Leirintäalueet Ruotsissa, näillä leirintäalueilla yövyimme

Lupasin Tanska leirintäalueet postauksessa kertoa myös Ruotsin puolella olevista leirintäalueista, joilla viime kesän roadtripillä yövyimme mennen tullen. Tässäpä niitä tulee meidän kokemusten kera.

Leirintäalue Öölannissa – Badö camping

Öölannin pohjoispuolella on hyvät, pitkät ja hiekkapohjaiset vaaleat rannat. Öölannissa päädyimme yöpyä saaren pohjoispuolella ja perillä kuulin, että Badön leirintäalue oli tasan sama missä leiriydyin omassa lapsuudessanikin.

Badö on iso leirintäalue, lapsille todella hyvä paikka sillä siellä sijaitsee iso leikkipuisto ja vesipuisto. Leikkipuistossa on kiipeilytelineitä, pomppulinnoja, keinuja, autorata, minigolf, ns. sisäleikkitalo ja nuorisolle oma-alue. Vesipuistossa on yksi iso allas, kaksi pienempää, merirosvolaiva jossa useita liukumäkiä, vesi oli 22 asteista.

Leirintäalue sijaitsee lähellä uimarantaa joka on pitkä. Leirintäalueella on myös useita palveluita kuten kauppa, ravintoloita, kahviloita, jäätelökioskeja, leipomo, sekatavarakauppa. Leirintäalueen suihku on ilmainen. Leirintäalueella on myös sähköauton latauspaikka ja koirille erillinen koirapuisto ja koiraranta. Myös luontopolku, padelkenttä, ulkokuntosali ja jalkapallokenttä löytyy leirintäalueelta.

Emme olleet ehtineet saada autoa leiriin, kun lapsi jo pomppasi autosta ulos ja lähti leikkimään naapurileirin lasten kanssa. Oli kiva kun lapsi sai heti leikkikavereita, joiden kanssa käydä leikkipuistossa ja uimassa.

Yöpyminen maksoi teltalla 2 yötä ilman sähköä 60 euroa. Leirintäalueella sijaitseva vesipuisto maksoi 80 kr. joka sisälsi käynnin koko päiväksi.

Leirintäalueet Etelä-Ruotsissa

Kivik

Viipyessämme Österlenissä, yövyimme Kivikissä Kiviks familjecampingissa. Se on pieni ja rauhallinen, siellä on maksullinen suihku 5 kr, ei vielä rempattu, eli aika perus leirintäalue.

Kivikin leirintäalueella on melko pieni leikkipuisto, liukumäki, hiekkalaatikko, keinut ja tyhjä leikkimökki, ei pomppupaikkaa lapsille (pettymys heille). Sieltä on kävelymatka rantaan, joka on melko kivikkoinen, siellä on vanha bunkkeri (tms?), kappeli ja rantatie Kivikin satamaan ja tunnelmalliseen keskustaan.

Kivikin familjecampingin respa on auki vain klo 18 asti joten varasimme leiripaikan netin kautta sen pihalta. Respan yhteydessä on pieni kioski ja leirintäalueella on minigolf rata. Sijainti on hyvä, mutta aika pieni ja perus leirintäalue. Lähempänä Brödarps backareita sijaitsee ihanalla paikalla myös Ängdala Camping, joka olisi ollut myös hyvä vaihtoehto yöpymiselle.

Mellbystrand

Mellbystrandin leirintäalue sijaitsee Halmstadin ja Helsingborgin välissä ja yövimme siellä tullessamme laivalla Tanskasta Ruotsiin. Halmstadista on n. 20 min ajomatka Malmöön suuntaan.

Leirintäalue on iso ja meluisa ja paikka vaikutti olevan nuorison suosiossa lasikeräysten pullojen määrän ja sotkuisen rannan perusteella. Leirintäalueella oli myös erityisen tarkat ohjeet ja kartat siitä, miten teltta tulee pystyttää (1,5 m), tuli olo että mukana olisi pitänyt olla mittanauha jolla varmistaa, että jokaiseen puskaan on varmasti vähintään 1,5 metriä matkaa.

Leirintäalueen vieressä on luontopolku, jonka reittiä en lopulta edes löytänyt, huoltorakennukseen pääsee vain rannekkeella ja se ei toiminut, autopuomi oli myös epäkunnossa. Vessaan ei siis päässyt ilman ranneketta ja jos ei ranneke toimi kuten pitää niin et pääse sitten vessaan. Suihkut olivat maksullisia.

Emme pitäneet paikasta, vaikka sijaintina se on kyllä hieno ja ranta on pitkä dyyniranta, leikkipaikka oli iso ja kiva. Tähän leirintäalueeseen vain osui kaikki epäonni, eikä seuraavalla kerralla todennäköisesti ole yhtä huono tuuri.

Muut leirintäalueet Ruotsissa

Vettern järven pohjoisosa – Harge Bad & Camping

Harge Bad & Camping on ihan ok paikka. Siellä on pari leikkipuistoa, pomppulinna, keinuja ja kiipeilytelineitä.

Leirintäalueella on myös hiekkaranta ja uima-allas, mutta niissä emme käyneet. Suihku oli maksullinen 4 kr 4 minuuttia ja suihkuajan sai ladattua erilliselle kortille. Yksi yö maksoi teltalla n. 320 kr. varsin perus paikka ja ajoi asiansa kun olimme vain ohikulkumatkalla.

Itärannikko Tukholman pohjoisosa – Stenö Havsbad & Camping

Gävlen pohjoispuolella, lähellä Söderhamnia sijaitsee Stenö Havsbad & Camping. Leirintäalue on kiva ja viihtyisä, tosi rauhallinen. Siellä on hyvä ja matalapohjainen hiekkaranta lapsille ja monia aktiviteettimahdollisuuksia, kuten kajakkeja. Yksi yö teltalla maksoi vain 200 kr ja suihkut oli ilmaisia.

Stenö Havsbadin leirintäalueella on saariston henkeä, ulkosaaristossa on n. 400 saarta. Siellä on tosi kiva minigolf rata, polkuautoja, kiva leikkipuisto, pomppulinna. Illalla soitettiin viihtyisää musiikkia, klassikoita. Koirille oma ranta toisella puolella, 2,5 km luontopolku ja luonnonsuojelualue. Paikasta jäi tosi hyvä fiilis!

Leirintäalue Höga Kusten – Överhörnäs camping

Olemme sittemmin yöpyneet Höga Kustenilla muuallakin, mutta tällä leirintäalueella yövyimme ensi kertaa Höga Kustenille saapuessamme.

Överhörnäs camping sijaitsee lähellä Örnsköldsvikin keskustaa, eli varsinaisen maailmanperintöalueen keskellä se ei sijaitse, vaan ajomatkaa esimerkiksi luontokeskukselle tulee n. 20 min. Lähellä leirintäaluetta sijaitsee myös Naturkompaniet outlet.

Överhörnäs on pieni ja tunnelmallinen leirintäalue ja kahden veljeksen pitämä. Saimme sieltä hyvää ja henkilökohtaista palvelua ja myös täällä korostui Höga Kustenin ominaispiirteenä oleva erityinen ystävällisyys ja sydämmellisyys.

Paikka oli edullinen, leirintäalueen mökki maksoi 350 kr yö. Mökissä oli 2 sänkyä, liesi, vedenkeitin ja pieni pöytä. Leirintäalue sijaitsee veden äärellä ja telttapaikat ovat rannassa.

Huoltorakennus on hienosti rempattu, lasten leikkipaikka sen sijaan oli melko vaatimaton, oli vain keinu ja hiekkalaatikko. Täällä oli myös sähköauton latauspaikka, maisemat olivat hienot leirintäalueen rannassa.

Siinä missä Tanskan leirintäalueet tekivät positiivisen vaikutuksen, olivat leirintäalueet Ruotsissa kokemuksemme mukaan melko saman tasoisia Suomen leirintäalueiden kanssa.

Lapsille mieluisin leirintäalue taisi olla Öölannin monipuolinen leirintäalue, missä oli isot leikki- ja uimapaikat. Viihdyimme itsekin siellä niin hyvin, että joskus voisi palata sinne ihan varta vasten.

Höga Kustenin Överhörnäsin leirintäalue oli melko vaatimaton, mutta pidimme siitä erityisen paljon sen luonteen ja lämpimän vastaanoton vuoksi. Omistaja tuli meitä pihalle asti toivottamaan tervetulleeksi, niin pienellä eleellä jäi koko paikasta todella positiivinen ja lämmin vaikutelma.

2 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Kuulostaapa tuo Badön leirintäalue todella mukavalta! Todella mukavaa, että lapsille oli noinkin runsaasti aktiviteetteja. Vaikka eivät nämä teitä nyt aivan Tanskan alueiden tapaan säväyttäneetkään, niin minun mielestäni ne kyllä kuulostivat noin pääpiirteittäin oikein viihtyisiltä!

    • Elina

      Joo olihan ne kivoja siitä huolimatta, vaikka Tanskan leirintäalueista tykättiin myös. Ollaan kyllä Suomessakin viihdytty hyvin leirintäalueilla, joten ei niissä mitään vikaa ole, päinvastoin mukavan viihtyisiä! Joo tuo Badön leirintäalue on kyllä hyvä ja lapsiperheille sopiva jos ei haittaa, että se on melko suuri leirintäalue.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *