Alkuvuoden lähtötunnelmaa ja muita haaveita tulevalle vuodelle

Hirveässä matkakuumeessa täällä kirjoittelen, on ollut kauhea matkakuume koko syksyn ja talven, vaikka olenkin päässyt reissuun. Krooninen matkakuume siis!

Tulen olemaan koko tämän vuoden vielä kotona lapsen kanssa, se antaa eri tavalla vapauden mennä. Vaikka paljon haaveilenkin, ei se tarkoita että jokainen haave heti toteutuisi!

Mistä tänä vuonna sitten haaveilen?

Matkakuumettani ei helpota matkamessut, joihin lähden tulevana sunnuntaina. Odotan matkamessuilta hurjasti kivoja ideoita ja todennäköisesti saan vielä pahemman matkakuumeen! Mutta lähden sinne enimmäkseen fiilistelemään ja veikkaan että siellä vierähtää koko päivä. Etenkin nämä luennot kiinnostavat:

12.00 Eksoottinen Bali – Kiinnostaako rento loma upeissa maisemissa?
12.30 Lapset tulivat – Reissuelämä vain jatkuu
13.00 Aalloilla – Risteily Välimerellä, Karibiassa tai jossain muualla
13.30 Islannin luontokohteita lasten kanssa
14.00 Kuinka monta Italiaa – yleisesitys Italiasta matkakohteena
14.30 Vaipat mukana – Matkalla vauvan kanssa
15.00 The fascinating south of Madagascar

Täytän loppuvuodesta pyöreitä, joten mietinnässä on syntymäpäivälahja(matka) itselleni. Kohdetta en ole vielä päättänyt, mutta potentiaalisia vaihtoehtoja on kyllä. Olen pyöritellyt vaihtoehtoina Sri Lankaa, Malediiveja, Indonesiaa, Floridaa tai Karibiaa. Nämä ovat olleet pitkäaikaisia haaveitani ja nyt kun on synttärireissu tiedossa, niin haluan että jokin haaveista toteutuisi. Näistä kohteista haluaisin kysyä matkamessuilla lisää; kuinka lapsiystävällisiä kohteet ovat. Samalla haluan matkamessuilla selvittää risteilykeskukselta, miltä varustamolta saa lapsialennuksen, osassa kun pyydetään täysihinta myös lapselta. (Karibian)risteily kun tuntuu houkuttelevan helpolta lapsiperheelle. Aika näyttää mihin kohteeseen päädytään, ainoa ehto on että kohteesta löytyy kookospalmuja!

Matkamessujen jälkeen siirryn lentokentälle, jossa tulen yöpymään GLO hotel Airportissa. Olen muutama vuosi aikaisemmin yöpynyt GLO hotel Artissa ja voin sanoa, että hotellissa oli kyllä paras sänky jossa olen ikinä nukkunut, aivan taivaallinen. Toivottavasti lentokentän hotellissa on yhtä hyvät sängyt. Mikäli niin on, voisin useamminkin lähteä lomalle GLO hotel Airportista.

Tulen siis sunnuntai-illan haahuilemaan lentokentällä ihan vain chillaillen. Minulla lähtee lento Kittilään seuraavana aamuna, joten tämä oli fiksu ja etenkin hirveän helppo ratkaisu vauvan kanssa, ei turhia siirtymisiä aamulla! Olen tosi innoissani, tuntuu tosi luksukselta lähteä lähtöportille hyvin levättynä suoraan lentokentältä.

Kittilään saapuessani suuntaan kohti Äkäslompoloa, jonne pääsen vihdoin monen vuoden jälkeen! Vaikka täällä kotona on tällä hetkellä ihanan lumista ja talvinen tunnelma, niin odotan silti tosi paljon tätä Lapin reissua, tuntureita ja poroja. Puoliso ei pääse mukaan, joten lähden vauvan ja ’mummun’ kanssa. Tälle reissulle en ole pakannut lumilautaa mukaan (koska on tylsää mennä yksin rinteeseen), joten aion vain nauttia tunturimaisemista, kelomökin tuoksusta ja käydä pulkkailemassa vauvan kanssa, muita suunnitelmia ei ole. Se riittää!

Vaikka pääsenkin nyt talvella pohjoiseen, olisi haaveissa tehdä tänä vuonna vielä toinenkin pohjoisen reissu. Tai no, jokavuotisiin suunnitelmiin kuuluu aina reissu pohjoiseen, mutta aina se ei vain ajanpuutteen vuoksi toteudu. Usein joutuu priorisoimaan, lähteäkö pohjoiseen vai ulkomaille. Nyt haaveilen siis siitä, että olisi kiva lähteä pohjoiseen ajan kanssa kiertelemään niin, että koiratkin olisivat meidän mukana. Toinen vaihtoehto on, että pohjoiseen suuntaisimme ruskamatkalle Pallakselle. Olin 2016 vuoden syksynä vaeltamassa Vaasan Ladun mukana Saariselällä ja oli kyllä niin helppoa kun sai vain hypätä bussin kyytiin ja kaikki oli hoidettu (ruokailu/ohjelma) puolestasi. Pitkälle vaellukselle en vaippaikäisen kanssa vielä lähde, mutta päivävaellus onnistuu; taapero ja eväät kantorinkkaan ja jalkaa toisensa eteen. Tänä kesänä tulemme toivon mukaan myös patikoimaan jonkun verran, mutta en ole vielä miettinyt potentiaalisia kesän retkeilykohteita. Rovaniemellekkin on ollut hinku jonkin aikaa!

Äkäslompolon matkan jälkeen näyttää matkakalenteri pelkkää tyhjää! Mitään ei ole varauksessa, useita kiinnostavia kohteita on kyllä tiedossa, täytyy vain nyt miettiä mitkä niistä toteutuvat tänä vuonna ja mitkä joskus myöhemmin. On niin monta paikkaa jossa haluaisin käydä, mutta erityisesti olen nyt mutustellut vaihtoehtoina Maltaa, Portugalia, Bosnia-Hertzegovinaa, Belgian ja Hollannin kiertomatkaa, edellisestä Belgian ja Hollannin matkasta on aikaa jo yli 20 vuotta.

Olen myös jo useamman kuukauden haaveillut pitkästä aikaa ihan rantalomasta! Ehkäpä syynä on joko meidän toteutumaton Floridan reissu, joka jätti koko talveksi päälle mielikuvan lämmöstä ja palmupuista tai sitten vaihtelun kaipuu kun olemme viime vuosina matkustelleet hyvin paljon kaupunkilomilla. Minulle kelpaisi keväällä jokin Välimeren saari ja hyvin yksinkertainen loma: saisi vain olla eikä juosta paikasta toiseen. Kevään matkakohde on vielä hakusessa, samoin matkaseura! (kaverit: vink vink!)

Aivan loppuvuodesta olisi kiva päästä jälleen kerran joulumarkkinoille. Olen ajatellut Budapestiä, koska tykkäsin siitä tosi paljon kun olimme siellä kesällä 2012 ja talvella olisi ihana mennä kylpylöihin kun ilma on viileä!

Tähän matkustusharrastukseeni mahtuu hirveän paljon haaveilua matkojen välissä. En tiedä johtuuko lähestyvästä 30-kympistä, mutta huomaan että minusta on tullut tosi mukavuudenhaluinen matkustuksen suhteen. Vaikka haaveilen jatkuvasti uusista matkoista, enää en kuitenkaan halua koko aikaa matkustaa. Matka saa olla varattuna, mutta tarvitsen enemmän tilaa matkojen väliin nauttiakseni niistä enemmän, lisäksi harkitsen matkakohteen ja lentoaikataulut entistä tarkemmin. Matkojen suunnitteluun uppoaa usein paljon aikaa ja se aika olisi vauva-ajastakin pois.

Yleensä kun kova matkakuume iskee, niin siihen ei löydy muuta lääkettä kuin matkan varaaminen. Jännityksellä odotan, mikä seuraava matkakohteeni mahtaakaan olla! 🙂 Nyt kuitenkin ensin matkamessut ja pohjoinen! Pelkkä ajatuskin siitä, että pian pääsen tuntureiden luo, saa ajatukset pakahtumaan. Aina pitää olla jokin matka mitä odottaa <3

Yritän kuitenkin välillä muistuttaa itseäni spontaanisuudesta, ettei kaikkea voi suunnitella etukäteen. Tuleva vuosi näyttää varmasti erilaiselta vuoden kuluttua kun taaksepäin katsoo: eteen tuleekin yhtäkkiä muita mielenkiintoisia kohteita eikä vuosi ehkä olekaan yhtään sellainen kuin oli kuvitellut 🙂 Vuosi on pitkä aika saada rutkasti uusia ja ihania ideoita joita pyöritellä kotisohvalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *