, mutta saivat anteeksi rauhallisen ja kauniin sijainnin vuoksi. Sri Lanka on kuitenkin niin halpa maa matkustaa, että vaikka täällä oli muiden paikkojen halpoihin hintoihin tottuneena hieman kalliimpaa, ei se matka siihen missään nimessä kaadu, puhutaan kuitenkin edelleen halvasta hintatasosta.

Sää Tangallessa oli marraskuussa myös erilainen sisämaan vuoristoon nähden, oli aurinkoista ja +31 astetta ja kosteampi ilma. Uima-altaan vesikin oli sopivan lämmintä, sillä yleensä ne tapaavat olla viileitä (tai sitten olen matkustanut vain väärissä paikoissa?).

Päästyämme henkisesti yli Ellan jättämisestä taakse, oli Tangalle ja sen rannat todella upeita! Eikä hotellissa mitään vikaa ollut, se oli tasokas hotelli ja hintaero johtui todennäköisesti siitä. Lanka Beach Bungalow oli rauhallinen ja suojaisa keidas palmurannan keskellä ja elämäni upeimpia rantalomakohteita, ehdottomasti!

12 kommenttia

 • Maapalloilija

  Oi että, kyllä on upea ranta! Todellakin haluaisin tuonne. Voisiko nuo hinnat laittaa myös euroissa, jotta saisi vähän käsitystä enemmän niistä tässä lukiessa suoraan?

  • Elina

   Kiitos, asia korjattu! 🙂 Käänsin hinnat päivän kurssilla, joka tosin on tullut alas sitten marraskuun 2018. Saa ainakin osviittaa! Ja eihän tuo ”kallis” hinta todellakaan ole kallista suomalaisen tulotasoon nähden, mutta nopeasti sitä tottuu maan hintatasoon ja alkaa verrata hintoja maan sisäiseen hintatasoon. Tuun tekemään koko reissusta vielä erillisen budjettipostauksen, joten siellä avaan näitä hintoja enemmän auki 🙂

 • Ne Tammelat

  Sri Lankasta on ollut nyt paljon blogijuttuja ja se vaikuttaa kyllä tosi viihtyisältä maalta/saarelta, jossa on paljon nähtävää ja upeita rantoja. Toivelistalle menee 🙂

  • Elina

   Joo nyt on koko kevään ajan tullut todella paljon Sri Lanka juttuja, oon huomannu saman! Tuolloin 2018 kun me käytiin, olis kans tosi iso piikki Sri Lankalla kävijöitä mut sen jälkeen en taas oo Sri Lanka juttuihin törmännytkään ennenkuin vasta tänä vuonna taas 🙂

 • Anne | Elämää Nomadina

  Aijai, tuo kansikuva on ihan mieletön, siis todellakin ihan unelmaranta ja mitkä laskevan auringon värit! Sri Lanka on meilläkin kohdelistalla, ja mitä enemmän siitä lukee muiden postauksia niin sitä enemmän tekee mieli päästä itsekin.

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Vaikka omasta matkasta ei ole kuin jokusia viikkoja, niin en ikinä Sri Lankan kuvia katsellessa pysty olemaan hämmästymättä tuosta saarelle ominaisesta vihreydestä. Tangalle oli kyllä mukava ja itse hämmästelin siellä myös sitä, että rannalla ei juurikaan ollut ihmisiä, vaikka rantaviivaa tosiaan riitti yllin kyllin.

  Todella upea tuo auringonlaskukuva.

 • Elina

  Ihana kuulla, nähtävästi tekin ihastuitte Sri Lankaan? 🙂 on se kyllä niin ihmeellisen vehreä maa! Tuo valo oli kyllä aivan ihmeellinen tuolla iltaisin, tosi upeasti värjäs taivaan!

 • Kohteena maailma / Rami

  Sri Lankasta on näkynyt aika paljon postauksia viime aikoina blogissa ja mukava huomata, että nappuloidenkin kanssa tuollainen upea rantakohdeloma on onnistunut. Itse asiassa muksujen kanssa on kiva reissata, mieluummin sitä laittaa aurinkorasvaa niille reilusti talvella kuin pukee toppapukuja. Itsellä pienten muksujen kanssa reissut ovat suuntautuneet Karibialle ja Jenkkeihin, Aasiassa on tullut käytyä viime vuosina aivan liian vähän. Sri Lanka olisi kyllä mielenkiintoinen kohde ja tässä upea rantapaikka sinne!

  • Elina

   Sri Lanka on kyllä ollut viime aikoina todella suosittu matkakohde! Vähän kyllä huvitti alkaa pommittamaan näitä Sri Lanka postauksia (vielä kun reissusta on useampi vuosi), nyt kun siitä on muutenkin kirjoitettu niin paljon. Toppavaatteiden pukeminen saa kyllä hien otsalle, ennemmin sitä pukee vaan kesävaatteet ja hikoilee etelässä 😀 Jenkkeihin olis kyllä kiva matkustaa uudestaan! Uskon, että me suunnataan sinne suuntaan myös ennemmin kuin Aasiaan, missä ei tosiaan oo tullut kyllä matkustettua kovinkaan paljoa.

 • Tiina Johanna / Kookospalmun Alla

  Siis todella kauniita kuvia ja maisemia, tuolla olisi ihana joskus lähteä reissaamaan! 🙂 Sri Lanka on pitkään haavelistalla roikkunut, joten kyllä vielä sinnekin tulee suunnattua. Ymmärrän hyvin, mitä tarkoitat kun puhuit että hotellilta puuttui sielu! Päältä viihtyisä ja kaunis, mutta se jokin persoona ja tunnelmallisuus puuttuu. Onhan tuo todella kivannäköinen hotelli, ei voi kieltää silti. 🙂 Ja nuo biitsit, ai että!

  • Elina

   Voi ihana kuulla, että jollekin aukesi omat ajatukset tai niiden solmut! 😀 Juuri noin! Voi näyttää todella hyvältä, mutta sitten siellä olo ei tunnukkaan juuri miltää tai jotenkin liian hienolta tai jotain… 😀 Paras asia tuolla oli tosiaan kuitenkin nuo palmurannat <3

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *