Helppo loma Punta Canassa, Caribe Club Princess resortilla

Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *merkillä.

Palmuja, turkoosi meri, täydellisen lämmintä ja helppoa lomailua, sitä tarjosi Punta Cana meidän perheelle tänä talvena. Dominikaanisesta tasavallasta lähdimme nyt hakemaan edellä mainittuja asioita, kun kaipasin meille vain yksinkertaisen helpon loman, vailla liikaa ohjelmaa tai nähtävyyksiä. Matka oli todella onnistunut ja täytti odotukset tällaisesta lomasta täysin. Tässä postauksessa kerron meidän lomasta Punta Canassa ja hotellistamme All Inclusive resortissa.

Dominikaaninen tasavalta on takuuvarmasti mielenkiintoinen maa itsessään, mutta nyt keskityimme lataamaan akkuja ja vain rentoutumaan uima-altaalla, lähes koko viikon. Tyttömme on nyt siinä iässä, että tämän tyyppinen uima-allas loma oli kuin hänelle tehty, tämä oli niin helppo loma kuin olla pystyi.

Emme ole itse asiassa aiemmin lomailleet *all inclusive resortilla. Alunperin meidän oli tarkoitus ottaa vain jokin edullinen majapaikka, niitäkin täältä löytyy tosi kivasti ihan rannan ääreltä. Päädyimme kuitenkin kokeilemaan ensimmäistä kertaa ihan täysihoitoa, sillä ei se mielestäni loppujen lopuksi ollut niin kallis kuin mitä ensin luulin, ottaen huomioon että siihen sisältyi majoitus, aamupala, lounas, illallinen ja kaikki juomat kolmelle henkilölle koko viikoksi. Oli todella hämmentävää, kun koko matkan aikana ei kulunut rahaa kuin ainoastaan kahteen retkeen. Todella helppoa ja huoletonta!

 

Saapuminen Punta Canaan

Saavuimme Finnairin suoralla lennolla Punta Canaan, paikallista aikaa n. klo 21.00. Tämä tarkoitti sitä, että pääsimme heti hyvin kiinni paikalliseen aikaan, joten aikaerorasitusta ei ollut matkalla lainkaan. Aikaero oli -6 tuntia ja saimme seuraavana aamuna herätä suoraan aamiaiselle. Hotellimme sijaitsi noin puolen tunnin ajomatkan päässä lentokentältä.

Hotellin ympäristössä ei ollut mielestäni mitään kovin järkevää nähtävää lähistöllä, parin kilometrin päässä hotellista oli joitakin ravintoloita ja casinoita, ei mitään merkittävää, joten emme hotelli päivinämme lähteneet hotellin ulkopuolelle lainkaan ja näitä hotellipäiviä oli viikon aikana yhteensä 5! Muutama vuosi sitten olisin pyöritellyt silmiä, jos olisin kuullut etten tuu liikkumaan hotellista useaan päivään yhtään mihinkään.

Matkaa respaan oli noin 5 minuutin kävelymatkan verran, respan alueella oli hotellin ainut wifi. Mielestäni se oli hyvä, sillä se minimoi netissä roikkumisen 1-2 kertaan päivään 🙂 Jos ei halunnut kävellä, niin sinne pääsi myös tuktukilla.

Päivämme kului hyvin hotellilla, usein saman kaavan mukaan, vuorotellen syöden ja uiden ja välillä kävimme leikkipuistossa. Lapsi nauttii niin paljon uimisesta, se oli parasta iloa niin lapselle kuin aikuisillekkin (nähdä lapsen ilo).

Mitä tehdä Punta Canassa?

Punta Cana sijaitsee Dominikaanisen Tasavallan itäpuolella ja se on oikeastaan vain turisti keskittymä, yöpymis kapasiteettia alueelta löytyy noin 80 000 ja suurimmaksi osaksi nämä hotellit ovat all inclusive resort hotelleja. Punta Canan ulkopuolelle järjestetään erilaisia retkiä ja me tehtiinkin kaksi retkeä, yhden Saonan saarelle ja toisen puolipäiväretken maaseudulle.

Punta Cana ei ollut meille tyypillinen kohde, sillä yleensä halutaan että kohteessa on jotain muutakin, jotain mielenkiintoista nähtävää – nyt olin vain kiitollinen, ettei tullut otettua paineita nähtävyyksistä vaan sai hyvällä omalla tunnolla laiskotella hotellilla. Vaikka Punta Canassa itsessään ei rantojen lisäksi nähtävyyksiä juuri ole, niin tekemistä kuitenkin riittää aktiiviselle matkailijalle. Punta Canassa voi esimerkiksi:

 • Tehdä retken luolaan
 • Ratsastaa rantoja pitkin
 • Lähteä moottori veneilemään
 • Uida delfiinien kanssa
 • Sukeltaa tai snorklata
 • Liitovarjoilla
 • Golfata
 • Ajaa nelipyöräisillä (vaikutti tosi hauskalta!)
 • Käydä aktiviteettipuistossa
 • Kokeilla zip linea.

Tekemistä riittää tarvittaessa niin paljon, ettei kaikkea ehdi edes toteuttaa – joten tylsä kohde Punta Cana tuskin on. Parin tunnin ajomatkan päässä on maan pääkaupunki Santo Domingo. Meidän kohdalla moni aktiivisista retkistä tippui sen vuoksi pois, kun meillä oli pieni lapsi mukana. Uskon kuitenkin, että suurin osa matkustaa Punta Canaan nimenomaan rentoutumaan ja nauttimaan lämmöstä ja super kauniista rannoista!

Punta Canan hotellin ravintolat

Hotellillamme oli useita ravintoloita, oli mm. Meksikolainen, Italialainen, Kiinalainen. Päädyimme syömään joka päivä buffetissa, sillä siinä vaihtui teema päivittäin. Buffetista löytyi joka päivä pasta piste, erilaisia salaatteja, paljon tuoreita hedelmiä (NAM), aina grillipiste ja vaihtuvia ruokia teeman mukaan sekä jälkiruokaleivoksia ja jäätelöä. Ruoka oli ihan hyvää, ei vienyt kieltä mennessään muttei ollut huonoakaan. Syötyämme samassa ravintolassa kolmesti päivässä, alkoi se kuitenkin jo maistua samalta, joten yritimme varata pöydän hotellin toisesta ravintolasta.

Näihin muihin ravintoloihin tuli aina tehdä etukäteen varaus. Valitsemamme ravintola oli valitettavasti juuri sinä päivänä suljettu, joten yritimme toista joka jouduttiin lopulta pitämään myös suljettuna liian vähäisten varauksien vuoksi. Loppujen lopuksi emme syöneet hotellialueen muissa ruokapaikoissa koko loman aikana, tosin lettu ravintolassa söimme yhden lounaan, se oli myös paikka, mistä sai myös jäätelöä. Baareja oli alueella myös useita, erityisesti merengue drinkki oli hyvää! Alueella oli myös 24/h snackbar, mistä olisi tarvittaessa saanut ruokaa ja juomaa koska vain.

Hedelmiä ja pannukakkuja

Hotellin uima-altaat

Hotellin yhteydessä oli myös sen sisar hotelli Tropical Princess resort & spa. Alueella oli käytettävissä yhteensä 3 eri uima-allasta, oista jokainen oli oikein hyviä! Viimeisinä päivinä vietimme eniten aikaa Tropical Princess hotellin altaalla, sillä se oli ehkä kivoin ja rauhallisin. Sen allas-alueella oli silta ja erilaisia syvennyksiä ja paljon palmuja ympärillä, se oli ehkä kodikkain allas. Keskimmäinen allas oli ehkä tylsin, oli aika avara ja yksinkertainen.

Meidän omalla altaalla oli eniten ihmisiä, allasbaari, musiikkia, ohjelmaa ja se alkoi lasta lopuksi häiritä, kun tiesi että saisi uida rauhallisemmassa paikassa. Mutta altaana sekin oli kyllä tosi kiva, tosin me hengailtiin enimmäkseen lasten altaassa tai altaan alkuosassa jossa oli matalampaa. Täytyy kyllä sanoa, että nämä kaikki uima-altaat olivat kyllä todella lapsiystävällisiä, matalaa oli ihan reilun alueen verran jokaisessa altaassa. Ihan uima-altaiden perusteella pystyisin suosittelemaan tätä hotellia!

Aamupäivän vakiopaikka
Hotellin pääallas
Hotellin allas nro 2. Jokaisessa altaassa oli pitkä matala pää
Tropical Princessin uima-allas, lopullinen suosikki
Suosikki allas myös taaperon mieleen

Punta Canan rannat

Koska puoliso ei tykkää maata auringossa, meni meillä työnjako aika kivasti kun hän oli uimassa lapsen kanssa, sillä aikaa kun sain maata aurinkotuolilla, tai oikeastaan koko ajan vain seurasin heidän touhuja 🙂 Lämmintä oli joka päivä, todella ihanan lämmintä! Sanoisin, että oikein täydellisen lämmintä. Asteita oli ehkä +28 / + 30 mutta se ei tuntunut liian kuumalta, sillä täällä tuuli joka päivä, tuuli sopivan lämpimästi. Ei tarvinnut palella kertaakaan, ei edes illalla, pitkähihaisille ja lahkeisille vaatteille ei ollut käyttöä. Öisin saattoi sataa ja aamupäivällä olla pilvistä, mutta usein sää selkeni iltapäiväksi. Hyttysiä oli vähän ja pari pistikin vaikka hyttyskarkotetta oli mukana.

Punta Canassa on useita eri rantoja. Hotellimme ranta sijaitsi Arena Blanca Beachillä, mikä kelpasi oikein hyvin – kun en muista rannoista mitään tiennyt. Lentokentän lähellä sijaitsevalta Juanillo Beachiltä löytyy juuri ne palmut, jotka näkyvät monessa Punta Cana mainoskuvassa – harmittaa niin paljon, ettei käyty sillä rannalla!

Toinen melko keskeinen ja yleinen ranta on Bavaro. Arena Gorda Beachillä sijaitsee myös useimmat hotellit. Meidän rannalla oli rauhallista, ei ollut kaupustelijoita, ei musiikkia, ei vesiaktiviteetteja muutamaa lukuun ottamatta. Kävin yhtenä päivänä yksin kävelemässä rannalla jonkin matkaa, ranta olisi vain jatkunut ja jatkunut ja jatkunut, sillä Punta Canassa rantaviivaa on noin 50 km. Moni jatkoi vielä matkaa ja mietinkin, mihin asti mahtoivat kävellä?

Näin jälkeenpäin kun järjellä ajattelee, niin olisihan sitä pitänyt käydä katsastamassa näitä parempiakin rantoja, mutta mitäs sitä loma-aivoilla oikein mietti, muuta kuin pelkkää olemista. Meidän rannalla oli jonkin verran aaltoja ja vesi ihanan lämmintä, ehkä + 26 asteista.

Playa de Arena Blanca
Playa del Cortecito

Hotelli alueella oli paljon erilaisia lintuja, riikinkukkoa, ankkoja, flamingoja ja… no näiden muiden lintujen nimiä en tunnekkaan. Yksi näytti siltä, kuin sillä ei olisi niskaa lainkaan, toinen oli muuten vaan hoopon näköinen hapsu karvoineen. Valtavasti ihan uusia lintuja, tosi hauskoja! Bongasimme myös kilpikonnia ja isoja liskoja. Ihana luonnollinen trooppinen eläintarha ympärillä, jonka äänet heräsi henkiin pimeän tultua.

Aktiviteetit All Inclusive hotellissa

Meille kelpasi aktiviteetiksi pelkästään uima-altaassa polskuttelu, mutta jos aika olisi käynyt oikein pitkäksi (mitä ei tapahtunut), niin olisi hotellialueella saanut kokeilla monipuolisesti eri juttuja, kuten jousiammuntaa, minigolfia, krokettia, tennistä, lentopalloa ja tanssia. Siellä oli myös kaksi teatteria, disco, SPA ja paljon ohjattua ohjelmaa kuten vesijumppaa, venytystä, espanjan kielen opetusta ja paljon muuta!

Vesijumppaa kävin yhtenä päivänä kokeilemassa, mutta en ihan ensimmäisellä kerralla päässyt liikkeisiin kiinni. Iltaisin järjestettiin myös paljon ohjelmaa, mutta koska olimme joka ilta jo klo 20 nukkumaan menossa, niin ne menivät meiltä sitten ohi. Tuli todettua, että emme kaipaa hotellilla mitään ylimääräistä ohjelmaa, meille riittää pyhä yksinkertaisuus, paikka missä saadaan ainakin aaminen, uida ja vaan olla. Mutta olihan tämä hyvä hotelli siihenkin!

Ystävänpäivänä oli hotellilla tietysti ystävänpäivä teema. Se näkyi hotellilla ystävänpäivä rekvisiittana, eri ohjelmanumeroina, hotellialueella kiertävästä amorin enkelistä ja ystävänpäivä illallisesta. Iltapäivällä oli myös vaahtobileet altaalla, mutta hälyn vuoksi olimme koko sen iltapäivän toisella altaalla.

Mitä tekemistä pienille lapsille?

Leikkipuisto oli kivaa vaihtelua päiviin ja parina päivänä käytiin myös lastenkerho talossa, jota taapero kutsui peppi taloksi. Joka päivä oli lastenkerhossa ohjattua ohjelmaa aamupäivällä ja iltapäivällä. Siellä oli myös pieni leikkialue ulkona, sisällä pallomeri, pelejä ja leluja. Tosi kiva! Hotellialue oli jo aikuiselle tosi kiva, mutta myös lapselle riitti paljon nähtävää ja tekemistä. Tropical Princess hotellin puolella oli myös pienimuotoinen lastenklubi ja leikkipaikka. Vaikka pidimme Tropical Princessin rauhallisesta uima-altaasta eniten, oli Caribe Club Princessin alue kokonaisuudessaan kuitenkin jotenkin viihtyisämpi ja kivempi.

Itse Punta Cana jäi tällä kertaa hieman varjoon resort alueen myötä, mutta voisin todellakin palata sinne takaisin jos kaipaisin aurinkovarmaa löhölomaa turkoosin värisen meren äärellä. Taaperollakin on ihan valtavan kova ikävä takaisin Punta Canaan!

Suosittelen lataamaan akkuja, ottamaan rennosti ja nauttimaan ihanasta lämmöstä! Kannattaa myös käydä katsastamassa edes muutaman eri rannan ja tehdä päiväretkiä, sillä ne tuovat eri tavalla sisältöä lomaan. Tosin itse olin lähtenyt reissuun sillä asenteella, että nyt aion vaan olla ja se oli yllättävän helppoa, hotellin ympäristö oli itsessään niin kaunis ja meri suoraan edessä, ne riitti itselle oikein mainiosti. Tämän loman teema olikin lämpö, uima-allas ja palmut ja siihen Punta Cana on täydellinen paikka.

Mitä viikon omatoimimatka Punta Canaan maksoi?

 • Finnairin suorat lennot 599 € / aikuinen, lapsi hieman vähemmän.
  • Lento kesti mennessä alle 11 h ja paluumatkalla jopa alle 9 tuntia kovan tuulen vuoksi. Lentokentällä saimme jonottaa maahantulotarkastukseen noin puolisen tuntia, mutta jonot etenivät todella reippaaseen tahtiin.
 • Neljän tähden majoitus *Caribe Club Princess resortilla all inclusive loppuveroineen 1200 €.
  • Mielestäni tässä hotellissa hinta-laatu kohtasi. Vaikka huoneemme ei ollut priimassa kunnossa, se ei haitannut. Joka päivä täytettiin minibaariin vesipulloja ja limsoja maksutta. Päiväretkillä ajoimme usean muun resort hotellin kautta, jotkut olivat aivan hulppeita ja jättimäisiä resort kyliä. Niihin nähden (ja niiden hintalappuun), tämä oli mukavan rauhallinen ja sopivan kokoinen resort.
 • Taksi Booking.comin kautta lentokentältä hotellille 34 € meno-paluu, paluumatkalla autossa oli myös turvaistuin.

HUOM! Hotellimme on remontoitu kauttaaltaan vuonna 2021 ja on nykyisin nimeltään *Caribe Deluxe Princess. Nykyisin hotelli on luokiteltu viiden tähden hotelliksi ja kuvien perusteella se näyttää todella kivalta ja tyylikkäältä paikalta (lapsille tullut oma viihtyisä lastenallas liukumäkineen), joten voin remontin jälkeen edelleen lämpimästi suositella ko. hotellia.

Sanoisin että halvimmillaan Punta Canaan voi suoralla lennolla päästä omatoimisesti majoitus mukaan lukien 750,00 € / hlö (pois lukien äkkilähdöt).

Muutama ihan käytännön juttu:

 • Adapteri on hyvä muistaa ottaa mukaan.
 • Dollarit käyvät monessa paikassa, sanoisin että ajoittain jopa paremmin kuin pesot (lippis kauppiaalla ei ollut antaa takaisin pesoja, vaan pelkästään dollareita).
 • Vesijohdosta oli erikseen varoitukset, ettei ole juomakelpoista, joten pesimme hampaatkin varmuuden vuoksi pullovedellä. Ei tullut vatsapöpöjä muutenkaan.
 • Hotellilla oli pari pikku kauppaa mistä sai pientä suolaista, apteekkituotteita, vaippoja, aurinkorasvaa, uimaleluja. Mitään ei viikon aikana tarvinnut ostaa, kun hotellilla saimme ruoat ja vedet.
 • Englanninkielellä pärjättiin, mutta espanjankielen sanakirja oli varmuuden vuoksi mukana.

Punta Canasta jäi lomakohteena oikein lämpimät muistot!

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *