New York ja ensimmäinen NHL kokemus!

Kun matkamme New Yorkiin varmistui, oli itsestäänselvää että menemme katsomaan paikallista NHL peliä, mieheni kun seuraa lajia aktiivisesti. Madison Square Garden ja New York Rangers oli meille kuitenkin turhan kallis (halvimmat yksittäiset liput n. 200 dollaria), joten ostimme liput New Jerseyn Devilsin peliin Minnesotaa vastaan, lippu peliin maksoi n. 60 dollaria.

Päivällä ennen peliä kävimme hypistelemässä NHL kaupassa, vaikken mikään jääkiekkofani olekaan, niin olihan se liike ihana! Lippiksiä, T-paitoja, pelipaitoja, kiekkoja yms. En kuitenkaan ostanut mitään vaikka Wildin ja Flyersin pipoja sovittelinkin. Sain sieltä kuitenkin mukaani kunnon (NHL) lätkähuuman!

Iltapäivällä ennen klo 17 otettiin juna Pennstationilta New Jerseyihin, junalippu maksoi 10 dollaria yhdeltä edestakaisin. Pelin oli tarkoitus alkaa klo 19.00, junamatka kesti 17 minuuttia. Prudential Centerin jäähalli oli aivan juna-aseman vieressä, kadun toisella puolen. Sinne suuntasi junalta niin paljon ihmisiä, ettei paikasta voinut erehtyä.

Meillä oli mielestäni suhteellisen hyvät paikat, näki pelin hyvin. Illan pelissä pelasi paljon suomalaisia, Devilsissä Tuomo Ruutu ja Wildissa Mikael Granlund, Mikko Koivu ja Erik Haula. Hallissa jopa kuuli todella paljon suomenkieltä! Erätauolla oli kaikkea kivaa ohjelmaa, mieleenpainuvinta oli, kun jäälle tuli reilu parikymmentä pientä lasta pelaamaan, kaikki pikkuiset seurasivat yhtä yksittäistä kiekkoa ja kompastelivat ja tekivät maaleja, niin hellyyttäviä! Toinen asia mikä on jäänyt mieleeni on, kun kävelin hallin käytäviä pitkin erätauolla, niin kiinnitin huomiota siihen niin jenkkiläiseen urkusoittoon! Se oli hauskaa kuunneltavaa, kun sen kuuli ”livenä” (eikä tvn kautta). Näin ei kovin paljoa lätkästä tietävänä naisena, en ota kantaa itse pelin sisältöön! 😀

Halli oli iso ja tunnelma hyvä! Halli oli täynnä Devilsin kannattajia ja vain yhden Wildin Koivu pelipaidan näin. Itse en aluksi kannustanut kumpaakaan joukkuetta, vaan olin yksittäisten suomalaisten ”puolella”, kun Wildin Koivu teki maalin, tuuletin ja taputin varovaisesti punapaitojen keskellä. Devils voitti lopulta jatkoajalla 4-3. Oli kyllä elämys! Se energia ja huuma siellä kannattajien joukossa, se täytyy vain kokea! Lähden mielelläni toistekin ihan vain tunnelman takia.

Joskus kysyin mieheltäni, miten se oma suosikki NHL joukkue valitaan? Hän vastasi, että se tulee vain jostain, sitä on vaikea sanoa. Tämän jälkeen tiesin, että minun joukkueeni on Minnesota Wild. Se vaan tuntui siltä, paljon suomalaisverta ja ensimmäinen NHL kokemus!

2 kommenttia

  • Marttiina | Onioni.fi

    Vau onpa väkeä! Vaikken mikään urheiluhullu olekaan niin ulkomailla on kiva käydä paikallisissa urheilutapahtumissa, juuri sen tunnelman ja kokemuksen kannalta. Etenkin sumo-turnaus Tokiossa, hevoskisa Hong Kongissa ja jalkapallo Lontoossa jääneet mieleen. NHL-ottelu on myös listalla (etenkin miehellä hah) ja olis se kyllä itsestäkin huippua kokea! ☺️

  • Elina

    Kuulostaapa kyllä kivoilta! No sepä justiin, just tommosia mitä ei täältä Suomesta kyllä heti koe (tunnelmaltaan) 😊 Tuo tunnelma on niin huippu ja NHL on ehdottomasti koettava juttu! 😃👍

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *