Matkakertomus: Kos, Kreikka

Tämä reissu suuntaa jälleen Kreikkaan, saarelle nimeltä Kos. Asuimme ystäväni kanssa Kosin kaupungissa. Muualle päin saarta emme saaneet aikaiseksi lähteä. Retkiä järjestettiin enimmäkseen Kosin ulkopuolisille saarille, joten itse saarella ei järjestetty mitenkään hurjasti mitään erikoisia retkiä. Päiväretkeä Turkkiin harkitsimme, mutta emme lopulta menneetkään. Viihdyimme hyvin kaupungissa koko viikon. Täältä löytyy historiallista nähtävää, hyvää ruokaa, rantoja auringonpalvojille, sekä yöelämää. Pieni ja kompakti.

”Kos sopii lomakohteeksi etenkin kulttuuri- ja aurinkolomalle. Luonnonkaunis saari vaihtelevine maastoineen on loistava paikka myös esimerkiksi patikointiin, vuoristokiipeilyyn tai muihin harrasteisiin. Saarella on helppo liikkua skootterilla tai pyöräillen – tehdä retkiä vehreälle maaseudulle, vaeltaa vuorenrinteillä tai tutustua pitkästä historiasta kertoviin muistomerkkeihin.”
/ Rantapallo
Koska edellisestä Kreikan reissusta ei ollut kulunut kovin kauaa, tuli jatkuvasti verrattua Kosia Rodokseen. Kos oli Rodosta huomattavasti edullisempi paikka, ystäväni mukaan myös Kreeta on ollut kalliimpi.
Hotellimme oli aika pieni ja siinä oli pieni uima-allas. Aamupala kuului hintaan, söin sitten joka aamu suklaakakkua, siitä tuli vakio herkku. Koska hotelli sijaitsi lähellä keskustaa ja aamiainen kuului hintaan, matkalla ei mennyt lainkaan rahaa aamiaiseen eikä liikkumiseen. Niihinkin tuppaa uppoamaan oma osansa jos joka päivä pitää varata niitäkin varten erikseen rahaa. Hotellin henkilökunta meinasi vähän olla hieman tympeä joten siitä miinusta, motkottivat mokomat kaikesta. Hotelli on nykyään vain Apollo-matkojen valikoimissa St Constantin hotel. Koska hotelli sijaitsi lähellä keskustaa ja yöelämää, oli hotellissa paljon nuorisoa.
Hotellin aamiainen on niinä aamuina huono, kun tekisi mieli nukkua vaan pitkään. Pari kertaa tuli herättyä siihen kun ystäväni huusi -Fuck breakfast! Ja niin olimme nukkuneet aamiaisajan yli pommiin.

Vaikka parvekkeeltamme näki vain toisen hotellin seinän, viihdyimme siinä iltaisin hyvin. Viiniä juoden ja tyttöjen juttuja puhuen. Tämän reissun jälkeen olen joka kerta muistanut pakata mukaan viinipullon avaajan, sillä sitä ei aina hotellihuoneissa ole. Me kun kuitenkin onnistuimme saamaan viinipullon kaulan poikki, kun yritimme saada pulloa auki. Se oli kyllä varmasti reissun hauskin juttu. Ainakin meillä oli silloin todella hauskaa!

Eräänä iltana menimme etsimään Kosin kuuluisaa baarikatua. Luulimme löytäneemme sen ja ihmettelimme sitä kuollutta katua, siinä aikamme seisoimme keskellä katua ja ihmettelimme tyhminä ja hölmistyneinä että tässäkö tämä nyt sitten on?! Kunnes kuulimme joidenkin puhuvan suomenruotsia. Mehän hyökättiin heti että hei mekin ollaan finlandssvenskar, voitteko viedä meidät oikeaan paikkaan. Löytyihän se oikea paikka sitten lopulta. Oli kiva kompakti baarikatu, menopaikkoja oli sopivasti, ei liian laajakaan (vrt. esim Ayia Napa oli laaja). Baareja oli mm. Scandic bar, Cacktus, West bar, Doors, Golden Legend. Siellä viihdyimme muutamia iltoja, tutustuttiin mm. Italiaisiin, Hollantilaisiin, ja Norjalaisiin. Oma mieli virkistyy, kun tutustuu muihinkin.Varsinkin kesällä Kosille suuntaa paljon nuorisoa yöelämän vuoksi.

Ruoka oli jälleen kerran hyvää! Ystäväni kanssa suosikkimme oli jälleen kerran, mikäs muukaan kuin Pita Gyrokset (maksoi 2,00 € / Gyros plate 6,50 €). Muut ruuat: Kiinalaista ruokaa 7 €, juustohampurilainen 5 €, iso Mythos 2,50 €.

Kosilla oli myös hyttysiä?! Mitä ihmettä! No hyttyset pääsivät puremaan, ei siitä sen enempää. Kotona tuntui että pakkasin ihan tosi paljon vaatetta mukaan, mutta paikanpäällä tuntui ettei ollut mitään vaatetta mukana. Ei tullut kovin paljoa kuitenkaan shoppailtua Kosilla, en mieltänyt sitä shoppailu kohteeksi.
Meillä ei ole mitään tietoa kuinka paljon asteita Kosilla oli viikon aikana. Opas sanoi, että olisi ollut joinakin päivinä jopa +38 astetta, päivät olivat kyllä kuumia, joten ne me vietimme joko uima-altaalla tai sitten lähimmällä Lambi-rannalla makoillen. Lambi rannalla oli paljon vesiurheilu aktiviteetteja! Koriste lämpömittari taas näytti +30. Kosilla kuitenkin tuuli sen verran, että se vilvoitti sopivasti kuumuutta sietävämmäksi, ilmakaan ei ollut niin kostea kuin mitä esimerkiksi Turkissa olisi ollut samaan aikaan. Tuulen ansiosta rannalla oli ihana maata.
Kosilla on samanlaista Kreikan tuntua kuin muillakin saarilla, ainakin hyvin paljon muistuttivat toisiaan, vaikkakin ovat erilaisia (ystäväni tieto).
Kosin kaupunki on hieno ja vanha. Satama, kadut, tarvenat, aukiot ja linnoitus luo kokonaisen tunnelmallisen kuvan kaupungista. Viimeisenä päivänä menimme citytrainilla Kosin kaupungilla, maksoi 5 euroa. Näimme linnoituksen raunioita ja rannikkoa. Oli kiva vaan istua kyydissä kun tuulen vire kävi ja katsella maisemia. Pääsimme sillä näkemään toisen pään kaupungista.
Kävimme myös kävellen katsomassa hienoja maisemia.
Lentoaika Kosille oli n. 3 h 45 min. Suomeen palattuani, kirjoitin ylös muistiin että muista lämmintä vaatetta paluumatkalle! Vaikka kesällä matkustaakin, niin jostain syystä aina kun palaa takaisin Suomeen, niin aina sitä palelee! Villapaita vaan käsilaukkuun mukaan 😀 Sekä rannalle huivi päähän mukaan!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *