Missä majoittua Kööpenhaminassa

Majoitussuositus Kööpenhaminassa: Go Hotel Saga ja tunnelmallinen Tivoli

Lensimme Grönlantiin Kööpenhaminan kautta ja yövyimme mennessä yhden yön Kööpenhaminassa hotellissa. Tulimme Kööpenhaminaan alkuillasta ja jatkoimme matkaa seuraavana aamuna. Oli etsittävä kelpo majapaikka, missä yöpyä yhden pikaisen yön ennen matkan jatkumista. Ei mitään ylimääräistä, hyvä sijainti ja edullinen hinta oli kriteerinä, lopputuloksena oli yöpyminen Go Hotel Sagassa.

Postaus sisältää mainoslinkin joka merkattu *merkillä

Lentokentän läheisyydessä olisi luontevaa yöpyä kun on jo seuraavana aamuna jatkamassa matkaa, mutta halusimme edeltävänä iltana fiilistellä Kööpenhaminassa, joten päätimme varata majoituksen hyvältä sijainnilta.

Kööpenhaminan lentokentältä kestää junalla noin varttitunnin päästä Kööpenhaminan päärautatieasemalle ja matka maksaa n. 3-4 euroa. Päärautatieasemalle pääsee lentokentältä myös metrolla ja myös metroasema sijaitsee aivan hotellin vieressä.

Päärautatieasemalta kävelee Go Hotel Sagaan muutamassa minuutissa, sinne on vain 300 metrin kävelymatka.

Go Hotel Saga – vaatimaton hotelli Kööpenhaminassa

Go Hotel Saga on 2 tähden hotelli Kööpenhaminassa. Hotelli on hyvällä sijainnilla, mutta se on melko vaatimaton. Omaan tarpeeseeni se on kaikkea sitä mitä tällä reissulla tarvitsin: paikan missä nukkua.

1 yö kahdelle maksoi kahden hengen huoneessa n. 85 euroa ilman aamiaista. Aamiaisen saa ostettua paikan päältä erikseen n. 15 euron hintaan (per hlö). Kööpenhaminan päärautatieasemalla on sen verran monta kahvilaa ja kioskia, että päätimme napata sieltä mukaan aamiaistarvikkeet seuraavana päivänä.

Itse nappasin kahvin, leivän ja mango chaipuuron, jonka makuun tykästyin niin paljon, että ostin sitä myös paluumatkalla lentokentältä.

Kahden hengen huoneessa oli naulakko, tv, 2 erillistä sänkyä ja kirjoituspöytä, peili ja lavuaari. Omaa vessaa tai suihkua ei ollut, vaan ne sijaitsi käytävän päässä ja olivat yhteiskäytössä muiden yöpyjien kanssa.

Ihmettelimme aamulla, kuinka hyvin kaikki äänet ulkoa olivat yöllä kantautuneet huoneeseen, että olipa todella huono äänieristys. Kunnes tajusimme, että olimme nukkuneet koko yön ikkuna raollaan, ettei ihmekään että äänet tulivat huoneeseen asti. Muuten hotelli oli siisti ja rauhallinen.

Voin suositella *Go Hotel Sagaa, mikäli etsii simppeliä ja vaatimatonta majapaikkaa Kööpenhaminasta, josta pääsee kuitenkin suht nopeasti lentokentälle. Korttelin lähettyvillä on myös paljon ravintoloita, minne mennä syömään.

Kööpenhaminan Tivoli

Olimme matkassa pääsiäissunnuntai-iltana, mikä tarkoitti sitä, ettei juuri mikään paikka ollut enää siihen aikaan auki. Ei museot, ei kulkeneet hop-on hop-off bussit eikä oikein mikään muukaan meitä kiinnostava paikka ollut enää auki.

Lähdimme käymään Tivolissa, missä olin itse käynyt vain yhden ainoan kerran aiemmin joulumarkkinoiden aikaan. Silloin oli niin paljon väkeä siellä, ettei siitä käynnistä oikein jäänyt muuta mieleen kuin ihmismäärä.

Nyt lähdimme tivoliin iltakahdeksan jälkeen kävelemään, maksoimme n. 21 euroa maksavan sisäänpääsylipun, joka oikeutti sisäänpääsyyn mutta ei laitteisiin. Tivoli oli auki klo 22 asti (la-su klo 00:00 asti), joten ehdimme hyvin kiertää siellä.

Kävelimme hissukseen ympäri tivolia, tunnelmoimme, haistelimme (paikoitellen tuoksui tivolin eri herkut todella hyviltä!) ja vain ihmettelimme ja ihastelimme. Laitteet pyörivät ympärillämme, mutta tivolissa oli rauhallinen tunnelma näin myöhään illalla.

Ostin espanjalaisia churroja pehmiksellä ja pian sen jälkeen pomppasi syke johonkin 160. Lähdimme pian sen jälkeen hotellihuoneeseen lepäämään.

Grönlannin matka oli vasta alussa ja seuraavana päivänä hyppäsimme innoissamme lentokoneeseen ja edessämme oli upea Grönlannin matka.

Paluumatkalla yövyimme Kööpenhaminassa lentokentällä. Menimme turvatarkastuksen läpi puolen yön aikaan ja nukuimme lähtöportin edessä penkeillä. Yöunet jäivät vähäisiksi mutta penkit olivat yllättävän mukavat, epämukavuudesta yöunet eivät jääneet lyhyeksi. Meidät herätti ennenaikaisesti suuri nuorisojoukko, joka tuli portille huutamaan aamuyöstä. Olisin silloin mieluummin nukkunut lämpimän peiton alla.

8 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Ihan hyvältä kuulostava majapaikka. Me usein etsitään vastaavia, hyvällä sijainnilla olevia perustason majapaikkoja. Kööpenhaminassa ollaan muutamaan kertaan käyty ja sillä perusteella osaan myös sanoa, että tuon sijainti on kyllä mainio.

  • Elina

   Sijainti oli kyllä erinomainen! Oltiin tosi tyytyväisiä, toki ei siellä Köpiksen keskustan puolella oikeastaan pyöritty ollenkaan. Tästä toki pääsee metrolla sitten helposti myös muihin keskustan paikkoihin.

 • Pirkko / Meriharakka

  Monet tuntuvat Kööpenhaminassa suosivat tuota aseman seutua. Itse olen, kun reissun kohteena on tosiaan ollut Kööpenhamina, eikä kaupunki ole ollut vaan ”pakollinen” transit-kohde, suosinut Nyhavnin läheisyyttä, mutta puolensa ja puolensa. Pohjoismaissa on vaikea asua(kaan) kovin halvalla, mutta hei, tanskalaistenkin palkat lienevät sitä tasoa, että he voivat halutessaan matkustaa minne vaan, toisin kuin sanotaan nyt vaikka thaimaalaisten.

  • Elina

   Jos tulisin turistina pidemmäksi aikaa Köpikseen, suosisin itekin ehkä Nyhavnin aluetta, siellä itseasiassa viimeksi yövyin. Mutta sieltäkin on yllättävän pitkä matka taas muualle, että siinä mielessä tuo aseman seutu on sopivassa kohdassa kun metroasemakin vieressä 🙂

 • Cilla Maria Travel

  Olipa hauska lukea Tivolista juttua! Mulla on nimittäin kans tulossa Köpis-postaus kans kunhan saan noi Lähi-itä-postaukset valmiks (keskittyen tosin kaupungin urbaaniin luontoon). Olin Kööpenhaminassa viikon joskus korona-aikaan ja sillon melkein kaikki nähtävyydet oli tyhjänä. Olis kiva päästä käymään tuolla joskus uudelleen. Tivoli oli tosi viihtyisä ja kaunis etenkin just tollein ilta-aikaan! Majoituin sillon Steel House Copenhagenissa, joka sijiatsee 500 metrin kävelymatkan päässä Tivolista.

  • Elina

   Köpis on kyllä tosi kiva kohde ! Ja Tivoli tosiaan oli tunnelmallinen, onneksi pääsi siellä käymään. Muistan sun Köpis postaukset ja sun fiilistelyt niistä kuinka paljon silloin piditkin koko kaupungista! 🙂

 • Aila ja Juha

  Mukavan tutun kuuloista kertomusta. Mekin etsimme edullisemman pään majoitusta ja tämmöiset omakohtaiset kokemukset antavat luotettavampaa tietoa kuin monet OK-klikkaukset. Kööpenhaminassa vieraileminen rajoittuu minullakin työporukan kanssa tivolin alueella pyörimiseen.
  Juha

  • Elina

   Lasten kanssa ollaan nyt valittu viime vuodet vähän kivempaa majoitusta mutta mikäli matkustan yksin, tykkään vaativattomammasta majoituksesta ja just hiljattain tuli juuri sellainen oivallus, että sekin riittää. Sitä niin paljon pyörii majapaikan ulkopuolella, että majoituksesta voi säästää kunhan löytää vaan hyvän majoituksen hinta-laatusuhteeltaan. Just että on vaan joku paikka missä nukkua! 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *