Matkakertomus: Latvia, Riika

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä
Pikavisiitti Riikaan! Riika on Latvian pääkaupunki, oikein nätti paikka. Itse olen jostain syystä käynyt siellä aina tammikuussa, joten esimerkiksi joulumarkkinoiden aikaan tai kesäkuukausina en ole sitä kaupunkia nähnyt, mutta voin kuvitella että on ihastuttava paikka silloinkin! Riian lähellä on suosittu rantakaupunkikohde Jurmala jossa on pitkät beachit! En ole käynyt siellä itse, mutta olen kuullut siitä todella paljon kehuja!
Matkustaminen ei ole mielestäni ole aina rahasta kiinni, nykyään pääsee matkustamaan todella edullisesti, kun vaan jaksaa vertailla ja vähän sumplia! Tämäkin matka maksoi lentoineen ja yöpymiseen vain 40 euroa! Toki lentoyhtiönä oli Ryanair, jonka lentoliput Riikaan oli 10 € suuntaansa, tiedän että Ryanairilla on kyseenalainen maine esimerkiksi lentoturvallisuuden suhteen, mutta omat kokemukset ovat olleet kuitenkin toistaiseksi hyviä. Olen tämänkin matkan jälkeen käyttänyt Ryanairia, mutta nykyään katselen ennemmin myös muitakin vaihtoehtoja.
Yövyimme siis ystäväni ja veljeni kanssa Riiassa vain 2 yötä, yövyimme hostellissa jonka hinta per yö oli 10 €. *Hostelli oli Elizabeths youth hostel, se oli ostoskeskus Origon vieressä ja kävelymatkan päässä keskustasta. Hostelli oli siisti eikä siitäkään ollut mitään moitittavaa! Plussaa sai hyvä sijainti 🙂 Tämä oli kuitenkin ensimmäinen hostelli kokemus, eikä niin paha ollut kuin mitä oli ehkä kuvitellut hostellin olevan.
Miten niin naiset pakkaa aina liikaa mukaan?! Mukaan olin pakannut vain käsimatkatavaraa, joka sisälsi yöpaidan, alusvaatteet ja sukat, kutupussin ja yhden t-paidan mikä jopa oli turha! Hyvin pärjäsi näinkin vähällä!
Riikaan oli lyhyt lento ja tulimme bussilla keskustaan ja hostelli löytyi helposti. Ensimmäisenä päivänä kompastuttiin tähän ostoskeskukseen, eikä päästy sinä päivänä kovin pitkälle 😉 Ei vaiskaan, päästiin jopa parturiin. Se sijaitsi Elizabeths iela – kadulla. Edellisellä Riian reissulla, jolloin olin siellä perheeni kanssa, asuimme silloin vuokratussa asunnossa, juuri tällä Elizabeth iela kadulla. Olin itseasiassa samassa kauneushoitolassa silloin samaisena vuonna 2005. Veljeni paikallinen kaveri ohjasi (meidät tytöt) sinne tällä reissulla ja hämmästelin kuinka sattuikaan että pääsin tasan samaan paikkaan tälläkin kertaa. Hiusten leikkuun ja värjäyksen tarkkaa hintaa en muista, enkä ollut kirjoittanut sitä ylös, mutta hatara muistikuva on että se olisi ollut n. 40 €.
Tänä päivänä oli tosi kylmä viima, vaikka oli talvitakki yms mukana niin oltiin ihan jääkalikoita!

Lähdimme kävelemään vanhaan kaupunkiin päin ja kävimme kurkkimassa miltä näytti paikallinen kauppahalli, tämän jälkeen törmäsimme jälleen kerran 4 kerroksiseen ostoskeskukseen, sen seurauksena olimme niin poikki, että oli pakko jäädä drinksuille.

Latviassa muuten tulee kaupassa aina antaa rahat tiskille, eikä saa antaa rahoja suoraan myyjän käteen. Sitä pidetään epäkohteliaana, jos yrität tyrkyttää seteliä suoraan myyjälle, joten vaihtorahatkin myyjä heittää vaan tiskille suoraan.

Viimeinen päivä koitti ennenkuin ehti edes alkaakaan! Aamulla selvisi kylmän viiman syy, yöllä oli satanut paljon lunta ja nytkin pyrytti lunta ja oli märkää ja loskaa! Oltiin niin kiukkuisia huonosta säästä sillä kengät ja sukat olivat samantien läpimärät eikä meillä tytöillä varsinkaan ollut yhtään kivaa!

Hostelli
Loska
Tämän päivän ohjelmassa oli kävellä ristiin rastiin vanhassa kaupungissa ja katsoa rakennuksia 😀 No tämä reissu ja tarina päättyi siten onnellisesti että kävimme hamstraamassa sanomalehtiä joita tungettiin kenkiin, siten saatiin taas kuivat kengät… Mutta nyt tämä pikainen reissu päättyy kotiinlähtöön. Lopuksi vielä kuvia Riian kaupungista loskaisessa säässä, olkaa hyvät!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *