Lahjaideoita matkailijoille

Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *merkillä.

Postauksessa lahjaideoita retkeilijälle kokosin yhteen meidän suosimia retkeilytarvikkeita, jotka ollaan todettu hyviksi omilla seikkailuilla. Siitä se ajatus sitten vielä jatkui ja tähän postaukseen kokosin yhteen matkailuaiheisia lahjoja joita olemme itse vuosien varrella saaneet. Näiden lisäksi lisäsin sekaan myös uusia matkailijoille sopivia lahjaideoita jotka sopisivat matkaileville. Parhaiten on vuosien varrella mieleen jääneet aineettomat lahjat tai elämys jota vasta odottaa, sitähän matkailijat rakastavat!

Aineettomia lahjoja

Ulkomaan matka

Aloitetaan tästä, minkä jokainen matkailija toivoisi saavansa lahjaksi! Matkan tai lentoyhtiön lahjakortin toivoisi tietysti saavansa joka kerta. Olen antanut puolisolleni 30-vuotis lahjaksi matkan Kroatiaan ja perheenjäseneltä olen saanut lentoliput / matkan Prahaan, joka tosin ei koskaan toteutunut Lufthansan lakon takia.

Ihastelin maapalloilija matkablogin tyyliä ostaa toisilleen yllätysmatkan, jonka matkakohde selviää vasta lentokentällä. Itse pitäisin tämänkaltaisesta lahjasta todella paljon! Olisin niin fiiliksissä, kun reissuun lähtiessä ei tietäisi kohteesta mitään, puoliso saisi hoitaa kaikki käytännön selvittelyt ja itse pääsisin kerrankin helpolla.

Lahjaidea: Matka + kirja matkakohteesta

Siivooja kotiin matkan aikana

Eikö olekin mukavaa palata matkalta siistiin kotiin? Sillä aikaa kun vietimme omia 30-vuotissynttäreitä maailmalla, oli meillä käynyt salaa siivooja. Matkan jälkeen odotti puhdas ja siisti koti. Se oli kyllä iloinen ja kiva yllätys, vaikka osasinkin jotain aavistaa kun säädimme avainten kanssa ennen matkalle lähtöä.

Lahjakortit

Lahjansaajalle, jolle ei uskalla mitään ostaa on aina paras vaihtoehto lahjakortti. Jos epäröi että mihin, niin kannattaa miettiä lahjansaajan elämäntyyliä tai elämäntilannetta ja valita paikka, mistä saa mahdollisimman monipuolisesti kaikenlaista. Ekologisuutta arvostavalle, voisi kiva lahjakortti olla *Weekendbee verkkokauppaan, mistä löytyy laadukkaita ja kestäviä vaatteita pitkäaikaiseen käyttöön.

Weekendbeeltä löytyy tosi kivoja, kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja ja ajattomia vaatteita vapaa-aikaan. Haluaisin tilata sieltä vaikka mitä, sillä ostan harvoin vaatteita ja käytän niitä pitkään. Matkoille pyrin pakkaamaan aina mahdollisimman kevyesti ja yksinkertaisesti, siksi monikäyttöiset vaatteet ovat juuri parhaita vaatteita mukaan matkoille.

Virtuaalimatka

Olen matkustanut useamman matkan nyt korona-aikana virtuaalisesti ja todennut sen tosi hemmottelevaksi, helpoksi ja edulliseksi tavaksi matkustaa. Olen päässyt livenä paikkoihin, missä en ole vielä käynyt mutta joissa tahtoisin päästä käymään, virtuaalimatka.fi voi ostaa myös lahjakortteja.

Lehtitilaus

Kiva lahja olisi lehtitilaus, kuten Mondo tai Matka-lehti. Molemmat lehdet ovat inspiraatiota täynnä, joihin uppoutuessa saa hetken omaa aikaa.

Elämykset lähellä kotia

Monella saattaa jäädä matkalahjakortit käyttämättä, jos se edellyttää toiselle puolelle Suomea tai ulkomaille matkustamista. Matalampi kynnys olisikin hankkia lahjakortti lähempää kotia ja suosia lähimatkailua. Mitä ohjelma- tai palveluntarjoajia omassa maakunnassa on? Suosi heitä! Voisiko panimokierros olla mieluisa, saaristoristeily tai kenties avantouinnin vuosijäsenyys?

Kurssit

Mikäli lahjansaaja on innostunut tietystä harrastuksesta, mikä voisi olla parempi elämyslahja kuin antaa hänelle lajin kurssi. Esimerkiksi melontakurssista minulle vinkattiin ja innostuin siitä itsekin todella kovasti. Toinen vaihtoehto voisi olla valokuvauskurssi tai vaikkapa kieli tai joogakurssi.

Ravintolaelämys

Aineeton lahja hyvään ja mieluisaan ravintolaan jossa ei ole vielä koskaan käynyt tai lahjakortteja lähihotellin aamiaisbuffettiin, suosisin tässäkin paikallisia pienyrittäjiä.

Hotellilahjakortti

Niin klassinen, mutta ai että niin toimiva ja hemmotteleva lahja! Jokainen kaipaa aina silloin tällöin irtiottoa arjesta ja vaikkei kauas pääsisikään lähtemään, niin hotelliloman voi viettää vaikka omassa kotikaupungissa. Staycationista olen haaveillut pitkään, mutta en ole edelleenkään saanut sitä toteutettua.

Suomessa on paljon ihania hotelleja, ketjuhotellit ovat ehkä turvallisin vaihtoehto jos ei tiedä missä päin lahjansaaja haluaisi majoittua. Suomessa on myös paljon tunnelmallisia ja persoonallisia majapaikkoja.

Pakettiin matkamuistoja

Matkapäiväkirja

Ilman matkapäiväkirjoja ei olisi tämän blogin sisältöjä. Kolmannen matkapäiväkirjan sain lahjaksi ja nyt ei ole uutta matkapäiväkirjaa, eikä edes matkoja tiedossa. Vaikkei normaalisti kirjoita päiväkirjaa, on matkapäiväkirjaan kiva kirjoittaa muistoja matkoilta.

Valokuvakehys täytetty reissukuvilla

Henkilökohtainen lahja on valokuvakehys täytetty yhteisillä reissukuvilla. Tällaisesta lahjasta on iloa moneksi vuodeksi eteenpäin, kokemusta on.

Raaputettava maailmankartta

Paljon matkustavalle on oman matkahistorian näkeminen varsin inspiroivaa ja matkakuumetta jatkuvasti nostattavaa, *raaputettava maailmankartta auttaa ylläpitämään matkakuumetta.

Matkakirjoja

Vaikka suosin yhä enemmän äänikirjoja, tykkään silti lukea edelleen myös oikeita kirjoja. On paljon matkailukirjoja, jotka ei sovellu äänikirjoiksi ja joita haluaa edelleen fiilistellä ja selata karttoja ja kuvia. Olen saanut lahjaksi monia matkailuaiheisia kirjoja ja sekä usein seuraavan matkakohteen matkaopaskirjan, mikä on aina ollut kiva lahja. Esim.*matkavarusteella on monipuolisesti erilaisia matkakirjoja, karttoja ja oppaita niin kotimaan luontokohteista kuin eri ulkomaiden matkakohteista. Pidän itse kirjojen antamisesta, kun lahjansaajalle on aika helppoa löytää häntä kiinnostavaa kirjallisuutta.

Kirjavinkkejä:

Rantoja rakastavalle ihana hypistelykirja on *Lonely Planetin 50 beaches tai haaveilijalle *Best ever Travel tips kirja. Maata pitkin matkustavalle *pyöräilijän matkaopaskirja Euroopassa, *Euroopan kauneimmat kansallispuistot ja *Euroopan kauneimmat viinireitit, sekä *Lonely Planetin uskomattomat junamatkat.

Matkavarusteita

Käytännölliset lahjat jotka tulevat oikeasti arjessa käyttöön ovat kivoja. *Kånken reppu on ollut todella monikäyttöinen niin arjessa, retkellä ja reissussa. Kånken reppu on ajaton ja erittäin monipuolisesta värivalikoimasta on helppo valita juuri se oikea lahjansaajan persoonan mukaan. Olemme saaneet myös mini kånkenin, joka toimi hyvänä hoitolaukkuna ja nykyään lapsen retkireppuna päiväkodissa.

Olin toivonut puolisolta uutta cabin matkalaukkua, sillä sellaiselle oli tarvetta. Se on ollut todella pidetty lahja sekä käyttöarvoltaan pitkäikäinen. *Kevyt kierrätetyistä muovipulloista valmistettu reppu on käytännöllinen ja ympäristöystävällinen lahja.

Kosmetiikkaa matkakoossa

*Matkakokoiset pullot on melkein ehdottomia etenkin käsimatkatavaroilla matkustaessa. En koskaan pakkaa kokonaista shampoopulloa mukaan, vaan kierrätän tyhjentyneitä pieniä matkakokoisia pulloja ja täytän ne uudestaan.

Lahjaidea: Matkakokoiset pullot + aurinkorasvaa 100 ml pullossa + pieni kuivashampoo

Vastamelukuulokkeet

Nämä ovat kovasti käytössä arjessa koiralenkillä, mutta ovat hyvät myös lentokoneessa, missä on kätevää kuunnella äänikirjaa tai lukea e-kirjaa ja välttyy pakkaamasta painavaa kirjaa mukaan. Äänikirjat on varsinkin pitkillä automatkoilla myös tosi kivoja ja samalla voi varavirtalähteelle olla tarvetta.

Lahjaidea: Vastamelukuulokkeet + äänikirja

*Linkin kautta pääset testaamaan BookBeat-premiuimia maksutta, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana. Etu koskee uusia käyttäjiä. 

Lennolle lentosukat ja niskatyyny

Käytän aina etenkin pitkillä lennoilla erillisiä lentosukkia, enkä muista koska olisin lentänyt tavalliset sukat jalassa. Jopa lentosukista on saattanut jäädä nilkkaan jälki, joten kyllä jalat vain ihmeellisen paljon turpoaa lennon aikana.

Yölennoilla riisun kengät ja puen vielä villasukat jalkaan, ovat kyllä olleet tarpeelliset. Lisäksi en osaisi enää nukkua lentokoneessa ilman niskatyynyä, joten sellainen on ollut hyvä olla ja voi pitkillä automatkoilla olla myös välillä tarpeellinen.

Laukkuvaaka

*Laukkuvaakaa en olisi itse välttämättä hoksannut hankkia, mutta on tarpeellinen varsinkin jos matkustaa lähes poikkeuksetta käsimatkatavaroilla ja painon suhteen saa jatkuvasti olla tarkkana. Laukun pystyy hyvin punnitsemaan kotona tavallisella vaa-alla, mutta kohteessa se onkin vaikeampaa mikäli on tullut lisätäytettä laukkuun. Muuten matkalle voi tulla muutama kymppi lisähintaa jos joutuu maksamaan ylipainosta.

Muita lahjasuosituksia

Keen VENICE II H2 sandaalit

Näitä en voi olla suosittelematta. Tiedän, että kenkiä on haastavaa ostaa toiselle lahjaksi, mutta sandaaleissa se on hieman helpompaa jos on vain oikea koko tiedossa. Tilasin omat keenit muutama vuosi sitten netistä ja ne ovat olleet kyllä niin hyvät ja monipuoliset kengät! Nämä kun pakkaa mukaan, niin muita kenkiä ei tarvitse.

Keenin *Keenin VENICE II H2 kenkä sopii vaihtelevaan maastoon, sillä niissä on kova kärki. Näillä olemme patikoineet monessa paikassa, kävelleet pitkiä matkoja kaupunkilomilla jalkoja väsyttämättä ja kävelleet hiekkarannoilla. Niin hyvät kengät joita suosittelen myös lämpimästi.

Älykello / muut laitteet

Tänä vuonna ostin itselleni älykellon ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Kellolla voi seurata unen määrää ja sen laatua, sykettä, aktiivisuutta ja matkailijalle ja retkeilijälle siinä on myös hyödyllisiä ominaisuuksia kuten kompassi, barometri, säätiedot, taskulamppu sekä muita ominaisuuksia. Eniten tulee seurattua kuitenkin lenkkejä ja niiden pituuksia karttoineen.

Ahkeralle valokuvaajalle sopisi tietysti uusi kamera, itse kuvaan pelkästään puhelimella, joten tarvetta olisi saada myös uusi puhelin hyvällä kameralla.

Lahjaideat matkustavalle lapsiperheelle

Lasten matkalaukku

Meillä on lapsella matkoilla käytössä *trunki jonka päällä lapsi voi lentokentällä istua tai käyttää sitä potkuautona. Trunkiin mahtuu pienen lapsen tarvittavat vaatteet ja lelut, laukku mahtuu käsimatkatavaroihin ja lapsi voi myös vetää laukkua perässä. Trunki on tehty nimenomaan lapsen ja lapsiperheen tarpeille. Suosittelen!

Lasten matkailuaiheiset kirjat, pelit ja lelut

Lapset rakastavat joulua, lapset rakastavat lahjoja. Siksi haluan edelleen lapsille ostaa paketteja, joista saavat valtavasti iloa jouluaattona. Lapsiin pätee vähän sama kuin itseenikin: on kiva saada jotain, jonka parissa touhuta joulun alla. Oli se sitten kirja jota lukea, peli jota pelata tai lelu jolla leikkiä tai laite jota testata.

Periaatteen nainen blogissa oli kivoja matka-aiheisia kirjavinkkejä! Matka-aiheisia kirjoja on aina kiva lukea ja fiilistellä lapsen kanssa. Kirjoja lentämisestä, matkustamisesta ja ylipäätään maailmasta löytyy todella monipuolisesti.

Paljon autossa / junassa tai muussa kulkuneuvossa istuvalle lapselle on kiva olla jotain helppoa puuhasteltavaa ja siihen sopii hyvin erilaiset puuhakirjat, palapelikirjat, vesikynävärityskirjat tai piirustuslevy. Tai miksi et hankkisi lapselle omia kuulokkeita, joilla kuunnella lasten äänikirjoja ja satuja.

Koiran / Lastenhoitoapua

Koska meillä on ollut koiria, olemme jatkuvasti tarvinneet matkojen ajaksi aina koiranhoitajan. Meillä on onneksi hyvät hoitajat, mutta kaikille se ei välttämättä ole yhtä helppoa löytää hyvä hoitaja. Anna vaikka naapurille tai ystävälle joululahjaksi koiran hoitoa tai tarjoa viemään lapset leikkipuistoon / elokuviin sillä aikaa kun vanhemmat käyvät ulkona syömässä. Lapsiperheelle se on arvostettu lahja, sitä ei nimittäin osaa aina itse pyytää.

Lahjaidea: Elokuvaliput + lastenhoitoapua (mikäli on lapsia)

Kylpylälahjakortti

Lapset rakastavat polskimista ja mikäs sen kivempaa kuin päästä kylpylään ja on myös pariskunnalle yhteistä, rentouttavaa aikaa.

Lahjaidea: *Lahjakortti Naantalin kylpylään + Muumimaailma

Tässä tuli yllättävän pitkä lista lahjaideoista, jotka sopivat niin kaukomatkaajille, lapsiperheille ja kotimaan matkaajille. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse käyttänyt ja todennut toimiviksi tai joita itsekin arvostaisin lahjansaajana. Linkkien klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja tai minulle tuloja. Toivottavasti näillä vinkeillä saat uusia lahjaideoita matkailijalle!
Lue myös: Lahjaideoita retkeilijälle, jossa suosittelen retkeilyyn liittyviä lahjaideoita.

10 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tuollainen raaputettava maailmankartta voisi olla hauska. Itse olen ajatellut omaan kotiin sellaista karttaa, johon voisi neuloin merkitä niitä paikkoja, joissa on käynyt. Voisi sopia itselleni vielä paremmin. Vielä ei kuitenkaan ole löytynyt sopivaa. Cabin-matkalaukkua olen myös miettinyt, varmaan tietyissä tilanteissa varsin käteva. Itselläni ei sellaista vielä ole ollut.

  Myös matkavaaka on usein mukana ja vastamelukuulokkeet ovat kätevät myös.

  Tuota niskatyynyä olen ihmetellyt. Niitä näkyy paljon, mutta ainakaan minulla oleva ei itselleni tunnu lainkaan kivalta eikä se kulje matkoillam mukana.

 • Elina

  Meinasikko sellaista mihin sais nuppineulalla laittaa merkinnän? Sellainen olis kyllä kans kiva! Jos ostaa korkkitaulun ja siihen yhtä ison kartan päälle? Cabin laukku on kaupunkilomilla hyvä, mutta reppuhan toimii aivan yhtä hyvin. Haha, joo niskatyynyjä näkyy pitkillä lennoilla tosi paljon. Omat niskatyynyt ostettiin lentokentältä, on sellaista foam materiaalia ja saa kaulan edestä napilla kiinni, niin tukee paremmin. Mies ei myöskään tykkää, ei vaan pysty olemaan oman kanssa 😀 Ja sekään ei pysty koneessa nukkumaan, niinkuin muistelisin ettet säkään. Itse taas tykkään kun päällä on jotain mihin nojata, muuten se retkahtaa ja vaikea nukkua 😀

 • Sini matkakuumeessa

  Nykyään suosikkilahjoja ovat lahjakortit esim jalkahoitoon tai hotelliyöhön, jossain kivassa paikassa. Varavirtalähde on myös ollut kovassa käytössä matkoilla, kun ei ole päässyt muuten lataamaan puhelinta.

 • Pirkko / Meriharakka

  Olipa näitä … varsinkin sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka ei tapaa vaihtaa lahjoja enää oikeastaan yhtään. Aikoinaan suvussa sovittiin, että lahjotaan vaan alle 18-vuotiaita, mutta tätä nykyä niitäkään ei oikein enää lähipiirissä ole.
  Mutta näistä mainitsemistasi jutuista kyllä monet ovat ihan käyttökelpoisia tavaroita, esimerkiksi tuo matkalaukkuvaaka, niin ei tarvitse sitten hermoilla, jos vaikka lentoyhtiö päättäisi olla tiukempi, että ollaanko oikeissa lukemissa.

 • Elina

  Hemmotteluhoito on kyllä kiva kans, niitä saa aina silloin tällöin. Se on kans sellainen mihin ei tuu ite varattua aikaa, mutta käyttää kyllä mielellään jos lahjakortin saa. Hiljattain kävin kasvohoidossa saadulla lahjakortilla.

 • Elina

  Haha, tässä tuli kyllä aika runsaasti vaihtoehtoja – jokaiselle jotakin 😀 Meillä on ollut ihan hullu lahjakulttuuri lähisuvussa vuosikaudet, mistä moni, itse mukaan lukien on yrittänyt pyristellä eroon. Ollaan joka vuosi sovittu, ettei osteta mitään ja kuitenkin joku on ostanut ja sitten se kierre on taas ollu valmis. Täytyy kyllä sanoa, että onneksi vasta ihan viime vuosina ollaan saatu oikeasti katkaistua tämä lahjakierre, aikuisille ei enää mitään, sisarusten kesken kerätään kolehti ja ostetaan vanhemmille yks isompi juttu esim. elämys. Alaikäisille lapsille rahaa/lahjakortti ja kaikkein pienimmille pikku paketti. Nyt kun lahjan saajia on vähemmän, pystyy esim. puolison lahjaan panostamaan enemmän kun ei oo tuhat muuta pakettia mitä ostaa. Helpointa kun antaa vaan oman perheen sisällä lahjan. Porukka kun on vuosien varrella vaan laajentunut kun on tullut sisarusten puolisoita ja lapsia.

 • Katja / Lähtöselvitetty

  Minä ottaisin itselleni mieluiten hyviä retkeilyvarusteita ja erilaisia lahjakortteja. Juuri ennen koronaa otin projektiksi päivittää matkavarusteita laadukkaampiin ja nyt minulla on tosi hyvät laukut ja muut. Harmittavan vähän niille vain on tullut käyttöä, mutta eiköhän taas jonain päivänä. Kunnon matka/retkivarusteita lukuun ottamatta en kaipaa yhtään tavaraa, minkä vuoksi kaikki aineettomat lahjat on mulle mieleen.

 • Elina

  Kiva kuulla! 🙂 Joo lahjakortit on siitä kivoja kun saa ostaa sitten just mitä ite haluaa ja tarvii! Hyviin retkeilyvarusteisiin kannattaa kyllä panostaa, sillä ne kestää sitten vuosikausia ja parhaassa tapauksessa niitä ei välttämättä tarvi koskaan edes uusia. Meilläkin on jääny jostain syystä tänä vuonna tosi paljon retkeilytarvikkeita käyttämättä, vaikka ollaan mun mielestä menty paikasta toiseen tosi paljon. Kyllä niille vielä tulee käyttöä! 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *