Interrail päivät 11, 12: Wien-Bratislava-Budapest

Junamatka Cesky Krumlovista Wieniin kesti 4½ tuntia, oli kaksi junanvaihtoa; Ceske Budejovicessa ja Ceske Velenicessä. Saavuttuani Wienin juna-asemalle, kurkkasin asemalta käsin miltä Wienissä näyttää ja miltä tuntuu. Wien näytti juuri siltä, miltä olin kuvitellutkin sen näyttävän: tosi korkeita, jylhiä, koristeltuja rakennuksia, palatsit ja kirkot oli tosi isoja ja hienoja!
Otin juna-asemalta ratikka D:n ja menin tietysti heti väärään suuntaan, onneksi huomasin sen melkein heti ja hyppäsin seuraavalla pysäkillä pois. Otin riskin ja menin samalla leimatulla lipulla sitten toiseen suuntaan. Tällä ratikalla tein kivan läpileikkauksen Wienin läpi, näin yleiskuvan kaupungista. Ratikan ikkunasta ihastelin myös Wienin suuria joulumarkkinoita, eipä ihme, että ovat tunnettuja! Kaupunki oli kaunis, mutten siltikään lämmennyt tällekään Itävallan kaupungille tällä erää. Siinä oli Wien visiitttini lyhkäisyydessään, suuntasin jo kohti toista juna-asemaa sillä odotin jo kovasti Bratislavaan pääsyä. Kylmä oli, noin 3 astetta.

Junamatka Wienistä Bratislavaan kesti tunnin, ilman reilikorttia olisi Wien-Bratislava juna maksanut noin 15 euroa. Bratislavaan saavuttuani olin tuntemattomasta syystä väärällä juna-asemalla ja olin taas ihan pihalla :’D Missä oikein olen, en varmaan päärautatieasemalla? Joo en ollut, jollain Petrzalkan asemalla olin. Minut neuvottiin oikealle bussille ja pummilla taas menin. Siitä oli lyhyt matka Bratislavan keskustaan, josta suunnistin vaivattomasti hostelliini Hostel Mansardiin. Hostelli oli taas tosi hyvä! Ulospäin se näytti tosi epämääräiseltä, mutta sisäpuolelta se oli täysin uusi ja moderni. Yksi yö maksoi 11,50 euroa 4 hengen dormissa, sain yöpyä tällä kertaa ihan yksin. Kertaakaan en ollut pettynyt hostelleihin tällä reissuilla, kaikki olivat tosi hyviä!

Tämän kadun varrella yövyin, sijainti oli hyvä

Lähdin vielä illalla kaupungille ja ensin ajattelin että mitä hienoa tässä kaupungissa oikein on? Tavallisia taloja ja kerjäläisiä. Sitten kun saavuin aukiolle jossa oli joulumarkkinat, oli tämä tyttö taas niin myyty!

Pyörin joulumarkkinoilla jonkin aikaa, siellä oli jääkaukalo jossa ihmiset luistelivat, iso joulukuusi ja paljon jouluvaloja. Kaupungilla oli kivasti porukkaa ja tuntui että olivat enimmäkseen paikallisia. Uteliaana tutkin Slovakian joulutorien ruokavalikoimaa. Ostin hunajaviiniä ja jotain paikallista herkkua, näytti lätyltä jonka välissä oli perunaa. Muutenkin täällä oli jollain tavalla erityinen tunnelma, olin niin fiiliksissä! Löysin toisen helluisen aukion ja lisää joulumarkkinakojuja.

Ostin muutaman joulukuusenkoristeen muistoksi. Talot olivat tosi hienoja täällä vanhassa kaupungissa. Oli niin hyvä fiilis, ”en halua täältä kotiin!”. Jatkettuani matkaa, jouduin pakittamaan metrin verran kun ohitin houkuttelevan näköisen Irkku pubin. Päätin mennä viimeistä iltaa juhlistamaan, otin pari pientä olutta, maksoivat 1,70 eur kpl, siis aika vähän! Oli ihana paikka, takkatuli ja kaikki!

Tämmöinen fiilis olisi pitänyt olla koko matkan ajan! Jännä miten joku paikka voi tuottaa tämmöisen fiiliksen, kun taas toisista paikoista ei saa sitä fiilistä millään. Täällä oli jotenkin tosi rento meininki ja siitä tykkään. Toisaalta en tiedä johtuiko fiilikseni siitä, kun tiesin pääseväni kotiin ja uskalsin itsekin vihdoin vähän rentoutua; haluan kuitenkin uskoa, että Bratislavassakin oli sitä jotakin 🙂 Tänne on ehdottomasti tultava uudestaan paremmalla ajalla! Onko Bratislava tehnyt kehenkään muuhun hyvän vaikutuksen?

Seuraavana päivänä kävin vielä katselemassa kaupunkia valoisaan aikaan. Täällä oli eilen mennyt jo kaikki kaupat kiinni jo puoli kahdeksalta ja tänään ne aukesivat vasta 9.00/9.30 tai 10.00 aikaan. Ostin lisää ripsivärejä, sillä täälläkin ne maksoivat vain 5 euroa, aivan kuten Krakovassakin. Ripsivärejä en ikinä osta kotimaasta, sillä etenkin itäblokin maissa ne ovat huomattavasti halvempia.

Oli aika taas jatkaa matkaa, bussilla nro 93 menin juna-asemalle 4 minuutissa. Junamatka Bratislavasta Budapestiin kesti noin 2½ tuntia. Junamatkalla muistan miettineeni, kuinka paljon olenkin ollut tällä reissulla hiljaa ja ihan itsekseen. Tämä Bratislava-Budapest väli taisikin olla harvinainen väli siinä mielessä, että matkustin junalla kerrankin valoisaan aikaan. Tykkäsin tosi paljon nähdä maaseutua ja pieniä paikallisia kyliä, sellaista mitä ei usein kaupunkilomilla näe, ellei lähde erikseen kaupungista ulos.

Perille päästyäni vaihdoin hieman rahaa metroa varten, metrolippu maksoi 350 hufia. Haaveilin, että olisin ehtinyt olla Budapestissä vähän aikaa ennen lentokentälle menoa, mutta junani oli ollut myöhässä ja muutenkin tämä siirtyminen tältä juna-asemalta, metrolinjojen ja bussin kautta kentälle kesti aikansa eikä mihinkään ylimääräiseen ollut aikaa. Hieman tosiaan harmitti, etten ollut varannut tänne enemmän aikaa, olin ajatellut etten kaupunkiin jää kuin lentokentän verran, sillä olin jo ollut täällä jo vuotta aiemmin.

Perillä Budapestissä

Budapestissä aistin taas sen jännän tunnelman, johon viime reissulla niin tykästyin. Tässäkin kaupungissa on sitä jotakin, mitä en osaa selittää! Tällä kertaa koko kaupunki näytti myös hyvin erilaiselta, viimeksi oli kesä ja aurinkoista, nyt marraskuu ja pilvistä.

Sinisen metrolinjan päästä otin bussin 200E lentokentälle, bussi maksoi 450 hufia. Matka juna-asemalta lentokentälle kesti noin tunnin verran. Vaikka koneeni ja junani suomessa oli myöhässä, ehdin illaksi kotiin.

Tosi outoa olla takaisin Suomessa, kuulla suomen kieltä, puhua suomea, istua autossa ja nähdä suomalaisia tuotteita. Oon jotenkin tosi pyörällä päästäni! Aamulla olin Slovakiassa, sitten Unkarissa, eilen Tsekeissä ja toissapäivänä Itävallassa. Tosi outo olo! Eipä sinänsä ihme, kun valitsin tämän nopeutetun loppuloman! Tuntuu kuitenkin, että olen ollut tosi kauan poissa, on saanut otettua selvästi etäisyyttä Suomeen. Nyt on tämä reissu tehty!

Mitä tästä reilireissusta jäi kokonaisuudessaan mieleen? Siitä ihan oma postaus 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *