Interrail päivä 10: Söpö pieni Hallstatt, Itävalta

Jostain syystä tunsin suunnatonta helpotusta jättäessäni Salzburgin taakseni, en osaa sanoa minkä takia. Oli kiva olla taas matkan päällä! Otin junan kohti Attnang-Puchhemiä, jossa vaihdoin Hallstattiin vievään junaan. Sekoilin juna-asemalla niin, etten edes tiennyt olinko oikeassa junassa, eikä kukaan puhunut englantia. Onneksi konduktööri vahvisti olevani oikeassa junassa ja sain huokaista helpotuksesta ja keskittyä maisemien katselemiseen. Oli sumuinen päivä ja yritin tiirailla junan ikkunasta Itävallan vuorimaisemia, pilvien läpi näkyi vain valtavien vuorien ääriviivat.

Saavuin Hallstattiin sunnuntaina ja juna-asemalla jäi pois vain muutama muu turisti. Hyppäsimme vastarannan juna-asemalta veneeseen, jonka kyydissä seilasimme järven poikki pikkuiseen Hallstattin kylään, jota ympäröi vuoret. Satoi räntää, kenties kuvista välittyy kuinka huono sää oli. Oli niin hiljaista eikä mikään paikka vaikuttanut olevan auki. Hallstatt on suosittu turistikohde Itävallassa, mutta nyt sain kulkea siellä ihan yksin, ihmisiä ei juurikaan näkynyt. Aika kivaa!

Hallstatt oli tosi kaunis, hellunen ja idyllinen pieni kylä, harmi vain kun en nähnyt vuoren huippuja täälläkään. Talot olivat tosi söpöjä ja sopivan pieni paikka lyhyelle visiitille, olin kävellyt keskustan läpi vartissa. Lähellä olisi myös ollut jokin suolaluola, mutten lähtenyt katsomaan olisiko se auki, vaikutti tosiaan siltä että koko kylä oli tänään kiinni. Keskustasta olisi mennyt myös hissi ylemmäs, mutta eihän tällä säällä olisi mitään nähnyt! Menin syömään perunakeittoa aukion vieressä olevaan ravintolaan ja kuuntelin kun viereisessä pöydässä olevat turistit puhuivat täällä olevasta nähtävyydestä, missä on ihmisten luita näytillä. Olin itsekin kuullut siitä ohimennen, muttei ollut hajuakaan missä se mahtoi sijaita. Kävin katsastamassa Hallstattin oman kirkon joka sijaitsi rinteen päällä ja kyllä oli komeat maisemat hautausmaalta!

Hallstattissa viivyin noin pari tuntia. Vaikka visiittini jäi hyvin pintapuoleiseksi, se on paikka jossa kannattaa käydä! Mieluusti paremmalla säällä 🙂 Ihan vaan sen takia, että se on oikeasti tosi kaunis paikka. Tykkään muutenkin paljon enemmän pienistä paikoista (kylistä) kuin isoista kaupungeista.

Koska olin häipynyt Salzburgista suunniteltua aiemmin, oli matkasuunnitelmat tässä vaiheessa vielä hieman auki. Tänään minulla oli aikaa pohtia, aloitanko kotimatkan nyt vai jatkanko vielä reissuani (ja mihin siinä tapauksessa). Se oli tosi vaikea päätös, sillä järki sanoi että jatkaisin loppuun asti mutta sydän tahtoi jo kotiin. Päätöstä hidasti se, kun mielipiteeni vaihtui koko ajan! Innsbruck oli tullut kuvioihin, vaikkei se alkuperäisiin suunnitelmiin kuulunutkaan. Pohdin koukkaisinko vielä sen kautta, Interrail korttinikin umpeutuisi ylihuomenna. Hmmh!

Näiden sadan mielipiteen muutoksien jälkeen päädyin lähtemään tiistain koneella kotiin, kuten olin jo eilen kertaalleen päättänyt. Olin jo ehtinyt nähdä paljon ja olihan minulla vielä vähän matkaa jäljelläkin. Päädyin säästämään Innsbruck visiitin myöhemmäksi, halusin mennä sinne yhdessä puolisoni kanssa, se ei ollut sama asia nähdä paikkoja yksin.

Hallstattista otin junan Linziin, jossa minulla oli viimeinen mahdollisuus muuttaa mieleni ja suunnata Innsbruckiin. Rinkkani meni kuitenkin vähän rikki Linzin asemalla, joten se oli selvä merkki siitä, että nyt kotiin! Linzissä odotin tunnin ja hyppäsin junaan joka veisi takaisin Tsekkeihin, nyt alkoi nopeutettu loppuloma. Junamatka Linzistä Cesky Budejoviceen kestää 3 tuntia, sieltä vielä paikallisjunalla Cesky Krumlovikiin jossa olen yhden yön.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *