Päivä Tallinnassa risteilyllä

Olin viikonloppuna pikavisiitillä, päivä Tallinnassa risteilyllä. Matkan tarkoituksena oli pitää isäni puolen serkkutapaaminen. Olin syksyllä pistänyt facebookkiin pystyyn ryhmän, johon koitin parhaani mukaan kerätä tunnettuja ja tuntemattomia serkkujani. Hyvin saatiin porukkaa kasaan! Laskujeni mukaan meitä serkkuja on ollut kaikenkaikkiaan n. 22 (nyt enään 20). Näistä 14 pääsi paikalle! Hyvä saavutus! Olin niin innoissani!

Lauantai aamu vihdoinkin koitti ja suuntasin 9-ratikalla, jossa sai olla kuin silli purkissa ja seistä yhdellä jalalla kuin flamingo, jotta mahtuisi seistä pystyssä, niin perille länsiterminaaliin. Tallinkin laiva lähti 8.30 ja olimme varanneet Kabinetin jossa saimme olla rauhassa.

Kahden tunnin laivamatka hurahti silmissä, mutta kyllä oli mukavaa nähdä kaikki uudet ja vanhat serkut ihka elävänä silmieni edessä! Ajatella, että ne ovat olleet koko elämäni ajan olemassa (olen nuorin serkuista), mutta silti niin tuntemattomia. Kuitenkin nyt kun tavattiin, niin oli heti alkuun tosi hyvä yhteishenki ja kaikkien kanssa oli niin helppoa olla! Jännityskin taisi jäädä sinne ratikkaan!

Tallinnaan päästyämme menimme superalkon viereiseen ravintolaan Kochi Aidadiin syömään. Olimme varanneet etukäteen pöydän, ja pitkä pöytä meitä odottikin. Olut oli halpaa (3,50€ 0,5L) eikä ruokakaan kovin kallista ollut. Ravintola oli tosi kiva, keskiaikainen mutta halvempi kuin esim Old Hansa. Nautin matkan ainoan kylmän huurteisen oluen ainutlaatuisen hammassärkyni kanssa, serkkuni saivat ihmetellä -alkoholi hammastani, onneksi oli kuitenkin särkylääkettä mukana. (taustatietoa: hampaani alkaa särkeä vain alkoholista). Ravintolassa vierähti taas parisen tuntia.

Panimoravintola

Suuntasimme ruokailun jälkeen, meidän viihdyttäjän, O-serkun seurassa vanhaan kaupunkiin. Miehet suuntasivat ”lämmittelemään” Peppersackiin, kun osa naisista lähti käppäilemään vanhankaupungin katuja, jotka olivatkin niin vanhoja tuttuja, ettei oikein mitään wau elämystä tullut tällä kertaa.

Speden repliikki Uuno Epsanjassa elokuvasta lainaten ”Minä tykkään kyllä käydä ulkomailla, mutta en tykkää olla siellä pitkään”, pätee ehkä Tallinnaan… Se on vaan jotenkin liian tuttu, vaikka oikeastaan sieltä ei ole nähnyt vielä yhtään mitään. Ehkä se vaatisi sen useamman päivän, että pääsisi vähän laajemmin tutustumaan, kun joka kerta pyörii siinä vanhankaupungin liepeillä. Joulumarkkinat Tallinnassa on kyllä hyvin tunnelmalliset, mutta niistä taas myöhemmin lisää!

Kyltti kohteeseen Nuku – oikea paikka mulle

En tietenkään kiellä etteikö vanhankaupungin kapeat kujat, ole kuitenkin tosi tunnelmallisia, jokainen hieman erilainen ja joka suuntaan lähtee uusia pieniä kujia. Paljon erilaisia rakennuksia, esim yksikin kuvissa muistuttaa tosi paljon Wienin rakennuksia.

Haimme Peppersackista lisää porukkaa mukaan ja menimme toiselle kävelykierrokselle. Sen jälkeen kun muut suuntasivat muualle, lähdimme parin serkkuni kanssa kävelemään pikkuhiljaa takaisin satamaan, kävelimme virukeskuksen, rotermannin, norde centrumin ja superalkon kautta takaisin D-termiaaliin. Olen käynyt superalkossa ehkä muutamia hassuja kertoja, mutta silti mielestäni hinnat oli noussut viime kerrasta?! Jotkut tuotteet oli kyllä suht edullisia vielä, mutta huomasin että eräskin tuote oli Alkon hintaa kalliimpi. No, eipä takerruta pikkuseikkoihin, kuitenkin vielä yleisesti halvempaa, eikä sillä nyt mitään väliä edes ole.

Hammassärystä huolimatta, oli pakko ostaa pari skumppa pulloa, samaa kuin mitä meillä oli häissä. Koemaistettiin ensimmäistä kertaa vasta häissä ja tykästyttiin siihen, ja taisi häävieraillekkin maistua sen verran hyvin, koska meille ei niitä jäänytkään yhtään ylimääräistä 🙂 Nuo saa kuitenkin luvan odottaa, jotain spesiaalia.

Laivamme lähti kohti Helsinkiä 17.30 ja koko porukka oli vihdoinkin jälleen koossa, vaikka hauskoja ja jännittäviä tilanteita riittikin. Paluumatka sujui hauskasti ysikannen kahvilassa. Laiva keikkui hirveän paljon paluumatkalla, sitä ei istuvaltaan huomannut, mutta autas sittenkin kun lähti kävelemään, hiphei niin sai kävellä ihan siksakkia! Sunnuntai aamunakin vielä keikkui päässä 😀 Olin Taxfreessa kun laiva tömähti johonkin ja koko laiva tärisi, erään nuorisoporukan kanssa kohtasi katseet törmäyksen hetkellä ja yksi tyttö katsoi mua kauhistuneena silmiin ja totesi ”nyt me törmättiin jäävuoreen”, oli vähän hassua. Mutta nautin keikkumisesta, oli aika hauskaa! 😀

Helsingissä olimme perillä 19.30 ja vastassa oli hirveä lumimyräkkä. Menimme veljeni kanssa Pub Prahaan tappamaan aikaa, koska Onnibussi lähti takaisin kello 23.00. Olin vain vesilinjalla. Pubissa kirjoittelin matkapäiväkirjaani valmiiksi.

Tämmöinen reissu tällä kertaa, ei itseasiassa edes ikinä tunnu siltä että olis ulkomailla kun käy Tallinnassa, on kyllä outoa?! Tällä reissulla itse reissu jäi todellakin kakkossijalle, ykkössijan vei ehdottomasti reissun paras ja hauskin seura, omat serkkuni. Oli kyllä tosi onnistunut reissu sen puoleen!

Tallinna kiittää vähäksi aikaa!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *