Leirintäalueet Tanskassa

Tanskan leirintäalueet joissa yövyimme, tässä meidän positiiviset kokemukset

Yövyimme Ruotsi-Tanska roadtripillä kaikki yöt leirintäalueilla teltassa, joten kokosin tähän postaukseen paikkakunnat ja leirintäalueet joissa yövyimme Tanskan puolella. Postauksesta ilmenee meidän kokemukset ja havainnot leirintäalueista, tarkemmat tiedot ja ajankohtaisen hinnaston voi katsoa leirintäalueen linkeistä jotka olen lisännyt tekstin yhteyteen.

Tästä postauksesta voit lukea meidän koko matkareitin ja tästä postauksesta, mitä kaikkea pakkasimme 3 viikon automatkalle mukaan. Teen myöhemmin Ruotsin leirintäalueista vastaavan postauksen.

Mons Klint camping 2 yötä

Mons Klint camping oli jotenkin todella hieno ja kiva paikka. Siellä pystyy tarkkailla tähtiä, on metsä ja koirametsä vieressä. Leirintäalueella on ilmainen minigolf, lasten kindergarten puutarha ja leikki- ja pomppupaikka hieman isommille lapsille. Lasten hoitohuone on myös todella monipuolinen ja hyvä. Leirintäalueen keittiö on kuin Ikean kuvastosta, niin siisti ja moderni.

Sijainti on hyvä ja yö maksoi n. 50 euroa. Täällä pesimme reissun ensimmäiset pyykit ja kuivatettiin kuivausrummussa ja vielä kuivauskaapissa (ja vielä teltassa ja lopulta autossa, jostain syystä kesti todella kauan saada pyykit kuiviksi). Paikka on todella siisti ja viihtyisä, suihkut on ilmaisia.

Todella ihana eco leirintäalue, mihin mielellään palaisi takaisin. Kirjoitin leirintäalueesta melko ylistävästi jo Mons Klintin omassa postauksessa, mm. koirat on otettu erityisen hyvin huomioon täällä.

Lue lisää Mons Klintistä

Leirintäalue Mons Klint
Leirintäalueet Tanskassa

Billund Resort camping 2 yötä

Billundissa yövyimme 2 yötä Billund Resort campingissa. Ostimme leirintäpaketin johon sisältyi 2 yötä leirintäalueella 1 päivän Legoland liput kaikille. Leirintäalue oli melko luonnollisesti täynnä lapsia, joten melua leirintäalueella riitti. Leirintäalue on lego teemainen ja lapsille suunnattu.

Siellä on useita leikkipuistoja, emmekä edes käyneet kaikissa. On pomppupaikkoja ja leirintäalueen perällä on myös eläimiä. Leirintäalueelta on lyhyt kävelymatka (n. 450 m) Legolandiin. Suihkut ovat ilmaisia.

Lue lisää Legoland kokemuksista

Hvide Sande – Lyngvig strand camping 2 yötä

Nr. Lyngvig leirintäalueelle päädyimme, koska sieltä löytyi myös sähköauton latauspaikka. Se oli kätevää kun sai heittää auton illaksi lataukseen ja olla itse omassa leirissä sillä aikaa.

Täällä on vapaus tehdä leiri mihin haluaa, on paljon tilaa, tosi iso paikka ja siksi hyvin rauhallinen paikka kun ihmiset levittäytyvät niin laajasti.

Leikki ja pomppupaikkoja on lapsille useita, huoltotilat ovat siistit ja leirintäalue sijaitsee lähellä rantaa. Paikka on kaunis ja lähellä majakkaa. Täälläkin on ilmainen suihku, tykättiin tosi paljon paikasta.

Pyykinpesu on maksullinen, kuin myös pyykinkuivaus, poletin voi ostaa respasta. Koneet olivat kuitenkin todella hyviä ja tehokkaita ja vaatteet oli ihanan raikkaat ja kuivat hyvinkin lyhyessä ajassa. Olin niin lumoutunut koneiden pesutuloksesta, että tokaisin miehelle, että jatkossa haluan tulla aina tänne pesemään pyykkiä!

Nr. Lyngvig leirintäalueelta löytyy myös sisäuima-allas, mutta sitä emme testanneet. Hvide Sandella on myös toinen leirintäalue Hvide Sande camping, siitä meillä ei ole kokemusta mutta tähän leirintäalueeseen olimme hyvin tyytyväisiä.

Lue lisää Hvide Sandesta

Norre Vorupor camping 2 yötä

Norre Voruporin leirintäalue on lähellä keskustaa ja rantaa. Se on pieni ja rauhallinen. Lapsille leikkipaikka, ei pomppupaikkaa. Pomppupaikat nimittäin osoittautuivat hyvinkin suosituiksi paikoiksi lapsille, teki aina hyvää pomppia automatkan jälkeen. Leirintäalueen leikkipuiston liukumäki sen sijaan oli hitti.

Täällä on todella siisti huoltorakennus, hiljattain rempattu, mutta suihku on maksullinen. Vessatilat on isot ja siistit ja täältä löytyy perhehuone mihin koko perhe mahtui käymään suihkussa ja vessassa samaan aikaan. Kätevää pienten lasten kanssa, kun ei tarvitse änkeä pieneen koppiin.

Norre Voruporin leirintäalueella on myös sähköauton latauspiste, leirintäalueelta on lyhyt kävelymatka satamaan ja rannalle.

Lue lisää Norre Voruporista ja Thyn kansallispuistosta

Skagen – Råbjerg Mile camping 2 yötä

Yövyimme Skagenin ulkopuolella Råbjerg Milen leirintäalueella. Se on iso mutta rauhallinen, leiripaikkojen välissä on paljon puita ja pensaita, joten se varmasti rauhoittaa äänimaailmaa ja antaa myös omaa rauhaa. Leirintäalueen ravintoloiden ruokiin ei yleensä ole kovin suuria odotuksia, mutta täällä söimme todella hyvät hampurilaiset. Kaupassa oli kaikkea pientä karkkia lapsille, uimatarvikkeita ja matka/leiritekemistä.

Leirintäalueella on sisävesiallas ja ulkouima-allas joihin on ilmainen sisäänpääsy. Sisävesialtaassa on lapsille myös pieni allas ja pieni liukumäki. Isommassa altaassa on liukumäki ja poreallas, myös sauna löytyy mutta ei ollut perinteinen suomalainen, sillä ei ollut mitään millä heittää löyyä (ts. lämmitetty huone vain).

Leikkipuisto on iso ja siellä on isot kiipeilytelineet, pari pomppupaikkaa, hamsterin pyörä ja keinuja. Täällä on myös minigolf, koirametsä/koirapuisto ja koiralle oma pesupaikka. Yllätyimme, kuin koira sai täältä myös punkin.

Pyykinpesu on maksullinen 45 kr + 25 kr kuivaus. Leirintäalue sijaitsee lähellä Råbjerg Milea. Huoltorakennus on siisti.

Lue lisää Råbjerg Milen dyyneistä ja Skagenin Grenestä

Yhteenveto Tanskan leirintäalueista

Olimme Tanskassa kaiken kaikkiaan 10 yötä ja jokaisessa kohteessa 2 yötä kerrallaan. Kokemuksemme mukaan lähes jokainen leirintäalue oli siisti ja todella moni oli siististi rempattu ja viihtyisiä. Leirintäalueet olivat mielestäni parempitasoisia ja siistimpiä kuin esimerkiksi Suomessa. Oikeastaan yksikään jossa yövyimme, ei ollut huonotasoisia tai epäsiistejä, vaan kaikkien huoltotilat olivat hyvässä kunnossa.

Pyykkiä pesimme Tanskan puolella kolmesti. Pyykinpesu oli leirintäalueilla vaivatonta, joten ei kannata liikaa pakata vaatteita mukaan, sillä niin helposti voi vaatteita matkan päällä pestä.

Leirintäalueilla yöpyminen oli edullista ja helppoa. Siellä on suihkut ja vessat, lapsille leikkipaikat ja mahdollisesti myös leikkikaverit, oli myös plussaa mikäli saimme auton leirintäalueella lataukseen.

En välttämättä kovin herkästi enää palaisi puskaparkkeeraukseen, mitä harrastimme vuosia sitten Norjassa. Kyllähän sekin meni tosi kivasti, mutta nykyään sitä on jo melko mukavuudenhaluinen. Ehkä seuraava upgrade olisi lasten kanssa teltassa yöpymisen sijaan yöpyminen asuntoautossa tai vaunussa.

4 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Me emme olekaan leirintäalueilla lainkaan yöpyneet. Tämän perusteella alueet kuitenkin vaikuttavat oikein miellyttäviltä, Mielellään tuollaisia paikkoja sitä itsekin voisi hyödyntää. Ei tosin olla Suomessakaan leirintäalueilla oltu, niin mieleen tuli kysymys, että miten Tanskan paikat olivat parempia kuin Suomessa?

    • Elina

      Me ollaan aika monipuolisesti yövytty Suomenkin puolella leirintäalueilla. Suomen leirintäalueet on perushyviä, usein löytyy kaikki oleellinen mitä tarvitsee, suihkut, vessat jne. keittiötiloja ei olla koskaan käytetty, ei suomessa eikä ulkomailla. Suomessa moni leirintäalue on perussiisti, leikkipaikat saattaa olla hiukan vanhempia ja huoltorakennukset jo melko kuluneita. Siinä se suurin kontrasti Tanskaan tuli, kun kaikki oli niin rempattu viihtyisäksi 2020-luvulle ja huoltotilat melko moderneja, joissakin paikoissa vielä jotain ”ekstraa”, kuten tuolla Mons Klintillä (koirametsä, koirien pesupaikka, lapset otettu hyvin huomioon, isot leikkipaikat yms). Suomessa leikkipaikat on myös aika pieniä, mutta tietenkin sekin riipppuu ihan täysin kohteesta. Leirintäalueilla voi helposti vuokrata myös mökkimajoituksen, ellei ole telttaa tai asuntoautoa tai vaunua alla. Mietittiin, että Tanskan korkeampi taso leirintäalueella voi liittyä siihen, kun siellä käy niin paljon saksalaisia?

  • Marjo

    Kiitos inspiroivasta postauksesta! Varasitteko telttapaikat ennakkoon vai kokeilitteko jokaisen leirintäalueen kohdalla tuurilla mahtuuko?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *