Interrail päivä 11: Tsekin löytö, Cesky Krumlov

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä

Oli aika spookyä matkustaa Cesky Budejoviceen, ulkona oli jo pimeää ja istuin lähes koko matkan yksin, minun lisäksi oli koko junavaunussa vain yksi matkustaja. Junan jarrut huusi lujaa, juna teki hämäriä äkkipysähdyksiä, mitään ei kuulutettu kun pysähdyttiin asemille ja asemat olivat muutenkin tosi pimeitä. Ei mitään elämää näkynyt missään! Tuntui siltä, että matkustin kummitusjunalla!

Saavuin klo 22:13 Cesky Budejovicen vaatimattomalle asemalle, istuin ja odotin junanvaihtoa Cesky Krumloviin. Vartija tuli hätyyttämään minut pois kun istuin jollain muistomerkillä. Onneksi hän ei ollut vihainen, sillä tarvitsin vielä hänen apuaan. Etsin laiturilta junaani, jota en kuitenkaan nähnyt. Pyysin lopulta vartijalta apua ja hän ohjasi minut laiturin päähän, jossa odottikin vain yksi iso vaunu. Tämä vaunu kuulosti bussilta, tärisi tosi kovaa ja piti kovaa meteliä, kunnon dieselhurinaa. Junan kyydissä oli muutenkin hieman epämääräistä porukkaa. Nyt kyllä jännitti kaikkein eniten, vielä kun saavun niin myöhään perille, löydänkö hostellia ja onko ne edes auki näin puolen yön aikaan…?

Kyllä jännitti ja pelotti kävellä yöllä, oli pimeää eikä ristin sielua missään! Ei autoja, ei yhtäkään ihmistä (jos olisi tullut ihminen vastaan, olisin pelästynyt varmaan vielä enemmän), ääniä ei kuulunut yhtään mistään, ei siis mitään! Tuntui aivan aavekaupungilta ja asiaa pahensi se, kun olin ennen matkaa katsonut Tarantinon kauhuelokuvan Hostellin, joka oli kuvattu nimenomaan täällä Cesky Krumlovissa ja tulisin lisäksi yöpymään hostellissa… Siinä oli kaikki ainekset hyvään mielikuvitukseen keskiyöllä!

Kävelin ripeästi alas kaupunkiin puristaen karttaa tiukasti kädessä. Onneksi löysin nopeasti hostellin jota etsin, ovet oli jo lukossa mutta sain hereille hostellin respa tyypin. Nyt oli päästävä äkkiä nukkumaan, kello oli jo yli puolen yön. Kesti kauan ennenkuin sain unta, oli ollut pitkä päivä ja kävin ylikierroksilla.

*Hostelli oli loppujen lopuksi tosi hyvällä paikalla ja mielestäni tosi hyvä! Hostelli maksoi vain 10 euroa yöltä kun majoituin 12 hengen dormiin. Siellä oli hyvät pedit, lämmin, tietokone, keittiö, kylppäri, wifi. Oikein hyvä!

St Vituksen kirkko keskellä kaupunkia

Heräsin ennen kahdeksaa ja kävin chekkaamassa sisään tähän hostelliin ja huomiselle lennolle. Juttelin samassa dormissa yöpyneen vanhemman miehen kanssa, hän oli jatkamassa matkaansa ja antoi minulle karttansa ja hyviä neuvoja. Hänkin nauroi vähän kun kerroin viipyväni kaupungissa vain pari-kolme tuntia, hän oli ollut pari-kolme päivää kaupungissa.

Lähdin kahdeksan jälkeen tutustumaan kaupunkiin, kävelin ja otin paljon kuvia. Oli tosi kaunis paikka! Vanhakaupunki on keski-ajalta ja siellä kävelin kujia ristiin rastiin, talot olivat matalia ja tosi hienon näköisiä. Joen varressa oli myös puisto, jonka läpi kävelin. Kello oli vielä niin vähän, joten muita ihmisiä ei pahemmin kaupungilla näkynyt eikä toisaalta mikään paikka ollut vielä edes auki. Käsittääkseni vanhakaupunki on hyvin suosittu etenkin kesäisin. Katsokaa kuinka söpöjä rakennuksia siellä oli:

Kaupungissa oli paljon tarjontaa hostelleista, pensionaateista sekä ravintoloista. Vaikka kaupunki on tosi pieni, on siellä tarjolla mielestäni suhteellisen monta museotakin.

Pakollinen nähtävyys oli tietysti käydä Cesky Krumlovin linnassa. Itse kävin vain sen ilmaisissa osissa. Se oli mielestäni suuri ja todella näkemisen arvoinen, varsinkin maisemien takia! Linnaa on alettu rakentamaan 1200-luvulla ja sen alapuolella virtaa Vltava-joki.

 

Sieltä oli tosi hienot maisemat yli kaupungin! Tykkäsin! Siis niin söpöjä punakattoisia taloja. Voiko kauniimpaa kylää olla? Tämä oli kyllä löytö, siis niin hieno paikka!

 

Aika reippaasti kävelin kyllä paikan läpi enkä juurikaan pysähdellyt. Mutta oli aika sopivan pieni paikka ja ihan kivasti ehdin nähdä 2 tunnissa ja se riitti minulle oikein mainiosti. Ahmin silmilläni tätä suloista pikku kaupunkia, joka on myös Unescon maailmanperintökohde.

Kaupunkikierroksen jälkeen menin kirjautumaano hostellista ulos. Kävin vaihtamassa paikallista rahaa, jotta sain ostettua hieman aamiaista. Tämän jälkeen olin Tsekin puolella ostokset tehnyt ja kävin vaihtamassa loput rahat takaisin euroiksi. Tämä jos mikä on pikamatkailua!

Lähdin kymmenen aikaan kävelemään kohti juna-asemaa joka sijaitsee mäen päällä, vanhankaupungin ulkopuolella ja nyt satoi luntakin. Tämän päivän juna oli uudempi ja paremmassa kunnossa kuin viime yön juna. Jos haluaa tulla tänne Prahasta käsin, niin junamatka kestää vajaa 3 tuntia tulla junalla, tässä siis kiva vinkki vaihtoehtoiseen vierailuun Tsekeissä!

Tämän asuinalueen läpi tulin viime yönä pimeässä
Maisemareittiä pitkin takaisin juna-asemalle
Cesky Krumlovin juna

Cesky Krumloviin saavuin myöhään ja lähdin aikaisin mutta silti paikka teki minuun suuren vaikutuksen 🙂 Wau! Matkani jatkuu tästä kohti Wieniä, jossa olen vasta n. puoli neljän aikaan iltapäivällä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *