Päiväretki Lokrumin saarelle

Kävelimme aamulla pienvenesatamaan, mistä ostimme menopaluu liput (80 kunaa) Lokrumiin. Lokrum on se suuri saari, mikä näkyy Dubrovnikin edustalla ja sinne venematka kestää 15 minuuttia. Vesi saaren edustalla on kirkasta ja saari on itsessään ihanan rauhallinen ja vehreä, teki hyvää päästä vähän patikoimaan. Polkuja menee saarella moneen eri suuntaan ja osa poluista oli hieman vaikeakulkuisia.

Saarella on luostari, joka jollain lailla muistutti Alhambran linnaa, tietenkin pienemmässä mittakaavassa. Luostarin ympäristössä oli myös upea puisto.

Saaren kohokohta oli kiipeäminen sen korkeimmalle kukkulalle katsomaan linnaketta, Fort Royalea. Se oli etenkin miehen mieleen. Linnakkeen päältä näkyi Dubrovnikin punakattoiset talot, Lokrumin saari itsessään ja tietenkin Kroatian rannikko.

Itselleni ehkä parhaiten linnakkeen lisäksi on jäänyt mieleen Lokrumin aasit. Erään aidan sisäpuolella tervehti 3 iloista aasia, joita jäimme rapsuttelemaan pitkäksi aikaa, ei niiden luota olisi malttanut millään lähteä. Oli ne vain niin hauskoja ja söpöjä! Näimme myös pupuja ja riikinkukkoja.

Menimme vielä katsomaan kuollutta merta, moni oli tullut sinne ihan ajan kanssa nauttimaan päivästä. Meillä ei ollut uimakamppeita mukana, mutta lämpötila oli tänään sen verran kuuma, että olisi tehnyt mieli hypätä uimaan. Oli vihreän turkoosia vettä ja hienoja kallioita. Suuntasimme kuitenkin takaisin laivaamme ja Dubrovnikiin. Saari oli positiivinen kokemus ja tosi kiva vehreä saari.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *