Majapaikkasuositus Kilpisjärvellä: Haltinsaana

Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *merkillä.

Olemme aiemmilla Kilpisjärven matkoilla majoittuneet retkeilykeskuksella ja nyt ensimmäistä kertaa majoituimme Kilpisjärvellä mökissä. Mökkejä ei Kilpisjärven alueella liikaa ole, vaan niistä on pikemminkin pulaa. Majoituimme Haltinsaana mökissä ja varauskalenteria ja vieraskirjaa selatessa, voin yhtyä muiden mielipiteisiin: mökki on ollut positiivinen kokemus, mihin halutaan palata toistekin.

Haltinsaana mökki

”Tällaisia mökkejä saat varata jatkossakin!” totesi puoliso saavuttuamme Kilpisjärvelle *Haltinsaanan mökille. Varaamme majoitukset yleensä hinta ja kohde edellä, emmekä yleensä siksi juuri panosta matkoilla majapaikkaan. Meidän oli tällä kertaa tarkoitus jakaa majapaikka yhdessä vanhempieni kanssa, joten vuokrasimme Kilpisjärveltä hieman isomman mökin.

Vanhempani eivät lopulta Kilpisjärvelle tulleetkaan, joten maksoimme siitä huolimatta mielellämme ylimääräisen satasen paremmasta mökistä hyvällä näkymällä. Mökkiä vastapäätä on Kilpisjärvi ja suorat näkymät Saanalle, joten saimme nauttia Kilpisjärven maisemista suoraan aamupalapöydästä myös kovimmilla pakkasilla.

Haltinsaana mökki on 80 neliöinen 8-hengen mökki, jossa on 2 makuuhuonetta alakerrassa ja yläkerrassa avoin tila, jossa on makuupaikkoja kuitenkin jopa 5:lle hengelle. Mökki sijaitsee kävelymatkan päässä Kilpisjärven keskustasta ja lyhyen matkan päässä Salmivaaralta, Salmivaarantiellä on myös poroaitaus.

Haltinsaana

Mökin sisätilat

*Olimme mökkiä varatessa kuvista nähneet miltä mökki näyttää, mutta silti se osasi yllättää positiivisesti. Mökki oli todella siisti ja hyvin varusteltu. Hieno sauna, kylpyhuoneessa pyykinpesukone, erillinen wc ja hyvin varusteltu keittiö. Mökissä on langaton netti, joten sieltä sujuisi myös etätyöt mainiosti. Lähes koko mökkiä ympäröi terassi, missä on grillausmahdollisuudet ja lisäksi pihassa on erillinen kota ja lyhyen matkan päässä rannassa laavu. Olohuoneen jatkeena on erillinen lasitettu terassi, jota emme tosin tammikuussa käyttäneet, vaikka se onkin lämmitettävissä.

Yläkerrasta löytyi jopa pleikkari ja pleikkarin pelejä, lapsemme ei ole vielä siinä iässä, mutta voin kuvitella että se voi ilahduttaa teini-ikäisiä. Tosin toivon mukaan Kilpisjärvellä tai lomalla ylipäätään osattaisiin irtaantua laitteista ja keskittyä muihin asioihin. Tähän Kilpisjärven mökkiin on lemmikit tervetulleita, joten koiranomistajana se on ratkaiseva tekijä majapaikkaa valitessa.

Mökin suurista ikkunoista aukeaa maisema Saanalle
Haltinsaana on todella kodikas ja olohuoneen sohvat mukavia maata
Mökissä on tunnelmallinen sauna

Aina kun ajatteli että mökki oli jo täyttänyt odotukset, tuli lisää positiivisia yllätyksiä. Mökin seinässä roikkui lumikengät, joita sai vapaasti käyttää. En ollut aiemmin kokeillut lumikenkäilyä, joten nappasin ne mielelläni kokeiluun läheiselle järvelle, kivaa oli! Järvi sijaitsee aivan mökkiä vastapäätä, joten tuli käveltyä järven jäällä koiran kanssa ja sieltä näkyi hyvin iltaisin myös revontulia. Ihastelin järveltä Saanaa ja läheisiä tunturimaisemia, myös moottorikelkkareitti kulkee mökin vierestä.

Revontulia Kilpisjärven jäällä

Myös Salmivaaralle kannattaa ehdottomasti kiivetä, mikäli tässä mökissä majoittuu. Salmivaara on vain lyhyen matkan päässä mökiltä ja myöhäisiltana näin kun jotkut olivat kiipeämässä Salmivaaralle bongatakseen sieltä revontulia. Reitille pääsee mökiltä seuraamalla moottorikelkan jälkiä (talvella) ja yhtymällä hiihto/pururadalle ja siellä tulee pian Salmivaaralle johtavat kyltit vastaan.

Salmivaara näkyy mökin takana

Mökin parhaat puolet

Haltinsaana sijaitsee hyvällä paikalla Kilpisjärvellä ja sieltä aukeaa mahtavat maisemat Saanalle mökin suurista ikkunoista. Vieraskirjan mukaan oli moni pitänyt mökkiä tukikohtana viikon ajan, tehden sieltä päiväretkiä myös Norjan puolelle. Moni kehui mökistä tulleen heidän vakiomökkinsä Kilpisjärvellä ja voin itsekin yhtyä siihen täysin. Tuli tunne, että haluan majoittua juuri tässä mökissä myös seuraavalla Kilpisjärven reissulla.

Suuresta suosiosta johtuen on mökin varauskalenteri todella varattu, joten mökki kannattaa varata hyvissä ajoin! Plussaa tosiaan myös siitä, että koirat ovat mökkiin tervetulleita ja sieltä on helppo lähteä koiran kanssa lenkille vaikka järven jäälle. Vaikka ulkona oli lähes 30 astetta pakkasta, saimme nauttia Saanatunturista suoraan mökin sisätiloista.

Haltinsaana on vuokrattavissa sekä *booking.comin kautta että lomarenkaan kautta ja se on hyvän kokoinen jos matkustaa yhdessä toisen seurueen kanssa. Haltinsaana tuntui todella kodikkaalta ja me tykättiin mökistä tosi paljon, joten lämmin suositus mökistä eteenpäin <3

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *