Työharjoittelu Torshavnin turisti-infossa

Opettajamme lähti takaisin suomeen viikon jälkeen, jonka jälkeen meillä kolmella alkoi varsinainen työharjoittelujakso. Minä työskentelin Torshavnin turisti-infossa, toinen opiskelija kirjakaupassa ja kolmas kahvilassa. Itse lajittelin monta päivää töissä postimerkkejä, hahahaha, mutta toden totta! Siitä on jopa kuvamateriaalia! Tein kuitenkin kaikkea muutakin, kävin postissa ja pankissa ja muilla asioilla ja järjestelin turistioppaita ja auttelin kassassa jne. tämmöistä kevyttä työtä. Oli ihan leppoisaa. En tietenkään neuvonut asiakkaita, koska minulla ei tietenkään ollut paikallistuntemusta. Mutta oli kiva seurata kun esim. retkiä Nolsoyn saarille kaupattiin, paljon kävi näitä eräretkeilijöitä, vaeltajia ja lintubongareita turisteina. Menin aamuisin 9 tai 10 töihin ja taisin päästä n. 6 tunnin kuluttua kotiin. Turisti-infossa ei ollut kovin montaa työntekijää, mutta hyvin tulin heidän kanssa toimeen ja olivat mukavia. Olisivat halunneet minun hakevan heille kesäksi Nordjobbaamaan mutta se ajatus jäi omalta osaltani hieman puolitiehen.

Turisti-info
Toisen opiskelijan harjoittelupaikka, kahvila
Turisti-info ja kirjakauppa

Färsaarilla joka ikinen auto pysähtyi aina suojatien eteen! Siellä kunnioitettiin jalankulkijoita eikä tullut kyseeseen, ikinä, että auto olisi ajanut ensin. Hassua. Pääsiäinen alkoi lähestyä, kävimme paikallisessa alkossa ”rusdrekkasolan”. Ostimme paska kaljaa, todellisesuudessa se oli páska eli påsk eli pääsiäinen, mutta siinä ihan selvästi luki melkein paska, niin olihan sitä ostettava.

Meidän kolmas opiskelijamme lähti takaisin suomeen hieman ennen meitä, hän taisi olla vain kaksi viikkoa Färsaarilla. Muistelen sitä, että meillä oli koko porukan kanssa, opettaja mukaan lukien todella hauskaa koko ajan. Sillä jaksoi kun oli hyvää seuraa mukana. Kun meillä oli sitten toisen opiskelijan kanssa enää 4 yötä jäljellä, jätimme hometalomme ja muutimme lähemmäs keskustaa, Bládýpi-nimiseen guesthousiin. Siellä meillä oli oma yhteinen makkari, oma keittiö ja pesutilat. Makuuhuoneessamme oli 2 kattoikkunaa, oli selvästi parempi majoitusvaihtoehto kuin se edellinen huusholli ja kenties paremmalla sijainnilla, siitä oli hyvin lyhyt matka töihin.

Bládýpi
Paikallinen kirkko
Paikallinen sairaala
Torshavn
Bládýpin kattoikkunasta

Viimeisenä iltana kiertelimme Torshavnin keskustaa ja kävimme satamaa katsomassa ja paikallista kukkulaa jolla sijaitsi majakka. Tässä taas kuvapläjäyksiä maisemista ja paikallisista tosi hellusista taloista:

Torshavnin satama
Majakka
Nolsoy

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *