10 + 5 eri vaihtoehtoa kesälomalle

Olen siinä uskossa, että meillä ei ole tällä hetkellä yhtikäs mitään lomasuunnitelmia horisontissa, puhumattakaan kesälomasta. Tällä hetkellä loma-ajatukset on lomalla, erittäin vahvasti myös koronan vuoksi ja keskityn nyt elämässäni muihin asioihin. Takaraivosta löytyi kuitenkin jo ennen koronaa heittämällä monta eri vaihtoehtoa kesälomalle, jotka nyt oikeastaan on vaihtoehtoja ehkä seuraavaksi 15 vuodeksi! Ei todellakaan ole mitään takuita, toteutuuko näistä yksikään tänä kesänä, mutta ainakin on vaihtoehtoja tulevaisuuteen. 

 1.  Laivalla yli Ruotsiin, autolla kohti Tanskaa jota kierrettäisiin ja yövyttäisiin leirintäalueilla. Mikäli aika riittää, voisimme käydä myös Pohjois-Saksassa. Tanska on varmasti sopivan kokoinen maa kiertelyyn, joten viikossakin ehtisi jo nähdä Tanskan maata oikein mukavasti.
 2. Tämä ajatus heräsi jo viime kesänä, tuli haave Etelä-Ranskasta, missä majoittuisimme maaseudulla. Toinen kohde josta haaveilen on Korsika, joten jos tähänkin aika riittäisi, voisi Nizzasta ottaa lautan Korsikan saarelle ja yhdistää molemmat vaihtoehdot.
 3. Normandian rannikko. Se on alue johon tahtoisin joskus palata, sillä matkustin siellä viimeksi omassa lapsuudessani. Oman lapsen myötä huomaan haaveilevani hyvin paljon samoista asioista, joita itsekin tein omassa lapsuudessa ja tähän sisältyy monet automatkat.
 4. Autolla Inariin, keskelle Lapin kesää ja hyttysiä, samalla reissulla Varangin niemimaalle. Tämä kuulostaa just meiltä, mutta koska olemme niin paljon suunnanneet pohjoiseen viime vuosina, niin tuntuu siltä, että haluan antaa tilaa nyt muille vaihtoehdoille. Silti löysin itseni hiljattain etsimästä Inarin seudulta meille mökkiä 3-4 viikoksi, tiedä sitten vetääkö veri taas pohjoiseen ja kunnolla? Miksi haluaisin viipyä niin kauan? Siksi että, siellä on Urho Kekkosen kansallispuisto, Lemmenjoki, Muotkatunturi, Kevon luonnonpuisto, Kaldoaivi, Sevettijärvi, Utsjoki, NORJA. Luontoihmisen taivas! Ottaisimme koirat mukaan ja olisimme kerrankin pohjoisessa ajan kanssa.
 5. Autolautalla suoraan Saksaan ja siitä omalla autolla eteenpäin. Mutta minne? Se vaatisi vielä lisää suunnitelmia.
 6. Interrail kortin osto, lento lähemmäs johonkin Keski-Eurooppaa, mistä matka jatkuisi eteenpäin junalla, kiertelyä paikasta toiseen fiiliksen mukaan, mahdollisesti juna+laiva yhdistelmällä takaisin Suomeen, jolloin reissuun sisältyisi vain yksi yhdensuuntainen lentomatka. Osan reilistä toivoisin tekeväni perheeni kanssa, mutta osittain myös yksin tai mikäli muu perhe päättäisi jäädä kotiin, niin kaveriseura olisi tervetullutta.
 7. Se haaveilemani Portugali 🙂
 8. Olen jo useita vuosia tahtonut palata Slovakiaan, sillä haluaisin tutustua maahan syvemmin, siihen mitä muuta maalla on tarjota kuin pelkästään pääkaupunki Bratislava. Ihastuin Tatran vuoristoon viimeksi ja se olisi ihana saada näyttää myös puolisolle.
 9. Jokin Välimeren saari.
 10. Aivan jokin muu, joten voi olla, että päädymme ihan mihin tahansa! Päädyimmehän pari vuotta sitten kesälomalla ihan vain Lauhanvuoren kansallispuistoon. Kotimaassakin on vaikka mitä ja kesä aivan parasta aikaa kiertää kaunista Suomea. Voisinkin yrittää keksiä näiden lisäksi vielä 5 eri vaihtoehtoa kotimaahan.

Mitä nyt äkkiseltään tulee mieleen, mitkä voisi olla potentiaalisia vaihtoehtoja (Lappi nyt tuli tuolla ylempänä, mutta olkoot se ihan omassa kategoriassaan).

 1. Kiintopiste kesälomaksi Hankoon, mistä käsin kiertää Etelä- ja Varsinais-Suomea, esimerkiksi Turun saariston rengastie. Ihan mahottoman idyllistä ja kaunista tuolla päin kesällä. Viime kesänä mietin, miksen viettäisi koko kesälomaa tai ainakin osan ajasta Hangossa, kun se on omalta osaltani kerta mahdollista. Joka kerta kun sieltä kotiin lähden, mietin että seuraavalla kerralla olen pidempään. Niin ihanaa seutua <3
 2. Oulujärvi, Manamansalon dyynit ja Rokuan kansallispuisto. Tänne haaveilin lähteväni jo viime kesänä, mutta punnitsin tämän ja Hangon välillä ja silloin Hanko voitti. Tämä seutu vaatisi vain muutaman ylimääräisen päivän, päätöksen lähtemisestä ja auton virtalukon painamista.
 3. Itä-Suomen kierros. En ole moniin vuosiin, sanotaanko yli 10 vuoteen käynyt Itä-Suomessa ja kyllä sen aika alkaisi jo pikku hiljaa koittaa uudestaan. Uskon, että mikäli mihinkä tahansa päin Suomea lähdettäisiin, niin yöpyisimme teltassa ja leirintäalueilla, nauttisimme kauniista ja vihreästä Suomen kesästä, ai että kun tulee kesää jo ikävä! Eihän täältä nyt mihinkään ulkomaille malta lähteä.
 4. Hmm, nyt onkin sitten vaikeampi tapaus. Vastataan että Päijänne ja patikointia myös tottakai.
 5. Viimeinen Suomi-kortti? Aapuva! Suomi on aivan leuat auki loksauttava maa, joten kaunetta täällä riittää. Haluaisin kiertää enemmän Suomea, sillä täällä on ihan valtavan monta pientä kaupunkia ja paikkakuntaa, joissa en ole koskaan käynyt, saatikka kaikki järvet ja luontopaikat ja kaikki mahdollinen mistä en tiedä mitään. Täältä löytää ihan varmasti aivan uusia nurkkia jos vain lähtee etsimään. Mutta aina kun mietin kotimaata matkakohteena, niin olen aina yhtä kysymysmerkkinä, mihin päin lähtisin? Tässä vaiheessa ottaisin kansallispuisto kirjani käteen ja valitsin matkakohteen sen mukaan ja ajaisin perille pieniä teitä pitkin.

Mutta. Kesälomasuunnitelmia jarruttaa koronavirus. Juuri nyt ei tee mieli matkustaa pitkään aikaan mihinkään. Voi olla, että jää kaikki mahdolliset reissut tekemättä, mikään ei ole varmaa. Vaikka korona kriisin keskellä kaikkein parhaimmalta vaihtoehdolta tuntuu loma kotimaassa, ei sekään ole valmiuslain myötä mikään itsestäänselvyys. 

Mutta aina saa heittää haaveita ilmaan ja katsoa, mikä niistä tuntuu lopulta kaikkein sopivimmilta sillä hetkellä, kun joskus seuraavan kerran on matka taas ajankohtainen. Katsotaan kesän kynnyksellä mikä fiilis ylipäätään matkustamisen suhteen on, sillä vähän tuntuu nyt siltä, että sen merkitys on ainakin tilapäisesti saanut kolauksen. Eihän sitä tiedä, vaikka tämän vuoden reissut on jo tehty. Nyt on aika keskittyä isompiin ja tärkeämpiin asioihin <3 Take care!

6 kommenttia

 • Nyyti

  Ihania suunnitelmia, kaikki kelpaisivat minullekin! Saa nähdä tosiaan, miten ensi kesän reissujen kanssa käy. Minä olen joka tapauksessa pysyttelemässä näillä näkymin kotimaassa, mutta toivottavasti edes ne matkat onnistuvat. Sitä on kuitenkin turha murehtia vielä, haaveillaan mieluummin! 🙂

 • Elina

  Totta! 🙂 Vaikka haaveilu tulevasta alkaa joka päivä muuttua enemmän kiitollisuudeksi siitä, että on saanut matkustaa. Tilanne maailmalla menee joka päivä vakavampaan suuntaan, joten ajatuskin matkan suunnittelusta alkaa kuulostaa vieraalta, kun matkoille ei taideta päästä pitkään, pitkään aikaan! 🙂 Ulkomaan reissut ollaan nyt unohdettu, kotimaan matkailu tulee varmasti kokemaan huippuvuotensa, ellei sitten tilanne ole täällä niin paha vielä kesällä, että kaikki on kiinni ja edelleen liikkuminen rajoitettua. Toivotaan valoisampaa tulevaisuutta, vaikka nyt tilanne huolestuttaakin 🙂 Suomen kesä, se tulee joka tapauksessa <3

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kivoja suunnitelmia! 🙂 Taitaa olla niin, että kesällä on taitaa olla aivan turha toivoa tekevänsä mitään matkoja, mutta suunnitelmissa on yleensä se hyvä puoli, ettei niitä ole sidottu tiettyyn vuoteen ja niitä voikin toteuttaa myös tulevaisuudessa. Toivottavasti niin käy myös meidän suunnitelluille ja varatuille matkoille, että ne eivät peruuntuisi lopullisesti, vaan siirtyisivät tulevaisuuteen!

 • Elina

  Siltä näyttää, että koko loppuvuosi on peruttu matkojen suhteen. Tulee erilainen vuosi, ehkä maailma muuttuu tämän jälkeen, mutta toivon mukaan tulevaisuudessa pääsee jälleen joskus reissuun ja sillon saa toteuttaa näitä vanhoja haaveita! 🙂 Haaveet ei koskaan vanhene, ne voi vaan muuttua 🙂

 • Eetu

  Jos saadaan vaan auto korjaamosta ajokuntoisena takaisin, niin tarkoitus olisi lähteä kanssa ajolomalle kesällä. Hyvät vinkit annoit Suomen kohteisiin ja tuo Tanska on myös aika sopiva. Aikaa meillä on vaan viikko, joten pitää valita jotain lyhyempää.

 • Elina

  Viikossa ehtii varmasti hyvin Tanskaan asti, vähintään ainakin kiertää Suomea! 🙂 Mietin aiemmin, että kesällä vois käydä edes 3:ssa uudessa kohteessa kotimaassa, oli ne sitten uusia kaupunkeja tai luontokohteita 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *