Corralejon dyynit, muita rantoja ja mikä ihmeen popcorn ranta?

Majoituimme Fuerteventurassa saaren pohjoisosassa Corralejossa, joka on tunnettu dyyneistään. Saaren pohjoisosassa on useita kauniita rantoja, joista moni on surffareiden suosiossa. Mukaan mahtuu eräs erikoinen ranta, jota kutsutaan popcorn rannaksi.

Voisin melko varmasti vannoa, että Fuerteventuralta löytyy Kanariansaarten kauneimmat rannat. Fuerteventuran rannat vaihtelevat niin valko, musta ja kullansävyisistä hiekkarannoista, joissa useissa on kirkas ja turkoosinvärinen vesi.

Fuerteventura on rantalomakohde ja itseäkin sinne houkutteli nimenomaan saaren kauniit rannat.

Corralejon dyynit

Corralejon dyynit saaren pohjoisosassa on Kanariansaarten suurimmat hiekkadyynit. Corralejon dyynien hiekkaranta on 9 km pitkä. Musta tie joka menee dyynien halki on jo hieno ajaa ja tien varrella on useita paikkoja mistä siirtyä hiekkarannalle.

Reitin varrella on mm. Flag beach joka on erityisesti lainelautailijoiden suosiossa, parin isomman hotellin jälkeen alkavat dyynit kunnolla ja dyynien varrella on useita rantoja.

Me kävimme Corralejon dyyneillä ihastelemassa auringonlaskua, joka laskee saaren toiselle puolelle. Lapset nauttivat näin suuresta hiekkalaatikosta ja juoksivat dyynejä pitkin energiaa täynnä. Emme käyneet uimassa, mutta kävimme rannalla istumassa ja tuijottamassa merelle, mistä on näköalat myös Loboksen saarelle.

Lobos ja Lanzarote näkyy vastarannalla

El Matorral

Playa del Matorralin ranta sijaitsee saaren eteläosassa Morro Jablen kylässä, Jandiassa. Playa del Matorralin ranta on pitkä ja Morro Jablen kylän halkoo palmupuistikko.

Rannalla sijaitsee myös Morro Jablen majakka. Mirador de Morro Jablessa on rannan näköalapaikka ja pysähdyimme täällä matkalla Cofeten rannalle.

El Cotillon rannat

El Cotillon on pieni kalastaja/surffikylä saaren lounaosassa ja siellä on useampia pieniä rantapoukamia. Suosituin niistä on La Conchan ranta, joka on vaaleahiekkainen ja kirkasvetinen ranta.

El Cotillossa on suosittua myös ihastella auringonlaskua. El Cotillon pohjoispuolelta löytyy Faro de Toston majakka ja keskustassa on vanha linnoitus. Linnoitukselta on kauniit näkymät myös Playa del Costillon pitkälle rannalle.

Kävin Fuerteventuran saarella yhden ainoan kerran meressä uimassa ja se oli juuri El Cotillossa. Merivesi oli marraskuussa yllättävän lämmintä, oletin sen olevan paljon kylmempää. Uin poukamassa, joten senkin vuoksi merivesi oli varmasti paljon lämpimämpää.

Playa del Costillo

Cofete

Cofeten luonnontilainen ranta sijaitsee saaren lounaisosassa ja se on kultahiekkainen, kaunis ranta joka ei valitettavasti kuitenkaan sovellu uimiseen voimakkaiden merivirtojen vuoksi.

Cofeten rannalle ajaminen on jo itsessään yksi seikkailu, joka jää mieleen. Cofeten rannasta kirjoitin oman postauksen ja siitä voit lukea lisää täältä.

Sotavento

Sotaventon rannat koostuvat 5 pienemmästä rannasta: La Barca, Risco del Paso, Mirador, Manombre ja Los Canarioksesta. Rannalla on kuitenkin vuorovesi ja rannalta rannalle voi kävellä nimenomaan laskuveden aikaan.

Sotaventon ranta on yksi Fuerteventuran kauneimmista ja sen vaaleahiekkainen ranta ja turkoosinsininen meri on paratiisimainen. Sotaventon rannalle on muodostunut (vuorovedestä?) laguuni, jolloin voi kävellä kapeita hiekkakaistaleita pitkin myös merellä.

Sotavento

Ajuyn mustahiekkainen ranta

Mikäli haluaa vähän Lanzarote twistiä tummalla maastollaan, on Ajuyn kylän hiekkarannalla mustahiekkainen ranta. Ajuyn kylästä voi lähteä patikoimaan Ajuyn luolille.

Ajuin tummahiekkainen ranta

Pohjoisrannikon useat rannat

Corralejosta El Cotillon kylään voi ajaa pohjoisrannikon tietä pitkin. Tie on päällystämätön ja paikoitellen todella kuoppainen (suosittelen maastoautoa, varovaisuutta ja harkintaa, mikäli ei ole autovuokraamon lupaa päällystämättömille teille).

Reitti on kuitenkin upea maisemareitti, jonka varrella näkyy lukuisia erilaisia rantoja ja täällä näkee, kuinka suosittu Fuerteventura on etenkin surffareiden, retkeilyautoilijoiden ja oletettavasti nomaneiden keskuudessa. Hiekkatie päättyy El Cotillon majakkaan, sieltä alkaa asfalttitie El Cotillon keskustaan.

Fuerteventuran pohjoispuolen maisematien varrelle jää useita rantoja ja pieni kylä
El Cotillon majakka

Reitillä näkee runsaasti retkeilyautoilijoita ja suurimmalla osalla on surffilauta katolla. Oma suosikkirantani tällä reitillä oli vaaleahiekkainen ja turkoosinvärinen El Hierron ranta, mutta sielläkin on voimakkaita merivirtauksia. Kaunilta näyttää joka tapauksessa.

Poika nukahti autoon jo reitin alkuvaiheessa kuoppaisessa tiessä, joten ajelimme hissukseen maisemareittiä pitkin ja pysähdyimme useita kertoja. Joka kerta kun pysähdyimme, jäin nauttimaan auringosta joka niin ihanasti lämmitti, täällä oli niin kaunista.

El Hierro

Popcorn ranta

Yllä olevan reitin varrella, aika alkuvaiheessa Corralejon puolella sijaitsee ehkä saaren erikoisin hiekkaranta. Nimittäin popcorn ranta tai oikealta nimeltään Playa del Bajo de la Burra ja se sijaitsee noin varttitunnin ajomatkan päässä Corralejosta.

Tätä rantaa kutsutaan popcorn rannaksi siksi, että siellä on valkoisia koralleja jotka muistuttavat aivan popcorneja. Huvitti, kun tulin itse rannalle, niin suurin osa ihmisistä oli rannalla kyykyssä tuijottamassa rannan ”hiekkaa”, joka tosiaan ei ole hiekkaa.

Popcorn ranta sijaitsee tämän rakennuksen takana
Kauempaa ranta näyttää ihan tavalliselta

Popcorn ranta on ”vaaleahiekkainen”, mutta seassa on myös mustaa laavakiviä. Meressä käy kova aallokko ja tuijotin suuren suuria ja leveitä aaltoja jotka löivät kohti rannan mustaa laavakivikkoa.

Rannalla on suuret varoitukset siitä, että korallit eivät ole oikeaa popcornia ja että koralleja ei saa viedä rannalta pois. Voin kuvitella, että monia houkuttaisi viedä kotiin muutama popcornin näköinen koralli, mutta korallien ottaminen mukaan on ehdottomasti kielletty. Tämä on yksi ranta jonka luonto aidosti kärsii turisteista.

Hienolta ne näyttävät ihan omassa kämmenessä ja siitä riittää hyvin pelkkä kuva muistoksi. Koralleja häviää rannalta niin kovaa tahtia, että siitä voi napsahtaa ihan oikeasti sakot. Katsoa ja koskea saa, mutta ei viedä.

Fuerteventura on täynnä upeita ja erilaisia rantoja ja me koimme ja näimme niistä ohimennen vain pienen murto-osan. Monilla rannoilla oli kova aallokko ja punainen tai keltainen lippu, joten tuulen vuoksi Fuerteventuran rannat ovat etenkin surffareiden suosiossa. Onneksi saarelta löytyy myös rauhallisempia rantoja uimiseen.

Meillä lapset viettivät aikaa vain rantahietikolla ja tyytyivät uimaan meriveden sijaan hotellin uima-altaalla. Lapsiperheille suositellaan Fuerteventuralla Calete de Fustan pitkää ja matalaa hiekkarantaa. Fuerteventura on hieno kohde rantalomailijalle.

16 kommenttia

  • Elina

   No sama täällä, vaikka rantojen vuoksi tuonne mentiin, niin mihinkään ei kuitenkaan jääty tuntikausiksi rannoille makoilemaan. Rantoja on ihana ihastella vaikka siellä vain piipahtaisi tai istuisi tai kävelisi hetken ja jatkaisi sen jälkeen matkaa 🙂

 • Cilla Maria Travel

  Tuo on harmillista, että ihmiset kerää koralleja ja simpukoita. Hiekan varastaminen rannoilta ja rantavesistä on myös törkeä ahneuden muoto, mitä rakennusfirmat tekee. Mulla suurin houkutus tuolla popcorn-rannalla olis ollu tuon hiekan maistaminen, koska se näyttää niin aidolta popcornilta 😀 Onkohan kovinkin moni syönyt sitä, kun on pitänyt erilliset varoituskyltit laittaa.

  • Elina

   Haha, ei sitä kyllä koskaan tiedä kuinka tyhmiä ihmisiä on… Eli en yhtään ihmettele, että tänä päivänä pitää erikseen varoittaa, että nämä ei ole oikeita popcorneja joita syödä 😀 musta on ihan jees ihastella paikan päällä ja jättää luonto sellaisenaan.

 • Mari / Maailma kotina

  Vähän ihana tuo popcorn ranta. mustahiekkainen ranta taas itseä ei koskaan innosta, jotenkin tuntuu likaiselta

 • Anne | Elämää Nomadina

  Hauska tuo popcorn ranta, mutta todella ikävää että noita koralleja otetaan mukaan, varmaan edelleen, vaikka se on noinkin selkeästi kiellettyä ja jopa rangaistavaa. Mainio katsaus rantatarjontaan, itsekään en todellakaan ole mikään rannalla makoilija, mutta on niitä aina kiva ihailla, viettää hetki aikaa ja käydä kävelemässä, tai snorklaamassa jos on jotain nähtävää ja tarpeeksi lämmin vesi 😀

  • Elina

   Näinpä! Siis esim. somessakaan ei nykyään enää tuu juurikaan eteen mitään uima-altaalla tai rannalla makoilu kuvia, ihmiset on niin aktiivisia ettei sitä enää osaa olla paikoillaan. Rantoja on kiva ihastella vaikkei uimaan menisikään 🙂

  • Elina

   Juuri näin, oon ihan samanlainen! En juuri koskaan käy uimassa, vaan mieluummin vietän aikaa kuivalla maalla tai vaan ihastelen rantaa ja jatkan sitten matkaa.

 • Pirkko / Meriharakka

  Tämä juttu muistuttaa aika hyvin siitä, että Kanarialla on paljon muutakin kuin turistirysiä, joissa tympeät sisäänheittäjät yrittävät saada ihmisiä mainostamaansa ravintolaan syömään turistimoskaa!
  Tuosta kehotuksesta olla viemättä koralleja pois rannalta tuli mieleeni Syltin saari Tanskan rannikolla, vaikka Saksalle kuuluukin. Hiekkaisen saaren pelätään häviävän vähitellen, siinä määrin, että kävijöitä kehotetaan olemaan viemättä hiekkaa pois, edes kengissään 🙂

  • Elina

   Aivan totta Pirkko! Me ei totta puhuakseni kertaakaan koko Fuerteventuran matkan aikana törmätty mihinkään turistirysä paikkaan, outoa! Meidän hotelli sijaitsi keskustan ulkopuolella rauhallisella alueella, joten sielläkään ei ollut mitään turistikauppoja ihan vieressä. Tämä kokemus oli siis kaikkea muuta kuin ”Kanaria turisti” kokemus 🙂 ei siis hakeuduttu edes sellaisiin ja kaikkialla oli muutenkin tosi vähän muita turisteja.

 • Ne Tammelat

  Onpa erikoinen tuo popcorn-ranta ja upeita nuo muutkin. Me käydään aina ihmettelemässä erilaisia rantoja, jos vaan osuu reitille. Ei niinkään uimisen toivossa, vaan sieltä yleensä löytyy kaikenlaisia mielenkiintoisia kasveja ja öttiäisiä 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *