Hyvää matkaseuraa mistä valita, kenen kanssa sinä matkustat?

Kylläpä sitä on tullut matkustettua vuosien varrella sekalaisen seurakunnan kanssa. Kun menneitä matkoja muistelee, on matkaseura vaihdellut kovastikin. Käyn tässä postauksessa läpi eri kokoonpanoja joiden kanssa olen matkustanut ja mitä on hyvä ottaa huomioon, kun suunnittelee matkaa toisen kanssa. Kenen kanssa sinä tapaat tai tykkäät matkustaa?

Yksi merkittävimmistä luottamuksen ja ystävyyden merkeistä on se, kun ehdotan yhteistä matkaa. Olen innokas reissaaja ja aika herkästi päädyn ehdottamaan yhteistä reissua, sillä mielestäni se on yksi parhaimmista tavoista syventää ihmissuhteita ja saada yhteisiä muistoja ja kokemuksia.

Tykkään matkustaa vaihtelevassa matkaseurassa, koska silloin opin itsekin uusia tapoja, matkustaa kun voi niin monella eri tapaa.

Lomia on vuodessa rajattu määrä ja ne halutaan jo yli 30-vuoden iässä useimmiten viettää oman puolison tai perheen kanssa. Niin mekin nykyisin teemme ja reissut muun seuran kun oman perheen kanssa on tänä päivänä hyvin harvassa.

Moni on pandemian myötä joko vähentänyt tai jopa lopettanut matkustamisen ulkomaille kokonaan, joten voin kuvitella että matkaseuran saaminen on haastavampaa ja ihmiset matkustavat harkitummin.

Sain eräänä talvisena päivänä puhelinsoiton ystävältäni. Hän ilmoitti, että hänellä on matkakuume, saisiko hän mahdollisesti minusta seuraa? Eihän siinä kerennyt kissaa sanoa, kun ilmoitin että tottakai lähden! Milloin ja minne lähdetään? 

Lopputulos oli matka Nizzaan

Kumppanin kanssa matkustaminen

Oma kumppani on todennäköisesti lähin ja tärkein henkilö, jonka kanssa vietetään eniten aikaa. Siksi on luontevaa ja jopa yleisin tapa reissata juuri hänen kanssa. Meillä on puolison kanssa sujuneet matkat aina hyvin eikä mitään erimielisyyksiä ole matkoilla syntynyt. Puolison kanssa tehdyt reissut on ihan äärettömän helppoja, hyviä ja huolettomia <3

Suurimmat erimielisyydet ovat ilmenneet jo ennen matkaa, kun ollaan valittu matkakohdetta. Haluan matkustaa puolisoani enemmän ja vähän joka paikkaan (koko ajan) ja puolisoa taas ei kiinnosta lämpimät kohteet ja pitkät lentomatkat, vaan jää mieluummin kotiin. Tämän vuoksi oma kumppani ei ihan jokaiseen matkakohteeseen ole sopivinta matkaseuraa.

Jos matkustamme kahdestaan, valikoituu matkakohteeksi usein jokin kaupunkikohde, tämä tosin oli yleisempää ennen lapsia. Olemme onneksi löytäneet yhteisen matkailumuodon, josta molemmat pitävät ja nauttivat ja se on roadtripit ja luontomatkailu.

Lue lisää: Haastattelussa matkailijan puoliso

Monet kerrat olen saanut ylipuhua lämpimiin kohteisiin, on lopulta kuitenkin tykännyt 🙂

Oman perheen kanssa matkustaminen

Nykyisin lähes 100 % matkoista tehdään oman perheen kesken. Se on helppoa, luontevaa ja kaikkein mukavintakin kun kaikki perheenjäsenet on mukana ja saadaan perheenä yhteisiä muistoja. Suurimmaksi osaksi valikoidaan matkakohteet aikuisten kiinnostuksien mukaan, lapset tulevat siinä mukana ja sopeutuvat. Vanhin lapsista alkaa olla sen ikäinen, että haluamme kuitenkin yhä enemmän sisällyttää matkoihin lapsille sopivaa tekemistä ja näkemistä.

Ajattelin ennen lapsia, että menettäisin vapauteni matkustaa kun saan lapsia. Tottakai se dynamiikka on muuttunut, mutta mielestäni parempaan suuntaan. Lasten kanssa on ihana matkustaa, kohteet näkee ihan eri tavalla ja tahti on hitaampaa.

Näin jälkiviisaana olisi pitänyt ennen lapsia matkustaa kaikissa epämääräisissä kohteissa, jotka ei hygieniasyistä välttämättä ole kovin lapsiystävällisiä kohteita. Tällaiset kohteet jäävät nyt välistä ja pyritään matkustamaan turvallisiin kohteisiin.

Lue lisää: Tienristeyksessä

Lue lisää: Matkustaminen alle 1-vuotiaan kanssa

Lapsen kanssa matkustaminen

Mitä tulee ”vapauden menettämiseen” matkustamisen suhteen lasten jälkeen, ei pidä paikkaansa. Tottakai lapsissa on valtavan paljon kiinni, mutta ei se matkustamista ole estänyt. Esikoisen kanssa matkustin jopa normaalia enemmän ja hänen kanssa oli helppo lähteä reissuun. Tyttö onkin ollut aivan ihanaa matkaseuraa <3

Poika taas ei ole pandemian vuoksi päässyt vielä kertaakaan ulkomaille, enkä hänen kanssa ole reissannut kahdestaan. Tilasimme ihan hiljattain passit, mikä laukaisi ihan valtavan matkakuumeen.

Yhteiset reissut vieraassa paikassa syventää suhdetta lapseen ja tuo paljon ihania muistoja. Matkustan siis todella mielelläni jatkossakin myös yksin lasten kanssa. Mikäli on vaikeuksia saada matkaseuraa, löytyy omasta perheestä aina innokas pikku reissaaja. Koska me ei olla sairastettu vielä koronaa, haluan vielä odottaa lentämistä lapsen kanssa, kovasti haluaisin lasten kanssa jo ulkomaille!

Lue lisää: Kesäpäivä Pietarsaaressa

Lue lisää: Sarajevossa lapsen kanssa

Lue lisää: Naantali, positiivisesti yllättävä kesäkaupunki

Appi- & omien vanhempien kanssa matkustaminen

Olemme matkustaneet tai oikeastaan mökkeilleet paljon kotimaassa yhdessä puolison vanhempien kanssa. Ne ovat olleet aina mukavia matkoja ja etenkin nyt kun on lapsia, on ollut win win tilanne molemmille: olemme saaneet heistä seuraa, he ovat saaneet viettää aikaa lastenlasten kanssa ja me vanhemmat olemme saaneet vähän hengähtää ja tehdä jotakin kahdestaan.

Viimeisin huippujuttu oli, kun appivanhemmat liittyivät seuraamme Kuusamon mökille ja pääsimme Rukalla rinteeseen kahdestaan muutamaksi tunniksi. On kyllä aivan ihanat appivanhemmat, joiden kanssa on helppo olla.

Omat vanhempani ovat olleet innokkaita reissaamaan, joten heidän seuraan on ollut helppo lyöttäytyä jos on osunut sopiva kohde eteen. Yksi tällainen matka suuntautui Kuubaan ja se on ollut yksi mieleenpainuvimmista matkoista. Vanhempieni kanssa matkustamisessa olen erityisesti pitänyt niistä myöhäisillan hetkistä, kun olemme puhuneet syvällisiä asioita elämästä.

Äidillä on myös ihan valtavasti kokemuksia ulkomailta, joten häneltä olen matkoilla oppinut maailmasta sitäkin kautta paljon. Omasta lapsuudesta on parhaiten jääneet mieleen tehdyt ulkomaanmatkat, joten niistä syntyy todella paljon muistijälkiä pitkälle tulevaisuuteen. Siksi kaikki tehdyt matkat ja niillä koetut yhteiset hetket jäävät mieleen ihan koko loppuelämäksi!

Lue lisää: Kuuba, pysäyttäviä kokemuksia

Lue lisää: 4 x koiraystävälliset mökit huvilakauden päättäjäisten aikaan

Yksin matkustaminen

Tämä matkustustapa on asia, josta olen oppinut vuosien saatossa pitämään ja arvostamaan. Tehtyäni ensimmäisen matkani yksin, olin aivan sekaisin kun en yhtään osannut olla yksin. Mutta se reissu kasvatti valtavasti ja sen jälkeen opettelin enemmän tekemään asioita yksin.

Aina silloin tällöin kaipaan lapsiperheen arjesta omaa-aikaa, joten lähden mielelläni välillä omalle matkalle yksin. Tosin, nyt siitä on pitkä tauko kun olen yksin missään matkustanut, joten vaatii varmasti uudestaan totuttelua.

Koska puolisoa ei tosiaan kaikki kohteet kiinnosta eikä hän nauti jatkuvasta matkustelusta, olemme sopineet, että kun lapset vähän kasvavat, voi hän jäädä heidän kanssa kotiin ja lähden sitten reissuun yksin tai kaverin kanssa jos siltä tuntuu. Viime vuodet olen ollut aika kiinni lapsissa, joten yksin lähteminen ei ole ollut mahdollista. Toki siinä voi lopulta käydä niin, että lähtisin lopulta lapsen / lasten kanssa lomalle.

Tykkään matkustaa yksin, sillä silloin saan päättää ihan kaikesta itse ja mennä omaan tahtiin, siinä on jännää vapautta. Usein se tarkoittaa sitä, etten juurikaan malta päivän aikana pysähtyä vaan pysyn koko päivän liikkeessä. Koska yleensä haluan nähdä enemmän kuin muu perhe, sopii yksin matkustaminen minulle senkin vuoksi. Pidän kuitenkin enemmän toisen seurassa matkustamisesta, aika kuluu paremmin ja saa jakaa yhdessä muistoja.

Lue lisää: Jälkifiilikset tehtyäni Interrail reissun yksin

Lue lisää: Äidin omaa aikaa päivä Pietarissa risteilyllä

Lue lisää: Jouluinen Kööpenhamina

Sisaruksen kanssa matkustaminen

On tullut matkustettua sekä siskon, että veljen kanssa. Siskostani olen saanut aika helposti matkaseuraa ja meillä on ollut iloisia matkoja yhdessä. Veljen kanssa meillä on erilainen rytmi ja tapa matkustaa ja aikoinaan yhteisellä reissulla tulikin suunnitteluvirheitä, joista onneksi opittiin paljon jatkoa ajatellen.

Nämäkin matkat on tärkeitä matkoja eikä mielestäni voi koskaan liikaa syventää suhdettaan omaan sisarukseen. Sisarus kun on elämän pisin ihmissuhde, jos hyvin käy on hän lapsuudesta ihan vanhuuteen saakka mukana elämässä, huh! Myös serkkujen kanssa on tullut kerran tehtyä reissu, kun pidimme Tallinnassa serkkutapaamisen.

Kummilapsen kanssa en ole vielä matkustanut, mutta olen luvannut viedä heidät reissuun, mikäli tahtovat lähteä.

Lue lisää: Hongkong on monipuolinen kohde, jossa riittää koettavaa jokaiselle

Lue lisää: Sardiniassa vuokra-autolla

Lue lisää: Tunnelmaa Riikan joulumarkkinoilta

Lue lisää: Päivä Tallinnassa risteilyllä

Matkustaminen ystävän kanssa

Tyttöjen reissut on aina niin piristäviä tuulahduksia! Tykkään siitä, kun näillä reissulla tehdään asioita eri tavalla kuin esim. perheen kanssa. Saa hömpötellä, nauttia skumppaa, pyöriä rauhassa kaupoilla (mikäli kaupunkilomalla), nauraa tyttöjen juttuja. Tyttöjen reissut on hauskoja ja kepeitä.

Onhan miestenkin reissut todennäköisesti hyvin paljon erilaisia kuin oman perheen kanssa tehdyt reissut, eikö vain? Pubit, eri urheilutapahtumat ym. Yleensä olen kuitenkin päätynyt ystävän kanssa rantalomalle, siellä olemme molemmat saaneet rauhassa maata uima-altaalla.

Lähden edelleenkin reissuun kuin leppäkeihas, jos vaan kysytään. Ikuinen matkakuume, aina valmis lähtemään!

Lue lisää: Matkakertomus: Latvia, Riika

Lue lisää: Matkakertomus: Kos, Kreikka

Lue lisää: Matkakertomus: Ayia Napa, Kypros

Lue lisää: Matkakertomus: Äkkilähtö Teneriffalle

Lue lisää: Varhainen kevät Nizzassa

Tyttöjen reissut on ihania <3
… Tosin, voihan tytötkin eksyä yhdelle jos toiselle

Matkaseuraa työkaverista

On ihanaa, mikäli omalta työpaikalta löytyy samanhenkisiä reissaajia kuin itsekin. Siinä on herkästi taipumusta tartuttaa kahvitauoilla matkakuumetta puolin jos toisin. Olen saanut nauttia hyvinkin reissaavasta työyhteisöstä ja työkavereiden kanssa on aina ihanaa vaihtaa kuulumisia tehdyistä tai suunnitteilla olevista matkoista.

Olen pari kertaa tehnyt reissun työkaverin kanssa, edellisellä työpaikalla tehtiin porukalla reissu Turkkiin ja juuri ennen pandemian alkua tein toisen, todella onnistuneen reissun työkaverin kanssa Dubaihin.

Lue lisää: Matkakertomus: Alanya, Turkki

Reissuun kaveriporukalla

Olen ehdottomasti enemmän kahdenkesken kaveri, kuin sellainen joka viihtyisi isossa kaveriporukassa. Siksi reissut kaveriporukassa ei ole tullut kysymykseen vuosikausiin. Toisaalta, eihän minulla ole sellaista kaveriporukkaa niinkuin joskus nuorempana ja tykkään muutenkin mennä pienellä porukalla. Nuorempana tein porukalla esim. laskettelureissuja pohjoiseen. Se on helpompi järjestää, kun saa päätettyä kohteen ja vuokrattua mökin – ei tarvitse säätää kaikille lentolippuja.

Lue lisää: Matkakertomus: Magaluf, Mallorca

Lue lisää: Skotlannin roadtrip

Lue lisää: Berliinin nähtävyyksiä pähkinänkuoressa

Hauskoja reissuja on kertynyt, joita muistella <3

Matkaseura vasta paikan päällä

Joskus olen matkustanut kohteeseen ja majoittunut siellä asuvan perhetutun / kaverin luona. Usein tämä henkilö on ollut päivisin töissä / koulussa ja olen päivisin pyörinyt kaupungilla ja iltaisin olemme taas saaneet viettää yhdessä aikaa. Harmittaa, etten ole reissannut enemmän tämän tyyppisesti silloin kun äitini / sisarukseni ovat asuneet ulkomailla.

Lue lisää: Interrail päivät 4, 5, 6: Krakovaan tutustumista

Lue lisää: Kun kaikki meinasi mennä pieleen saapuessa New Yorkiin

Lue lisää: New York ja päivä bussin kyydissä

Ystäväpariskunnan / perheen kanssa matkustaminen

Nyt kun usealla ystävällä on omia lapsia ja vielä aika lailla samanikäisiä, olemme joskus lähteneet porukalla reissuun, jolloin lapsilla on ollut seuraa toisistaan. Tällaisia matkoja tykkäisin tehdä enemmänkin!

Vuokraisimme yhdessä majapaikan, viettäisimme päivisin oman perheen kesken / yhdessä aikaa ja kun illalla lapset on saatu nukkumaan, saisimme viettää ystäviemme kanssa aikaa. Meillä oli tällainen reissu ystäväperheen kanssa suunnitelmissa Floridaan, mutta lopulta kukaan meistä ei päässytkään reissuun lähtemään.

Kiinnostukseni tämän tyyppiseen matkailuun juontaa juurensa siihen, kun omassa lapsuudessani reissasimme useana kesänä juuri näin. Kerran teimme kolmen lapsiperheen kesken reissun Ranskaan, josta vanhempamme olivat vuokranneet huvilan uima-altaalla, missä saimme kaikki lapset yhdessä polskia ja aikuiset saivat viettää keskenään aikaa yhdessä seurustellen.

Lue lisää: Roadtrip Kilpisjärvelle

Lue lisää: Juhannus Krakovassa – jotain uutta, jotain vanhaa

Toisen lapsiperheen kanssa matkustamisessa parasta on yhteinen aika ystävien kanssa ja lasten seura

Ota nämä asiat huomioon, kun suunnittelet matkaa toisen kanssa

Vuosia sitten on yksittäisissä tapauksissa mennyt sukset ristiin matkaseuran kanssa ja ne ovat johtuneet mm. erilaisesta rytmistä, väsymyksestä, nälästä tai odotuksista. Niistä kerroista on paljon opittu ja kasvettu. Nykyään ennen kuin lähden toisen (muun kun puolison) kanssa reissuun, varmistan:

Mitä odotuksia hänellä on matkalta? Mitä hän haluaa siellä tehdä? Haluaako hän edetä rauhallisessa tahdissa ja ottaa rennosti, vai tykkääkö hän olla menossa, nähdä ja kokea loman aikana mahdollisimman paljon? Yleensä näin saa hyvän kuvan siitä, mitä reissussa on odotettavissa ja siihen pystyy sopeutumaan jo ennen matkaa. Pahin virhe on se, että lähtee reissuihin sopimatta siitä, mitä kukin haluaa matkalla tehdä.

Vaikka yhdessä matkustetaankin, mielestäni ei ole tarvetta olla yhdessä 24/7 ja liikkua joka paikkaan yhdessä. Jos toista kiinnostaa jokin paikka enemmän, mikä taas toista ei kiinnosta, voi ihan hyvin sopia että kumpikin saa mennä omien mieltymysten mukaan ja omassa tahdissa ja tavata vaikka ruokailun merkeissä muutaman tunnin kuluttua. Tällöin molemmat saa toteuttaa omia toiveita ja saada omaa aikaa.

Minulle ei kuitenkaan ole mitään sitä vastaan kulkea koko ajan yhdessä, jos mieltymykset ovat samat ja toisaalta juuri toisen mielenkiinnon kohde voi juurikin avartaa omia silmiä, eli mukaan vaan!

Haasteita matkaseuralaisen kanssa?

Jos toinen tykkää liikkua reippaasti paikasta toiseen ja toinen taas haluaa edetä hitaammin ja matka on vain yhtä odottamista, voi sekin aiheuttaa turhautumista. Silloinkin voidaan sopia että johonkin kohteeseen / nähtävyyteen mennään yhdessä ja muuten taas edetään omassa rytmissä. Itsellä saattaa olla aika vahvasti mielessä, mitä haluan matkalla nähdä, joten haluan sen usein myös toteuttaa tarvittaessa sitten ilman matkaseuralaista.

Riippuu kuitenkin niin matkasta, joskus haluan mennä ja nähdä paljon ja toisinaan taas toivon vähemmän menemistä ja enemmän rentoilua, näiden tasapaino on kaikkein paras.

Haasteita voi matkalla myös syntyä, jos päivän rytmitykset on erilaisia. Reissun toimivuuden kannalta tärkeässä roolissa ovat kompromissit, sopeutuva asenne ja myös oma-aika, sillä toista saattaa alkaa ahdistamaan / ärsyttämään jos mennään koko ajan yhdessä vain toisen aikataulujen ja toiveiden mukaan. Se yhteinen aika järjestyy kyllä omalla painollaan.

Onnistuneimmat matkat ovat niitä, missä molemmat osapuolet ovat sopeutuvaisia, kuunnellaan toiveita ja saadaan yhdessä päätettyä mitä tehdään. Onneksi omat reissut ovat 99 % sujuneet hyvin reissukaverin kanssa! Jokainen matka, matkaseura ja matkakohde on erilaisia ja yhdessä muodostaa kokonaisuuden, joka selviää vain kokeilemalla.

Minkälaista matkaseuraa itse olen?

En osaa muiden puolesta sanoa, minkälaista matkaseuraa olen heille ollut. Ymmärtääkseni kuitenkin helppoa seuraa ja suhtaudun matkoilla avoimin mielin toisen ehdotuksiin, sillä sitä kautta saan think outside the box kokemuksia, eikä mennä ja tehdä aina samalla kaavalla. Innostun usein toisen tavasta tehdä ja kokea asioita matkalla, sitä kautta oppii itsekin paljon uutta.

Matkailijana olen rauhallinen enkä mikään hurjapää, mutta tykkään seikkailuista. En ole aamu- enkä iltavirkku, tarvitsen paljon unta (lasten aikana tästä on saanut tinkiä ja olen oppinut elämään lyhyiden yöunien kanssa). Minua ei siis saa yömyöhään pubiin istumaan, vaan silloin olen mieluummin jo nukkumassa. Yleensä matkaseuran parempi kielipää saa hoitaa matkoilla puhumisen, sillä tyydyttävän englannin kielentaidon takia pärjään aika yksinkertaisella sanastolla.

Jos matkustan ilman lapsia, olen usein koko päivän menossa, lasten kanssa hidastamme tahtia. Heikko kohtani on ravintolat, niihin en nimittäin matkoilla koskaan perehdy – ehkä pitäisi. Suuntavaistoni on hyvä, joten otan mielelläni kartturin roolin matkoilla, usein johdatan etenkin puolison kerta toisensa jälkeen vahingossa offroadeille, siitä olen saanut kuulla useasti – ne ovat usein olleet niitä reissun hauskimpia hetkiä, pieniä seikkailuja.

Yhteenvetona voin todeta, että matkaseura voi olla hyvinkin monipuolista ja siksi jokaiseen matkustustapaan löytyy sopivaa matkaseuraa. Aina ei välttämättä juuri sillä hetkellä matkaseuraa löydy, mutta kysymällä se usein ennemmin tai myöhemmin järjestyy.

Perheenä matkustamme luonto painotteisesti, ystävien kanssa tykkään lähteä lämpöiseen, kahdestaan puolison tai ystävän kanssa kaupunkilomat piristävät, vanhemmista saa seuraa kotimaan matkoille ja toiveena on myös saada matkustaa enemmän ystäväperheiden kanssa. Ja jos ei matkaseuraa löydy, silloin saatan lähteä yksin tai lasten kanssa reissuun.

Minkälaisessa matkaseurassa sinä matkustat mieluiten? Saatko helposti matkaseuraa vai jääkö reissu tekemättä, jos ei matkaseuraa löydy? Onko matkaseuralaisen kanssa mennyt sukset joskus ristiin?

14 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Matkustan itse lähes yksinomaan puolisoni kanssa ja ne ovat itselleni kaikkein tärkeimpiä matkoja.

  Muutamia matkoja olen tehnyt kaveriporukan kanssa, mutta matkalle lähtevien kokoonpano on vaihdellut matkojen välillä ja kaikki eivät välttämättä ole aina mukana. Lisäksi olen kerran matkustanut isäni ja sisarusteni kanssa Yhdysvaltoihin. Muita ei itselleni tule mieleen.

 • Virpi/Hätälasku matkablogi

  Ihana aihe, jota itsekin olen joskus ainakin sivunnut joissakin blogijutuissani. Itsehän rakastan yksin matkustamista. Yhtä paljon haluan kuitenkin reissuun myös tyttärieni kanssa, mutta koska he ovat jo nuoria aikuisia, joilla on oma elämä kiireineen, niin nykyään on välillä haastavaa löytää sopiva aika yhteiselle reissulle heidän kanssaan.
  Paljon olen matkustanut työporukalla entisessä työpaikassani. Ihan parhaita reissuja nekin.
  Bestiksen kanssa tulee lähdettyä tyttöjen reissulle ja voi sitä kikatuksen ja höpötyksen määrää.
  Kaikkein haastavinta on ehkä se, kun kerron miten yksin matkustaminen on mun juttu ja miten paljon saan siitä voimaa ja energiaa jaksaa arkea, niin sitten joku ystävä pamauttaa, että hän lähtee mun kanssa, kun hänellä ei ole ketään kenen kanssa matkustaa ja jos minä kerran yksin menen niin ei tarvitse minunkaan sitten yksin matkustaa. Hmmm. Noh, onneksi osaan jo nykyään sanoa, että hei, tälle reissulle lähden tosiaan ihan yksin. 😀

  • Elina

   Kiitos, ihana kuulla! Tämä aihe on itseasiassa ollut mulla luonnoksissa jo vuodesta 2018 lähtien! 😀 Ymmärrän täysin sun ajatukset! Yksin matkustaessa on se upea vapaus, mihin ei välttämättä sitten enää kaipaakaan muita mukaan, kun on päässyt sen vapauden makuun. Ja tyttöjen reissut on juuri noita kepeitä, joita on toisinaan ihana tehdä <3 (harvinaisia nykyään) ja tuokin päivä vielä täälläkin koittaa, kun oma lapsi haluaa mieluummin reissata kavereitten/kumppanin kuin äidin kanssa, siihen asti nautitaan jokaisesta matkasta yhdessä ja uskon, kun nuori sitten kasvaa pahimman itsenäistymisen ajan yli, niin pääsee taas uudestaan tekemään äiti tytär matkoja <3

 • Maapalloilija

  On sitä tosiaan tullut matkustettua monenmoisissa porukoissa. Matkaseura on monesti iso osa hauskaa reissua, vaikka yksikseenkin on mukava olla reissussa. Ei ole onneksi koskaan kenenkään matkaseuralaisen kanssa mennyt sukset reissussa tai sen jälkeen ristiin, että enköhän ole ihan hyvää matkaseuraa. Nykyään useimmiten vaimon kanssa reissussa. Kaikilla on nykään niin paljon perhettä, töitä ja kiirettä, että on vaikea saada matkoja kavereiden kanssa kalenteriin, mikä on harmi.

  • Elina

   Tämä on kyllä harmittava tosiasia, nykyään on kyllä vaikeampaa saada matkaseuraa kun muilla on jo niin omat menot ja suunnitelmat. Omat ”plörinä matkat” on onneksi ollut joskus 20-kymppisenä, joten pitkään on saanut nauttia hyvistä matkoista, joilla ollaan saatu vaan nauttia matkasta 🙂 Oman puolison kanssa on kyllä helpointa ja yleensä mukavinta reissata!

 • Paula - Gone with the Gastons

  Matkustan lähinnä perheen kanssa. Ihan vasta teimme kaveriporukalla reissun mikä oli harvinaista herkkua. Vaihtelu virkistää. Myös ystävän kanssa käydään joskus matkoilla mutta matkustaminen on osaltani muuttunut nuoruusvuosista.

  • Elina

   Kuulostaa hyvältä/ihanalta! 🙂 Just näin, kivaa vaihtelua ja laatuaikaa ystävien kanssa välillä. Kyllä se matkustaminen on paljon muuttunut vuosien varrella (nuoruudesta) ja nykyisin matkaseura on lähinnä vakiintunutta, kun matkustaa lähinnä oman perheen kanssa. Ihania ja just parhaita matkoja <3

 • Eveliina / Reissukuume

  Kiva postaus! Täälläkin tulee yleensä matkustettua miehen kanssa kahdestaan, mutta usein (tällaisena kälkättäjänä) löydän kohdemaasta ”lisäseuraa” 😀 On aina hauska tutustua uusiin tyyppeihin.

  Alkuvuodesta olimme myös muutaman kaveripariskunan kanssa Rukalla. Elämys sekin! 😀

  • Elina

   Voi hauska kuulla! Eli säkin tutustut mielellään reissuissa myös uusiin ihmisiin? 🙂 mä tykkään kans tehä tuttavuutta ja tutustua uusiin ihmisiin ja esim lentokoneessa tykkään puhua vierustoverin kanssa (riippuu tietty aina tapauksesta). Kerran Pietarissa tutustuin passijonossa yhteen pariskuntaan, joiden kanssa lopulta hengailitiin koko päivä yhdessä. Hauskaa, et saatte aina reissuissa lisäseuraa! 🙂 musta just uusiin ihmisiin tutustuminen jää usein parhaiten reissuilta mieleen.

 • Anna | Muuttolintu

  Mahtavaa tuo, että olette päässeet lastenkin kanssa seikkailemaan, ja toisaalta tuo, että silti pääset yksinkin joskus reissuja tekemään. Me reissataan pääasiassa miehen kanssa kaksistaan, mutta joskus tyttöjen reissut tai soolomatkailu tuo vaihtelua. Erilaisessa seurassa matkailu on aina niin erilainen kokemus kaikin puolin. Oon ollut matkassa joskus myös puolituntemattoman kanssa. Nekin reissut on menneet ihan hyvin, mutta tosiaan silloin on tärkeää, että puolin ja toisin ymmärretään toisen odotukset. Myös ryhmämatkoilla on tullut käytyä. Ne on ehkä vähiten suosikkeja, koska aikataulujen sijaan tykkään mennä oman mielen mukaan.

  • Elina

   Ihana kuulla Anna! 🙂 Just näin! Vaihteleva seura tekee kyllä hyvää ja matkat on tosiaan vähän erilaisia. Aivan, unohdin itsekin nämä ryhmämatkat! Joo, niissä on usein just valmiit aikataulut, joskus sekin voi tuoda helpotusta, kun ei tarvi ite suunnitella kaikkea vaan saa vaan roikkua mukana, mut kyllä omatoimimatkat on täälläkin enemmän se oma juttu.

 • Pirkko / Meriharakka

  Nyttemmin matkustamme lähes poikkeuksetta pariskuntana. Työvuosina tuli tietysti, kumpikin tahollaan, työmatkoja, joko yksin tai pienessä työporukassa. Voisin kyllä hyvinkin kuvitella matkustavani yksinkin.
  Muutamille reissuille olemme ottaneet sisaren/veljentyttäriä mukaan, aika pienestä alkaen ja vielä nytkin on sellaisia reissuja vähän suunnitteilla, vaikka ovatkin ihan aikuisia. Kummastikin ”vanhustenkin” matkaseura kiinnostaa ainakin jos lupaa maksaa matkan 🙂

  • Elina

   Pariskuntana on kyllä yleisintä ja parasta (kommenttienkin puolesta) matkustaa! 🙂 Ihanaa kun saatte nuoremmista seuraa matkoille, sekin tuo varmasti mukanaan erilaisia tuulahduksia matkojen sisältöön 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *